Šta je novo?

[A1] Kucni net

Uskoro mi istice ugovor i nameravam da ga produzim posto mi treba na selu. Da li se dobija novi ruter uz novi ugovor posto sada imam zte msm da li daju i neki drugi.

Samo ima zte i ne dobija se ruter.Mozes dobiti jedino da raskines i potpises novu uo.

Imao sam vip kucni net, ugovor je istekao i uzeo sam telenor kucni net, samo karticu i ubacio u postojeci ruter zte mf283+ medjutim izlazi mi sledeca poruka. Da li je potrebno izvrsiti neka podesavanja ili je ruter zakljucan ( mada ne deluje tako)? Ako iko zna bio bih zahvalan. Unapred hvala.Screenshot_20210602_064441_com.android.captiveportallogin.jpg

Moze li se nekako otkljucati ili da odem do telenora da uzmem drugi ruter? ( jedino sto mi je onda ugovorna obaveza 2 godine)

Odeš u poslovnicu A1 i tražiš da ti daju kod da bi otključao za kartice drugih operatera.

Ovakvu poruku ruter izbacuje kada je sim kartica loše postavljena ili kada su sim kartica i/ili sim slot, zaprljani ili oštećeni.

Ispravan, a zaključan ruter, po stavljanju nove kartice (ponekad je potreban i reboot rutera) mora da zahteva unos NCK (Network lock) koda.

predji prstom preko cipa moguce da je nova kartica zaprljana imao isti slucaj na starom mf283+

Od kada je A1 preuzeo, nema više prekida i velike usporenosti, ne šetaju me više po repetitorima kao nekad, download sa brzih servera je čak i brži nego što Speedtest pokazuje.

Smanjili su kapacitet 2G mreze, po negde i kapacitet 3G mreze kako bi omogucili veci kapacitet 4G mreze, samim tim i resili ove probleme sa brzinom. Sada (dok masovno ne puste VoLTE) ima vise problema sa pozivima.

Da li ovaj vid koriscenja interneta funkcuionise i u drugim gradovima?
Jednom sam pokusam da koristim VIP kucni net u gradu 100 km udaljenom od mog, ali je lampica sve vreme ostala crvena.

@kvarc Da, možeš bilo koju karticu bilo kog operatora da ubaciš u modem, naravno radiće ti na toj mreži i sa sadržajem iz paketa kod tog operatora. A1/Vip modem nije zaključan na Vip/A1 mrežu već može da se koristi sa svim SIM karticama svih operatora.

Meni su u Vip-u kad sam zakljucivao ugovor rekli da je signal dostupan samo na lokaciji iz ugovora, u prevodu da je vezan za samo jednu lokaciju, dok se kod Telenora moze slobodno premestati sa jedne na drugu lokaciju. Mozda je neko u praksi imao drugacije iskustvo, ne znam.

@Piovac Upravo to navodim. U praksi usluga radu svuda ali Vip garantuje za kvalitet iste samo na lokaciji navedenoj u ugovoru. Kao što sam pisao više puta, baš iz tog razloga se Vip kućni net može raskinuti kada je postoji odgovarajući kvalitet usluge na lokaciji iz ugovora a Telenor Kućni internet se ne može raskinuti jer potpada pod regulativu mobilnog interneta a Vip KN je klasifikovan kao FMS (Fixed Mobile Substitution).

@Piovac Upravo to navodim. U praksi usluga radu svuda ali Vip garantuje za kvalitet iste samo na lokaciji navedenoj u ugovoru. Kao što sam pisao više puta, baš iz tog razloga se Vip kućni net može raskinuti kada je postoji odgovarajući kvalitet usluge na lokaciji iz ugovora a Telenor Kućni internet se ne može raskinuti jer potpada pod regulativu mobilnog interneta a Vip KN je klasifikovan kao FMS (Fixed Mobile Substitution).

A sta se pokazalo u praksi, koje je provajder bolji, telenor ili VIP ( A1)?

Meni su u Vip-u kad sam zakljucivao ugovor rekli da je signal dostupan samo na lokaciji iz ugovora, u prevodu da je vezan za samo jednu lokaciju, dok se kod Telenora moze slobodno premestati sa jedne na drugu lokaciju. Mozda je neko u praksi imao drugacije iskustvo, ne znam.

Da li si probao da ga koristis i na drugim lokacijama?

Da li neko zna, da li ste po isteku ugovorne obaveze za Vip-ov kućni internet i odjavljivanja od usluge, u obavezi da vratite ruter ili on ostaje vaš?

znate li nekoga ko vrsi uslugu kloniranja sim kartica, hteo bih da kloniram karticu od kucnog neta pa da tu drugu nabodem u mobilni telefon?
Ne moze to vise da se radi za a1 tj vip nikad nije ni moglo jer sve kartice imaju v2 zastitu od pocetka

I ne postoji ni jedna 4G kartica koja moze da se klonira.

ima li logike da kupim mifi modem za 20 evra pa da ga nosim zajedno sa telefonom, a dok je u kuci da stoji na punjacu?

na taj nacin da koristim kucni net van kuce bez premestanja kartice tamo vamo

i da li on hvata 4g signal podjednako dobro kao i veliki vipov modem?

Kupio sam polovan vip ruter i koristim par meseci na njemu vip tj a1 pripaid za povremeno i manje koriscnjenje neta...

e sad jel su oni zakljucani ili ne? posto mi je globaltel povoljniji pripaid net od a1...ali ne znam dal je zakljucan za a1 ili nije?

Nazad
Vrh Dno