Šta je novo?

99$ Android konzola, 99 centi igre ?

Donirao sam siću ..... interesantno da su ciljali 950 000 USD, a već prebacili 3 milke ... :) :) :) Ljudima dokurčili Sony Nintendo, igre od 50 evra, konzole od 800 početne cene ..... Odlična ideja, mislim da tu ima nečega ....

Poslednja izmena:
Svidja mi se koncept. Definitivno cu obratiti paznju na ovo. :)

Odlicna ideja, ako zazivi i uzme bar delic ogromnog trzista konzola to ce znaciti jos mnogo kvalitetnih igrica za Android, sto me naravno raduje ,)

Ovo ce da bude pravo osveženje. Na tržištu konzola je definitivno bilo potrebno osveženje. Uveliko se priča o novim generacijama PS i Xbox konzola kojima je čini se, veći cilj da zaključaju igre za konzole, te da nema menjanja preprodaje i slično, nego da porade na samim igrama. Mislim da će ova konzola učiniti pravi zaokret u poslovnoj politici Sonija i Mikrosofta.

Tura od 95$ je vec rasprodata. Uz tu donaciju se dobija konzola + one sitnice. I ja se razmisljam da li da uzmem. manje od 10k din.

Čekaj, kako je rasprodata a niko nije video kako to čudo radi u praksi? Ili bar ja nisam našao...

Dobra ideja i cena ali ocajan hardware. Ne znam koliko ce ljudi zeleti da se vrati na losiju grafiku i ako su igre samo 1$ ili mozda ja gresim po pitanju performansi?

Poslednja izmena:
Pa i Wii ima očajnu grafiku, pa je bio mnogo bolje prodavan od xboxa i ps3.

Dobra ideja, ali ako mi se budu igrale igre za 99 centi igracu ih na svom telefonu... Tako da ne mogu da vidim da moze da zameni trenutni koncept kucnih konzola.

Ali sam siguran da ce biti veliki hit!

Jeste, ali kontroleri, TV ... mogućnost da se igra u dvoje, troje ..... onda će se developeri potruditi malo više oko androida ... pa i da platiš igru 5 USD .... ;)

Čekaj, kako je rasprodata a niko nije video kako to čudo radi u praksi? Ili bar ja nisam našao...

Pa kad cena nije velika. mozes samo da zamislis koliko ima ljudi koji zele da po svaku cenu imaju novu konzolu. sta njega briga da li ce da je igra. stvar je prestiza imati je.

@losa grafika...
i sami su rekli da se ne takmice sa kutijom i stanicom. cilj je nesto drugo. ako sve krene kako treba i sledeca generacija konzola ce biti jeftinija, kao i igre.

Da, ovo bi trebalo da malo "prodrma" velike koji patentiraju sve i svašta, jošđ malo pa će da patentiraju gledanje u ekran.

99 $ je neka psihološka granica. Pa ebemu, dajete duplo i više para za telefone, šta se žalite?

Ne mož se vidi u oraksi, ovo je po sistemu PreOrder .... skupljali pare da pokrenu proizvodnju ...

Inače, prebacili su 5 miliona ... :) :) :) :) :)

Da, ovo bi trebalo da malo "prodrma" velike koji patentiraju sve i svašta, jošđ malo pa će da patentiraju gledanje u ekran.

99 $ je neka psihološka granica. Pa ebemu, dajete duplo i više para za telefone, šta se žalite?

Ne mož se vidi u oraksi, ovo je po sistemu PreOrder .... skupljali pare da pokrenu proizvodnju ...

Inače, prebacili su 5 miliona ... :) :) :) :) :)

Na nekom jacem sajtu procitah da oni sa tih 5 milki mogu da placu i da im to nije dovoljno ni za startup, vec da im treba mnogo mnogo vise jnovca, vec su pojurili partnere koji bi naravno rado investirali u nesto ovakvo. Najavise na kickstarteru da ce krenuti da rade na hw delu ranije nego sto su ocekivali :).

PA baš ne verujem da neka fabrika u Kini neće da prihvati da proizvodi nešto za 3-4 miliona .... a još par da im ostane za transporte i reklame. A još uvek pprikupljaju ....

Ima sad tu raznih ubačenih elemenata .... :) Nek otvore u Srbiji pogon ...

Cekaj dal sa pojavom Tegra-e i ICS-a (ne znam za prethodne verzije) Android nema podrsku za kontrolere? Trebalo bi da isti bez problema rade. Kako ce biti lepo igrati shadowgun na ovome :) Ovo je super stvar, jer ce biti izuzetnih igara za android + ova konzola ce biti pravi mali mm racunarcic :) i sve to za manje od 10000rsd :)

Sve preko Android 3.2 ima podrsku za kontrolere. :)

treba odgledati gametrailers invisible walls epizodu gde su kritikovali projekat i ja licno potpuno se slazem sa njima. nit' su tu neke ozbiljne pare u igri (5 miliona je smesno sto kazu to im moze kupiti samo 30 sekundi reklame u udarnom terminu), niti bi neko zaista zeleo da igra gameloft igre i angry birds na velikom ekranu, niti ima smisla kontroler za igre koje su pravljene za touchscreen... pa sve i da je 99$. Ljudi podrzavaju projekat jer misle da je cool da ucestvuju u razvoju nove konzole... nema tu neke ozbiljne ekonomske racunice. Igre za 99 centi da kako da ne, postoje naravno i takve ali ima i skupljih... a kad pogledate sta se sve prodaje preko steama za neke smesne pare... i to prave ozbiljne igre. mislim... witcher ee je 2 evra! vec vidim microsoft i sony kako sazivaju hitne sastanke a nintendo i krizni stab :D

Poslednja izmena:
Ovo moze biti zanimljivo kao emulator starijih konzola i kao media player.

Losa grafika? Pogledajte Dead Trigger, grafika je na jako jako visokom nivou. A sto se tice igrivosti i duzine igara, ja sam igrao Spiderman-a na iPad-u i igra traje oko 6-7 sati, sto je sasvim solidno i za vecinu desktop igara :). Samo moje misljenje je da ce Ouya tesko ostati standalone projekat, neko ce ih verovatno kupiti (Google :)).

Square Enix hoce da izda FF III za Ouya konzolu, na samom izdavanju konzole u martu 2013. Napomenuli su da zele i jos neke druge igre da izdaju za novu konzolu...

Uja (boze glupog li imena, mada ni Xbox ne zvuci bolje) sklopili ugovor sa Onlive-om. Moram priznati da sam iznenadjen... Iako nemam posebno visoko misljenje o perspektivi strimovanih igara, ovo vec lici na nesto ozbiljno.

Ima vec neko vreme kako su sklopili ugovor. Procitah odavno u specifikacijama da ce podrzavati Onlive.

Naziv Ouya je vise kao - "Oh Yeah!", rekao bih. :)

Ako ce kupovina konzole ukljucivati lifetime pretplatu na onaj osnovni paket OnLive-a, to ce biti dobar deal. Ako ne, onda je to sve fora d'uzmu pare dugorocno preko neke vrste pretplate.

Ne verujem. Mozda ce se dobiti neki paket ili jedna Onlive igra uz konzolu. I to je to. U sustini, ne moze da skodi.

Hahaha sutra ja pravim konzolu zvace se WTF donirajte mi po dolar svako za donaciju od dva dolara u paket ukljucujem i krstasti srafciger.

O čemu ti pričaš, ovo je skroz ok priča.

Vrh Dno