Šta je novo?

99$ Android konzola, 99 centi igre ?

Jer neće imati ni približno kvalitetne igre kao ostale aktuelne konzole za igru. Ali zato će biti dobar emulator. :)

Po kojim to kriterijumima neće imati ni približno kvalitetne igre kao ostale konzole?

Snaga hardvera nije ni približna "konkurenciji" i developeri neće izbacivati igre sa toliko bogatim sadržajem kao kod punokrvnih konzola, pre svega zbog cene samih igara (u proseku do 7$).

Da ne mislite da sam protiv Ouya konzole, ja bih voleo da je kupim kod nas po ovoj ceni. :)

Danas stize Ouya, mozda bude neko predstavljanje uvece.

I nije neko predstavljanje ali dobro, bice bolje vremenom. Los izbor igara, prikazali su vecinom pikselizovane indie igre sto bas i ne privlaci ljude. Ima ovde spisak svih najavljenih igara za Ouya i vecina jesu crap ali ima sigurno desetak jako interesantnih naslova: http://ouyaforum.com/showthread.php?18-List-of-Games-Coming-to-the-OUYA

Kasnije ce izaci igre poput Leasure Suit Larry-ja, prica se da ce Hawken biti portovan, verovatno Double Fine Adventure, Cave i slicno. Nije wow za nekoga ko ima vec konzolu (mada igara kao Hawken nema na konzolama) ali za one koji nemaju ovo je svakako daleko bolje resenje od igranja na mobilnom ili tabletu. Neke igre jesu bolje za igranje putem touch kontrola ali veliki broj nije i tu ce Ouya doci kao porucena.

Od juna ce moci da se kupi regularno za 99$.

Jel je nabavio neko Ouya konzolu? Nešto im ne cvetaju ruže. Razmišljam se da kupim, jer bi bila dobra za emulaciju starijih igara, kao i puštanje multimedije.

Do juče je konzola bila vrlo prosta za brickovanje, jer ne poseduje nikakav recovery. Ali juče je napravljen novi recovery koji se flashuje umesto boot.img i omogućava da se, ukoliko je potrebno, ROM lako flashuje.

Ovo će verovatno podstaknuti razvoj ROM-ova, tako da ima nade za nju. :)

Teško, jer je konzola zaključana kao da je Apple pravio...

Kad pomenu pustanje multimedije. Da li ima ikakve sanse da bude podjednako dobar kao i oplay il wd tv?

Nisam nikada koristio ni WiDi, a ni O!Play, tako da ne znam njihove mogućnosti. Ali logično je da podržava Android aplikacije. Pošto su Android aplikacije tu, moguće je dodati razne multimedijalne mogućnosti.

Ali vrlo malo informacija ima na netu. A ja sam samo preleteo xda thread. Čim budem imao vremena, prostudiraću ga i videću da li da kupujem konzolu ili ne. Uzeo bih još jedan gamepad, ali je preskup... Više se isplati kupiti dve konzole.

Sad videh da podržava XMBC. Playstore još uvek nisu uspeli da ubace.

Postoji ova metoda za implementaciju Play Store-a: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2350639

Ali to je žalosno. Mnogima ne radi ili prestane da radi. Neke aplikacije/igre ne mogu da se skinu, itd. Baš glupo, jer me cela situacija odbija od kupovine.

Očekivao sam daleko veću podršku i developera i zajednice. Kada se sve uzme u obzir... 99$ ispadne skupo.

nije mi jasno kako ne mogu da ubace play store. pa najjeftiniji kinezi imaju play store...
Најјефтинијо кинези зарађују на хардверу док се овима бизнис заснива на томе да прко њихових сервиса купиш игру. Неће сами себи да праве конкуренцију.

Koji fail. Pa cela poenta je bila u otvorenosti sistema.

Iskreno, baš sam se razočarao. Očekivao sam puno modova i mogućnosti. A oni isporučili zatvoren sistem, a čini mi se (?) da su pričali o zajednici i o otvorenosti sistema. Sačekaću još malo sa kupovinom, možda bude bila ubrzo na nekoj akciji, pa da ugrabim tada. Kako trenutno stoje stvari... neću dati novac za ovo.

Vrh Dno