Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Bil neko mogao da mi kaze, da li sa overklokovanom 8800GT moze da se igra sa crysis u high, 1280x1024 , 4xAA 16xAF ili barem 2xAA 8xAF. Testove po netu nalazim samo gde je AA i AF iskljucen. Interesuju me licna iskustva? I ako ne moze u 1280x1024, da li onda moze barem u 1024x768?

ja sam negdje na kraju crysisa i svo vrijeme sam ga igrao na 1280x1024 2xAA,fps ide u prosjeku nekih 35,a znao je da padne i na 25fps,recimo u onom fajtu u luci,ali u sustini ok ide sve. a evo sta mi kaze onaj gpu benchmark za crysis,na 1280x1024 sve na high sa 2xAA je average fps 35.87,a bez AA je 44.02fps

Prilozi

• crysisgpubench48800gt.JPG
    crysisgpubench48800gt.JPG
    61.1 KB · Pregleda: 44
  • crysisbench8800gtnoaa.JPG
    crysisbench8800gtnoaa.JPG
    66.6 KB · Pregleda: 40
Mislim da nije za iole glatko igranje,ne znam ali mislim da kasnije u igri performanse drsticno padaju na svim grafickama i tada bez AA ide ko podmazano,AF ostavi to ne utice toliko na performanse

Ja samo da dodam da je 8800Gt za mene strasno razocarenje. Prodao sam 8800gts 320mb XFX dodao 40 eur i kupio asus 8800gt 512mb da bih dobio realno 6 fps u GPU benchmarku Crysis. Naravno to ne bi bilo problem da je to stvarno tako medjutim od starog GTS a je dosta bucnija a u samom Crysis sam na istim mestima dobijao PAD frame na neverovatnih 2 fps. Isto mi se dogadjalo i sa starim 8800gts (koji je ponovo u mojoj konfiguraciji samo ovog puta u Asus izvedbi). Obecao sam da cu da probam i ATI HD3870 i probao sam ga. Sem broja frame-ova gde ga 8800gt trese o pod ( misli se 8800gt bije hd3870 ) u svemu ostalom je bolji. Jeftiniji, hladniji, manji potrosac, MNOGO bolji prikaz boja i slike i nije mi se nijednom dogodio famozni pad frame-ova. U ukupnom plasmanu HD3870 sa 512 mb ddr4 je bolja kupovina od 8800Gt. Naravno sve ovo se nece svideti svim fanovima Nvidie ali 8800 serija je izgubila preimucstvo koje je imla sa izlaskom prve 8800gts serije. GTX Ultra i novi GTS su druga prica i njih ne bih da komentarisem jer su def drugi segment (mada tu je 3870 crossfire koji ih o5 razvaljuje cak i fps). Cekam Sapphire hd3870 pa df o5 prelazim na ATI bajati.
Pozz svima.

I ja sam sa 8800GTS prešao na GT. Bar što se Crysis-a tiče, sa 8800GTS sam igrao sve na high (bez AA i AF) u 1280x960. Sve preko toga je bilo mučenje. Onda sam prodao GTS i kupio 8800GT, REINSTALIRAO SISTEM (ma kako to glupo zvuči, koji god novi hardver da staviš treba reinstalirati Windows), ponovo instalirao Krizu i krenuo sve high ali na 168x1050 i, gle čuda, radi kao sat. Da je kuler bučan, to jeste, ali jurim neki drugi sistem da ohladim karticu (Accelero s1 ili slično). Inače, novi GTS ima samo 16 stream-ova više i to je sve, što znači da objektivno ubrzanje (mislim na neklokovane modele) iznosi 5-7% (gotovo neprimetno) ali je preko 100 evra skuplja jer ima i bolje rešeno hlađenje. A i u svetu možeš novi GTS da nađeš gde oćeš, ali ne i GT koji je i dalje jako tražen.
Što se ATI-ja tiče, 3870 možeš naći gde `oćeš, dok je GT užasno tražen i kod nas i u svetu. Pa nije valjda ceo svet blesav pa se "navlači" na GT, a 3870 bolji!!! Ja sam imao ATI 9600 pro par meseci, ekstremno se mučio sa drajverima i igrama i od tada sam se zarekao da ne želim nikad više ATI karticu da vidim u MOM računaru. Na poslu imam preko dvadesetak kompjutera sa raznoraznim karticama, od ATI rage do 9550GE i Nvidia Geforce od GF2 MX do 6200 (posao je to, ne igraonica :type: ) i zaista ne vidim nikakvu razliku u 2D prikazu i, veruj mi da NIKO ko mi je dolazio na posao nije mogao da pogodi u kom je ATI a u kom nVidia kartica, tako da te priče o lepšem 2D prikazu i boljoj slici ne piju vodu. To je obično vađenje. Kao i ono: "Moja žena nije lepa kao tvoja, al se bolje kara". (heh, nije umesno poređenje, ali to mi je prvo palo na pamet :smoke: )
A što se 3870 crossfire tiče (ako misliš na 2 čipa na jednoj kartici) ja zaista nisam našao ništa na netu osim najave i zaista me zanima gde si to pročitao da "razvaljuje" i u fps-ima, kad treba da se pojavi u februaru ili martu. A i koliko će da košta? Ako je tako, evo da ti i ja kažen da će novi 9800GTX da je pojede za doručak. Otkud znam?? Pa, pročitao sam u najavi tamo nekog dileje koji piše šta mu padne na pamet. Treba sačekati da se pojavi, pogledati testove, pa tek onda prosuditi, ovako je suludo.
Uf, al` sam se raspisao...

Poz ljudi opet...znaci mislite da je definitivno napajanje...A i oigledno kad se komp zapuca samo pri full loadu graficke...ovako u iddle moze da radi u besvest bez da se azapuca...
Josh nesto sam primetio da se napajanje greje dosta a dok je 7200GS unutra ladnije nesto u zivotu nisam video...

Znaci to mu je to..napajanje...

E ovako ako moze samo jedan savet...Da li bi posao odradio Chieftec GPS 550W on ima 3 grane sa po +12V i to na svakoj po 17-18A kombinovano pa mislim da bi morao dati 40A il se varam...

Moj na dve +12V ima 10 i 15 sto kombinovano nema sanse 25 da da...

Dakle da li da idem na GPS 550W(posto mi ovaj LCPOWER 6550GP ne uliva bash poverenje)

Ako mozete pomozite...

@jonesba
Znam da se za 8800GT preporucuje bar 26A na 12V grani. Cekam Palita i mislim da cu ga bez problema terati na chifu iz potpisa.

Hmmm negde pise 22A a negde 26A....ALi opet moje tu ne ulazi u pricu...MA samo da je do napajanja a mislim da jeste...

Plasim se da nije nesto nekompatibilnost PCIex na mojoj ploci i PCIEX 2.0 kartice mada ne znam zasto bi bilo...

Hmmm ne buh da kupim toliko hvaljeni GPS 450 pa da mi opet zafali snage...Mada koliko vidim imash mnogo jacu konfu od mene tako da ako tebi izgura nema zasto meni da nece...Probacu da se isprsim za nesto jace a ako ne uvek ostaje 450W GPS

Nesto mi nije jasno? Citam sve one silne opise grafickih karti i vidim da naklokovane high end test masine sa 8800GT u full load-u ne gutaju vise od 400W?! Ne mislim na masine sa 3-4 harda, 2 opticka uredjaja i 5-6 12-ice, vec na solidnu gamesku masinu sa nekim klokovanim C2D/X2, 2GB rama, hardom i optikom, 2-3 fana i nekom zvucnom/tv kartom. Po toj logici bi jedno napajanje od 50-60 evra bilo sasvim dovoljno za ovako nesto.

Nesto mi nije jasno? Citam sve one silne opise grafickih karti i vidim da naklokovane high end test masine sa 8800GT u full load-u ne gutaju vise od 400W?! Ne mislim na masine sa 3-4 harda, 2 opticka uredjaja i 5-6 12-ice, vec na solidnu gamesku masinu sa nekim klokovanim C2D/X2, 2GB rama, hardom i optikom, 2-3 fana i nekom zvucnom/tv kartom. Po toj logici bi jedno napajanje od 50-60 evra bilo sasvim dovoljno za ovako nesto.

Imas razna napajanja za 60 evra :) imas i 300W za 80, imas i 500W za 25 evra i to zajedno sa kucistem. Ali recimo 400W sa intelovim c2d procesorom, 8800GT kartom, ja mislim da moze da prodje, ali ja ne volim da se zezam sa tim stvarima. Minimum 450W, a licno bih uzeo 500... no ovo je vec druga tema lol

Da zavrsimo sa offtopic-om...moj slucaj je pokazao kako jedno renomirano napajanje Cooler Master od 380W ne moze da potera jadne potrosace i neklokovan procesor i ok 8800GT a kosta 45e

Tako da izgleda ili ko ima srece sa napajanjem ili sam ja stvarno zabrljao sto se tice izbora napajanja

Pazi na mojoj pise 10 i15 ali u kombinovanom pitanje je da li daju zbir

ALi posto ljudima radi na 450 GPS trebalo bi i tebi

jonesba je napisao(la):
A recimo da ja jedini skoro imam PCI-ex konfiguraciju u selu ako vam to nesto govori

Mozesh da dodjesh do mene da testiramo, nisam daleko i imam PCI-e konfiguraciju i dobro napajanje :)

Da je kuler bučan, to jeste, ali jurim neki drugi sistem da ohladim karticu (Accelero s1 ili slično). Inače, novi GTS ima samo 16 stream-ova više i to je sve, što znači da objektivno ubrzanje (mislim na neklokovane modele) iznosi 5-7% (gotovo neprimetno) ali je preko 100 evra skuplja jer ima i bolje rešeno hlađenje.

Ja sam stavio Accelero i sada mi je temperatura 40 stepeni idle i 47-48 stepeni full load na 750/2050 klokovima ,) Znaci kuler prosto zadivljuje koliko je dobar. Samo pazljivo zalepi memorijske hladnjake...

http://img412.imageshack.us/my.php?image=komp1fa9.jpg
http://img236.imageshack.us/my.php?image=komp2ey2.jpg
http://img147.imageshack.us/my.php?image=komp3ek9.jpg
http://img86.imageshack.us/my.php?image=komp4bo1.jpg
http://img444.imageshack.us/my.php?image=tempwv6.jpg
http://img511.imageshack.us/my.php?image=oc1xm9.jpg

Poslednja izmena:
Mozesh da dodjesh do mene da testiramo, nisam daleko i imam PCI-e konfiguraciju i dobro napajanje :)

Pazi nije losha ideja ako ne uspem da je prodam do petka ali opet ti imash jako dobro napajanje samo bi mi zazubice pravio

Kad sam sirotinja pa nemam za posteno napajanje i postenu maticnu i posteni procesor

Vidi se da si malo nVidia naklonjen. Prvo zbog tvog jednog loseg iskustva sa drajverima sa jednom ATI karticom, sad odma znachi da je svaka druga losa. Siguran sam da su i drugi imali iste probleme sa nVidiinim karticama.

Hm, nisam se dobro izrazio. Nisam mislio da su ATI kartice LOŠE, već da generalno imaju UŽASNE drajvere i KATASTROFALNO se ponašaju sa starim igrama (imam oko 4 banke i volim da odigram nešto iz "mlađih" dana, tipa Monkey Island 3 ili Twinsen`s Odissey, pa i KotOR, a to je sa ATI kartama užasavajuće iskustvo). Sa nVidia karticama su ti problemi misaona imenica.

Drugo, crossfire 3870 nije 2 chipa na jednoj kartici, vec 2 kartice na jednoj plochi, a tu kombinaciju mozes da napravis vec za nekih 370 evra, sto je prilicno povoljno.

Nisam baš siguran, reč je o dva čipa sa svojim ramovima na jednom PCB-u. Inače, to je već viđeno na GF7950GX2. Preskupo i ne baš dobro rešenje. Čudi me da se ATI odvažio na to...

I trece, pricas kako ce 9800GTX da "pojede za dorucak" buducu ATI karticu sa 2 jezgra. A reci mi kako ti to mozes da znas? Ono sto ti radis je navijas za nVidiu, i nadas se da ce ATI jako lose da prodje. Tako da to sto pricas nisu chinjenice, nego tvoja nadanja.

Naravno da ne znam. Samo sam bio sarkastičan. Kako neko može da zna da će ATI kartica sa dva 3870 čipa da "razbije u fps-ima envidiju" kad je ta karta tek u najavi, tačnije, još je nisu ni napravili, a neko već zna rezultate testova. Zato sam i bio sarkastičan. I to nisu moja navijanja i nadanja, već iskustvo sticano godinama. Bio sam ljubitelj AMD+Nforce sve dok nisam kupio Intel+Intel i uverio se u priče o stabilnosti i brzini. Nemam ni deseti deo problema kao što sam imao ranije. Isto tako sam siguran u to da ATI nema više šta da traži u high-end segmentu u odnosu na nVidiu, kao što AMD nema šta protiv Intela. Naravno, mislim na high-end segmente.

Inace 8800GT jeste bolja od 3870, to svi znaju, ali imaj na umu da je 3870 jeftinija za u proseku oko 35 - 40 evra. Evo u Imtelu imas club3D 3870 za 185 evra. Za te pare nemas bolju karticu. Ono cuveno, koliko para toliko muzike.

Naravno. Da smo na zapadu imao bi i GT za 196 evra. Iskreno, Club3D je firma od koje treba bežati u širokom luku...

Ja sam stavio Accelero i sada mi je temperatura 40 stepeni idle i 47-48 stepeni full load na 750/2050 klokovima Znaci kuler prosto zadivljuje koliko je dobar. Samo pazljivo zalepi memorijske hladnjake...

Gde si ga kupio? Pošto sam iz Valjeva, naručio sam ga preko 3records, ali izgleda da od toga neće biti ništa. Takođe sam naručio i Zalmanove kulere za memoriju...hm, preko iste firme. Ne sumnjam da je kuler dobar i KOLOS je to isto rekao...

Pa i ja sam kupio preko 3records ali stiglo mi je brzo (nedelju dana sam cekao). Iskreno iznenadilo me je kako je sve nekako od jeftinih materijala (rebarca su tako meka da kada ih malo jace pritisnes lako mogu da se iskrive). Medjutim stvarno hladi mnogo dobro. Sam kuler nije mnogo tezak ali posto sam dodao i dvanesticu odozdo stavio sam ovaj sraf (americki tipl) koji mi bezveze se vukao po kutiji sa alatom bez ikakve svrhe vec godinu dana i taman mi se perfektno uklopio po boji i obliku :D a i lako se podesava visina pa mi je nekako bio mnogo zgodan. To sam uradio cisto da malo olaksam maticnoj posto sam je vec opteretio svim i svacim...

Ne znam uopste zasto bezati. Imaju 2 godine garancije ,sto je sasvim solidno. Te kartice prodaje Imtel. Sasvim su okej.

Godinama unazad sam imao problema sa njima, pogotovo ATI Clubovima

Ne ne, on je spomenuo crossfire 3870. To su dve kartice na jednoj plochi, sto posto je to mislio, pogledaj na netu imas milion testova , i raznih reviews o tome.

Ma, mislio sam da pominje karticu koja će tek da se pojavi, sa dva 3870 čipa na jednoj ploči. Naravno da znam šta je crossfire, ali nisam očekivao da će to da pominje. Ako je tako i dve nvidie 8800GT u SLI modu su MNOOOGOOO brže od 2 ATI 3870 u Crossfire-u, ne samo zbog brzine kartica, već bolje optimizovanosti drajvera. Naravno, već se pojavila 3-way SLI ploča, dok AMD/ATI još uvek samo najavljuje to.

A btw, iskreno, sad sam tek prochitao sta je napisao taj lik kojeg si citirao, i mogu reci da se gotovo nista ne slazem sa njim. Iskritikovao je 8800GT , a to je po svim testovima najbolja kartica, i sad je on tu napisao svoje strucno misljenje koliko je zapravo 8800GT losa lol (da se ne uvredi). 3870 je malo losija, i malo jeftinija, tim logicno 8800GT je malo bolja , i malo skuplja, i jedna i druge su dobre kartice za te pare. 8800 GTS 512 je preskup jos uvek.

Slažem se. GT nije najbolja (jači je GTX i Ultra i novi GTS) ali sam ubeđen da ima daleko najbolji odnos cena/performanse i da je isplativije dati 30ak evra više za GT nego kupiti 3870...

Ma, mislio sam da pominje karticu koja će tek da se pojavi, sa dva 3870 čipa na jednoj ploči. Naravno da znam šta je crossfire, ali nisam očekivao da će to da pominje. Ako je tako i dve nvidie 8800GT u SLI modu su MNOOOGOOO brže od 2 ATI 3870 u Crossfire-u, ne samo zbog brzine kartica, već bolje optimizovanosti drajvera. Naravno, već se pojavila 3-way SLI ploča, dok AMD/ATI još uvek samo najavljuje to.

Nije bas sve tako kao sto kazes. 8800GT je u proseku brzi taman i onoliko koliko je skuplji od HD3870. Uz to, AMD i partneri imaju prostora da smanjuju cenu 3870 daleko vise nego sto NVidia moze da obara 8800GT (napredniji proces proizvodnje, jednostavniji PCB i slicno).

Kada je SLI vs. CF u pitanju, ni tu nije sve bas tako jednostavno. U nekim igrama je brzi 8800GT SLI, u nekim 3870 CF - rezultate imas na http://en.expreview.com/?p=53&page=4. Posto AMD prvi izbacuje kartu sa internim CF, za ocekivati je da ranije budu imali optimizovan drajver, samim tim i bolje rezultate. Ni 3-SLI nije tolika prednost - AMD ima CrossFire X ploce za cetiri kartice, a kako ce i jedno i drugo raditi, videcemo za par nedelja. Uzgred, 8800GT nece moci da radi u 3SLI plocama - to je za sada rezervisano samo za GTX i Ultru.

Slažem se. GT nije najbolja (jači je GTX i Ultra i novi GTS) ali sam ubeđen da ima daleko najbolji odnos cena/performanse i da je isplativije dati 30ak evra više za GT nego kupiti 3870...

8800GT i HD3870 imaju identican odnos cene i performansi - 8800GT je brzi taman onoliko koliko je u proseku skuplji. Naravno, da neko ne pomisli da imam nesto posebno protiv NVidie - i ja sam medju onima koji cekaju 8800GT ;)

Nije bas sve tako kao sto kazes. 8800GT je u proseku brzi taman i onoliko koliko je skuplji od HD3870. Uz to, AMD i partneri imaju prostora da smanjuju cenu 3870 daleko vise nego sto NVidia moze da obara 8800GT (napredniji proces proizvodnje, jednostavniji PCB i slicno).

Da, slažem se da je bolji koliko je skuplji, ali je stvar da ima bud...ljudi koji kažu da je 3870 bolja kartica od 8800GT jer manje troši, hladnija je i ima bolju sliku (!!!!!!!!!!!). Samo sam mišljenja da GT IPAK ima bolji odnos cena/performanse.

Kada je SLI vs. CF u pitanju, ni tu nije sve bas tako jednostavno. U nekim igrama je brzi 8800GT SLI, u nekim 3870 CF - rezultate imas na http://en.expreview.com/?p=53&page=4. Posto AMD prvi izbacuje kartu sa internim CF, za ocekivati je da ranije budu imali optimizovan drajver, samim tim i bolje rezultate. Ni 3-SLI nije tolika prednost - AMD ima CrossFire X ploce za cetiri kartice, a kako ce i jedno i drugo raditi, videcemo za par nedelja. Uzgred, 8800GT nece moci da radi u 3SLI plocama - to je za sada rezervisano samo za GTX i Ultru.

Poznato mi je i to, ja sam samo napisao da POSTOJI ploča za 3-way SLI (ima test na sajtu koji se bavi IT svetom, ne pominjući to za koje je kartice, znam za to da je samo za GTX i Ultru (auf, na šta bi ličilo 3 ultre u SLI modu :S: i napajanje direktno na Ðerdap ,) )) a da AMD još uvek samo najavljuje tu mogućnost sa 4 kartice, ali je pitanje da li će to i kako biti izvodljivo, jer su već naišli na problem sa omogućavanjem toga u drajverima.

8800GT i HD3870 imaju identican odnos cene i performansi - 8800GT je brzi taman onoliko koliko je u proseku skuplji. Naravno, da neko ne pomisli da imam nesto posebno protiv NVidie - i ja sam medju onima koji cekaju 8800GT ;)

Aj da se opet ponovim: Nemaju identičan odnos cena/performansi. Ne samo kod nas, nego pogledaj i na stranim sajtovima, svuda je potražnja za 8800GT ogromna i uglavnom ih nema, dok 3870 možeš da kupiš gde `oćeš. Da li zato što ATI proizvodi više ili smo i mi i čitav svet pošandrcali i pali na nVidia reklamu?? Ne, svi se slažu u tome da je GT dosta bolja karta (samo da nije užasavajućeg stock hlađenja) i da je daleko isplativija kupovina. Možda ne kod nas, ali u svetu gde su minimalne plate oko 2.000 evra, znaš šta je dati 220€ za odličnu kartu? Evo, zamisli taj odnos...ako ti je plata 20.000 dinara, a treba da izdvojiš 2.200 za GT ili 1.800 za 3870 za šta bi se odlučio???
Pozdrav.:wave:

Poznato mi je i to, ja sam samo napisao da POSTOJI ploča za 3-way SLI (ima test na sajtu koji se bavi IT svetom, ne pominjući to za koje je kartice, znam za to da je samo za GTX i Ultru (auf, na šta bi ličilo 3 ultre u SLI modu :S: i napajanje direktno na Ðerdap ,) )) a da AMD još uvek samo najavljuje tu mogućnost sa 4 kartice, ali je pitanje da li će to i kako biti izvodljivo, jer su već naišli na problem sa omogućavanjem toga u drajverima.

Nisam nigde video taj potencijalni problem sa vise od dve kartce. Ploce su vec tu, ima ih cak i u prodaji kod nas. Koliko je to isplativo, drugo je pitanje. Na kraju krajeva, videcemo za par nedelja konacne rezultate.

Aj da se opet ponovim: Nemaju identičan odnos cena/performansi.

I sam kazes da je 8800GT skuplji onoliko koliko je brzi. To jednostavno znaci da je odnos cena/performanse identican. Mozemo naravno da raspravljamo sta je bolja kupovina (za mene licno 8800GT, neko ce biti prezadovoljan i sa 3870, uz dodatnih 1 ili 2 GB memorije).

Posedujem konfiguraciju core2duo e4500,2gb dual chanell geil na 800 mhz i juce kupljenu leadtek 8800gt sa 512mb mem,ploča je GIGABYTE GA-P31-DS3L.Zanima me da li kako i koliko mogu da klokujem procesor i kakva je razlika realna izmedju directx 10 i directx 10.1 igara odnosno da li ce to imati uticaja na igre ?

DX10.1 igre ne postoje. Nema ni pravih dx10 igara. Kada se budu pojavile prave DX10 ili DX10.1 igre, tvoja fenomenalna karica ce vec biti zastarela. Seti se samo koliko je vremena trebalo da SM3.0 bude opste prihvacen.. skoro 3 godine. Otprilike toliko ce trebati da i DX10 bude prihvacen.

Uzeo si odlicnu karticu.. da li bi mogao da nam napises koji je proizvodjac?

Leadtek,dobio sam dve god garancije,tako nesto sam racunao i da ce mi trajati pa posle opet changing za nesto jace,e sad crysis klizi sa sve na high u 1280*1024 sa 8x antialising samo za very high mi treba vista pa se dvoumim sta da li da menjam os samo zbog toga

@ralos, nit ti treba vista za very high (ima tweak, proguglaj), nit ti treba very high sa 8xAA posto neces moci da igras :)

Ok,mozda necu imati igriv frame rate ali u svakom slucaju hocu da vidim kako to izgleda pa makar igrao na 15 fps jedan deo igre,koliko sam citao da bi trebalo toliko da izgura sa svim max postavkama u 1280*1024:type,jel mozes mozda da mi postavis link za taj tweak ?:type:

Nisam nigde video taj potencijalni problem sa vise od dve kartce. Ploce su vec tu, ima ih cak i u prodaji kod nas. Koliko je to isplativo, drugo je pitanje. Na kraju krajeva, videcemo za par nedelja konacne rezultate.

Dođavola, napisao da imaju problem sa drajverima za ČETIRI KARTICE, ne za Crossfire, a da već sada nVidia ima 3-way SLI sa GTX-ima i Ultrama. Reč je o SOFTVERU! Znam da ploče već postoje, ali koja ima 4 PCI-E slota??? Ja je zaista nisam još video a pratim to...

I sam kazes da je 8800GT skuplji onoliko koliko je brzi. To jednostavno znaci da je odnos cena/performanse identican. Mozemo naravno da raspravljamo sta je bolja kupovina (za mene licno 8800GT, neko ce biti prezadovoljan i sa 3870, uz dodatnih 1 ili 2 GB memorije).

Da, skuplji je koliko i brži, ALI I NEMA PROBLEMA SA DRAJVERIMA! Već sam pominjao zašto je to, nama matorcima, bitno. Stare igre. Sve rade. Na svim sistemima. Ati ne. Čuvanje živaca je jedan veliki plus za nVidiu u ovom stresnom svetu. :smoke: Šala.

ovo za plate je potpuno tacno razmisljanje ali u nasem slucaju vrlo neprimenljivo...
verovatno bi svi vozili 8800ultra sli i ne bi ni raspravljali o karticama :D

Jeste, ali tamo na zapadu se teška srca odvajaju i od 220€. S obzirom da ULTRA košta oko 600-700€ a da za te pare tamo imaš aranžmane za 10-ak dana u Španiji + provod (verovao ili ne tamo su letovanja tri puta jeftinija nego kod nas), a sa GT imaš 15% lošije performanse od ULTRE, pa ti lako bude jasno. Imaš 1000€ viška da potrošiš na igranje...svako normalan bi 220 dao za GT (`beš onih 15%) a za onih skoro 800 poveo cupi u Bulgariju ili Grčku, poneo nešto siće što je preostalo, nekih 200-300 evrića i provodio se kao kralj! Eh, zemljo Srbijo...

Da, skuplji je koliko i brži, ALI I NEMA PROBLEMA SA DRAJVERIMA! Već sam pominjao zašto je to, nama matorcima, bitno. Stare igre. Sve rade. Na svim sistemima. Ati ne. Čuvanje živaca je jedan veliki plus za nVidiu u ovom stresnom svetu. :smoke: Šala.

gluposti. kada neko ovo procita a da pritom nema pojma pomislice da na nvidiji rade sve stare igre a na ATI-ju nijedna. bullshit na kvadrat! ako nesto mrzim to su senzacionalisticki postovi.

edit: nema potrebe da mi odgovras kako ATI drajveri nista ne valjaju. ti si izneo svoj stav, kao i ja misljenje o istom. daljom raspravom niko nikog ni u sta nece ubediti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno