Ja samo da dodam da je 8800Gt za mene strasno razocarenje. Prodao sam 8800gts 320mb XFX dodao 40 eur i kupio asus 8800gt 512mb da bih dobio realno 6 fps u GPU benchmarku Crysis. Naravno to ne bi bilo problem da je to stvarno tako medjutim od starog GTS a je dosta bucnija a u samom Crysis sam na istim mestima dobijao PAD frame na neverovatnih 2 fps. Isto mi se dogadjalo i sa starim 8800gts (koji je ponovo u mojoj konfiguraciji samo ovog puta u Asus izvedbi). Obecao sam da cu da probam i ATI HD3870 i probao sam ga. Sem broja frame-ova gde ga 8800gt trese o pod ( misli se 8800gt bije hd3870 ) u svemu ostalom je bolji. Jeftiniji, hladniji, manji potrosac, MNOGO bolji prikaz boja i slike i nije mi se nijednom dogodio famozni pad frame-ova. U ukupnom plasmanu HD3870 sa 512 mb ddr4 je bolja kupovina od 8800Gt. Naravno sve ovo se nece svideti svim fanovima Nvidie ali 8800 serija je izgubila preimucstvo koje je imla sa izlaskom prve 8800gts serije. GTX Ultra i novi GTS su druga prica i njih ne bih da komentarisem jer su def drugi segment (mada tu je 3870 crossfire koji ih o5 razvaljuje cak i fps). Cekam Sapphire hd3870 pa df o5 prelazim na ATI bajati.
Pozz svima.
I ja sam sa 8800GTS prešao na GT. Bar što se Crysis-a tiče, sa 8800GTS sam igrao sve na high (bez AA i AF) u 1280x960. Sve preko toga je bilo mučenje. Onda sam prodao GTS i kupio 8800GT, REINSTALIRAO SISTEM (ma kako to glupo zvuči, koji god novi hardver da staviš treba reinstalirati Windows), ponovo instalirao Krizu i krenuo sve high ali na 168x1050 i, gle čuda, radi kao sat. Da je kuler bučan, to jeste, ali jurim neki drugi sistem da ohladim karticu (Accelero s1 ili slično). Inače, novi GTS ima samo 16 stream-ova više i to je sve, što znači da objektivno ubrzanje (mislim na neklokovane modele) iznosi 5-7% (gotovo neprimetno) ali je preko 100 evra skuplja jer ima i bolje rešeno hlađenje. A i u svetu možeš novi GTS da nađeš gde oćeš, ali ne i GT koji je i dalje jako tražen.
Što se ATI-ja tiče, 3870 možeš naći gde `oćeš, dok je GT užasno tražen i kod nas i u svetu. Pa nije valjda ceo svet blesav pa se "navlači" na GT, a 3870 bolji!!! Ja sam imao ATI 9600 pro par meseci, ekstremno se mučio sa drajverima i igrama i od tada sam se zarekao da ne želim nikad više ATI karticu da vidim u MOM računaru. Na poslu imam preko dvadesetak kompjutera sa raznoraznim karticama, od ATI rage do 9550GE i Nvidia Geforce od GF2 MX do 6200 (posao je to, ne igraonica :type: ) i zaista ne vidim nikakvu razliku u 2D prikazu i, veruj mi da NIKO ko mi je dolazio na posao nije mogao da pogodi u kom je ATI a u kom nVidia kartica, tako da te priče o lepšem 2D prikazu i boljoj slici ne piju vodu. To je obično vađenje. Kao i ono: "Moja žena nije lepa kao tvoja, al se bolje kara". (heh, nije umesno poređenje, ali to mi je prvo palo na pamet :smoke: )
A što se 3870 crossfire tiče (ako misliš na 2 čipa na jednoj kartici) ja zaista nisam našao ništa na netu osim najave i zaista me zanima gde si to pročitao da "razvaljuje" i u fps-ima, kad treba da se pojavi u februaru ili martu. A i koliko će da košta? Ako je tako, evo da ti i ja kažen da će novi 9800GTX da je pojede za doručak. Otkud znam?? Pa, pročitao sam u najavi tamo nekog dileje koji piše šta mu padne na pamet. Treba sačekati da se pojavi, pogledati testove, pa tek onda prosuditi, ovako je suludo.
Uf, al` sam se raspisao...