Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

Bolje bi bilo da zveknes sto vecu rezoluciju, jer onda Crysis vise opterecuje graficku.Sto vise smanjujes rezoluciju i setovanja, vise tereta pada na procesor...koji je bas slabasan...

^
A sta vam je to "saskvoca"?

8800GT je zanimljiva kartica, ali je jos zanimljiviji njen raznovrstan sistem hladjenja ;)
http://en.expreview.com/?p=118

ukoliko ste zainteresovani da podelite slike hladjenja sa vaseg 8800GT mozete da ostavite ovde LINK...'fala :)

Poslednja izmena:
pa jesu to povecani ventovi na referentnim dizajnima hladjenja :D

Bolje bi bilo da zveknes sto vecu rezoluciju, jer onda Crysis vise opterecuje graficku.Sto vise smanjujes rezoluciju i setovanja, vise tereta pada na procesor...koji je bas slabasan...
Mislim da u najboljem slucaju moze da dobije iste rezultate kao u niskoj rezoluciji (a nece).

pa jesu to povecani ventovi na referentnim dizajnima hladjenja :D

pa to i jeste fora, postoje 2 verzije sa tim "normalnim" hladjenjem, pored ovih ne referentnih (sa manjim i vecim fanom)...nego, ovi sa expreview-a hoce da naprave bazu svih 8800GT :)
pa ako neko ima moze da okaci i ovde pa cu ga ja preneti na SXT forum...

Poslednja izmena:
Imam jedan problem se 8800GT MSI OC je u pitanju

Dakle 7300markova u 3D marku 06

ALi zasto...govorio mi u toku marka da driveri tj NV4 display drivers se ponasaju cudno i tako te pa se zamrzne na testu i onda predje na drugi i tako...

Plasio sam se zbog napajanja da je ubodem u komp ali evo radi ni jednom se nije restoartovao komp

Nista nisam pokusavao sem 3dmarka(da vidim tempertature i da li ce se restartovati znaci kod max load-a)

E sad driveri su oni sto sam sa karticom dobio a to su 167.26 e sad skidam 169.02 oce li oni popraviti stvar

Ili je problem negde drugde???

Tempertature su Ok u tom skrnavom testu je isla do max 68C sto je po meni ok

Probaj ovako:
Skini i instaliraj 169.21 drajver, pre toga lepo deinstaliraj prethodni.
AMD dual core optimiser, ako ga nemas, obavezno instaliraj
Novi DirectX.
Koji operativni sistem?

WIn XP SP2

Skidam ih trenutno
Nisam siguran za to da li imam(AMD dual Core optimiser)

Direct X hmmm i to trebam da vidim dal je novi...9.1c jeste ali koji datum????

Ok sve novo instalirano ali problem je tu i dalje

Cisto da vam objasnim sta je u pitanju

Sve je izgleda do nekompatibilnosti mojih HD AUDIO driivera za plocu i drivera od kartice

Naime znati i samo da nikakvi pop up prozori ne sme da iskacu dok se radi 3dmark...e pa oni su krivi za zaglupljivanje 3dmarka
Taj HD audio manager mi iskoci i obavesti me kako su instalirane tj uboden je zvuncik u port nazad...ima neki port plug sensing ili tako nesto(kad bi to mogao da iskljucim bilo bi super i mozda resilo problem)

E sad porbao sam igru tj COD4 i sve radi znaci full detalji i AA I AF (otpala mi vilica od grafike) ali cim iskoci taj manager onda se i on zaglupi...ja se vratim u windows ugasim ga i cak mogu da se vratim lepo u COD i da nastavim da igram

Skidam zadnje HD audio drivere za moju plocu pa ako i to ne pomogne radi se reinstalacija Windowsa a ako i to ne pomogne....

Pa recimo papa MSI 8800GT OC jer ja stvarno nemam zivaca niti para da menjam i oju plocu ili da npr isljucim zvuk na ploci pa da kupim Creative zvucnu i tako resim problem

Naime ovo su samo moje prepostavke da je to problem mada ja bi rekao da jeste

Posto nijednom se komp nije restartovao(da ne mislimda je napajanje)

Kod mene MSI daje isti taj broj markova kada mi 2160 radi na 1.8GHz. Kada je klokovan na 2.4 daje oko 9.200 a kada je klokovan na 2.7 oko 10.200. Nazalost neznam tvoj procesor sa cim je ekvivalentan.... cisto sam hteo da ti pomognem sa nekom komparacijom.

NAzalost jedino ostaje da josh probam reinstalaciju celog Windowsa

Nema mi pomoci jednostavno...tako cu biti siguran da sam sve ocistio sto valja i sto ne valja pa sta bude bice...

A ako je vidit e na oglasima znate sta se desilo....povilenio i nisam mogao vise da se lmlatim sa driverima od ploce

Bash imam sklj plocu!!!!

Svratio Deda Mraz pre vremena...

... i doneo mi karticu. Nije mi masina u blizini, pa cu sutra da je testiram.

:-devil-:

Prilozi

• 8800GT-1.jpg
    8800GT-1.jpg
    441.4 KB · Pregleda: 733
@Yooyo: Cestitam!

Valjda ce i meni stici za koji dan!

Jel ima neka veza izmedju Palit-a i Expert vision-a? Da to nije isto?

DA li je moguce da zbog slabog napajanje 8800GT se smrzne slika tokom 3dmarka i igrica...

Variraju mi vremena nekad odigram 10-15min igranja a nekad mi smrzne odmah posle 1-2min 3dmarka...

pomozite ljudi jer sam je stavio na prodaju a ako se vec neko ne javi da je kupi moracu je zadrzati

BTW da li je LC 6550GP dovoljan da potera 8800GT bez problema(ocigledno moj Cooler MAster nije jer sam sve probao,stavio najnovije drivere i opet isto)

@omnik: hvala puno,bas to mi je trebalo.

@jonesba: Pa ti je vec stavio u oglase,polako bre :)
Sto ne probas karticu kod nekog sa boljim napajanjem da vidis dal je do toga?

I obavezno reinstaliraj ceo sistem -skini najnovije drajvere za sve,obavezno i za plocu pa probaj.

Poslednja izmena:
DA li je moguce da zbog slabog napajanje 8800GT se smrzne slika tokom 3dmarka i igrica...

Variraju mi vremena nekad odigram 10-15min igranja a nekad mi smrzne odmah posle 1-2min 3dmarka...

pomozite ljudi jer sam je stavio na prodaju a ako se vec neko ne javi da je kupi moracu je zadrzati

BTW da li je LC 6550GP dovoljan da potera 8800GT bez problema(ocigledno moj Cooler MAster nije jer sam sve probao,stavio najnovije drivere i opet isto)
Unimer u ruke pa izmeri napon od 12V.

Nemam unimer a kartica radi tj radila ja na thermaltake 750W

Ma ja i moj 380W Cooler Master...Izgleda cu morati josh da se isprsim za napajanje...Garant je napajanje...
A recimo da ja jedini skoro imam PCI-ex konfiguraciju u selu ako vam to nesto govori

ja sam na mom jadnom chieftec-u (350w) ubo 8800gts 320 i jednom izvrteo 05 i 06,nije zabadalo,posle sam vratio kartu.

Ja samo da dodam da je 8800Gt za mene strasno razocarenje. Prodao sam 8800gts 320mb XFX dodao 40 eur i kupio asus 8800gt 512mb da bih dobio realno 6 fps u GPU benchmarku Crysis. Naravno to ne bi bilo problem da je to stvarno tako medjutim od starog GTS a je dosta bucnija a u samom Crysis sam na istim mestima dobijao PAD frame na neverovatnih 2 fps. Isto mi se dogadjalo i sa starim 8800gts (koji je ponovo u mojoj konfiguraciji samo ovog puta u Asus izvedbi). Obecao sam da cu da probam i ATI HD3870 i probao sam ga. Sem broja frame-ova gde ga 8800gt trese o pod ( misli se 8800gt bije hd3870 ) u svemu ostalom je bolji. Jeftiniji, hladniji, manji potrosac, MNOGO bolji prikaz boja i slike i nije mi se nijednom dogodio famozni pad frame-ova. U ukupnom plasmanu HD3870 sa 512 mb ddr4 je bolja kupovina od 8800Gt. Naravno sve ovo se nece svideti svim fanovima Nvidie ali 8800 serija je izgubila preimucstvo koje je imla sa izlaskom prve 8800gts serije. GTX Ultra i novi GTS su druga prica i njih ne bih da komentarisem jer su def drugi segment (mada tu je 3870 crossfire koji ih o5 razvaljuje cak i fps). Cekam Sapphire hd3870 pa df o5 prelazim na ATI bajati.
Pozz svima.

Ja ne znam o kakvom padu frame ratea pricas?! To naravno postoji, ali licno sam presao celog Crysisa u 1680x1050 object detail na medium i water na medium i sve ostalo na high, ni u zadnjoj sceni a ni bilo gde u igri nije padao frame rate ispod 19-20, uglavnom je bio od 30-40fps

Nemam unimer a kartica radi tj radila ja na thermaltake 750W

Ma ja i moj 380W Cooler Master...Izgleda cu morati josh da se isprsim za napajanje...Garant je napajanje...
A recimo da ja jedini skoro imam PCI-ex konfiguraciju u selu ako vam to nesto govori

Garant je napajanje. Meni na CM extreme power 430w jedva radi 3850. Kada je napon u mrezi nesto slabiji komp mi se zapucava( to se desilo jedno vece, ali se na srecu vise ne desava), tak da cu da menjam PSU. Dok je u makini bio 1600pro nije ni jednom bilo nikakvih znakova nestabilnosti. Jednostavno to su napajanja za konfiguracije sa slabijim kartama koje ne zahtevaju power connector.

Bil neko mogao da mi kaze, da li sa overklokovanom 8800GT moze da se igra sa crysis u high, 1280x1024 , 4xAA 16xAF ili barem 2xAA 8xAF. Testove po netu nalazim samo gde je AA i AF iskljucen. Interesuju me licna iskustva? I ako ne moze u 1280x1024, da li onda moze barem u 1024x768?

Nazad
Vrh Dno