Šta je novo?

8800GT sreća [utisci, generalije]

:bottle:Iz sazetka sa testa Palit 8800GT Sonic+

summaryck8.jpg

Eto sale:bottle:

I naravno pitanje dal ce NAPAJANJE CoolerMaster extremme power 380W biti dovoljna da istera ovo zajedno sa MSI zveruljom
Zanimaju me iskreni odgovori...Gledajuci testove na netu cini se da nece biti problema tj neki load celog sistema je 220-270 W (naravno reza varira od sajta do sajta)
Imaj u vidu da je kod Extreme power serije ova snaga (380W) maksimalna snaga u kracim vremenskim intervalima. Ne moze da izdrzi toliko kontinualno opterecenje.

Bice bas napeto ali mozda i uspe da radi... Neznam tacno kakvi su AMD-i.

Genius vidim imash 600W reci mi nesto kolika je temperatura i kako je hladish ako je hladish dodatno...

Napajanje cu i uzeti ako bash treba...

Sta je najgore sto moze da se desi ako napajanje ne izdrzi...Jel se kartica moze nekim slucajem sprziti ili ce samo dolaziti do restarta sistmema...

Ehhh sad se kajem sto nisam uzeo jace...Jedva su me ubedili i da uzmem ovo a ne da se zadrzim na kinezu ali sta cu...

Povilenio sam sto radeon nije kompatibilan kod mene tako da...Jedini izbor jeste MSI na MSI tj Nvidia on Nvidia...Jedno je sigurno je to da ja ovu karticu sigurno necu menjati brzo jer je to prvi put da kupujem karticu iz viseg segmenta i sa kojojm cu moci da igram u full detaljima sa sve AA I AF

Sta je najgore sto moze da se desi ako napajanje ne izdrzi...Jel se kartica moze nekim slucajem sprziti ili ce samo dolaziti do restarta sistmema...

Neće joj biti ništa, a sistem će se pri loadu restartovati(moguće je i da u winu lepo radi dok ne pokreneš neku igru), mada to generalno nije dobro ni za napajanje, a ni za ceo komp!
Naravno, postoji mogućnost da napajanje odradi posao!

P.S. Ne brini za temp, karta se greje u granicama normale!;)

Evo gledao sam na guru3D(njima nekako verujem) i oni su sa QUAD 6800,680SLI plocom i 8800GT dobili maximalno opterecenje od 272W znaci to je bio PEAK u load-u i rekli su da treba minimalno da na 12V ima 26A ili tako nesto e sad

ja imam neke oznake +12 +12 -12 gde ja da citam i sta se tu gleda posto ja nemam definitvno samo na jednoj toj +12 26A nego pise 17 na jednoj a na drugoj 18

Stvarno para nemam za napajanje(nameracio sam se na Thermaltake kuciste(zbog dobre provetrenosti i tako to-najvise zbog izgleda) pa onda mozda padne ali ne pre februara sigurno...

Definitivno cu uzimati napajanje i novo kuciste posto je ovo moje zatvoreno vakumski!!!

Evo i da napisem tacan naziv mog napajanja znaci nije ono belo jeftino nego crno....ne razumem se u napajanja ali ovo je delovalo ok kad sam uzimao...

Anyway

COOLER MASTER
eXtreme Power RS-380-PCAP

Pa ako neko moze da vidi specifikacije i da mi kaze moze li to da pogura...

Ako imas flopy i taj cd-rw iskluci iz sistema i ono.....trebalo bi da je ok.

Ako je to ovo napajanje, mislim da će moći da izgura tvoju konfu sa novom kartom, naravno bez OC-a!Tvoj komp nema šansi da troši više od 300W u loadu, a cenim da ovo napajanje daje min bar 300W "pravih" od deklarisanih 380W!!!

COOLER MASTER eXtreme Power RS-380-PCAP

Prilozi

• bigimg.jpg
    bigimg.jpg
    9.1 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Cooler Master eXtreme Power RS-380-PMSR/PMSP 10amps
za ovaj znam pouzdano da je krs nevidjen, c2d i 6600 je jedva gurao sa naponom na +12 od 11.3V... i spolja vise lici na kineza (obican lim)

Moje je ovo drugo...Ha i po tome moje napajanje je bolje od LCpower 6550 (cini mi se da ti imash to i tebi izgleda sve radi) jer ono na tom "testu" ima 24A

Hmmm ne znam sad da li da verujem tom testu i da po njemu trazim napajanje ali ako verujem testu i shodno onome sto ti imash znaci da cu ja bez problema da teram 8800GT

Da ne pominjem da ce meni graficka biti skuplja od celog kompa...meni nista overklokovano slabi potrosaci stvarno nema razloga da ne radi...

Pa u sustini LC mislim da mu je ovo neki maximum sto bi ga ja opteretio, jest da su naponi jos OK ali to ne znaci da bi pod vecim opterecenjem trajao jos dugo...
Zato najbolje izmeri napone sad (unimer) uporedi ih koliki ce biti sa 8800GT i koliki je pad pod opterecenjem kao i koliko se grije i dal ubrzava kuler nenormalno... pa na osnovu toga odluci
Ja sam jedno vreme u toku uzimanja 8800gt bio zagrejan za bolje napajanje ali mi se racunica nije svidjala po kojoj mi treba ~100e za nesto ~600+ a da valja sigurno :)

Hmmm unimer nemam tako da to otpada(a ni u mom selu to niko nema)

Nista ce da probam 8800GT na masini pa ako krene da se restartuje ili vec tako neki dozivljaji verovatno ce 8800GT da leti iz kompa jer sigurno ne dajem opet kesh za napajanje(da bi bio siguran treba mi min 70e za napajanje dobro)

Inace po tom testu moje napajanje ispade bolje od REAL POWER 430W i skoro bolje od svih chiefteca malo glupo i nerealno zar ne...

Nasao sam neko Xilence napajanje...Posto za 8800Gt pise najmanje 24A ovo ga ima dosta na obe grane...Ne znam da li ste culi za njega al ono izgleda dobro(makar na slici)

inace ovakve su mu spec

+3,3V +5V +12V +12V -12V -5V +5VSB
33,0A 32,0A 17,0A 18,0A 0,8A - 2,0A

Ok je Xilence, ubacio sam ih u par kanti i sve radi kao podmazano ;)

Evo vezano za temperature. Stavio sam i ja onaj Accelero. Nema potrebe da stavljam slike posto izgleda sve isto kao i kod drugih. Prosto neverovatno kolika je gomila paste stavljena na referentni kuler. Ali srecom lako se cisti. Nisam koristio nikakv alkohol ili slicno jer nema nikakve potrebe. Skinuo sam i onu plastiku od Accelera jer nima nikakvu svrhu i samo pravi guzvu. Hladnjaci za memoriju su zivo ****** i jedva sam ih namestio. Nadam se da nece da poodpadaju u medjuvremenu...

Temperature su super. Kod mene je na referentnom islo od 51 u idle do 70 u load i to kada je ventialtor na 60% (tada je tih ali nije i necujan). Sada je oko 40-42 u idle i ono sto me je iznenadilo 48-50 u load sto je za silent karticu prosto fenomenalno (klokovi su 660/1900 - nema svrhe klokovati jer se ne oseca razlika u igrama ali moze bez problema da radi i na 700/2000, probao sam).

Ja samo da dodam da je 8800Gt za mene strasno razocarenje. Prodao sam 8800gts 320mb XFX dodao 40 eur i kupio asus 8800gt 512mb da bih dobio realno 6 fps u GPU benchmarku Crysis. Naravno to ne bi bilo problem da je to stvarno tako medjutim od starog GTS a je dosta bucnija a u samom Crysis sam na istim mestima dobijao PAD frame na neverovatnih 2 fps. Isto mi se dogadjalo i sa starim 8800gts (koji je ponovo u mojoj konfiguraciji samo ovog puta u Asus izvedbi). Obecao sam da cu da probam i ATI HD3870 i probao sam ga. Sem broja frame-ova gde ga 8800gt trese o pod ( misli se 8800gt bije hd3870 ) u svemu ostalom je bolji. Jeftiniji, hladniji, manji potrosac, MNOGO bolji prikaz boja i slike i nije mi se nijednom dogodio famozni pad frame-ova. U ukupnom plasmanu HD3870 sa 512 mb ddr4 je bolja kupovina od 8800Gt. Naravno sve ovo se nece svideti svim fanovima Nvidie ali 8800 serija je izgubila preimucstvo koje je imla sa izlaskom prve 8800gts serije. GTX Ultra i novi GTS su druga prica i njih ne bih da komentarisem jer su def drugi segment (mada tu je 3870 crossfire koji ih o5 razvaljuje cak i fps). Cekam Sapphire hd3870 pa df o5 prelazim na ATI bajati.
Pozz svima.

Znaci i na 8800gt postoji pad frejmova i ocajan je prikaz boja...mislim, posto si zaredjo 8800GTX, pa GTS i onda GT.
I na kraju si se odlucio da ti je bitnije imati jeftiniju, hladniju i manjeg potrosaca.Pa, puno vremena (i evra) ti je trebalo da se "prelomis"...
Mene si ubedio :d
Inace, kad si vec "obredio" tolike kartice, mozda je GTS 512 ipak bolje resenje?.. :)
A ono jes' da ne daje tako kvalitetan prikaz boja kao ati, jelte, al mozda nema taj tvoj cuveni "pad frejmova" ??

pa za vecinu stvari nisu u pravu potrosnja obe je prakticno tu negde, zagrevanje slicno stim sto 3870 ima dual slot cooler pa je zato tisa i hladnija i u tom segmentu je bolja ili jednaka sa palit sonic i ostalim 8800GT koje koriste dual slot resenja
- 8800GT je u svemu brzi 20-30% e sad neoptimizacija crysis-a je je druga stavar ja sam jedino cudan pad fps-a primetio kad se koristi sniper scoope a kako bi se Ati tu pokazao neznam... mada bi taj problem pre prebacio na igru i moguce resenje istog izlaskom patch-a koji se uskoro ocekuje
- Kvaitet boja kako da ne....

Vidim da si upoznat sa svime sto radim tako da verovatno i ti imas neke utiske za ove kartice koje sam ja probao. Pretpostavljam da imas bar jedan argument da me razuveris da imas neke komentare to vidim ali ne vidim nikakve cinjenice iza tvojih postova. Posto si veliki znalac i komentator reci mi tvoje utiske za GTX GT i GTS a posle i za HD 3870. Ako ih nemas slobodno ne komentarisi moje postove. Rekao sam da sam za Ati radije ali sam i naveo zasto.

pa za vecinu stvari nisu u pravu potrosnja obe je prakticno tu negde, zagrevanje slicno stim sto 3870 ima dual slot cooler pa je zato tisa i hladnija i u tom segmentu je bolja ili jednaka sa palit sonic i ostalim 8800GT koje koriste dual slot resenja
- 8800GT je u svemu brzi 20-30% e sad neoptimizacija crysis-a je je druga stavar ja sam jedino cudan pad fps-a primetio kad se koristi sniper scoope a kako bi se Ati tu pokazao neznam... mada bi taj problem pre prebacio na igru i moguce resenje istog izlaskom patch-a koji se uskoro ocekuje
- Kvaitet boja kako da ne....
Probaj HD3870 pa onda komentarisi sve sto si iskometarisao.

nemam ja tu sta da probam prakticno sve o tome se moze naci na internetu od review-a do foruma, jedino taj pad fps-a u crysis-u treba testirati u istim uslovima i uporediti...
video sam ostale ATI kartice a neam ni jedan argument koji kaze i pokazuje gde je tu 38xx toliko bolja, lepo napravis screen shot sa obe pa okacis a ne pricas u prazno... a nekakvom kvalitetu boja

a sto se tice buke na to smo osudjeni mi sto smo uzeli prvi kartice, nvidia vec 2 nedelje isporujuje nove ture sa vecim ventilatorima koji imaju duplo veci protok vazduha pa se sa tim mnooogo manje cuju
PS: ne sporim ja da je 38xx odlicna karta ali sporim to da je brza od 8800GT-a

Hteo sam da kazem sledece CRYSIS Nvidia meant to be played pa nije optimizovana za Nvidiu VAZI.
ASUS 8800gts average fps na 1440*900 31fps high details no AA no AF
ASUS 8800GT average fps na 1440*900 38fps high details no AA no AF
Gigabyte HD3870 average fps 1440*900 30fps high details no AA no AF

naravno na mojoj konfiguraciji
3D mark 2006 Asus 8800gts 9216 score po 4k sm i hdr
3D mark 2006 Asus 8800gt 10499 score po 4.9k sm i hdr
CPU score na oba je zakucan 2158

ja se samo rukovodim time i onim sto sam doziveo igrajuci igricu Crysis po kojoj se i kupuju danas sve graficke kartice.
Igricu sam inace obrnuo 3 ili 4 puta za manje od dve nedelje.

nemam ja tu sta da probam prakticno sve o tome se moze naci na internetu od review-a do foruma, jedino taj pad fps-a u crysis-u treba testirati u istim uslovima i uporediti...
video sam ostale ATI kartice a neam ni jedan argument koji kaze i pokazuje gde je tu 38xx toliko bolja, lepo napravis screen shot sa obe pa okacis a ne pricas u prazno... a nekakvom kvalitetu boja

a sto se tice buke na to smo osudjeni mi sto smo uzeli prvi kartice, nvidia vec 2 nedelje isporujuje nove ture sa vecim ventilatorima koji imaju duplo veci protok vazduha pa se sa tim mnooogo manje cuju
PS: ne sporim ja da je 38xx odlicna karta ali sporim to da je brza od 8800GT-a

Gde sam napisao da je 3870 brza?

Rekoste da postujemo slike pa evo.....
Ubacio karticu u komp.Na Crysis sa ovom konfiguracijom secka i na low settings...neshto ne shtima..videcu za neki dan,,,

Prilozi

• 15122007123.jpg
    15122007123.jpg
    51.5 KB · Pregleda: 81
  • 15122007122.jpg
    15122007122.jpg
    84.6 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Vidim da si upoznat sa svime sto radim tako da verovatno i ti imas neke utiske za ove kartice koje sam ja probao. Pretpostavljam da imas bar jedan argument da me razuveris da imas neke komentare to vidim ali ne vidim nikakve cinjenice iza tvojih postova. Posto si veliki znalac i komentator reci mi tvoje utiske za GTX GT i GTS a posle i za HD 3870. Ako ih nemas slobodno ne komentarisi moje postove. Rekao sam da sam za Ati radije ali sam i naveo zasto.

Care, ovih dana je bilo isuvise prepucavanja oko slicnih gluposti, nemam ja tu sta da dokazujem...
Ono sto se ovde ocekuje je da TI lepo okacis rezultate, posto si kako kazes, isprobao sve te kartice.Dakle imas lepo ovu temu na benchu, gde ljudi lepo kace svoje rezove i komentare.
A pricice o "padu frameratea na nvidia karticama" i "lepse boje na atiju" mogu da dolaze samo od ostrascenih fanboyeva...steta je sto se stalno javi neki newcommer sa tvrdnjama koje su za 95% posetilaca foruma smesne, pa se prica vrti kao pokvarena ploca vec godinama.Uzivaj u atiju.Live and let live.
:wave:

Care, ovih dana je bilo isuvise prepucavanja oko slicnih gluposti, nemam ja tu sta da dokazujem...
Ono sto se ovde ocekuje je da TI lepo okacis rezultate, posto si kako kazes, isprobao sve te kartice.Dakle imas lepo ovu temu na benchu, gde ljudi lepo kace svoje rezove i komentare.
A pricice o "padu frameratea na nvidia karticama" i "lepse boje na atiju" mogu da dolaze samo od ostrascenih fanboyeva...steta je sto se stalno javi neki newcommer sa tvrdnjama koje su za 95% posetilaca foruma smesne, pa se prica vrti kao pokvarena ploca vec godinama.Uzivaj u atiju.Live and let live.
:wave:
To mi kaze covek koji "fura" Nvidiu 7900

Nazad
Vrh Dno