Šta je novo?

8800GT [split, cene, firme i ostalo]

Storm nisi u pravu.. Pa kako onda Palit Sonic kosta 200e u Becu ako kazes da ce nVidija da fixira cenu na 250e za obicnu... A eVGA Superclocked je 250e. Znaci 'obicna' mora da bude ispod 230e... E a Srbija je drugo gde ljudi udare cene ali ih ne krivim jer postoji neko ko ce da da i 280e za Galaxy bez pisane garancije a to sigurno nisam ja.

A sad reci gde ima da se kupi ta eVGA Superclocked za 250€ pa da sutra odem po nju!!!
Samo brzo dok ih nisu prodali!!!
:(

Ako ne verujes idi na www.birdpc.hu pa pogledaj koliko kosta 8800gt, racunaj da je 1 eur 246-248 forinti, e sad sto ste vi naseli na Nvidija marketing kako ce kartice koje rade 2-3% sporije od GTX kostati 200 eur i u Srbiji preko noci da padnu na 130-150 to je vas problem, ta karta ce se ufixati sa cenom na 250 eur i to je to, pa sad skacite koliko hocete, nije niko lud da je prodaje ispod cene.

Ma mene bre baš briga. Ja sam sebi uzeo kartu koja mi odgovara za 155e, a ne 180 (samo mi još reci da je i to normalna cena onda si definitivno nečiji PR). Ako već hoćeš i ja sam hteo da uzmem 8800gt, ali kad je alavost prešla sve moguće mere...Multi baći, o-kanta, o-kofa, o-cisterna (by Šoder Ruzmarin):wave:

@P307
Bec, Austrija. Ne znam naziv radnje ali ortak je proverio i kaze da toliko kosta.... Ne vidim razlog zasto bi ti sada pametovao i mislio da nije tako... Newcommeru jedan.

Poslednja izmena:
Ma mene bre baš briga. Ja sam sebi uzeo kartu koja mi odgovara za 155e, a ne 180 (samo mi još reci da je i to normalna cena onda si definitivno nečiji PR). Ako već hoćeš i ja sam hteo da uzmem 8800gt, ali kad je alavost prešla sve moguće mere...Multi baći, o-kanta, o-kofa, o-cisterna (by Šoder Ruzmarin):wave:

E i mene bas briga, ja sam uzeo karticu za 100 eur sa kojom sam zadovoljan (Palit hvala), to sto si nasao 3850 za te pare je dobra kupovina a 8800gt za ispod 200 eur je bio Nvidia blic trik na koga smo se naravno navukli mi sa najmanjom kupovnom moci (znaci cela Istocna Evropa), ja sam od pocetka znao da je to sve sarena laza jer niko nije lud da u bescenje daje karticu koja je samo malo sporija od GTX za ~200 eur, ali neki ljudi u nasoj drzavi jos uvek sanjaju, zasto je nestasica tih karti? Pa zato sto je Nvidija dozvolila samo manja kolicina tih procesora da bude dostupna na trzistu pa su napravili maltene prezentaciju za dzabaka, ta kartica ce u buducnosti kostati samo vise od 240 eur, nikako manje - ja se iskreno nadam da ce bar Eurolink ispostovati kupce i dati im kartice po obecanoj ceni, ali kako su u inostranstvu skocile cene iste sve se bojim da ce tako biti.

Cena

Ako ne verujes idi na www.birdpc.hu pa pogledaj koliko kosta 8800gt, racunaj da je 1 eur 246-248 forinti, e sad sto ste vi naseli na Nvidija marketing kako ce kartice koje rade 2-3% sporije od GTX kostati 200 eur i u Srbiji preko noci da padnu na 130-150 to je vas problem, ta karta ce se ufixati sa cenom na 250 eur i to je to, pa sad skacite koliko hocete, nije niko lud da je prodaje ispod cene.

Vidiš, mađari su sad u EU i samo bi potpuni dileja kupovao na tom sajtu koji si postavio. Ja bi, recimo, otišao na www.newegg.com i birao kartice od 250$ do 320$ (180-230€) naručio i platio poštarinu 10€ i sve prst u uvo...i samo se smeškao onima koji misle da je 250€ svuda normalna cena... Ah, da, sad sam pogledao link u postu iznad i, naravno, uverio sam se u ono što već znam...

Poslednja izmena:
Vidiš, mađari su sad u EU i samo bi potpuni dileja kupovao na tom sajtu koji si postavio. Ja bi, recimo, otišao na www.newegg.com i birao kartice od 250$ do 320$ (180-230€) naručio i platio poštarinu 10€ i sve prst u uvo...i samo se smeškao onima koji misle da je 250€ svuda normalna cena... Ah, da, sad sam pogledao link u postu iznad i, naravno, uverio sam se u ono što već znam...

Preko koga ti je molim te postarina 10 eur kada kupujes preko newegg i dolazi ti u Srbiju?...Ajde ne pricaj gluposti...pre nekoliko meseci svi jaukali kako su nasli na eggu dobre ponude kad ono stigo hardver 50-150% skuplji zbog carine ajde malo procitaj postove, ja sam u februaru narucio neke delove za kameru iz Italije i postarina da je stizalo kod nasih lopova sa "spedicijom" izaslo bi skoro 300 eur, znaci maltene duplo od cene komponenti, covek mi je umesto toga poslao u Madjarsku i sve sto sam platio je EU cena poste u iznosu od 7 eur.

edit:

I da...kad bolje razmislim, kada je postarina iz USA samo 10 eur do Valjeva, sto majku mu svi odavde ne naruce 8800GT iz USA pa nek ide zivot, ajmo junaci....10 eur...nije mnogo.

Poslednja izmena:
Ja bi, recimo, otišao na www.newegg.com i birao kartice od 250$ do 320$ (180-230€) naručio i platio poštarinu 10€ i sve prst u uvo...i samo se smeškao onima koji misle da je 250€ svuda normalna cena...

Osim ako nemas nekog da ti donese to " ispod jakne " docekalo bi te prijatno iznenadjenje u vidu carine od 20% i plus na to poreza od 18% ...

NastyB je koliko sam ja skapirao mislio na Madjare da s' obzirom kako su vec u EU ne bi kupovali preko tog skupljeg sajta vec bi narucivali sa newegg sa postarinom od 10e.

Preko koga ti je molim te postarina 10 eur kada kupujes preko newegg i dolazi ti u Srbiju?...Ajde ne pricaj gluposti...pre nekoliko meseci svi jaukali kako su nasli na eggu dobre ponude kad ono stigo hardver 50-150% skuplji zbog carine ajde malo procitaj postove, ja sam u februaru narucio neke delove za kameru iz Italije i postarina da je stizalo kod nasih lopova sa "spedicijom" izaslo bi skoro 300 eur, znaci maltene duplo od cene komponenti, covek mi je umesto toga poslao u Madjarsku i sve sto sam platio je EU cena poste u iznosu od 7 eur.

edit:

I da...kad bolje razmislim, kada je postarina iz USA samo 10 eur do Valjeva, sto majku mu svi odavde ne naruce 8800GT iz USA pa nek ide zivot, ajmo junaci....10 eur...nije mnogo.

Ko je pominjao Valjevo ili Srbiju rečima "Mađari su u evropskoj uniji"???? A što se poštarine tiče, pored cene svake karte imaš "shipping costs", pa možeš i sam da vidiš... To da NAS ovde pljačkaju cerinici i tako to, to je svima poznato, pa i meni. Čak i da nešto naručiš iz inostranstva i da to uopšte prođe kroz alave carinike i dođe do tebe je dovoljno čudo...

NastyB je koliko sam ja skapirao mislio na Madjare da s' obzirom kako su vec u EU ne bi kupovali preko tog skupljeg sajta vec bi narucivali sa newegg sa postarinom od 10e.

Upravo tako. A baš sam se trudio da budem razumljiv, pošto je Storm pominjao cene u Mađarskoj, ja pomenuh mađare i koliko to košta KAD MAÐAR NARUČI, a ne mi ovde...

Odo i ja sad u off malo:

Ljudi, kolko sam skapirao, nije tema gde i kako Madjari, Kinezi iliti pak Indijanci mogu da nabave parce hardvera iz naslova, vec kako, odnosno gde mi ovde mozemo da dodjemo do istog. Tako da mi u opste nije jasno cemu rasprava o tome kolko ce onog u Madjarskoj da izadje postarina, i koga ovde boli ****c za to... Dakle, plz dajte informacije koje bi bile od koristi nekome ko zivi ovde u Srbiji....

Sry za spam, al morao sam, nemam pojma zasto

Odo i ja sad u off malo:

Ljudi, kolko sam skapirao, nije tema gde i kako Madjari, Kinezi iliti pak Indijanci mogu da nabave parce hardvera iz naslova, vec kako, odnosno gde mi ovde mozemo da dodjemo do istog. Tako da mi u opste nije jasno cemu rasprava o tome kolko ce onog u Madjarskoj da izadje postarina, i koga ovde boli ****c za to... Dakle, plz dajte informacije koje bi bile od koristi nekome ko zivi ovde u Srbiji....

Jel tebe bodu iglama pa ne možeš da se strpiš još 8 dana da stignu i to po extra ceni?
Veće je rečeno 15x kada i kako. Kada jer živimo na guzici sveta, kad će stići to moramo da se molimo bogu da bude što pre i po normalnim cenama zbog opšte .... u našoj zemlji .... Da ne idem dalje! ,)

Upravo tako. A baš sam se trudio da budem razumljiv, pošto je Storm pominjao cene u Mađarskoj, ja pomenuh mađare i koliko to košta KAD MAÐAR NARUČI, a ne mi ovde...

Pa to ako naruci od neke Madjarske kompanije, znas? Ako naruci sa newegga i stigne mu iz USA to ce ga izaci socnih 40+ evrica. :D:D:D

Odo i ja sad u off malo:

Koliko vidim, u Imtelu imaš Leadtek-a na stanju i košta oko 20 hiljada. Dobro, mora ponekad malo da se skrene sa teme. Bilo bi blesavo da svaki post bude tipa "ovde za ovoliko" ili "ovde jeftinije nego onde". Dođavola, to bi bilo kao u oglasima...

Pa to ako naruci od neke Madjarske kompanije, znas? Ako naruci sa newegga i stigne mu iz USA to ce ga izaci socnih 40+ evrica. :D:D:D

Dobro, kad sam pomenuo Newegg nisam mislio bukvalno na određeni sajt, već kupovinu preko interneta uopšte. Aj da se ispravim sa ovim sajtom http://geizhals.at/?cat=gra16_512&sort=p&bpmax=&asuch=8800GT&filter=+Angebote+anzeigen+&pixonoff=on
mada se već pominjao. E, ovde bi ga poštarina ispala 10-ak evrića. A i mnogo kartica su ispod 250€...

Eto kad opet moram da se mesam u raspravu o kartici koju nemam nameru da kupujem.

Kad se ode na ovaj austrijski link i kliknete na karticu po izboru dobijete listing prodavaca i iznad te liste jedno zuto polje u kom ima svasta, a sa desne strane pise ovako: "Gewünschte Verfügbarkeit:" i ispod 3 opcije. Po defaultu stoji tackica na prvoj koja u slobodnom prevodu znaci "rok isporuke bilo kada". Promenite to na srednju opciju osencenu zelenim koja oznacava da je kartica na lageru prodavca i dobijete..... corak ili neku nenormalnu cenu od 270+ eura. Ja sam isprobao za 10tak sa vrha liste i uvek isto.

Opet kazem, ne budite naivni. Evo ja cu da dam oglas da prodajem 8800GT ultra overclocked sa vodenim hladjenjem za 170 eura, rok isporuke - nepoznat (krajem 2009) Na dosta tramvaja u BG pise (pisalo je, ne vozim se tramvajima odavno) BEOBANKA pa nikad nisam uspeo da podignem pare kod sluzbenika :D (vozaca)
To sto pise da negde ima za 190-200 eura ne znaci da po toj ceni moze i da se kupi. Realna cena je ona po kojoj nesto mozes da kupis odmah a takve nema za ispod 250e. Svima zelim, najiskrenije, da dobiju te Palit karte po obecanoj ceni mada kako se stvari na stranim, mnogo jacim trzistima razvijaju mislim da i od tog obecanja nece biti nista.

Eto kad opet moram da se mesam u raspravu o kartici koju nemam nameru da kupujem.

Kad se ode na ovaj austrijski link i kliknete na karticu po izboru dobijete listing prodavaca i iznad te liste jedno zuto polje u kom ima svasta, a sa desne strane pise ovako: "Gewünschte Verfügbarkeit:" i ispod 3 opcije. Po defaultu stoji tackica na prvoj koja u slobodnom prevodu znaci "rok isporuke bilo kada". Promenite to na srednju opciju osencenu zelenim koja oznacava da je kartica na lageru prodavca i dobijete..... corak ili neku nenormalnu cenu od 270+ eura. Ja sam isprobao za 10tak sa vrha liste i uvek isto.

Opet kazem, ne budite naivni. Evo ja cu da dam oglas da prodajem 8800GT ultra overclocked sa vodenim hladjenjem za 170 eura, rok isporuke - nepoznat (krajem 2009) Na dosta tramvaja u BG pise (pisalo je, ne vozim se tramvajima odavno) BEOBANKA pa nikad nisam uspeo da podignem pare kod sluzbenika :D (vozaca)
To sto pise da negde ima za 190-200 eura ne znaci da po toj ceni moze i da se kupi. Realna cena je ona po kojoj nesto mozes da kupis odmah a takve nema za ispod 250e. Svima zelim, najiskrenije, da dobiju te Palit karte po obecanoj ceni mada kako se stvari na stranim, mnogo jacim trzistima razvijaju mislim da i od tog obecanja nece biti nista.

Zaista, to nisam probao, ali sam se uverio da si u pravu. Na Asusovoj kartici je bilo da je ima trenutno samo na jednom mestu po ceni od 389€. Potpuno suludo. Što se cena tiče, one su zaista takve od 170-260€, ali je problem u čitavom svetu što firma TSMC ne isporučuje dovoljnu količinu čipova (kao da se ni u samoj nVidiji nisu nadali ovolikoj prodaji, jer je prokleti 8800GT tražen i u siromašnoj Srbiji, a zamisli kakva je tek jagma na zapadu za opaku SLI kombinaciju koja košta kao jedan GTX a radi 50% bolje od ultre, a jeftinija.). Ali, po nekom press release-u koji sam pročitao negde na netu, stanje će se svuda srediti do polovine decembra, jer su isporuke čipova značajno uvećane, jer treba da se pojavi i novi GTS sa G92.

Nisu alavi carinici nego drzhava, oni samo poshtuju zakon ;)
A mi smo ovce...cjutimo i trpimo....eto mleko je najbolji primer :) A najbolje mi shto svi kukaju da vozamo krsheve od automobila ali 42% danka drzhavi niko ne planira da ukine. Ova "Zastava-astra" pa koshta ko da je zlatna....

8800gt

Drustvo, mozda je malo offtopic, ali jel nije problem da mi pustite na pm u kojim sve radnjama u Beogradu moze da se nadje 8800gt, i gde planiraju da ga nabave. I gde su ga kupili ponosni vlasnici koji citaju ovaj forum sa te karte.
Kupujem racunar ovih dana pa me koci ta grafika i zbog nje jos uvek nisam uzeo komp.

Hvala puno. I izvinjenje za off, jos jednom.

Ajmo malo on topic ;)
Ja juče naručio ovaj Palit Sonic, ali mi rekoše kad su me zvali telefonom da nisu sigurni da ću dobiti. Molim Bacida iz Eurolinka koji posećuje ovu temu da mi kaže koliko će kartica stići, a koliko je rezervisano. Ili, još bolje, ne mora ništa da mi kaže sem da li ću 100% dobiti karticu ili ne? :)

apsolutno ista fora je i u svedskoj. elem neko vrijeme sam zivio gore pa pratim par njihovih foruma i cjene gore. moze da se nabavi ali tesko za neku nisku cjenu.
evo jedan sajt na kojem se obicno moze naci sve sto njihovi shopovi imaju u swe. odnos euro svedska kruna je 1:9. pise basta pris i lager(najbolja cjena na lageru) je kao 1945SEK ilti 216 eura,ali cvrc kad se ode malo dublje skontas da nigdje nema po toj cjeni na lageru,nego moze da narucis pa da cekas do daljnjeg,a koliko pisu po svedskim forumima to cekanje jako dugo traje,a vecina njih nije dobila karte po tako niskoj cjeni. ono najpovoljnije sto sam nasao da trenutno imaju je asus za 2286SEK ili 254 eura,dok u drugom shopu isti asus kosta 2969SEK sa porezom iliti citavih 330eura:S: ima jos i gainward koji kosta 2395SEK ili 266 eura. to mu ga je to...
http://prisjakt.nu/produkt.php?p=244230&s=sort_lager
http://prisjakt.nu/produkt.php?p=243847&s=sort_lager

Poslednja izmena:
Ajmo malo on topic ;)
Ja juče naručio ovaj Palit Sonic, ali mi rekoše kad su me zvali telefonom da nisu sigurni da ću dobiti. Molim Bacida iz Eurolinka koji posećuje ovu temu da mi kaže koliko će kartica stići, a koliko je rezervisano. Ili, još bolje, ne mora ništa da mi kaže sem da li ću 100% dobiti karticu ili ne? :)

Za sada u odnosu na kolicinu koja stize ima jos slobodnih kartica

Olakšanje...

Za sada u odnosu na kolicinu koja stize ima jos slobodnih kartica

HURA!!! Pao mi je kamen sa srca! Sad kad znam da je to SIGURNO, neću da sebe išamaram što sam prodao svoj 8800GTS :d .

Veoma mali pomak u odnosu na 8800GT, svega par % u igrama ali je mnogo bolje hladjenje i generalno jaca kartica. Ako tebi 50e nije puno dodaj.

Da li se to meni cini ili se 8800 GT polako pojavljuje u radnjama. Doduse nisam zvao nijednu ali sve ih vise ima po cenovnicima, a ima ih i po oglasima.
Malopre u Grappolu ,,naleteh'' na GIGABYTE 8800GT 512MB za 216 e, bar je ima na stanju. U Imtelu Leadtek kosta 250 e......

Da li se to meni cini ili se 8800 GT polako pojavljuje u radnjama. Doduse nisam zvao nijednu ali sve ih vise ima po cenovnicima, a ima ih i po oglasima.
Malopre u Grappolu ,,naleteh'' na GIGABYTE 8800GT 512MB za 216 e, bar je ima na stanju. U Imtelu Leadtek kosta 250 e......

na sajtu Grappolo.co.yu ta kartica kosta 243 evra, gde si video da kosta 216?

Nazad
Vrh Dno