Šta je novo?

8800GT [split, cene, firme i ostalo]

200 evra je 200 evra.
Koliko sam ja cuo ocekuje se pad evra sledece nedelje. Ma nije ni bitno.
Da li bi neko od vas dao 245 za pomenutu grafiku?
Ja se razmisljam, ipak je to mnogo kesha. Uzeti sad ili cekati josh neko vreme da se cene normalizuju. Opet s druge strane, pitanje je kad ce i da li ce se cene normalizovati?!

jeste mnogo kesa ali nikada do sada nije moglo da za te pare da se kupi karta koja 99% igara tera u full-u.Do skoro je tekva karta kostala 450e

Najnize cene jesu oko 250$ a koliko se secam trebalo je da budu nize. Izgleda da su trgovci ipak trgovci pa gde god bili.

@Lanselot:
ne mozes tako da gledas. naravno da se kasnije pojave karte koje predstavljaju "better deal", tj. iste performanse po upola nizoj ceni od dojucerasnje perjanice. treba uporediti cene u okruzenju i videti da li je 250e mnogo. ja mislim da jeste i da moze to jos dole...ja licno ne bih davao preko 230e ni u ludilu, ali to sam samo ja :)

Poslednja izmena:
Pin uvozi Gainwarda (baner gore desno), što se cena tiče vode politiku malo blažu od Pakoma.

i cene u Americi su uvek bile mnogo nize neko kod nas.

Probaj u Pin-u. Tamo sam samo nasao graficku iz potpisa letos kad su tek izasle.
Video sam jedan oglas na PC berzi u kome lik trazi 24000 din za Gainward.

Nanjihovom sajtu ima samo jedna jedina 8800GT Gainward i to od 22.500din, pa da......za nijansu su blazi od Pakoma. Na zalost, nema jos onih bolje hladjenih modela.

U Pakomu samo čarape na glave da nataknu

jeste mnogo kesa ali nikada do sada nije moglo da za te pare da se kupi karta koja 99% igara tera u full-u.Do skoro je tekva karta kostala 450e

Pa dobro brate ti nju plati i 350 evra. Koja ti je to logika?

200 evra je 200 evra.
Koliko sam ja cuo ocekuje se pad evra sledece nedelje. Ma nije ni bitno.
Da li bi neko od vas dao 245 za pomenutu grafiku?
Ja se razmisljam, ipak je to mnogo kesha. Uzeti sad ili cekati josh neko vreme da se cene normalizuju. Opet s druge strane, pitanje je kad ce i da li ce se cene normalizovati?!

Cene za 8800GT su u Americi/Kanadi skočile za $50 - $75 USD... svuda vlada nestašica..... po nekim informacijama ova kartica je samo probni balon NVIDIE da bo se skinuo pogled sa 3870..... problem je što ju je pustila na preniskoj ceni i ovim ukopala svoje kartice 8800GTS 320/640...... Očekuje se izlazak 8800GTS na G92 čipu koje će za nijansu biti brže 8800GT ........ ali i skuplje za $50-$100 USD od GT. Dok će 8800GT i dalje stizati na kašičicu (i to svuda na svetu), a kako će se cena kretati samo bog zna.

I dolar se srozao zestoko.
Nije NVidia nista ukopala koliko se secam najavila je na vreme prestanak proizvodnje 8800gts 320 i nove modele, a to sto se prodavci nisu na vreme resili obaranjem cena nvidiu ne pogadja.

sto bi bilo dobro da znamo da li ce biti dovoljno palit kartica ... ja vec dogovorio prodaju svoje stare...
neko je negde napisao ne mogu da se setim gde da ce biti 150 primeraka ... to znaci da cemo verovatno svi dobiti, ali ako ih je samo 50 bice naopako ...

Cene za 8800GT su u Americi/Kanadi skočile za $50 - $75 USD... svuda vlada nestašica..... po nekim informacijama ova kartica je samo probni balon NVIDIE da bo se skinuo pogled sa 3870..... problem je što ju je pustila na preniskoj ceni i ovim ukopala svoje kartice 8800GTS 320/640...... Očekuje se izlazak 8800GTS na G92 čipu koje će za nijansu biti brže 8800GT ........ ali i skuplje za $50-$100 USD od GT. Dok će 8800GT i dalje stizati na kašičicu (i to svuda na svetu), a kako će se cena kretati samo bog zna.

Prva i najbitnija stvar je da je izrada kartica sa G92 čipom (8800GT, 65nm) jeftinija od izrade starijih modela sa G80 čipom (8800 GTS, GTX i GTU, 80nm), tako da se sa 512 GDDR RAM-a cenovno izjednačava sa 8800GTS 320. Dakle, nema šta da "pusti na preniskoj ceni", već "onoliko koliko im je dovoljno". Eto, juče sam video na Newegg-u da su cene iste kao i pre mesec dana, od 260$ pa do 320$ za EVGA SuperSuperClocked koja radi na 700\2000. S obzirom da je odnos dolar-evro 1:1,4 znači da su cene od, otprilike, 200-240€. Bilo ih je 11 modela, a danas opet nema ni jedne...ili mene Firefox zeza.
A što se tiče Palit-a, ja sam prvo čuo da u "Eurolink" dolazi samo 50-ak komada, zatim od "čoveka koji zna čoveka koji zna čoveka koji zna čoveka..." čuo da će ih biti oko 150 komada. Plašim se da ni to neće biti dovoljno, jer ja samo u bednom Valjevu znam još trojicu koji žele da pazare GT. A ko zna koliko ih još ima u Beogradu i celoj zemlji. Pa tek kakva je potražnja u svetu. Pa još i božićni praznici na zapadu. Pa 10. decembar i Kosovo. Bojim se da u Srbiju veća količina GT-ova neće doći do leta 2008. Ako uopšte i bude dolazilo...pu, pu, pu, pomeri se s mesta...

A što se tiče Palit-a, ja sam prvo čuo da u "Eurolink" dolazi samo 50-ak komada, zatim od "čoveka koji zna čoveka koji zna čoveka koji zna čoveka..." čuo da će ih biti oko 150 komada. Plašim se da ni to neće biti dovoljno, jer ja samo u bednom Valjevu znam još trojicu koji žele da pazare GT. A ko zna koliko ih još ima u Beogradu i celoj zemlji. Pa tek kakva je potražnja u svetu. Pa još i božićni praznici na zapadu. Pa 10. decembar i Kosovo. Bojim se da u Srbiju veća količina GT-ova neće doći do leta 2008. Ako uopšte i bude dolazilo...pu, pu, pu, pomeri se s mesta...

Koliko dolazi u Eurolink potpuno je nebitno za vas, krajnje kupce... bitno je da ce svi koji su narucili dobiti svoj primerak!

Pozdrav

Pa dobro brate ti nju plati i 350 evra. Koja ti je to logika?

Cekaj covece o cemu ti to sad pricas?Ko prvo nisam ti ja nikakav brat a kao drugo rekao sam da za 250$ tj 170e (a u srbiji nek to bude 220e) nisi mogao da uzmes high end karticu sa tim perfomansama.Ranije je bila takva kartica bila 450e pa se niko nije zalio.A sad kad se pojavila 88000gt za vise od 200e manje ti bi da je dobijes dzabe.Imas u eurolinku da narucis 8800gt i za ispod 200e.I u cemu je problem?

sad videh da Imtel nudi Leadtek GeForce 8800GT TD, PCIE16, 512MB GDDR3, 256bit, 2DualDVI, HDCP/HDTV-Out, gar. 1 god. 19,800 239.3, ali crnom je bojom, znaci nemaju u radnji :). Ja rekoh samo da obavestim, pa koga interesuje eto mu informacije.....:type:

sad sam ih zavo imaju 5 komada jos

pa super, eto k'o hoce da uzima, neka ih pojuri :smoke:

Cekaj covece o cemu ti to sad pricas?Ko prvo nisam ti ja nikakav brat a kao drugo rekao sam da za 250$ tj 170e (a u srbiji nek to bude 220e) nisi mogao da uzmes high end karticu sa tim perfomansama.Ranije je bila takva kartica bila 450e pa se niko nije zalio.A sad kad se pojavila 88000gt za vise od 200e manje ti bi da je dobijes dzabe.Imas u eurolinku da narucis 8800gt i za ispod 200e.I u cemu je problem?

Problem je u tome što si ti uleteo u hype i sto van svake pameti izvališ da, eto, 250-270e nije puno za tu kartu. E ti trgovci što tako pumpaju cene su slični kao ratni profiteri ili prodavci farbanog benzina na kilo. Pogledaj moj potpis...Najbolje opisuje takve. Naravno da nema za džabe ali ako ti gotiviš da te klepaju po ušima, samo izvoli. I molim te, nađi mi kartu za 220e i idem odmah da kupim. Realno, pričaš o fantomskoj karti za fantomskih 220e. Nek se jave obični smrtnici koji su našli kartu za tu cenu i ja se povlačim. A tvoj komentar za brata je :vomit::vomit:. Naravno da mi nisi nikakav rod, i hvala dragom Bogu da je tako. Prekidam svaku dalju raspravu sa tobom:smash:

Poslednja izmena:
Koliko dolazi u Eurolink potpuno je nebitno za vas, krajnje kupce... bitno je da ce svi koji su narucili dobiti svoj primerak!

Pozdrav

Nadam se da je tako, jer cu u suprotnom da dignem ruke od PC-ja i da lepo kupim PS3! Onda vise nece biti muka oko toga ima li ili nema kartica na trzistu...

Problem je u tome što si ti uleteo u hype i sto van svake pameti izvališ da, eto, 250-270e nije puno za tu kartu. E ti trgovci što tako pumpaju cene su slični kao ratni profiteri ili prodavci farbanog benzina na kilo. Pogledaj moj potpis...Najbolje opisuje takve. Naravno da nema za džabe ali ako ti gotiviš da te klepaju po ušima, samo izvoli. I molim te, nađi mi kartu za 220e i idem odmah da kupim. Realno, pričaš o fantomskoj karti za fantomskih 220e. Nek se jave obični smrtnici koji su našli kartu za tu cenu i ja se povlačim. A tvoj komentar za brata je :vomit::vomit:. Naravno da mi nisi nikakav rod, i hvala dragom Bogu da je tako. Prekidam svaku dalju raspravu sa tobom:smash:

To je i najbolje sto mozes da uradis jer ti ocigledno ne razumes,ili neces da razumes i vidis sta ti ja objasnjavam.Ti si se meni obratio prvim postom sa jednim klinackim nastupom " e brate ovo ono", pominjes moju logiku itd.Stvarno ne znam zasto si uopste i zapocinjao raspravu.Ja nijednu firmu nisam branio vec samo opet kazem da .......... ma sta ima bre vise da ti objasnjavam :wall:

@thegenius
Ipak bi voleo da imam i neku pisanu garanciju a ne ako crkne da je opet saljem nazad...
A i lakse se proda sa pisanom garancijom kod nas.. :)

@Placebo
I ja cu vrlo rado da kupim taj Palit u Eurolink-u ali nekako cekam taj 15.12 a nisam ni siguran da li cu je dobiti tad ili 31.12. Niko mi nije rekao koji sam na listi, koliko komada stize itd.. Ti verovatno imas nesto vise informacija vezano za tvoju rezervaciju pa ces cekati 15.12 bez bojazni... :p

Cudi me da bas niko na Benchu nije uspeo da se docepa kartice u 'prvoj' turi. Da nisu bila pustili buvu..... :trust:

Nemam info. Tj nemam pouzdan info. Rekli su mi da sam medju prvima za subotu ali nije bilo nista od toga. Kupicu kartu u eruolinku zato sto hocu samo tu sa bolji hladjenjem i sto mi odgovara cena. Nisam nestrpljiv jer mi se ne daje 50-60 eura vise.

Pozdrav

Ne sumnjam u to. Eurolink je ozbiljna firma i do sada imam samo reči hvale za sve što sam nabavljao preko njih. Ono što me brine i što sam skeptičan jeste KADA će oni koji su rezervisali dobiti ono što su naručili, ne zbog neažurnosti Eurolinka, već zato što smo u Srbiji, zemlji koja je pretposlednja rupa na svetskoj svirali :smoke:
Gledao sam pre 10-ak dana na NewEgg.com šta oni imaju od 8800GT modela. Bilo ih je oko 7-8 i oko 50-ak komada na stanju. Koliko sutra već ih nije bilo u ponudi i tako sledećih par dana. Prekjuče sam opet pogledao i video da imaju čak 11 modela (posebno mi se svideo eVga SSC koji radi na 700/2000 i koji košta, iako je najskuplji 320$, tj. oko 230 evra, a tu sam video da i CHAINTEC ima 8800GT što me fino nasmejalo) i da ih ima oko 100-ak na stanju. Juče opet pogledam i, naravno, ponovo nema ni jednog modela na stanju. Pročitam malo postove i vidim da, pored hvale na račun 8800GT kartica, mnogi se žale što ih nema u prodaji, a bliže se božićni praznici. Pa pomislim, ako je tako na zapadu šta onda mi tu imamo da tražimo?? Ukoliko Eurolink zaista dobije dovoljnu količinu kartica, (mislim tu na Palit 8800GT Sonic koji ima primerenu cenu, za razliku od ostalih derikoža) onda im treba skinuti kapu za to, biće to pravi izuzetak od pravila! Uspeh par excelance...

Evo kako izgleda referentna kartica 8800 GT Palit, i koju ćemo svi mi dobiti :smoke:

Prilozi

• 8800GT_512MB.pdf
    61.9 KB · Pregleda: 263
Vrh Dno