Šta je novo?

8800GT [split, cene, firme i ostalo]

Evo kako izgleda referentna kartica 8800 GT Palit, i koju ćemo svi mi dobiti :smoke:

sta bre pricas kad su lepo rekli omnik i bacid da nije takva vec sa onim velikim plavim ladnjakom:mad:

jel neko zna jel isti cooler na obe verzije, i obicnoj i sonic? Mislim na onaj plavi!

koliko vidim na palitovoj stranici isti je cooler na obe verzije obicne i sonic, s time sto na prezentaciji obicne ima dve verzije, sa plavim coolerom i sa obicnim tako da ne znam sta cemo dobiti mi koji smo narucili obicnu verziju!

koliko vidim na palitovoj stranici isti je cooler na obe verzije obicne i sonic, s time sto na prezentaciji obicne ima dve verzije, sa plavim coolerom i sa obicnim tako da ne znam sta cemo dobiti mi koji smo narucili obicnu verziju!

E pošto smo mi cvetasti dobićemo ovu sa Nvidia- fabričkim coolerom, :D šalim se neznam koju ću dobiti bez veze komentarišem, jer jedva čekam da je zveknem u komp:type:

Eto Vam 8800Gt u malim oglasima...cena?...sitnica: 255e:p

Pocinje da se pojavljuje polako ali sigurno i po oglasima. Samo sto ja ne bih dao toliko para za 'obicnu' 8800GT. Kada sam je do sada cekao cekacu je jos 10 dana kada bi trebalo (barem se nadam) da stigne i taj Palit u Eurolink-u.
250+e bih dao samo za OC varijante doticne karte kao sto su Gainward Golden Sample ili eVGA SSC ili Superclocked koja u Becu kosta 250e.

Molba

samo molim ljude iz eurolinka da u slucaju da saznaju da ima bilo kakvih problema sa isporukom palit 8800 gt kartica
jave ljudima ovde da se organizuju na vreme, manja ce biti steta ,)

samo molim ljude iz eurolinka da u slucaju da saznaju da ima bilo kakvih problema sa isporukom palit 8800 gt kartica
jave ljudima ovde da se organizuju na vreme, manja ce biti steta ,)

Dobra ideja! Potpuno podržavam!
Mada, verujem da će Eurolink održati svoje obećanje da će ih biti dovoljno. Bar se nadam... :whip:

Iskreno ja mislim da nece odrzati obecanje i da ce mnogo ljudi biti ispaljeno... A zasto???
Pa EuroLink je ozbiljna firma ali verujem da imaju mnnnnnoooooooggggoooooo porucenih kartica i mislim da nece moci svima da izadju u susret.
Podrzavam ideju da, ako je to ikako moguce, obaveste o eventualnim problemima u isporuci kako bi ljudi trazili i jurili na drugim mestima. Ako ima nekog iz EuroLink-a koji prati ovaj forum neka nam posalje neko obavestenje ovde....

Pa da ste registrovani za Eurolink vesti lepo bi dobili email, sto jasno naglasava da i dalje ocekuju isporuku u datom roku..
Kao i da od sutra na lageru imaju 3850 i 3870 karte....

05/12/2007 | Eurolink Vesti

Palit
Od danas na stanju Palit 2600Pro Sonic 256MB DDR3 sa novom extra cenom - 5082din sa PDV.Takodje na stanju novi kontigent Palit 8600GT Sonic+ 256MB DDR3 1.0ns.
Palit Radeoni 3850/3870 se ocekuju na lageru oko 25. Decembra.
Palit 8800GT/8800GT Sonic na lageru u dovoljnim kolicinama oko 15.decembra.

Koja frka za kartu, ne pamtim da se oko neke digla prashina kao oko 8800GT!
Jedini bedak je sto ni ona nije dovoljna za Crysis u full-u.
Kad stigne nova generacija nVidijinih karti ova ce biti 100 evra.
Sve ochi su uprte u Eurolink!

Poslednja izmena:
hahaha kako da ne samo sto ce 98xx da kosta da otpadaju usi :))))))))))))))))

To ćemo da vidimo sutra kad stignu R3850 i R3870. ;)

Nije to ništa extra, to je realna cena za takvu karticu.... :smoke:

Za 60 evra da dobijes kartu koja svaka radi kao 2600xt pa cak i brze(moj primerak palit 2600 pro radi na 800/1600)je extra kupovina.Sta jos imas tako dobro a jeftino, nista drugo u ovoj cenovnoj klasi se ne isplati(palitov 8600gt sonic je ipak osetno skuplja karta)

Kako to radi kao R2600XT? Čime je OC-ujete? AMD GPU Tool-om?!? Smešno! :d
Da ne modujete BIOS-e?
1000 puta sam to pitao i niko mi nije odogovrio a svi se hvalite.

Drugo, ni jedna starija igrica ne radi bolje na toj karti od GF 7300GT DDR3 a novije ne mogu da se igraju, tu tek treba minimum taj 8600GT.

Treće, nisam ni čiji "fanboy", samo kažem kako jeste.

Ma sta mi naprica, e u ovoj zemlji gde euro skace i pada u skali od 35% za 5 dana prava je hrabrost imati trgovinu bilo cega, pa nisu ljudi valjda ludi da vam daju kartice sa gubitkom, normalno da ce se truditi da zarade nesto. Smesno

na karti koja je u okruženju 180e oni hoće da namaknu još stotku preko. Pa kao da je oni sklapaju majku mu:mad:. Kad sam pomenuo lopovisanje naših (određenih) dobavljača kao da sam u leglo neke sekte dirnuo.

P.S. Ne valja ti zemlja?! Široko ti polje...:wave:

Da ne modujete BIOS-e?

Drugo, ni jedna starija igrica ne radi bolje na toj karti od GF 7300GT DDR3 a novije ne mogu da se igraju, tu tek treba minimum taj 8600GT.

Da sa amd gpu clock se OC biosi nisu modovani, to kako ti kazes da jeste jednostavno nije tako, koje igre bolje rade na 7300GT ? Navedi mi pojedinacno svaku i opet pocinjemo sa 8600GT, ajde onda da odradimo testove zajedno pa da vidimo ko gde stoji, i nemoj da poredimo kartice sa volt modom sa karticama bez volt moda. Fanboyism bilo kog tipa ne podrzavam, samo da se zna, imao sam nvidia-u do skoro u stvari od radeona 9600 sam na nvidia, a sledeci put cu samo ako moram recimo zbog cena/perf odnosa .

Poslednja izmena:
na karti koja je u okruženju 180e oni hoće da namaknu još stotku preko. Pa kao da je oni sklapaju majku mu:mad:. Kad sam pomenuo lopovisanje naših (određenih) dobavljača kao da sam u leglo neke sekte dirnuo.

P.S. Ne valja ti zemlja?! Široko ti polje...:wave:

E ajde ne lupetaj gluposti, u Madjarskoj je kartica u zadnje dve nedelje poskupela za oko 5000 forinti a to ti je malo preko 20 eur, (tamo kosta izmedju 220-250eur) i kad procitam ****** tipa carape na glavi i ostali bullshit ispada smesno a zna se da je hardver u Srbiji uvek malo skuplji nego u Madjarskoj. Sto se tice tih neklokovanih Palita za 196 eur...sad znas...ako su oni u Eurolinku stvarno imali dva kontigenta koja su rasprodali a po ovom sto vidim najvise ljudi je narucilo bas sa bencha a kako je neko primetio NIKO od svih tih "srecnika" da napise po neki review te Palit kartice, pa to je sumnjivo do kraja. I da, smeta mi sto zivim u lopovskoj drzavi cija vlast prva krsi zakone koje je donela, monopolistima daje da pravi majmune od potrosaca i krade sopstvene gradjanje Euro klackalicom, ako tebi to ne smeta onda samo mogu da konstatujem da sa tobom nesto ozbiljno...ali ozbiljno nije u redu.

Sta vam rekoh pre 5 dana, da ce evro opet biti ispod 80. Da ste mi verovali, mogli ste i zaraditi :)
Isnoogoode, bilo mi primamljivije da ih prodam menjacnicama po 84.5, sad cu te iste da ponovo kupim po 78.5 :)

Sta vam rekoh pre 5 dana, da ce evro opet biti ispod 80. Da ste mi verovali, mogli ste i zaraditi :)
Isnoogoode, bilo mi primamljivije da ih prodam menjacnicama po 84.5, sad cu te iste da ponovo kupim po 78.5 :)

Samo ti drzi ustedjevinu u dinarima pa kupuj euro kada mu padne cena, realan kurs EUR/DIN je oko 120dinara za euro, samo nemoj da se to desi preko noci. :D

Neee, to sto pojedini "strucnjaci" tako pricaju to nema veze sa zivotom, pogotovo njihovi razlozi zasto treba da skoci, zbog poboljsanja izvoza i sl. Nije to ni bitno, poenta je da nikada ustedjevinu ne drzim u dinarima, uvek u evrima, al sad kad je kurs vestacki preko noci skocio na 85 nisam mogao da odolim da ne prodam solidnu svotu evra i sacekam da ponovo padne pa opet pretvorim u evre. Naravno, ovako nesto ne smete raditi tek tako na srecu, treba znati situaciju i razloge fluktacije kursa. U subotu kupujem evre, i to je to. U narednom periodu moze jos jednom malo da skoci pa ponovo padne, a nadalje, ko ce ga znati, moze i na 200 za par dana :)
Nadam se da ce prodavci hardwarea brzo vratiti cene na staro, kao sto su ih i povecali, pogotovo sto sigurno nisu navukli mnogo robe bas za tih 7 dana :)

Da ne modujete BIOS-e?

Ja kad oc kartu nikad ne cackam bios ,kolko moze ovako teram i to mi je.Ovaj palitov 2600 pro sam oc sa riva tunerom 2.06.Za ovaj drugi deo tvog posta stvarno... Ljudi se prepucavaju sta je bolje 8600gt(cak negde i 8600gts se pominje-UT3 engine) ili 2600xt a ti ubacio u pricu 7300,gde si samo nju iskopao.

E ajde ne lupetaj gluposti, u Madjarskoj je kartica u zadnje dve nedelje poskupela za oko 5000 forinti a to ti je malo preko 20 eur, (tamo kosta izmedju 220-250eur) i kad procitam ****** tipa carape na glavi i ostali bullshit ispada smesno a zna se da je hardver u Srbiji uvek malo skuplji nego u Madjarskoj. Sto se tice tih neklokovanih Palita za 196 eur...sad znas...ako su oni u Eurolinku stvarno imali dva kontigenta koja su rasprodali a po ovom sto vidim najvise ljudi je narucilo bas sa bencha a kako je neko primetio NIKO od svih tih "srecnika" da napise po neki review te Palit kartice, pa to je sumnjivo do kraja. I da, smeta mi sto zivim u lopovskoj drzavi cija vlast prva krsi zakone koje je donela, monopolistima daje da pravi majmune od potrosaca i krade sopstvene gradjanje Euro klackalicom, ako tebi to ne smeta onda samo mogu da konstatujem da sa tobom nesto ozbiljno...ali ozbiljno nije u redu.

Pravi portparol... Ajde ti sad meni objasni zašto je u Srbiji hardver skuplji nego u okolini pa me demantuj da našima nisu lepljivi prsti. Ti momak kao da imaš temperaturu. Ja upravo govorim da nas pljačkaju monopolisti (u ovom slučaju IT sektor) i da od mnogih prave majmune, a ti meni govoriš da mi to ne smeta. Definitivno...definitivno nešto sa tobom nije kako treba.
P.S. Nemoj biti defetista, i ovde će jednom biti kako treba. Bar ja polažem nadu...

Poslednja izmena:
Neee, to sto pojedini "strucnjaci" tako pricaju to nema veze sa zivotom, pogotovo njihovi razlozi zasto treba da skoci, zbog poboljsanja izvoza i sl. Nije to ni bitno, poenta je da nikada ustedjevinu ne drzim u dinarima, uvek u evrima, al sad kad je kurs vestacki preko noci skocio na 85 nisam mogao da odolim da ne prodam solidnu svotu evra i sacekam da ponovo padne pa opet pretvorim u evre.

Druze moj, kurs je vestacki snizen na 76-77 dinara sto je smesno. Samo toliko.

Pravi portparol...

Ako ne verujes idi na www.birdpc.hu pa pogledaj koliko kosta 8800gt, racunaj da je 1 eur 246-248 forinti, e sad sto ste vi naseli na Nvidija marketing kako ce kartice koje rade 2-3% sporije od GTX kostati 200 eur i u Srbiji preko noci da padnu na 130-150 to je vas problem, ta karta ce se ufixati sa cenom na 250 eur i to je to, pa sad skacite koliko hocete, nije niko lud da je prodaje ispod cene.

Vrh Dno