Šta je novo?

8800GT [split, cene, firme i ostalo]

ja kazem da ce biti 8800gt 256mb za 150-180e za 3 nedelje! :p

A ja kazem da ce biti 185 evra,jel` ima jos neko sta da kaze?:D

P.S. Ako ovako nastavimo neko mozda i slucajno ubode pravu cenu.

Prilozi

• news_en88gtcrysis1.jpg
    news_en88gtcrysis1.jpg
    358.1 KB · Pregleda: 144
  • news_en88gtcrysis2.jpg
    news_en88gtcrysis2.jpg
    284.7 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
Pa naravno da daju Crysis kad je grafa Crysis edition. Pa i uz 2900xt su poklanjali Stalker, ali je i cela karta ostampana motivom Stalkera.8800gt sa 256mb moze biti jeftinija 30-35e, znaci uvek je tako neka mala razlika, pogledajte cenu 8600gt sa 256(100e) i sa 512mb(oko 125e). Daj boze da bude 180e, jer bi onda bila best buy ljude sa 17" monitorima.

dobra cena,a graficka je ok tj proizvodjac je ok,ja sam koristio WinfastLeadtek 6600LE AGP 2.5 godine i evo momak kome sam prodao koristi 1.5 god. i sve super radi tako da se neces pokajati.

dobra cena,a graficka je ok tj proizvodjac je ok,ja sam koristio WinfastLeadtek 6600LE AGP 2.5 godine i evo momak kome sam prodao koristi 1.5 god. i sve super radi tako da se neces pokajati.

Pa dobro, proizvodjach se moze dosta promeniti, mislim po kvalitetu za 3.5 god. Npr MSI, oni po meni vishe ne proizvode prvoklasne matichne

Jel zna neko kakva je ova Galaxy ?

259.99$ do 27-og i imaju je na lageru. Ne znam da li da cekam krajem decembra da li ce pasti cena vise od ovoga ili da uzmem odmah grrr:trust:

Poslednja izmena:
Jel zna neko kakva je ova Galaxy ?

Pa na osnovu mog "strucnog" misljenja, naravno uzimajuci sve faktore u obzir (screenshotove sa tog linka) kartica je ista kao i svaka druga referentnog 8800GT dizajna :D

Salu na stranu Galaxy pravi dobre modele kartica, a vrlo cesto sa specificnim (boljim) resenjem hladjenja, sto sa ovom karticom nije slucaj.

Da li si mozda pronasao negde ovaj model cim se raspitujes? :)

EDIT: Tek sad primetih da si iz Kanade, ignorisi moju poslednju recenicu :p

Poslednja izmena:
Pa nasao sam je na ovom linku gore sto sam ostavio tako da se dvoumim da li da cekam ili da je uzmem sada do 27-og.Zanimalo me kakvog su kvaliteta,nekako mi od svih ovih GT-va najvise privlaci eVGA nemam pojma zasto.

Evo narucena Galaxy 8800GT i Crucial Balistix 8500 1066MHz 2*1gb jedva cekam :banana::banana::banana::banana:

Poslednja izmena:
Bice Galaxy-ja i kod nas samo se strpite ;)

Ili čak ili šta više, zajedno su pleonazam. :p
OFF: Pa i pleonazam moze da se upotrebi da se slikovitije nesto kaze. Npr. jedno je kad se kaze kucica ili mala kuca, a drugo mala kucica. Mala kucica dodato naglasava da je kucica mala, tako da je, bar po meni, pleonazam stilska figura, a ne greska u izrazavanju!

Poslednja izmena:
OFF: Pa i pleonazam moze da se upotrebi da se slikovitije nesto kaze. Npr. jedno je kad se kaze kucica ili mala kuca, a drugo mala kucica. Mala kucica dodato naglasava da je kucica mala, tako da je, bar po meni, pleonazam stilska figura, a ne greska u izrazavanju!

Sviđalo se tebi ili ne ništa se neće promeniti. Mala kuća ili kućica je ispravno reći, a mala kućica je pogrešno. Život je takav ili nešto naučiš ili teraš po svome.

Sta se desava sa 8800GT? jel zna neko dal imaju Gainward-ove kartice u webhouse-u, gigatronu i etronu ... ?

Gainward 8800GT stize pocetkom nedelje u Pinsoft. ;)

8800Gt vs 3850/256

iznenadjujuce je kako je dobra karta za taj novac. Kao sto znate imao sam xfx alpha dog edition 8800gt/512 prodao sam je drugaru jer cekam enterprise edition ili xxx od xfx pa sta dodje pre. U medjuvremenu sam dobio gigabyte ati 3850 (da da od nove) da testiram malo i prijatno sam iznenadjen. crysis i nfs prostreet mi rade na istim setovanjima kao i na 8800gt bez seckanja, a karta ima samo 256 mb memorije. Ati je izbacio 21.11. drivere 7.11 koji podrzavaju karticu. Karta je dosta jeftinija i mislim da ce atijev model 3850 sa 512 Mb biti skoro ravnopravan takmac 8800gt kartama. Gigabyte je poslao 5 kartica svojim distributerima u Srbiji, jednu testiram ja, ali mislim da ce u novi uskoro biti 3 komada. Eto srece i radosti za sve Atijeve fanove.

Ne, ne... u pravu si potpuno i blueberry stvarno ima lose provetravanje ali to mi je kuciste od ranije... Nisam menjao kuciste. Sledece nedelje cu da mu odradim mali moding stranice pa cu da nakacim dve dvanestice i dodacu jedan izduvnik odozdo pa ce to malo da pomogne.

A gde ima da se kupi onaj Zalman?

Kako moze da bude ravnopravan takmac kada je 8800GT bije u svim testovima koje sam ja procitao na Netu. Cak je jaca i od 3870.

Zaboravih da kazem da za taj novac, za koji se ocekuje, da je dobra nema sta ali ATI-ja ubijaju drajveri od kad znam za njih i verujem da ce ljudi imati puno problema zbog istih. Ja cu ipak sacekati neku 8800gt 512Mb koju cu da zlostavljam dok se ne pojave i u praksi pokazu 9xxx serija.

Poslednja izmena:
Ja sam nasao ovde na oglasima, po radnjama nisam vidjao nigde

Šta? Zalmana? Gde si ti našao ovog sa slike? Planiram kupovinu 8800GT + neki dobar cooler, može i na PM.

@Thegenius - ako imaš para za bolje, batali Bluberija. Pazari neko prostrano brendirano kućište, postavi par ventilatora, smanji im obrtaje i uživaj.

Poslednja izmena:
Trenutna razlika u ceni izmedju te dve kartice je 30% :) Mislim da je to dovoljno da bude vredna pazhnje.

Da li neko mozda zna ili moze da pretpostavi kada ce se pojaviti Gainward 8800GT GoldenSample ili GoesLikeHell model?! Vidim ima vec nekih review-a na Netu a na Gainward-ovom sajtu se doticne kartice jos uvek ne pominju. Ljubitelj sam Gainward-a sta da se radi ..... Povucen iskustvom.

uglavnom 3850 se lepo uklapa u cena/performanse odnos, a AMD moze da ima veliku prednost ako nVidia ne uspe da isporuci dovoljno 8800gt modela

iznenadjujuce je kako je dobra karta za taj novac. Kao sto znate imao sam xfx alpha dog edition 8800gt/512 prodao sam je drugaru jer cekam enterprise edition ili xxx od xfx pa sta dodje pre. U medjuvremenu sam dobio gigabyte ati 3850 (da da od nove) da testiram malo i prijatno sam iznenadjen. crysis i nfs prostreet mi rade na istim setovanjima kao i na 8800gt bez seckanja, a karta ima samo 256 mb memorije. Ati je izbacio 21.11. drivere 7.11 koji podrzavaju karticu. Karta je dosta jeftinija i mislim da ce atijev model 3850 sa 512 Mb biti skoro ravnopravan takmac 8800gt kartama. Gigabyte je poslao 5 kartica svojim distributerima u Srbiji, jednu testiram ja, ali mislim da ce u novi uskoro biti 3 komada. Eto srece i radosti za sve Atijeve fanove.

Ovakvi komentari "iznenadjujuce je kako je dobra karta za taj novac" i testovi na XQ procesorima me teraju da se zamislim. Ako je covek posle par dana proda da bi uzeo brzu onda i nije bas kao sto se prica. Drugo, xfx alpha dog koji je OCovan fabricki, daje 9700 u 3DMarku 2006 http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1276931&postcount=406 sto je daleko manje od onih 13k u testovima. Nema sumnje da je karta odlicna i da je "bestest" buy ikada ali nije gtx za 220 eura, pa bi mozda stvarno trebalo malo da olabavim sa proganjanjem retailera i da sacekam dual slot ili cak sledecu seriju.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nema sumnje da je karta odlicna i da je "bestest" buy ikada ali nije gtx za 220 eura, pa bi mozda stvarno trebalo malo da olabavim sa proganjanjem retailera i da sacekam dual slot ili cak sledecu seriju.

Ja sam cak prodao jednu GTS iz SLi-a u namjeri da pazarim 8800GT. Cak sam i narucio jedan kom, ali kad sam vidio kakvo je hladjenje odustao sam. Ili dual slot ili 9*** serija.

Ovakvi komentari "iznenadjujuce je kako je dobra karta za taj novac" i testovi na XQ procesorima me teraju da se zamislim. Ako je covek posle par dana proda da bi uzeo brzu onda i nije bas kao sto se prica. Drugo, xfx alpha dog koji je OCovan fabricki, daje 9700 u 3DMarku 2006 http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1276931&postcount=406 sto je daleko manje od onih 13k u testovima. Nema sumnje da je karta odlicna i da je "bestest" buy ikada ali nije gtx za 220 eura, pa bi mozda stvarno trebalo malo da olabavim sa proganjanjem retailera i da sacekam dual slot ili cak sledecu seriju.

Nijednog trenutka nisam rekao da je brza bolja ili sta ja znam. Testovi na netu imaju cifre koja ja nikad nisam uspeo da dobijem jer nemam takve masine a nisam oc-er. Sa 8800gt sam na c2d 6550 sa 2 gb rama u 06 imao 10700 markova, u 05 sam imao 15300 markova sa doticnom masinom. za ati vam nemogu reci rezultate jer 06 i 05 nece da rade mrzi me da kopam sta treba da brisem da bi radilo nije ni bitno rekao sam da za novac koliko karta vrede oko 15000 hiljada dinara vredi svaku paru. Nisam ljubitelj ni jedne strane ni atija ni nvidie nego sam ljubitelj najboljih performansi za ulozen novac, a pri tom mislim na udobno igranje svih naslova ukljucujuci i crysis. Kad vam 30% jeftinija karta sa 256 mega memorije potera igru sa istim setovanjima kao i 8800gt i to bez seckanja onda zavredjuje paznju.
XfX alpha dog edition koji sam imao je osnovni model xfx-a koji je dosao u grad imaju jos i xxx, extreme, i jos koju podvarijantu ali model koji sam ja imao sa 512 je imao 600 mhz core 1800 memorija. znaci nenavijam ni za koga samo ostavljam utiske 8800gt nisam prodao zato sto nisam zadovoljan nego zato sto ce mi stici brza varijanta a obzirom da sam imao prilike da vidim i probam a i sad mi je u masini 3850 hteo sam da podelim te utiske sa vama. Naravno svako ce kupiti ono sto mu odgovara.

--------[ EVEREST Ultimate Edition ]------------------------------------------------------------------------------------

Version EVEREST v4.10.1078 Beta
Benchmark Module 2.2.186.0
Homepage http://www.lavalys.com/
Report Type Quick Report
Computer Comp
Generator Administrator
Operating System Microsoft Windows XP Media Center Edition 5.1.2600 (WinXP Retail)
Date 2007-11-25
Time 18:09

--------[ Summary ]-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Computer:
Computer Type ACPI Multiprocessor PC
Operating System Microsoft Windows XP Media Center Edition
OS Service Pack Service Pack 2
Internet Explorer 7.0.5730.11 (IE 7.0)
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Computer Name Comp
User Name Administrator
Logon Domain Comp
Date / Time 2007-11-25 / 18:09

Motherboard:
CPU Type DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
Motherboard Name Gigabyte GA-M56S-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Motherboard Chipset nVIDIA nForce 560, AMD Hammer
System Memory 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
BIOS Type Award Modular (07/02/07)
Communication Port Communications Port (COM1)
Communication Port Printer Port (LPT1)

Display:
Video Adapter ATI Radeon HD 3850 (256 MB)
Video Adapter ATI Radeon HD 3850 (256 MB)
Monitor Samsung SyncMaster 177N/710N/MagicSyncMaster CX701N/CX711N [17" LCD] (H4JXB09032)

Multimedia:
Audio Adapter ATI HD 2900 HDMI @ ATI RV660/RV670 - High Definition Audio Controller

Poslednja izmena:
Izvini ali stvarno ne mogu da shvatim da 3850 sa 256 memorije daje iste performanse u crysisu kao 8800GT... znaci ljudi se muce sa krajzisom i ko ima gtx,a 8800gt recimo daje 30-tak frejmova u 1280x1024 sa AA i AF,znaci ono na granici igrivosti. eh sad nikako mi ne ide u glavu da 3850 moze da da toliko,da si rekao 3870 pa i nekako...
btw. NHF ali brate potkrijepi to nekim screenshot-om, a u pozadini nek mjeri fraps,pa me bas zanima koliko ce da da 3850 u crysisu na 1280x1024 sa AA i AF. tipujem 15-ak do max 20 frejmova,ako je to tebi igrivo onda ok. znaci ako me ubjedis screenshotom sve sa frapsom u pozadini da 3850 daje iste performanse u crysisu kao 8800gt,ja cu prvi da je kupim i da mi ostane para za neko drugo zezanje... samo se bojim da nije sve bas tako.

Nazad
Vrh Dno