Rapture
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.08.2008
- Poena
- 485
Obzirom da referentne 7990 nema na vidiku bas me interesuje kakve su performanse ove karte.
Pogadjajuci na slepo, tu negde sa GTX 690![]()
![]()
Samo 3x 8 pin :S: ,trosi ki upaljac :smoke:
http://www.techpowerup.com/166766/PowerColor-Radeon-HD-7970-X2-Devil13-Graphics-Card-Detailed.html
Decked in red and black, the card is a custom-design dual-GPU graphics card from PowerColor, which incorporates two 28 nm Tahiti GPUs in CrossFire configuration.
The GPUs have all their components enabled, and clocked on par with single-GPU Radeon HD 7970. The two GPU systems cumulatively hold 6 GB of GDDR5 memory (3 GB per GPU, over 384-bit wide interface).
The card draws power from three 8-pin PCI-Express power connectors, and has a rated TDP of 525W. The card will be exhibited at Computex, where it will be further detailed.
Jel bi ovo trebao da bude odgovor na GTX690? :laugh::d
mi više liči da će ova kartica biti nešto na foru Asus Ares-a 2 a ne referentni model.... clocked on par with single-GPU Radeon HD 7970.
Oooo PCBeast, cudi me da tebi smeta tolika potrosnja za Ati kartice? Vrlo si revnosno branio nV kad je bila u takvoj situaciji. Ne znam, mozda je do mene, ali ja bih se plasio da ne ispadnem licemer da sam na tvom mestu
sorry svima za flejm![]()
Ovo je custom karta, a ne HD 7990, nece 7990 trositi sigurno 500+W.
PowerColor engineers have developed this special 8pin PCI Express power connector on the card has three card total, and thus able to use 525 watts of power.
Card requires triple 8-pin power connectors and will consume up to 512 Watts
Ne moras da se izvinjavas.Imas pravo da izneses ono sto mislis.
Prvo ni jedna nVidia-ina kartica nije ovoliko trosila,cak ni Custom Mars modeli,ni blizu..
Drugo postavljam se onako kako reaguje ekipa sa suprotne strane,to kroz neku siru perspektivu je doslo i kao sarkazam na njihov racun.
Od vajkada je bilo bitna ta potrosnja,to je uvek bio glavni adut kada se poredila nVidia sa ATI itd..
Nije valjao Fermi 1 ili kako ste ga zvali Termi..Trosi,greje se..
Eto i ja sad samo iznosim zapazanja,argumente..Oprosti sto sam detaljan i sto imam dobro pamcenje![]()
Pogledajte prilog 89549
Pogledajte prilog 89550
Subjective obtained GPU power consumption = ~ 430W
Cudo da ti je ovako nesto promaklo.![]()
Pogledajte prilog 89549
Pogledajte prilog 89550
Subjective obtained GPU power consumption = ~ 430W
Prihvaticu ovo kao salu i po malo kao provokaciju
Cudo da ti je ovako nesto promaklo.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari