Šta je novo?

7990 1ghz edition to debut at computex 2012

Ima logike jer je i do sad Powercolor izbacivao te vanserijske kartice tako da ce svakako moci da pobegnu i
od standarda .
Obzirom da referentne 7990 nema na vidiku bas me interesuje kakve su performanse ove karte.

Osetno slabija, ali zato i osetno jeftinija. Pretpostavka.

ljudi zasto dajete kredibilitet i klikove tim Turcima i glasinama koje sire konstantno posvecujete paznju!?

Pogadjajuci na slepo, tu negde sa GTX 690 ;)

Heh.Pa nemoj odokativnom metodom ,budi malo precizniji.
Kako god bice u globalu (Overall) primetno sporija (izuzev sintetike) od GTX690 prvo iz razloga sto je 1Ghz nedovoljno da se sustigne SLI ,
drugo GTX690 je prakticno Equal sa GTX680 SLI i trece SLI bolje skalira od CF.

A sad i praktican primer.Klok je 1010 Mhz(Core)-1400 Mhz (Memory)

Poslednja izmena:
Хмм да. У праву је овај лик. Боље да узмем две GTX 690 него четири 7970. Мање места заузму и мање ће бити гужве око каблова. Шта је 2000 евра за графику? :D

Eve je..

201b.jpg

Samo 3x 8 pin :S: ,trosi ki upaljac :smoke:

http://www.techpowerup.com/166766/PowerColor-Radeon-HD-7970-X2-Devil13-Graphics-Card-Detailed.html

Decked in red and black, the card is a custom-design dual-GPU graphics card from PowerColor, which incorporates two 28 nm Tahiti GPUs in CrossFire configuration.
The GPUs have all their components enabled, and clocked on par with single-GPU Radeon HD 7970. The two GPU systems cumulatively hold 6 GB of GDDR5 memory (3 GB per GPU, over 384-bit wide interface).
The card draws power from three 8-pin PCI-Express power connectors, and has a rated TDP of 525W. The card will be exhibited at Computex, where it will be further detailed.

Jel bi ovo trebao da bude odgovor na GTX690? :laugh::d

Da li ce biti jeftinija od GTX690?:p
Mnogo su bre stedeli na ovim venticima,nisam siguran da ce ovo da bude tiha karta
a Boga mi ima i da se greje i to fino!

Oooo PCBeast, cudi me da tebi smeta tolika potrosnja za Ati kartice? Vrlo si revnosno branio nV kad je bila u takvoj situaciji. Ne znam, mozda je do mene, ali ja bih se plasio da ne ispadnem licemer da sam na tvom mestu ;)

sorry svima za flejm :)

TDP od 525w :smoke:

Prelepa karta, dizajn za cistu desetku, ne sumnjam da ce Vortex hladjenje kao i do sad, besprekorno odraditi posao, siguran sam da ce temperature biti odlicne,a o performansama ne treba trositi reci, jedva cekam testove. U svakom slucaju, karta za istinske AMD entuzijaste.

PowerColor-ovu nereferentnu 6870x2 sam imao do skora, odlicno odradjena karta, sa nabudzenom naponskom(iako 6870 nije neki potrosac) i temperature su bile smesne, Vortex je daleko ozbiljnije resenje, klasa iznad, tako da je jasno o kakvom proizvodu se radi.

Ventovi jesu nesto manji od uobicajenog resenja, ali verujem da se itekako vodilo racuna i o akustici, u svakom slucaju-nece zvucati kao mlinac za kafu/lesnike/orahe, kao kod nekih, u to mozemo biti sigurni :d

Nego, ima li gde nagovestaja kakva cena se moze ocekivati? Posto mozda ima sanse da ovu kartu vidimo i kod nas, kao sto je bio slucaj sa PowerColor 6870 x2 varijantom, ako gledamo analogije.

201b.jpg

Samo 3x 8 pin :S: ,trosi ki upaljac :smoke:

http://www.techpowerup.com/166766/PowerColor-Radeon-HD-7970-X2-Devil13-Graphics-Card-Detailed.html

Decked in red and black, the card is a custom-design dual-GPU graphics card from PowerColor, which incorporates two 28 nm Tahiti GPUs in CrossFire configuration.
The GPUs have all their components enabled, and clocked on par with single-GPU Radeon HD 7970. The two GPU systems cumulatively hold 6 GB of GDDR5 memory (3 GB per GPU, over 384-bit wide interface).
The card draws power from three 8-pin PCI-Express power connectors, and has a rated TDP of 525W. The card will be exhibited at Computex, where it will be further detailed.

Jel bi ovo trebao da bude odgovor na GTX690? :laugh::d

Ovo je custom karta, a ne HD 7990, nece 7990 trositi sigurno 500+W.

U, pa ovo je Devil 13 karta!

Prethodni Devil13 model im je bio HD6970 klokovan na 960/6700MHz out of the box, sa dva BIOS-a uz ekstra hlađenje!

Ovaj deo:
... clocked on par with single-GPU Radeon HD 7970.
mi više liči da će ova kartica biti nešto na foru Asus Ares-a 2 a ne referentni model.

Oooo PCBeast, cudi me da tebi smeta tolika potrosnja za Ati kartice? Vrlo si revnosno branio nV kad je bila u takvoj situaciji. Ne znam, mozda je do mene, ali ja bih se plasio da ne ispadnem licemer da sam na tvom mestu ;)

sorry svima za flejm :)

Ne moras da se izvinjavas.Imas pravo da izneses ono sto mislis.

Prvo ni jedna nVidia-ina kartica nije ovoliko trosila,cak ni Custom Mars modeli,ni blizu..
Drugo postavljam se onako kako reaguje ekipa sa suprotne strane,to kroz neku siru perspektivu je doslo i kao sarkazam na njihov racun.

Od vajkada je bilo bitna ta potrosnja,to je uvek bio glavni adut kada se poredila nVidia sa ATI itd..
Nije valjao Fermi 1 ili kako ste ga zvali Termi..Trosi,greje se..

Eto i ja sad samo iznosim zapazanja,argumente..Oprosti sto sam detaljan i sto imam dobro pamcenje ;)

Ovo je custom karta, a ne HD 7990, nece 7990 trositi sigurno 500+W.

PowerColor’s Radeon HD 7970 X2 Devil13 features memory capacity of 6GB of RAM. It will support 768-bit bus width. Card requires triple 8-pin power connectors and will consume up to 512 Watts.
So far we have no information about detailed clocks of this card, but as the source claims it might support clock of one GHz, to compete with NVIDIA’s GTX 690

Obzirom da je Powercolor partner AMD-a ovo je nuzno resenje da bi se nastavila igra na trzistu.
Referentna sigurno nece ovoliko trositi naravno ali ce morati dobro da osiromase chip (nizim klokovima) i raznim trikovima da bi spustili potrosnju !

Poslednja izmena:
Ovo je zaista smejurija 525TDP. AMD-ovi napori da budu bolji od gtx690 u ovom izvlačenju su osuđeni na propast.
Kao što rekoh kada se pojavio gtx690, AMD treba da izbaci 7870x2 karticu koja će biti neznatno sporija od gtx690, da joj da cenu 600$ i da čeka šta će nVidia uraditi.

Aj nek neko potera ova dva cudovista u CrossFire :p
Kolko sam video cena gtx690 cak i raste jer uopste nema :(

Techpower up je napravio famu izbacujući neistinu da je TDP karte toliki.

Ovo je prevod (googlish) sa turskog sajta na koji se poziva Techpowerup u kome se ne spominje TDP nego "mogućnost da potroši 525W" što je dobijeno jednostavnim sabiranjem maksimalne potrošnje konektora (3x150W 8 pin + 75W PCIe)

PowerColor engineers have developed this special 8pin PCI Express power connector on the card has three card total, and thus able to use 525 watts of power.

Dobar pokušaj dezinformacije envidijaši ;)

To sam primetio odmah - cifra od 525W je dobijena sabiranjem 3 x 8-pin konektora + PCI Express-a (3x150+75W).
Pretpostavljam da ce GPU-ovi raditi na 1GHz ako ne i vise i kao takva ce biti brza od GTX 690 ali po cenu mnogo vece potrosnje. Smatram da se AMD ne bi usudio da napravi takvu 7990-ku.
E sad, postavlja se pitanje odkud dual-Tahiti karta koju pravi partner a nema jos uvek referentne od AMD-a.

Poslednja izmena:
Pa nije prvi put, nije postojala ni zvanicna dual Barts karta pa je PowerColor izasao sa svojom verzijom zvanom 6870x2.
Izgleda da TUL ima neku ekskluzivu od AMD-a da izdaje te custom modele.

Pa to i kazem - da li to znaci da u ovom slucaju nece biti zvanicne dual-Tahiti karte ?

Izgleda da nece.

Card requires triple 8-pin power connectors and will consume up to 512 Watts

Inffo sa drugog sajta da ne bude da techpower dize negativan hype!
U svakom slucaju vrlo prosto je izracunati koliko karta moze da potrosi oslanjajuci se na referentni 7970 a ovo su
full Tahiti chipovi.

Sto se tice klokova po techpowerup-u bice kao i na referentnim kartama a ako bude na 1Ghz to bi imalo
smisla prvo zbog boljih performansi ,drugo zbog marketinga koji je krenuo sa takvom informacijom pa bi bilo lepo
da to bude i opravdano a i sama karta je uradjena u non referentnom izdanju kao ekskluziva pa shodno tome logicno je
da klokovi budu bar malo visi.

Sto se tice performansi njima ni 1 Ghz per GPU nije dovoljan.
Okvirno radne frekvencije bi trebale da budu negde na 1100 Mhz + povisen radni takt memorije da bi takva karta bila
brza od GTX690.

Ovde sam sve lepo potvrdio primerom :

http://forum.benchmark.rs/showthrea...omputex-2012&p=2907253&viewfull=1#post2907253

A zasto bas partner da izbacuje karte pre referentnih modela>?
Pa jasno je da AMD ne sme da se usudi na takav poduhvat jer generalno ne moze da iscupa maksimalne performanse
uz adekvatne karakteristike a ni nm proces im ne ide na ruku.
Dzabe i da binuju chipove da bi parirali konkurenciji moraju da imaju bar priblizno slicne karakteristike sto je u njihovom polozaju
jako tesko izvest,gotovo nemoguce..
Kartu i ako nekim slucajem izbace bice znantno sporija od GTX690 sa mnogo losijim karakterstikama.

Da bi se tenzija smanjila i koliko toliko nastavile igrarije na trzistu jasno je zasto idu ovakvim koracima .

Poslednja izmena:
HIS Radeon 7970X2

24453_1_his_world_s_first_with_radeon_hd_7970_x2_video_card_at_computex_full.jpg

HIS construction is quite similar to PowerColor’s Devil 13 card. It has custom-designed IceQ X^2 cooling solution,
with a large dual-fan setup. HIS 7970X2 has a massive heatsink, which is connected by four copper plated heatpipes.
As mentioned earlier, it’s a triple-slot design. If you are planning to buy this model, then make sure to prepare three 8-pin power connectors, since this card will consume at least 500 Watts.

LINK

Poslednja izmena:
Ne moras da se izvinjavas.Imas pravo da izneses ono sto mislis.

Prvo ni jedna nVidia-ina kartica nije ovoliko trosila,cak ni Custom Mars modeli,ni blizu..
Drugo postavljam se onako kako reaguje ekipa sa suprotne strane,to kroz neku siru perspektivu je doslo i kao sarkazam na njihov racun.

Od vajkada je bilo bitna ta potrosnja,to je uvek bio glavni adut kada se poredila nVidia sa ATI itd..
Nije valjao Fermi 1 ili kako ste ga zvali Termi..Trosi,greje se..

Eto i ja sad samo iznosim zapazanja,argumente..Oprosti sto sam detaljan i sto imam dobro pamcenje ;)

mars012.jpg.jpeg

mars007.jpg

Subjective obtained GPU power consumption = ~ 430W

Cudo da ti je ovako nesto promaklo. :D

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 89549

Pogledajte prilog 89550

Subjective obtained GPU power consumption = ~ 430W

Prihvaticu ovo kao salu i po malo kao provokaciju ;)

Cudo da ti je ovako nesto promaklo. :D

Okacio si slike sa Computexa koje su se sad pojavile.
Kada smo mi polemisali o kartama nije ni bilo reci o GK104 Marsu,tj niko nije znao ni da ce
takva karta da bude predstavljena.

Drugo lepo ti pise da je odokativna potrosnja 430w a ja ti kazem da nema sanse da toliko trosi karta
jer nema na sta a Krzneni mark ne sluzi nicemu,cak nije ni 3d mark!
I opet kako god okrenes i da trosi toliko (bice testova pa cemo videti) ovo je daleko od potrosnje Tahiti-ja u X2 izvedbi.
Prema tome nVidia rules :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno