Kao što vidite 302 miliona tranzistora ,)I poslednje nepoznanice su eliminisane. Sada znamo praktično sve o G70.
Ovaj čip će biti izrađen u 110 nm procesor i imaće oko 302 miliona tranzistora. Radni takt ovog grafičkog procesora iznosi 430 MHz, a u njega je smešteno 24 pixel i 8 vertex pajplajna. Njegov memorijski interfejs je 256-bitni, a G70 će biti postavljan na grafičke kartice sa 256 MB GDDR3 memorije koja će raditi na taktu od 1,2 GHz. Maksimalni fill rate GeForce 7800 GTX čipa iznosi 6,88 milijardi piksela u sekundi, a maksimalna potrošnja mu dostiže 100 W. U arhitekturi GeForce 7800 GTX nema značajnijih novina, to je samo NV40 u sitnijem proizvodnom procesu i sa više pajplajna.
Budući da se sirena koja je predstavljala zaštitni znak GeForce 6800 kartica malo kome dopala, NVIDIA je za GeForce 7800 pripremila novu 3D modelovanu lepoticu po imenu Luna. Orijentalnih crta lica i u tesno pripijenoj odeći, Luna dosta podseća na Ruby, ATI-jevog pulena.
Kako stvari stoje, a pozivajuci se na neke procurele rezultate, G70 ce zaista imati blizu 7800 3DMArk05 poena! To je svakako ispod mojih optimisticnih ocekivanja! Bez 10K poena ne vidim poentu dizanja tolike buke, koja se sprema. Pa zaboga oni su cip nazvali G70. Reklo bi se da donosi zaista mnooogo vise. Ajd da se zvao NV50 i u komercijalnom nazivu da je nosio 6900 oznaku (mid range derivati su imali prostora za 6700 oznaku)...Moso je napisao(la):Obrisace ATI pod sa ovim NV40 - pardon, G70...
Pa jeste high, ali je 24 na GTX-u Higher :dParadigma je napisao(la):Nedjo nije 16 pajpova high-end za G70. Mislio sam na eventualno 7800GT ako mu cena bude lepa jer od nje sve zavisi. Lako bih preboleo sto ATi pravi 30% brzu karticu ako odgovarajuca nvidija duplo manje kosta.
Nedjo je napisao(la):Pa jeste high, ali je 24 na GTX-u Higher :d
Podsetime da li se ikada desilo da je necija kartica duplo skuplja u odnosu na odgovarajuceg pandana konkurencije?!
G70 ce biti tu negde oko 500€, bas kao i R520! Zar zaista mislis da ce 7800 (makar i onaj "klot") kostati cc 250€?!
Moja pretpostavka je da ce 7800 biti ~300, GT ~400, a GTX ~500 (j)evra!
...
Paradigma je napisao(la):E vidis cene mogu biti takve dok ATI ne izbaci svoje a onda moraju biti konkurentne sa cenom vec prema performansama. A to mi daje nadu da ce 7800GT kostati manje od 400$ koliko ce, slazem se, kostati kad se pojavi. Meni ce tih 24 cevi da uradi posao i zaista me ne zanima koliko moze najaca kartica u gami (i jednih i drugih) da nagura. Prepostavljam da ce Nvidia izbaciti kasnije i ultru i da ce to dodatno uticati da treca kartica u high-end nizu dodatno pojeftini.
e bas lepo sto su opet u situaciji da nam prodaju jedan te isti proizvod duze vreme :smoke:byMaX je napisao(la):Upravo tako, napravice možda "laganu" verziju R520, na opuštenih 400-450 MHz, jer ima sirovu snagu, i hladiti ga single slot kulerom. Mogu opušteno da ga nazovu X900 XT. A ako, i kad nVidia pritegne, sa R520 će poboljšati yield, nasvirati ga na 520-540 MHz, staviti još bržu memoriju, i kuler kakav je na X850 XT i nazvati ga X950 XT...
Pa? Jel' 5900 Ultra bio brzi od 9800 Pro?Saša Č je napisao(la):Setite se šta je uradila nVidia kada je R9800PRO bio brži od FX5800ultre.nVidia je ubrzo napravila 5900ultra model.
Ne znam o kakvoj krecani je rec... anyway, imao sam 5900 Ultru, klokovanu na nivo 5950 Ultre (pa i preko toga), sa 256 MB rama. Nakon toga, uzeo sam HIS-ov IceQ 9800 Pro (128 MB), pa potom i Sapphire-ov 9800XT sa 256MB.Paradigma je napisao(la):5950 Ultra jeste bila brza a cini mi se da je i 5900Ultra takodje. Krecana ili neka druga vrsta nepoverenja?
CAR je napisao(la):Ne znam o kakvoj krecani je rec... anyway, imao sam 5900 Ultru, klokovanu na nivo 5950 Ultre (pa i preko toga), sa 256 MB rama. Nakon toga, uzeo sam HIS-ov IceQ 9800 Pro (128 MB), pa potom i Sapphire-ov 9800XT sa 256MB.
Ne moram ni da pricam sta je bilo brze izmedju tih ATi-ja i te nVidia-e...
Kako se upale AA i AF modovi, 59x0 Ultra nema sta da trazi pored 9800 Pro/XT.
Brzi od Xenos-a? Ne znam ko im radi statistiku,no ja bih ga svakako otpustio i zabranio mu da se bavi tim poslom 😀 Pa r520 ce oduvati G70,da ne pricam o veoma optimisticnom poredjenju,gde je vidi cuda G70 brzi u ,,dosta stvari,, od Xenos-a :trust: No,da sacekamo promociju i vidimo u cemu su to uporedili ova dva GPU-a,i kako su dosli do tih saznanja koja su uzgred veoma zanimljiva..Nedjo je napisao(la):Imam uvid u materijal koji je 'vidija pripremila za promociju G70 i mogu vam reci da ce ova nasa pljuvacina dobiti sasvim novu dimenziju :d
Dovoljno je da vam kazem da je 'vidija dosla do statistike prema kojoj je G70 BRZI u dosta slucajeva PRILICNO od ATijevog GPU-a za XBOX360!?! :sceptic: :guitar:
Optimus Prime je napisao(la):Brzi od Xenos-a? Ne znam ko im radi statistiku,no ja bih ga svakako otpustio i zabranio mu da se bavi tim poslom 😀 Pa r520 ce oduvati G70,da ne pricam o veoma optimisticnom poredjenju,gde je vidi cuda G70 brzi u ,,dosta stvari,, od Xenos-a :trust: No,da sacekamo promociju i vidimo u cemu su to uporedili ova dva GPU-a,i kako su dosli do tih saznanja koja su uzgred veoma zanimljiva..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari