Šta je novo?

7800 Gtx

The pocetnik je napisao(la):
Ma to nvidia pusta buvu, tj. ne verujem u to i evo zasto:
Koliko sam primetio izlazak 7800gtx je prosao prilicno nezapazeno...samo na ovom forumu koliko je bilo postova o nv30,pa nv35 i nv40 pre izbacivanja i posle.Bilo ih je gomila, a sada muk tj. dva threada.Cini mi se da ni na stranim sajtovima nema neke halabuke jer svi ocekuju da izadje r520 koji ce navodno da rasturi 7800gtx, pa su ove fantomske price "procurele" i eto kao ljudi ce sada da kupuju 7800gtx jer ce moci da se kasnije otkljuca i pobedi konkurenciju u vidu r520.Znaci NE VERUJ dok to neko ne odradi.

p.s.Da se odmah razumemo ovo je moje laicko misljenje.

Kada su pomenuli na Benchu zakljucane pipeove prvo sto sam pomislio je bilo Yeah, right.... ali posle kontam mozda nVidia oce da zavuce ATI-ju neki udarac ispod pojasa ili pak neki stab in a back....

a niko ne spominje vesti da se r520 odlaze?

Nedjo smislja kako da ukomponuje taj info sa predstavljanjem toga kao vrhunskog poslovnog poteza atija koji ce obradovati sve prave poklonike razvitka 3d grafike jer ati u stvari ceka NJDZ standarde za OKF instrukcije koje ce se koristiti u FRW cipovima i koje ce MS da inkorporise u DX10.1b sto ce nas sve obradovati :d

Mene je to obradovalo... iskreno! 🙂

Taman sam poceo lepo da se druzim sa ovim HIS-om X850, klokuje se opasno, 15K u 3DMark-u ce da padne sutra-preksutra... ma milina! 😀
Kome treba R520?!! :d:d

Treba meni, jer ce njegov derivat u srednjoj klasi da kosta duplo manje od tvog X850 a davace slicne performanse 😀 pa bih onda mogao ljudski da te zezam :d

Rekose da R520 nece jos skoro... tako da ces ipak morati malo da pricekas sa tim zezanjem 😉 😀

BTW, "slicne performanse"... to nije "iste" ili "jos bolje perforrmanse"! 😀😀

Poslednja izmena:
Care jel to juris ovo

Projurio sam ga jutros 😉

@CAR
Bravo maestro, koliko poena i koji klokovi kartice?
Eto znaci 15k markova mu dodje ko standard za 850xt

Odgovor na pitanje zasto 7800gtx ima toliko tranzistora a ne radi bog zna kakav posao u odnosu na 6800ultra smo dobili na naslovnoj strani benchmarka:

Istraživači iz Geometric Algorithms for Modeling, Motion, and Animation (GAMMA) istraživačke grupe na Univerzitetu Severna Karolina smatraju da PC ručunar u sebi ima jako puno neiskorišćene snage koja bi se mogla pametnije upotrebiti. Prema njima, GPU koji danas ima daleko više tranzistora nego CPU, pri radu sa ne-grafičkim zadacima gotovo da uopšte ne koristi svoje ogromne sposobnosti za obavljanje kalkulacija. Istraživači GAMMA grupe navode da su koristeći novi GeForce 7800 GTX grafički procesor uspeli da ubrzaju izvršavanje posebno napisanih aplikacija na PC računaru za čak 35 puta. Po njima, GeForce 7800 GTX ima ogroman potencijal, pošto u ovakvim kalkulacijama trostruko nadmašuje GeForce 6800 Ultra.
Aktiviranje grafičkog procesora bi moglo da donese velike prednosti pri radu sa Excel radnim listama ili bazama podataka. Da bi se GPU mogao koristiti u ovakvim zadacima, svaku operaciju je potrebno izmeniti tako da predstavlja 2D grafičku funkciju, kao što je mapiranje tekstura.

Takodje uskoro mozemo ocekivati i novu generaciju audio karti creative audigy sa 8 milijardi tranzistora koje ce imati mogucnost da renderuju scene u 3dmax-u dok je 7800gtx zauzet ubrzavanjem excela :banana:

CYK je napisao(la):
@CAR
Bravo maestro, koliko poena i koji klokovi kartice?
Eto znaci 15k markova mu dodje ko standard za 850xt
Nesto sitno preko 15100... nije ni bitna tacna cifra, jer tek treba da ga utegnem.
CPU je na 2820MHz, znaci moze on jos gore... memorija dosta ispod (dok ne nabodem neki bios koji ce me pustiti na 260+ sa 5-2-2-1.5). Taktovi graficke su 614/634 (odvalio frekvencije bezveze 🙂), i te vrednosti inace koristim za svakodnevni rad. Bez ijednog artifakta - bar sad kad je hladno 😀 - lepo radi u igrama (kad prigreje u sobi, 'oce da baci po koji artefakt u 3DMark-u za memoriju)

Videcu ako me posluzi "lepo vreme" :d da dignem to jos malo.

Probaj bios 310p.Extra ti je klok za memoriju na grafickoj.Koji drajvri?

CYK je napisao(la):
Probaj bios 310p.Extra ti je klok za memoriju na grafickoj.Koji drajvri?
Stavio sam beta 331 za BH-5 cipove. Ono, jeste da ja imam BH-6, ali svejedno rade stabilno na 265MHz sa 5-2-2-2 na 3.5V. (zasad 😉)

Drajveri su sabanski - v5.3 Catalyst-i, koji se vuku jos od kad sam instalirao Win jer nisam imao novije (bili na CD-u od graficke).
Roknucu v5.6 ovih dana, ocekujem jos mali boost... a onda cu jos da podignem klokove na jezgru i memoriji :-devil-:

filipenko je napisao(la):
Nedjo smislja kako da ukomponuje taj info sa predstavljanjem toga kao vrhunskog poslovnog poteza atija koji ce obradovati sve prave poklonike razvitka 3d grafike jer ati u stvari ceka NJDZ standarde za OKF instrukcije koje ce se koristiti u FRW cipovima i koje ce MS da inkorporise u DX10.1b sto ce nas sve obradovati :d
😀
It's good Me Like it! 😀
Mislim da je negde vec bilo price o ovome, pa nisam potencirao, a ne vidim sto bih bas ja morao to da potenciram! Jel kasne? Kasne! Jedino dobro iz citave price je da ce morati ranije nego planirano trzistu ponuditi gomilu onih RV5xx GPU-ova koji nisu uspeli "postati" R520! Zna to i 'vidija pa sprema G72 😉
Pred nama je prelepo mihojksko leto kad su u pitnaju novi graficki akceleratori, ap onaj ko nije potrosio svu kintu preko leta moze lepom upgradeu (pod uslovom da ima PCI Express platformu) da se nada! Naravno ovi shampioni sa skracenicama od nickova :d nemaju razloga da se bave pitanjima upgradea 😉
P.S
Momcovi dajte reze u 05 Marku!!

Reci cu samo ovako: u 05 imam *PREKO* 7250 markova... 😉

Video sam... blizu si 😉

Nego, moras da pojacas 03, tu mi dosta zaostajes 😉

Daj bre po koliko para nabavljate te zveri od grafike?? dajte ocemo i mi smrtnici 🙂 da se igramo.

Sta je San Diego 3700?!?

Ne, Jerry, necemo, prevelika je to cena za nas 🙂))

Vazi care moramo se spremat za intelase.Pojacavam ovih dana.

Jerry[NS] je napisao(la):
Daj bre po koliko para nabavljate te zveri od grafike?? dajte ocemo i mi smrtnici 🙂 da se igramo.
Povoljno! :d:d:d

CYK, pojacavaj... vidis da se Kokos nesto naostrio... 😀
Nego, stvarno, koliki ti je max u 3DMark-u 03? Onih 15K? Ne moze preko toga?

aj bre upropastili ste topik sa tim vasim shiljenjem markova... pa imate poseban deo foruma za to 🙂

G!!! je napisao(la):
aj bre upropastili ste topik sa tim vasim shiljenjem markova... pa imate poseban deo foruma za to 🙂
Ja se izvinjavam i u svoje i u njegovo ime ,)

Evo, obecavam da vise necemo... ovde... 🙂

CamBieL je napisao(la):
Sta je San Diego 3700?!?

Ne, Jerry, necemo, prevelika je to cena za nas 🙂))

Ako stvarno ne znas sta je San Diego, to je jedan od core-ova AMD-ovog Athlon64 procesora. Tacnije E4 sa L2 od 1MB i bolji je za OC od npr. Venice-a koji je E4. Eto ukratko. 😀

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Ljudi, slucajno sam juce na www.vr-zone.com primetio vest u kojoj kazu da je G71 tajno oružje nVidie i da nije pravljeno za nizi trzisni segment, vec da ce ono biti srce 7800Ultre i da ce se izradjivati u 90nm postupku sa mogućih 32 pipelinea. Potom je vest u rekordnom roku (manje od 24h), uklonjena sa sajta po zahtevu nVidie. Jako sumnjivo...

Nazad
Vrh Dno