Šta je novo?

4K Blu-ray diskovi

Drugari, da se zahvalim samo na savetu u temi i podelim kupovinu. Stigla mi je prva tura 4K filmova kao i kolekcija Osmi Putnik. Uglavnom sa Rarewaves. Treba im oko mesec dana da stignu, ali sve je fino upakovano, topla preporuka za njih, i čekam još više paketa 😁

Prilozi

• IMG_20260430_184204.jpg
    IMG_20260430_184204.jpg
    391.5 KB · Pregleda: 86
Rarewaves trenutno nudi 2 4k za £30. Ima prilično jaku ponudu. Poštarina je oko 700 din do nas.

Na tu poštarinu dolaze i carinski troškovi kapiram koje od skora naplaćuju za sve, ja sam za glupost od 500 din platio 500 din troškova sa Alija tako da kapiram da valja biti pažljiv.

Na tu poštarinu dolaze i carinski troškovi kapiram koje od skora naplaćuju za sve, ja sam za glupost od 500 din platio 500 din troškova sa Alija tako da kapiram da valja biti pažljiv.
Da naravno, 20% na svaku narudžbinu ali to se podrazumeva. Primera radi za film od 25€ naplatili su mi 760din ukupno. Standardna priča ovih dana.

Ја скоро поручио неке сензоре са Алија, коштало 1200 динара, поштар ми наплатио још 450 динара. Тако да, треба и ту цифру ставити у рачуницу код куповине BlueRay дискова.

Ове цене јесу добре, 2 за 30 фунти, али не знамо колико би нам наши стручњаци наплатили.

Da li neko ima iskustva sa naručivanjem sa jpc.de? Da li šalju DHLom?

Brine me da nisu poslali DHL brzom poštom da mi ne naplate špediciju. Imaju puno 4k filmova isto. Uzeo LOTR 4k 50e.

Prilozi

• Screenshot_2026-05-06-14-40-40-580_com.google.android.gm-edit.jpg
    Screenshot_2026-05-06-14-40-40-580_com.google.android.gm-edit.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 55
Takođe generalno upozorenje za Rarewaves od mene jer kupujem odavno od njih + sam iskusio ovo nedavno zbog te automatizacije od strane naše pošte.
Ako kupujete mnogo diskova u jednom paketu, velike su šanse da se šalju iz par magacina i da će biti poslati maltene svi odvojeno, ali će generalna faktura biti na SVIM PAKETIMA !!

Razdvojiće vam paket na više manjih ali će svaki imati kompletan iznos i carina će vam puknuti 20% + carinu ako podleže, na sve te pakete.

Rarewaves će u većini slučajeva refundirati troškove (takođe lično iskustvo), ali nije vredno cimanja jer morate ići na sajt carine da poskidate sve naplate (https://app1.carina.rs/info/portal/posta), linkovati sve tracking kodove sa paketića po kojima su vršene naplate uz ime i prezime na koje je izvršena naplata, takođe će verovatno screenshotove ordera, slike paketića kao potvrdu na koliko je bilo razdvojeno / koliko puta je naplaćen PDV itd.

Nakon ovog svega, mene su refundirali (čak oko 30 GBP) jer je od njihove strane razdvojen paket, ali sve u svemu katastrofa, ja uzimam po 1 disk samo od njih nadalje.

Takođe generalno upozorenje za Rarewaves od mene jer kupujem odavno od njih + sam iskusio ovo nedavno zbog te automatizacije od strane naše pošte.
Ako kupujete mnogo diskova u jednom paketu, velike su šanse da se šalju iz par magacina i da će biti poslati maltene svi odvojeno, ali će generalna faktura biti na SVIM PAKETIMA !!

Razdvojiće vam paket na više manjih ali će svaki imati kompletan iznos i carina će vam puknuti 20% + carinu ako podleže, na sve te pakete.

Rarewaves će u većini slučajeva refundirati troškove (takođe lično iskustvo), ali nije vredno cimanja jer morate ići na sajt carine da poskidate sve naplate (https://app1.carina.rs/info/portal/posta), linkovati sve tracking kodove sa paketića po kojima su vršene naplate uz ime i prezime na koje je izvršena naplata, takođe će verovatno screenshotove ordera, slike paketića kao potvrdu na koliko je bilo razdvojeno / koliko puta je naplaćen PDV itd.

Nakon ovog svega, mene su refundirali (čak oko 30 GBP) jer je od njihove strane razdvojen paket, ali sve u svemu katastrofa, ja uzimam po 1 disk samo od njih nadalje.
Potvrđujem da se i meni dogodilo, stigla su mi 3 paketa za istu narudžbinu. Odbio sam da primim pakete i vraćeni su, a oni su mi poslali zamenu i pre nego što su im stigli ovi.

Poslednje dve narudžbine su stigle u po jednom paketu i sve je bilo okej.

Potvrđujem da se i meni dogodilo, stigla su mi 3 paketa za istu narudžbinu. Odbio sam da primim pakete i vraćeni su, a oni su mi poslali zamenu i pre nego što su im stigli ovi.

Poslednje dve narudžbine su stigle u po jednom paketu i sve je bilo okej.
Ja sam razmišljao da vratim, pa zato nisam odmah preuzeo pakete iz pošte.
Nakon što sam ih kontaktirao gde su rekli da će odraditi refundaciju ako imam račune, pokupio sam sve pakete za nekih 4k RSD i dobio posle oko 30 GBP nazad.
Malo je bilo cimanje pošto nisam dobio fizički račun, nego sam morao da im objasnim ovu proveru na sajtu carine, ali nisu pravili problem, odmah su to prihvatili

Неко из Европске уније може да проба продавницу Fun Factory, која је регистрована робна марка издавача Plaion (бивши Koch Media), са доста наслова по 4,99 евра чак и за неке комплете:

Неко из Европске уније може да проба продавницу Fun Factory, која је регистрована робна марка издавача Plaion (бивши Koch Media), са доста наслова по 4,99 евра чак и за неке комплете:

Poručio sam 12 komada...

Dosta toga se rasprodalo dok sam čekao da mi drug iz Austriije da dozvolu da poručim, tj par komada, gladijator 2, Quiet Place day 1, Beverly Hills cop i možda još 1, 2...

Ali nešto se navatalo.

Pozdrav, sredio soundbar sa atmosom, tv ću ja se nadam do kraja godine, imam u spavaćoj sobi vrhunski, ali ozvučenje je u dnevnoj bolje za filmove i serije, al tv je Samsung taraba 😀
Sutra idem da nabavim Xbox One S, taman da služi kao 4K plejer (znam da nije kao dedicated platforma, ali za 100eur radiće posao), imam i Series X, ali njegov laser čuvam za igre.

Preko vikenda hoću da poručim neke 4K sa Rarewaves, e sada da li ima još neki sajt koji dostavlja za Srbiju, i dalje mi je krivo što se Base ugasio, oni su bili top.
Isto tako jel zna neko gde se može uzeti LoTR 4K izdanje sa svim filmovima, to mi je ono must have, al opet da ne platim neku naduvanu cenu, naravno ako nije za ovde sve može na PM i ako imate vi da prodajete neke filmove iz vaše 4K kolekcije, dajte šta imate pa možda nešto kupim 🙂

Iščitao sam temu, nema šta svaka čast za kolekcije 🙂

Porucio sa Rarewaves 2kom diskova, jos nista ne stize, kakva su vasa iskustva, jel ide po principu postar se pojavi i ono isporuci, jel vas zove neko ili sta vec zbog pdv-a ili cega vec, jer jelte nema tracking pa ono sve se pitam da nisu negde random ostavili nasi pa se neko usrecio sa dva diska..
Stavio sam adresu na poslu, ali na samoj adresi ima da kazemo vise firmi pa ono, svaki savet od iskusnih kolega je dobrodosao 😊

I jel porucivao neko sa Arrow films direktno, ima dostava za Srbiju i ono 8 funti je dostava ali je tracked i gde jos porucujete sa dostavom u ovu nasu drzavu?

Kolekcija se povecava doduse polovnjaci sa KP ali moze se svasta naci, sada mi uleteo Fast and Furious 1-9, Joker i Godzilla King of the monsters sa jos dva blu ray izdanja, tako da za sada tako, pa cemo videti za dalje 😊

Porucio sa Rarewaves 2kom diskova, jos nista ne stize, kakva su vasa iskustva, jel ide po principu postar se pojavi i ono isporuci, jel vas zove neko ili sta vec zbog pdv-a ili cega vec, jer jelte nema tracking pa ono sve se pitam da nisu negde random ostavili nasi pa se neko usrecio sa dva diska..
Stavio sam adresu na poslu, ali na samoj adresi ima da kazemo vise firmi pa ono, svaki savet od iskusnih kolega je dobrodosao 😊

I jel porucivao neko sa Arrow films direktno, ima dostava za Srbiju i ono 8 funti je dostava ali je tracked i gde jos porucujete sa dostavom u ovu nasu drzavu?

Kolekcija se povecava doduse polovnjaci sa KP ali moze se svasta naci, sada mi uleteo Fast and Furious 1-9, Joker i Godzilla King of the monsters sa jos dva blu ray izdanja, tako da za sada tako, pa cemo videti za dalje 😊
Arrow stiže sve uredno, meni barem, vidim online da kukaju ljudi stalno za Arrow direktno.

Rarewaves stigne kroz 2-4 nedelje maks, mene zove poštar da pokupim u pošti jer sam na poslu uvek kada on dostavlja, tako da smo u dogovoru.
Rarewaves ima tracking, samo ga kupac ne dobije lol, meni su poslali par puta kada sam predugo čekao pakete pa se žalio na mail.
Čisto predlog, jer sad carina sve naplaćuje, ne uzimaj preko 2 diska na Rarewaves jer šalju iz više magacina i podele paket jako često, a faktura je punog iznosa na svim paketima, naplatiće ti ful carinu i PDV na sve pakete

@uroborosfault hvala ti na infu, ja stavim adresu od posla da ne razmišljam jer će uvek imati neko ko će da preuzme ako kojim slučajem nisam tu, a uglavnom jesam, ali dobro je bitno je da oni imaju, ja sam poručio dva diska pa eto nadam se da me neće previše odrati, ali sam uzeo najjeftiniji 4k i bd čisto da testiram kako šta funkcioniše..
A mail sam im pustio i još uvek čekam info od njih da mi nešto jave, ja sam 9.9 poručio pa eto valjda će stići u nekom razumnom roku.
Ali moraću da dam br i poštaru ovde kod mene da me zove, jer ajde ovih 13eur ću progutati, ali nije svejedno da se poruči nešto za 100eur i ono dobije noge 🙂

A poručio sam jutros i sa powerhouse films jedno indicator izdanje i njih da testiram pa da vidimo šta i kako, a sa Arrow ću nešto sledeći mesec, probio sam budžet na max, žena će me se odreći 😀

@uroborosfault hvala ti na infu, ja stavim adresu od posla da ne razmišljam jer će uvek imati neko ko će da preuzme ako kojim slučajem nisam tu, a uglavnom jesam, ali dobro je bitno je da oni imaju, ja sam poručio dva diska pa eto nadam se da me neće previše odrati, ali sam uzeo najjeftiniji 4k i bd čisto da testiram kako šta funkcioniše..
A mail sam im pustio i još uvek čekam info od njih da mi nešto jave, ja sam 9.9 poručio pa eto valjda će stići u nekom razumnom roku.
Ali moraću da dam br i poštaru ovde kod mene da me zove, jer ajde ovih 13eur ću progutati, ali nije svejedno da se poruči nešto za 100eur i ono dobije noge 🙂

A poručio sam jutros i sa powerhouse films jedno indicator izdanje i njih da testiram pa da vidimo šta i kako, a sa Arrow ću nešto sledeći mesec, probio sam budžet na max, žena će me se odreći 😀
Generalno ti se naplaćuje 20% PDV na svaki paket + 10% carina ako je preko 50e. Zato pomenuh da paziš sa Rarewaves jer razdvajaju pakete nekad i naplatila bi ti naša carina 20% na svaki paket po punom iznosu, jer iz nekog razloga Rarewaves i nakon silnih žalbi i dalje nije uveo razdvojeno fakturisanje, kada se šalje u više paketa.

Meni se desilo da sam poručio paket od nekih 50 GBP, očekujem 30% uvozne dažbine, a stigao mi jedan paket (sa tipa 1 diskom od ukupno 6, ne sećam se sada tačo šta sam sve uzeo) ali sa dažbinom od 30% na iznos od 50 funti. Naredni paketi su imali istu naplatu... Carina me iskulirala, a Rarewaves mi je refundirao, ali je cimanje cela procedura, moraju se sve fakture proslediti, slike paketa itd...

Što se tiče same isporuke ne verujem da će te tu iko zeznuti, paket ako se ne preuzme ostavlja se papir standardno i stoji ti u pošti do 20 dana pre nego se pošalje nazad. U suprotnom traži uvek refundaciju i dobićeš je uvek, ako ti se stvarno izgubio paket (imaju oni načine da provere)

Kod mene gospođa troši na knjige koliko ja na blu-ray i muziku tako da smo okej 😉

Generalno ti se naplaćuje 20% PDV na svaki paket + 10% carina ako je preko 50e. Zato pomenuh da paziš sa Rarewaves jer razdvajaju pakete nekad i naplatila bi ti naša carina 20% na svaki paket po punom iznosu, jer iz nekog razloga Rarewaves i nakon silnih žalbi i dalje nije uveo razdvojeno fakturisanje, kada se šalje u više paketa.

Meni se desilo da sam poručio paket od nekih 50 GBP, očekujem 30% uvozne dažbine, a stigao mi jedan paket (sa tipa 1 diskom od ukupno 6, ne sećam se sada tačo šta sam sve uzeo) ali sa dažbinom od 30% na iznos od 50 funti. Naredni paketi su imali istu naplatu... Carina me iskulirala, a Rarewaves mi je refundirao, ali je cimanje cela procedura, moraju se sve fakture proslediti, slike paketa itd...

Što se tiče same isporuke ne verujem da će te tu iko zeznuti, paket ako se ne preuzme ostavlja se papir standardno i stoji ti u pošti do 20 dana pre nego se pošalje nazad. U suprotnom traži uvek refundaciju i dobićeš je uvek, ako ti se stvarno izgubio paket (imaju oni načine da provere)

Kod mene gospođa troši na knjige koliko ja na blu-ray i muziku tako da smo okej 😉
Moji je mali iznos, tipa 13 funti sa dostavom, nisam sad želeo da okinem previše, lakše mi je bilo ovde naše polovnjake da jurim, nalazilo se svašta nešto za smešne pare na KP, ali kada se uhodam za dostave onda će lako da se poručuje i vrv neću ići preko 50eur po porudžbini par carinu da ne plaćam kada već moram PDV..

Ali razumem te za to razdvajanje, svakako ću im ubuduće slati u napomeni ako budem uzimao više komada da me ne zeznu i lagana priča.

Hvala ti na ovim informacijama, znače i nadam se da će biti finih akcija u Novembru i generalno za kraj godine, a što se gospođa tiče sve jasno, nego što ja u tu jednačinu ubacujem i Lego i igre tako da ode dosta na moju vodenicu 🙂

Nadam se da će tema još malo živnuti pred kraj godine, svaka čast svima koji ovo vole, sada kada sam probao i gledao 4K film sa diska shvatio sam koja je razlika u odnosu na bilo koji film sa torrenta i stvarno je brutalno iskustvo.

Nazad
Vrh Dno