Takođe generalno upozorenje za Rarewaves od mene jer kupujem odavno od njih + sam iskusio ovo nedavno zbog te automatizacije od strane naše pošte.
Ako kupujete mnogo diskova u jednom paketu, velike su šanse da se šalju iz par magacina i da će biti poslati maltene svi odvojeno, ali će generalna faktura biti na SVIM PAKETIMA !!
Razdvojiće vam paket na više manjih ali će svaki imati kompletan iznos i carina će vam puknuti 20% + carinu ako podleže, na sve te pakete.
Rarewaves će u većini slučajeva refundirati troškove (takođe lično iskustvo), ali nije vredno cimanja jer morate ići na sajt carine da poskidate sve naplate (
https://app1.carina.rs/info/portal/posta), linkovati sve tracking kodove sa paketića po kojima su vršene naplate uz ime i prezime na koje je izvršena naplata, takođe će verovatno screenshotove ordera, slike paketića kao potvrdu na koliko je bilo razdvojeno / koliko puta je naplaćen PDV itd.
Nakon ovog svega, mene su refundirali (čak oko 30 GBP) jer je od njihove strane razdvojen paket, ali sve u svemu katastrofa, ja uzimam po 1 disk samo od njih nadalje.