Šta je novo?

4K Blu-ray diskovi

Drugari, da se zahvalim samo na savetu u temi i podelim kupovinu. Stigla mi je prva tura 4K filmova kao i kolekcija Osmi Putnik. Uglavnom sa Rarewaves. Treba im oko mesec dana da stignu, ali sve je fino upakovano, topla preporuka za njih, i čekam još više paketa 😁

Prilozi

• IMG_20260430_184204.jpg
    IMG_20260430_184204.jpg
    391.5 KB · Pregleda: 42
Rarewaves trenutno nudi 2 4k za £30. Ima prilično jaku ponudu. Poštarina je oko 700 din do nas.

Na tu poštarinu dolaze i carinski troškovi kapiram koje od skora naplaćuju za sve, ja sam za glupost od 500 din platio 500 din troškova sa Alija tako da kapiram da valja biti pažljiv.

Na tu poštarinu dolaze i carinski troškovi kapiram koje od skora naplaćuju za sve, ja sam za glupost od 500 din platio 500 din troškova sa Alija tako da kapiram da valja biti pažljiv.
Da naravno, 20% na svaku narudžbinu ali to se podrazumeva. Primera radi za film od 25€ naplatili su mi 760din ukupno. Standardna priča ovih dana.

Ја скоро поручио неке сензоре са Алија, коштало 1200 динара, поштар ми наплатио још 450 динара. Тако да, треба и ту цифру ставити у рачуницу код куповине BlueRay дискова.

Ове цене јесу добре, 2 за 30 фунти, али не знамо колико би нам наши стручњаци наплатили.

Da li neko ima iskustva sa naručivanjem sa jpc.de? Da li šalju DHLom?

Brine me da nisu poslali DHL brzom poštom da mi ne naplate špediciju. Imaju puno 4k filmova isto. Uzeo LOTR 4k 50e.

Prilozi

• Screenshot_2026-05-06-14-40-40-580_com.google.android.gm-edit.jpg
    Screenshot_2026-05-06-14-40-40-580_com.google.android.gm-edit.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 13
Takođe generalno upozorenje za Rarewaves od mene jer kupujem odavno od njih + sam iskusio ovo nedavno zbog te automatizacije od strane naše pošte.
Ako kupujete mnogo diskova u jednom paketu, velike su šanse da se šalju iz par magacina i da će biti poslati maltene svi odvojeno, ali će generalna faktura biti na SVIM PAKETIMA !!

Razdvojiće vam paket na više manjih ali će svaki imati kompletan iznos i carina će vam puknuti 20% + carinu ako podleže, na sve te pakete.

Rarewaves će u većini slučajeva refundirati troškove (takođe lično iskustvo), ali nije vredno cimanja jer morate ići na sajt carine da poskidate sve naplate (https://app1.carina.rs/info/portal/posta), linkovati sve tracking kodove sa paketića po kojima su vršene naplate uz ime i prezime na koje je izvršena naplata, takođe će verovatno screenshotove ordera, slike paketića kao potvrdu na koliko je bilo razdvojeno / koliko puta je naplaćen PDV itd.

Nakon ovog svega, mene su refundirali (čak oko 30 GBP) jer je od njihove strane razdvojen paket, ali sve u svemu katastrofa, ja uzimam po 1 disk samo od njih nadalje.

Takođe generalno upozorenje za Rarewaves od mene jer kupujem odavno od njih + sam iskusio ovo nedavno zbog te automatizacije od strane naše pošte.
Ako kupujete mnogo diskova u jednom paketu, velike su šanse da se šalju iz par magacina i da će biti poslati maltene svi odvojeno, ali će generalna faktura biti na SVIM PAKETIMA !!

Razdvojiće vam paket na više manjih ali će svaki imati kompletan iznos i carina će vam puknuti 20% + carinu ako podleže, na sve te pakete.

Rarewaves će u većini slučajeva refundirati troškove (takođe lično iskustvo), ali nije vredno cimanja jer morate ići na sajt carine da poskidate sve naplate (https://app1.carina.rs/info/portal/posta), linkovati sve tracking kodove sa paketića po kojima su vršene naplate uz ime i prezime na koje je izvršena naplata, takođe će verovatno screenshotove ordera, slike paketića kao potvrdu na koliko je bilo razdvojeno / koliko puta je naplaćen PDV itd.

Nakon ovog svega, mene su refundirali (čak oko 30 GBP) jer je od njihove strane razdvojen paket, ali sve u svemu katastrofa, ja uzimam po 1 disk samo od njih nadalje.
Potvrđujem da se i meni dogodilo, stigla su mi 3 paketa za istu narudžbinu. Odbio sam da primim pakete i vraćeni su, a oni su mi poslali zamenu i pre nego što su im stigli ovi.

Poslednje dve narudžbine su stigle u po jednom paketu i sve je bilo okej.

Potvrđujem da se i meni dogodilo, stigla su mi 3 paketa za istu narudžbinu. Odbio sam da primim pakete i vraćeni su, a oni su mi poslali zamenu i pre nego što su im stigli ovi.

Poslednje dve narudžbine su stigle u po jednom paketu i sve je bilo okej.
Ja sam razmišljao da vratim, pa zato nisam odmah preuzeo pakete iz pošte.
Nakon što sam ih kontaktirao gde su rekli da će odraditi refundaciju ako imam račune, pokupio sam sve pakete za nekih 4k RSD i dobio posle oko 30 GBP nazad.
Malo je bilo cimanje pošto nisam dobio fizički račun, nego sam morao da im objasnim ovu proveru na sajtu carine, ali nisu pravili problem, odmah su to prihvatili

Nazad
Vrh Dno