Zamolio bih vas za pomoc i strpljenje i unapred se izvinjavam na duzem pitanju.
Problem je vezan za 4G signal (mts mreza)
Telefon je LG G2 D802 16gb, kupljen u Subotici, uvoz iz Madjarske. Kada je kupljen na njemu je bio KitKat 4.4.2 stock, i tad nije bilo prilike da se u Srbiji testira 4G/LTE.
Nismo dobijali nikakvo azuriranje softvera preko operatera, pa smo se odlucili da preko LG PC suite aplikacije, stavimo Lollipop 5.0.2.
U medjuvremenu, kako se 4G sirio Srbijom, odlucili smo da podesimo to na telefonu kako bi smo iskoristili maksimalno njegove mogucnosti jer je to model koji bi trebalo da podrzava 4G.
U mts-u su nam dali novu karticu i ukljucili 4G da tako kazem. U podesavanjima mreze, uopste nije bilo moguce odabrati LTE auto, samo 2 i 3G/auto.
E sad, kulminacija.
Uspeli smo preko secret coda, 3845#*802#, nasilno da ukljucimo 2g/3g/4g auto, i signal za 4G je PRORADIO ali samo do prvog reboota.
Tad je morao postupak da se ponovi da bi 4G signal bio dostupan.
Znaci, radilo je sve ok, ali posle reboota podesavanja se vrate na staro.
U tom trenutku bio sam ubedjen da je u pitanju LG stock rom problem, ili da je telefon predvidjen za drugo trziste te sam se odlucio za instalaciju custom roma, CM13.
Nakon instalacije cyanogenmoda, u podesavanjima se regularno pojavljuje 3G/LTE opcija, ali nikako nemamo signal.
Probao sam da stavim sim karticu na kojo provereno radi 4G, i dalje nema signala, znaci da je 100% u pitanju telefon ili operater ili mozda to sto je telefon na trzistu za koje nije predvidjen. Nikako nije do kartice.
Probao sam i preko sifre*#*#4636#*#* da postignem nesto, ali nakon postavljanja LTE auto, opcije, ona se takodje ne ostvari.
Svaka sugestija bi mi dobro dosla.