Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Питајте их: [email protected]

А најбоље кад би имао негде цео списак... Кад би Рател писао прецизне и увек исте адресе (а сада ни називе градова не пишу), онда би у претрази могло да се пронађе за сваки град. Или још боље по општинама, тад би могло 100% и тачне координате. Али су они далеко од такве ажурности.

Kakvo je stanje u Srbiji sto se tice pokrivenosti 4G? Koja mreza je najbolja? Kakvo je stanje u Subotici i NS? Posto vidim da se uglavnom polemise o lokacijama u BG? Ako moze neka preporuka istice ugovor pa se sad mislim da li promeniti mrežu, trenutno sam u mts i na mojoj tarifi uopste nema 4G :) Zato me privlaci sada Vip i Telenor jer kod njih nebitno na kojoj ste tarifi sve kartice imaju 4G barem sam ja tako razumeo...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
U odnosu Vip-Telenor, Vip u ovom momentu ima znatno veću pokrivenost. U SU i NS ima kod oba 4G. Vip 4G radi brže.

Имају ипак Рателови подаци за број БС, додуше крајње чудан прелаз ове године... ;)

Пре годину и по:
Мтс 4062
Теленор 3398
Вип 2966

Пре пола године:
Мтс 2290
Теленор 1936
Вип 1629

Где су нестале БС у међувремену, питање је сад...
Можда ове године нису рачунали оне који су на туђим стубовима, али ни то није логично, јер и број ГСМ и УМТС БС ове године одговара овогодишњем укупном броју БС...
Једино корисно, мада и то знамо, Вип има НУЛА БС 3Г 900, а Мтс ТРИ (једна је код колеге poglavicas у Пироту, како је он писао :) )

Poslednja izmena:
Ako moze neka preporuka istice ugovor pa se sad mislim da li promeniti mrežu, trenutno sam u mts i na mojoj tarifi uopste nema 4G :)
Sve postpaid tarife kod MTSa imaju 4G! (sadasnje, ali ne mozes nastaviti ugovor sa nekom starom - sto je i neisplativo, jer ne moze popust na njih)

Na njihovom sajtu ama nigde ne mogu da nađem gde se uopšte pominje 4G a naročito uz koji paket. Sramota Kako im je jadan mobilni sajt. Prekjuče je moja devojka uzela 4G karticu (nešto je zezala stara) i nema 4G signal u paketu. Koji nije skorašnji doduše. I ne znam precizno koji je. Kako god, morali bi malo da urede sajt, ono ništa ne valja. Da se razumemo, ja jesam na Telenoru ali ga nikako naročito ne favorizujem, a prvenstveno zbog cena i limitirane brzine 4G ali MTS mi oduvek ide na nerve opasno a VIP naročito.

5.7.2

Možda i ima 4G, ali treba posebno da traži da aktiviraju 4G uslugu. Izgleda kao da na takav način hoće da uštede na protoku i broju ljudi koji koriste 4G. Dobar broj ljudi i nema pojma da treba posebno da pozove za to.

Poslednja izmena:
To htedoh da pitam pre neki dan, novi korisnici ne dobijaju usim kartice?
Pitanje se odnosi za sva tri operatora.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Koliko znam, trebalo bi da ih daju odmah svima podrazumevano, bez posebnog zahteva.

Novim - da. Kod MTSa mora da se ponekad posebno trazi da aktiviraju uslugu.
Na SVIM sadasnjim postpaid paketima (cak i prica/prica plus) ima 4G.

Kako ne pise koje tarife imaju 4G?
https://www.mts.rs/privatni/mobilna/postpejd/tarife#undefined2
Korisnici tarifa mogu da koriste 4G mrežu u oblastima koje su pokrivene 4G signalom.
svih tarifa dakle.

@desp, zasto da ustede na 4G, kada ce korisnici koristiti 3G, koje realno jeste mnogo losije pokriven tamo gde ima 4G?

To mi je jedino logično palo napamet. Evo jedan primer: kolega je u Julu ili Avgustu produžio UO kod njih i uzeo telefon uz ugovor. Prvo je mene par puta pitao da li J5 radi na 4G, a kad je kupovao i u poslovnici je isto pitao da li sa tim telefonon može da koristi 4G. Naravno, potvrdili mu i zamenili su mu karticu prilikom potpisivanja ugovora.
Posle dan-dva mi čovek kaže da nigde nema 4G... :) Predamnom je zvao mts i rekli mu da samo treba da aktiviraju uslugu i da će mu proraditi u roku od 24h...
Ili su žestoko nesposobni i nezainteresovani (mada ne verujem da toliko iko može da bude), ili im je to neka direktiva.

Poslednja izmena:
@alfunits
Nije da je bitno sad samo na linku koji si postavio nigde se ne spominje 4G

5.7.2

Kako se ne spominje, uradio sam quote tog dela, bas sa tog linka?

Ima li neko konkretno iskustvo sa 4g mrežom VIP-a na Kopaoniku? Znači, ne dole u Brzeću ili vikend naselju nego na vrhu (gde su hoteli jat, grand, konaci itd). Gledao sam mapu i trebalo bi da ima 4g gore ali me zanima konkretno kako radi.

Горе само и има, а вероватно ради добро, што не би радило :)

MTS, Zvezdara, trasa 27ce. LTE nigde ni na vidiku. A 3G je nesto bas bagovao.

A ja mislio da je Telenor sa 4G ima samo probleme u NS posto BG svi hvale kako radi. Jel ovo 4G?
88944ae0da7dc307fe03754ca469e74a.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa na 3G ne postoji takav upload, dakle naravno da je 4G. A i piše Telenor LTE.

using TT

Telenor je definitivno pustio 4G baznu stanicu u dvoristu restorana "Rubin" na Kosutnjaku i 4G baznu stanicu na objektu hotela u Skojevskom naselju. 4G jos uvek nije pusten na baznoj stanici na objektu RTS-a u Kosutnjaku.

I na auto putu BG-SU na nekoliko mesta ima 4G gde nije bilo pre desetak dana...

Jasno je da ce pokriti, samo je pitanje koliko meseci kasne.
S tim da Telenor ima jaku 3G pokrivenost sto je itekako vazno za 4G pozive jer VoLTE nece skoro.

Hvala rock za info o baznoj u kosutnjaku i na hotelu u skojevskom,bas je dobar signal.

Što se tiče 3G, generalno su daleko ispred drugih. Prvenstveno mislim van naseljenih mesta, nekim malim mestima uz puteve i sl. U gradovima je to sve tu negde.

Poslednja izmena:
To je pravo pitanje!

Osim ovoga što je član @rafiki pisao, drugih informacija nije bilo.

Ako je istina to nije daleko sad je TA jesen a početak 2017 za manje od 3 meseca.
Ako je to tačno.

using TT

I na auto putu BG-SU na nekoliko mesta ima 4G gde nije bilo pre desetak dana...

Вероватно код Инђије и Врбаса, иначе не верујем да ће ове године да мрдну из градова; бар кад би били мудри да у свакој општини поставе по једну БС, али нису ;)

Telenor je definitivno pustio 4G baznu stanicu u dvoristu restorana "Rubin" na Kosutnjaku i 4G baznu stanicu na objektu hotela u Skojevskom naselju.

Како су и објавили Рателовци, сад су били у сагласју, бар са Теленором...

Jel zna neko kad bilo ko pušta VoLTE?

using TT

Можда Вип први, кад су се овако зајурили са ширењем 4Г...

Nazad
Vrh Dno