Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Max hsdpa+ je 25Mb i to ako si kod bazne stanice. Ne znamo jos da li je na 4G 50Mbit maximum.

Kompanija Telekom Srbija zvanično je počela da pruža usluge mobilne telefonije putem 4G tehnologije. Već na samom početku Telekom Srbija je nastojao da obezbedi što bolju pokrivenost, tako da su za sada 4G signalom pokriveni delovi Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Aranđelovca, Šapca, Novog Pazara, Pančeva i Kopaonika.

Do kraja godine će se značajno proširiti dostupnost 4G signala kako u navedenim, tako i u drugim većim gradovima širom Srbije.

Почетна покривеност је добра, с' обзиром на друге оператере који 4Г пуштају у свега 3 града.
Једино је мало глупо што у почетку могу да је користе само корисници већих пакета али вероватно ће се и то ускоро променити.

bilo bi lepo da imaju svi paketi 4g ali realno ko ima manje od 1gb u paketu i ne treba mu 4g.

Ja jos uvek imam onaj stari xl paket od 1.5gb. To jest produzio sam ugovor dan pre menjanja ponude mts-a :)

Ja cu oko 17h biti u mts-u u centru pa cu ovde da napisem da li menjaju kartice.

Bolje da su u Novom Pazaru stavili jos koju baznu stanicu za 3g obzirom da im je net ocajan.

Max hsdpa+ je 25Mb i to ako si kod bazne stanice. Ne znamo jos da li je na 4G 50Mbit maximum.

42 je teoretski, sa DC-HSDPA, a vidjali smo i skoro toliko postignuto.
Za upload je bilo i boljih rezultata, pogotovu na VIPu u zadnje vreme, nego 90% ovih 4G do sada.

Mislite inace da se iko van ovog threada/foruma interesuje za 4G? Pitanje je da li znaju sta je to kao pojam i matematicki, kamoli vise :)

4G u Srbiji

Znam kolki je teoretski, ali ja nisam video u praksi brze od 25Mb. Ne znam koliki si ti video maksimum na DC-HSDPA+?

Ja jos uvek imam onaj stari xl paket od 1.5gb. To jest produzio sam ugovor dan pre menjanja ponude mts-a :)

Ja cu oko 17h biti u mts-u u centru pa cu ovde da napisem da li menjaju kartice.
Ja bio na Bulevaru malo pore al nemaju ... Obavezno javi dal ima u centru jer cu veceras da im banem :)

Max je 42 mega,pise na mts-ovom sajtu za max brzinu veze na njihovoj mrezi.Praksa je naravno slabije od toga.

Poslednja izmena:

Imas l a ne Xl,i ja sam se zeznuo kao i ti.Pitaj za nas mix starosedeoce da li ima 4g posto imamo 1.5 giga.Pitaj jer ide 50%popusta na net pakete,ima onda 20gb za male pare.

Poslednja izmena:
Bitno je da se krece napred.

Realno, bicu zadovoljan i sa 40-50mbps, mada bi najbolje bilo da su bolje pokrili sa 3G. Kad god odem preko i probam 3G (25-30mbps) vidim koliko kod nas ne radi kako treba, a 4G da ne pricamo. Pa cak i u Grckoj na zabacenim plazama sam imao 3G brzinu 15-20mbps.

MTS 4G kartice imaju u Delta city-ju.
Zamenio sam ali mi telefon Samsung Galaxy S4 GT-I9505 ne podrzava za sada 4G, mada na njemu imam nalepnicu 4G. Izgleda da je blokirano u telefonu!?

sacekaj update za telefon ili nadji neki rom koji podrzava, verovatno poljski moze, kao sto sam ja ubacio na note 3 neo

Malopre u poslovnici na Bulevaru Oslobođenja 82 u NS: nemaju, ne znaju kad će dobiti i rekoše da mogu da probam da dođem sledeće nedelje da vidim da li su dobili. Ne znam čemu im služe uopšte zaposleni po poslovnicama, opušteno bi mogli da ih zamene automatima.

Malo pre sam zamenio u MTS-u usim karticu... Samo da vam prenesem da korisnici koji nisu na MIX XXL i SUPER tarifi nece moci da koriste 4G. Tako da svi koji su na nizim tarifama nece moci da koriste njihovu 4G uslugu i dzaba ce menjati svoje kartice posto im "kao sistem je tako podesen" APN i ostali parametri su ostali isti!!! Veoma bezobrazno i halavo sa MTS strane. Posto ujedno koristim i staru tarifu 50GB koja spada u rang njihovog MIX XXL-a, ne nemoze da se poveze na LTE zbog konfiguracije na njihovom sistemu.
Od opreme imam Samsung S5 sa novim njihovim Firmware-om kao i Alcatel ONETOUCH LINK Y850 mifi za internet.
Eto toliko od MTS-a i njihove 4G usluge. Posle ovoga samo cekam da mi istekne ugovor i dovidjenja.

Zao mi je sto prenosim prvi ovu veoma losu vest za MTS korisnike..

@nightshift

Imaju na spensu usim kartice i izdaju bez problema.

Je l' ima neko sa MegaBoxom da je pokušao da uzme usim? Ja ću posle otići da vidim šta kažu.

Hvala @chef.

Ovo još jednom potvrđuje da je mt:s poslovnica na Bulevaru Oslobođenja 82 najgora. Nikad ništa iz prve nisu uradili, ništa ne znaju i uvek je gužva (neretko ljudi čekaju i ispred poslovnice).

Da li će i dalje mts naplaćivati čuvenu taksu za korišćenje 3G od 100 i kusur dinara? Koje je uopšte zdravorazumsko obrazloženje za ovu taksu?

Malo pre sam zamenio u MTS-u usim karticu... Samo da vam prenesem da korisnici koji nisu na MIX XXL i SUPER tarifi nece moci da koriste 4G. Tako da svi koji su na nizim tarifama nece moci da koriste njihovu 4G uslugu i dzaba ce menjati svoje kartice posto im "kao sistem je tako podesen" APN i ostali parametri su ostali isti!!! Veoma bezobrazno i halavo sa MTS strane. Posto ujedno koristim i staru tarifu 50GB koja spada u rang njihovog MIX XXL-a, ne nemoze da se poveze na LTE zbog konfiguracije na njihovom sistemu.
Od opreme imam Samsung S5 sa novim njihovim Firmware-om kao i Alcatel ONETOUCH LINK Y850 mifi za internet.
Eto toliko od MTS-a i njihove 4G usluge. Posle ovoga samo cekam da mi istekne ugovor i dovidjenja.

Zao mi je sto prenosim prvi ovu veoma losu vest za MTS korisnike..

U njihovom zvaničnom saopštenju piše da je najmanji paket koji je podržan Miks XL, a ne Miks XXL. Znači, podržane su samo sledeće tarife: Miks XL, Miks XXL, Super i Super Plus, Internet tarifa Mobilni Net L i Mobilni Net XL i Postpaid Box tarife.

Dobro je što se mogu ti postpejd paketi uzeti sa popustom od 50% na pretplatu, a loše je za korisnike koji su pod ugovornom obavezom uz telefon na nižim tarifama, kao i za korisnike koji ne žele da se vežu ugovorom na godinu ili dve.

Nadam se da će uskoro omogućiti svim postpejd korisnicima da koriste 4G.

Ne znam. Zna li neko? Zvanično nisam video.
U HR i CG je do 150Mbps. Ako tri godine kasnimo, bar da imamo isto.

Vip je na svojoj prezentaciji pokazao uređaje koji su postizali 150 u idealnim uslovima. Ako nije prevara, trebalo bi da je cat 4 u pitanju (teorija: 150/50)

Da li postoji neki mali džepni 4G MI-FI ruter sa baterijom???

Da li mi koji imamo stare mix pakete možemo da pređemo na veće,koliko mi se čini kada sam potpisivao ugovor rekli su da uvek može na veći paket,nikako na manji???

Poslednja izmena:
Trebalo bi pisati RATEL-u ako ne dozvole svim korisnicima da koriste 4G u dogledno vreme.

Ovo što radi mts je čist bezobrazluk

Koliko sam shvatio za mts nema kartica tamo kod Lolinih zgrada? Imam taj xl pa da vidimo sta i kako.

Poslednja izmena:
Pa mogu tako, ili da dobiju lavinu zalbi "kako mi ne radi net kad samo isto koristio":)

Nazad
Vrh Dno