Šta je novo?

4G u Srbiji: diskusija

Gde si kupio i koji? Interesantno je da jos nema nijedan LTE modem/mifi kod operatera.

Na KP. Huawei e5372.

Inace sad se vratih iz mts-a. Danas pustaju mrezu, 4G kartice su dobili. Ostaje da 4G mogu koristiti od paketa Mix XL i veci.

Takodje kao sto je neko vec rekao, pokrili su dosta gradova. Ukratko BG, Sabac, NS, Nis ... Kako ce raditi ne znam ali u tim gradovima su uradjene bazne stanice (ne sve naravno).

Ti si druže nešto grdno pomešao,kakvo deljenje 150mbs na ne znam koliko korisnika?150mbs je teorijska maksimalna brzina LTE mreže a ne brzina koja se deli na broj korisnika pa ako nas ima više onda imamo manju brzinu...I šta ti znači to kuka i motika?Oni ne treba da koriste net ili šta?

Ako stavim zubatog zubu zmaja i pride još poplavelog kočijaša,nije teško provaliti da se radi o karikiranju :smash: ili ti humoru.

Ako budu pušteni i MIX XL korisnici pa na gore, onda je to drugi padež,povlačim da ima da me nema kod njih:type:

Poslednja izmena:
Pa stavi da se ne sekiram;)

Na KP. Huawei e5372.

Inace sad se vratih iz mts-a. Danas pustaju mrezu, 4G kartice su dobili. Ostaje da 4G mogu koristiti od paketa Mix XL i veci.

Takodje kao sto je neko vec rekao, pokrili su dosta gradova. Ukratko BG, Sabac, NS, Nis ... Kako ce raditi ne znam ali u tim gradovima su uradjene bazne stanice (ne sve naravno).

Mix XL ima 1GB interneta u okviru pretplate, pa bi tom logikom i mi sa BOX paketom trebali to dobiti, ili nije stvar u tome?

Šta reći za ovu mt:s-ovu odluku... Moronoidna. Zvuči mi kao da zapravo nisu spremni za veći broj korisnika i da je ovo ideja da se njihov broj ograniči.

U kom smislu to "kuka i motika"? Taj izraz se obicno koristio ta potcenjivanje određene grupe ljudi. Ovde svi korisnici daju svoj novac za usluge; skladu sa paketom i potrosnjom.

Mix XL ima 1GB interneta u okviru pretplate, pa bi tom logikom i mi sa BOX paketom trebali to dobiti, ili nije stvar u tome?

Stari korisnici imaju i dalje 1.5 giga,treba i to imati u vidu kao i to da su neki uzeli i telefon pa plaćaju punu cenu od 2.000 din mesečno.

U kom smislu to "kuka i motika"? Taj izraz se obicno koristio ta potcenjivanje određene grupe ljudi. Ovde svi korisnici daju svoj novac za usluge; skladu sa paketom i potrosnjom.

Postavio si dobro pitanje.

Pod kukom i motikom mislim na višak zaposlenih u svim javnim preduzećima koju imaju njihove usluge i pri tome em što su na grbači privatnog sektora koji ih izdržava,em što nepotrebno troše gorivo i službene automobile em žderu i internet koji nisu zaradili svojim radom.
O spajalicama,heftalicama,papiru,olovkama i struji da ne pričam:-devil-:Neko plaća teško zarađenim novcem iz svog džepa a nekome je plaćeno.

Poslednja izmena:
Pod kukom i motikom mislim na višak zaposlenih u svim javnim preduzećima koju imaju njihove usluge i pri tome em što su na grbači privatnog sektora koji ih izdržava,em što nepotrebno troše gorivo i službene automobile em žderu i internet koji nisu zaradili svojim radom.

Ok. :) i najbolje da se na ovome stane, barem u ovoj temi, da ne ode sve u pogresnom pravcu :)

Da,stavio sam tačku na kraju.Nismo krivi ni ti ni ja za takvu situaciju.Danas planiram putešestvije do ušća da čekam ko penzos u redu da dobijem novo Simče-mezimče.
Pre toga treba sve sim kontakte kopirati na telefon,pa onda to isto kopirati nazad na novo Simče,mislim da tako treba,odavno nisam menjao sim kartu.

Navikli smo mi na eksperimente svih vrsta i fela:D

Poslednja izmena:
Ako držiš kontakte na sim kartici što ja ne radim od Nokie 5530XM.Ako su sinhronizovani sa google nalogom onda nema potrebe za ikakvim bekapom.

U svim tim stalnim sinhronizacijama,malo po malo ostanem bez nekog kontakta.Više volim da imam sve sa sobom.

Baš me zanimaju prvi rezultati speed testova MTS-a.

Poslednja izmena:
Vip mi za sada ne skida ništa iz paketa kada koristim 4G. Pitam se dokle će to trajati... Prvi put koristim mobilni net kao čovek.

Test kod glavne autobuske stanice
Screenshot_2015-04-03-10-39-34.png

Poslednja izmena:
Dobro ja imam taj xl paket. Bas cu danas do mts-a da vidim da li ce mi dati 4g karticu

Videcemo danas. Neko rece danas ili sutra krecu.

Prvo cekamo vest da su krenuli i onda odmah krecemo u poslovnice.

Kompanija Telekom Srbija zvanično je počela da pruža usluge mobilne telefonije putem 4G tehnologije. Već na samom početku Telekom Srbija je nastojao da obezbedi što bolju pokrivenost, tako da su za sada 4G signalom pokriveni delovi Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Aranđelovca, Šapca, Novog Pazara, Pančeva i Kopaonika.

Do kraja godine će se značajno proširiti dostupnost 4G signala kako u navedenim, tako i u drugim većim gradovima širom Srbije.

Malo opširnija vest: http://www.personalmag.rs/mobile/operateri/telekom-srbija-pustio-u-rad-4g-mrezu/

Zvanično obaveštenje: http://www.mts.telekom.rs/index.php/vesti_detaljno/items/nova-4g-tehnologija-u-mts-mrezi.html

Ukoliko ste novi ili postojeći korisnik postpaid tarifa Miks XL, Miks XXL, Super i Super Plus, internet tarifa Mobilni Net L i Mobilni Net XL ili Postpaid Box tarife i nalazite se na području koje je pokriveno mts 4G signalom, imate priliku da prvi uživate u prednostima nove 4G tehnologije.

Poslednja izmena:
Da biste koristili 4 G mrežu potrebno je da imate uređaj koji podržava 4G i da u nekoj od naših poslovnica besplatno zamenite vašu SIM karticu za novu uSIM karticu (4G kompatibilnu SIM karticu).

Aj da vidimo i to cudo.

Vec se vidi uticaj TCom-a:) Oni isto tako zezaju sa LTE samo u skupljim paketima:)

Znači ovima što je račun manji od 2 soma mogu da se slikaju za 4G? :D
Vrh ovaj Telekom pa to ti je :lupko::d

MTS je, kako kazu, pustio LTE kategoriju 3, do 100Mbps, ocekivao sam da ce do 150Mbps, kad vec pet godina ekperimentisu sa LTE. Dobro nisu krenuli sa 75Mbps.

Dobro je da sam uzeo Miks XL (sa popustom, naravno :D ). :D Samo još da prodam Nexus 4 i da uzmem Nexus 5, pa da probam tu 4G mrežu. :D

Mts Go sa 13 kanala,oni drugi sa -Go-na kraju umrese od smeha[emoji2]
Ko je najblizi nekoj poslovnici da javi stanje sa Simom i Simicom?

13 kanala ...ccc

Koje kategorije su pustili Vip i Telenor? Cat 4?

dobro je da ce biti 4g i za box tarife. kako biznis korisnici stoje po tom pitanju? sestra i zet koriste neke biz tarife sa po 10gb neta, bilo bi lepo da je jos 4g :)

a koliko vidim ovih jadnih 13 kanala ne mogu da prate cak ni svi koji mogu uzeti 4g karticu. ova miks xl tarifa i box su izuzete

Poslednja izmena:
Koje kategorije su pustili Vip i Telenor? Cat 4?
Koje god da su pustili niko nema preko 50 mega.Nama ce za Cat 6 trebati 8G.Sve ove 4g brzine su malo iznad max hsdpa+ brzina.
Onih baksuznih 13 kanala ,gledaju se preko mts centar app ili neke nove?

Poslednja izmena:
Korisnici MixNet (S, M, L...) tarifa ne mogu da imaju LTE :) Znači ili čekanje na istek ugovora ili prelazak na nove nepovoljnije tarife. Hvala mts-u <3

Nazad
Vrh Dno