Šta je novo?

4870 i 4850 vec u maju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na francuskom je, ali ce posluziti:

http://www.hardware.fr/art/imprimer/724/

Ima tu i Stalkera za starca i Obliviona za... koli je vec pitao... obratitte pzanju na FSAA performanse ;)

steta sto nema 8800GT-a, ali nema veze i 9800GTX ce da odradi posao ;)

IMG0023567.gif

starac tocno za minuticu sam bio brzi od tebe ;) zato tebi ide "double post" ;)

Poslednja izmena:
I ja se slažem da su rezultati smešni, pogotovo u onoj igri "Consommation", sve nV karte je tu debelo šišaju, a samo je 15% bolja od 3870. :D

Poslednja izmena:
Odlicna karta, samo da bude ispod 200e. CF bi otprilike bio tu negde sa gtx280, znaci eventualni 4870x2 bi ga oduvao.

Sto smesni? kada se saberu rezultati iz svih igara (bez aa) ispadne da je 4850 brzi od 9800gtx za nesto vise od 1%,GTX kosta oko 250E a radeon ce izgleda biti 170-180E.

Malo mi je cudno u onom testu da u Oblivionu na 1920x1200 sa 4xAA 3870, Ultra i 9800GTX imaju isti broj frejmova.

Sad sam izvrteo Crysis na mojoj kanti - 1280x1024,high,4xAA i evo sta sam dobio:

http://img156.imageshack.us/img156/3144/71215916ta3.jpg

vise nego 4850 :)

Recimo da bi HD4850 trebala da bude 30% brža od 8800gt u realnim aplikacijama. Po performansama između 8800GTS i 9800GTX. Recimo.

:) Pa 30% brza od 8800GT-a je vec preko od 9800GTX-a.

Poslednja izmena:
neznam zasto se vas dosta pali na taj CF i sad mozete jednostavno uzeti 2x 9600gso i vozi ako volite te kombinacije
samo ja to ne bi nikad radio pogotovo kad vidim kako im je 3870 cf bio ocaj... a jos kad bi uzeli u obzir min fps koji je jedino bitan za fluidno igranje tada je i sli i cf ocaj....

Da,za citav frejm.
Nego,jel to taj isti MIN FPS o kome sam ti govorio u sobi za GTX? :p

Poslednja izmena:
Da,za citav frejm.
Nego,jol to taj isti MIN FPS o kome sam ti govorio u sobi za GTX? :p

Pa naravno, da je to taj. Brzo učim, šta ćeš. ;)

Inače, ako je značajno imati 0,85 veći avg FPS, onda je svakako mnogo više značajno imati za 1 veći MIN FPS. :p

Tu si u pravu,mada ja nisam rekao da je tih 0,85 frejma znacajno,nego sam cisto dao poredjenje :wave:

Poslednja izmena:
uh sto volim da se nerviram kad citam ove gluposti za min fps! taj min fps nastaje kada se strimuju texture i u opste ne mora da bude bilo kakva ilustracija samih performansi kartice i moze da zavisi od raznoraznih faktora...

A sto se tice tog "benchmark_gpu" testa u Crysisu, on je apsolutno bezvezan i ne odrazava gameplay performanse!

uh sto volim da se nerviram kad citam ove gluposti za min fps! taj min fps nastaje kada se strimuju texture i u opste ne mora da bude bilo kakva ilustracija samih performansi kartice i moze da zavisi od raznoraznih faktora...

Pobogu Neđo, zar ništa nisi naučio iz GTX treda? :) Nisu bitne performanse, bitan je filing pri igranju, pa samim tim i opcije koje možeš da uključiš a da igra bude igriva i zato je HardOCP metodologija testiranja grafičkih najbolja. :D

Uzgred, nisi morao da povlačiš ovaj argument, taman su bili potučeni sopstvenim oružjem. :D

A sto se tice tog "benchmark_gpu" testa u Crysisu, on je apsolutno bezvezan i ne odrazava gameplay performanse!

Da,a kad taj MIN FPS u nekoliko igara zaredom bude na strani multu-GPU karte, i tako bude na vise razlicitih testova,to je i dalje slucajnost.
Nedjo,slozio se ti ili ne to je zapravo taj microstutering o kome se prica.

Australci napravili "službenu" recenzju 4850:
http://www.tweaktown.com/articles/1470/1/page_1_introduction/index.html

Izgleda da je NDA za 4850 zaista popustio ;).
ja ne bih to nazvao recenzijom, vec samo sirovim testiranjem... od recenzije ocekujem zaista kvalitetan tech dive u RV770, jer neverovatno je sta su sve napakovali u 260mm^2... ja sam iskreno bio zaprepascen kad sam video. Sa inzenjerske tacke gledista RV770 je remekdelo IC dizajna.

LM, danas treba ocekivati dosta slicnih clanaka na Netu:

http://www.techpowerup.com/63335/AMD_launches_Radeon_HD_48xx_Series_Today.html

Poslednja izmena:
Da, nije neka prava recenzija ali čak i to "sirovo testiranje" je donekle pokazalo kako stoje stvari sa 4850. Za toliko novaca koliko bude koštao biće skroz dobra kupovina ali za igranje u rezoluciji do 1650x1080. Za više tu je CF koji izgleda odlično u poređenju sa GTX 280, a koštaće manje od 400 evra.

Mislim da samo 9800GTX, i onaj novi što najavljuju (55nm) ali i ovaj već postojeći može da pokvari (da kažem savršenu) prodaju 4850 karti. Tako mislim jer bih se i ja lomio između kupovine 4850 i 9800GTX. Zato čekamo prave testove (možda najviše test na benchu) da se slika totalno iskristališe. ;)

Heh, sta ce sada biti glavni izgovor Nvidia fanboys kada je ista potucena u najjacem segmentu - HQ AA i AF podesavanja i to od kartice nize klase.

ne radi link. izgleda da su uklonili test.

Poslednja izmena:
Ala je 4850 isprasio 9800gtx na ovom pcekspert testu.
Kada li ce bench da izbaci testove, jos nisu ni test gtx280 izbacili, ili cekaju da zvanicno izadju ove atijeve karte pa da naprave uporedan test.

@Chinaski - Meni radi link

Bogami veoma lepe performanse, dobro je što su testirali i 9800GTX pa možemo videti i direktno poređenje. Jedino je zabrinjavajuća temperatura, oko 80 u loadu! :zgran: Stvarno se nadam da će to biti ispravljeno.

Pojavile su se u najavi 4850 PowerColor i Sapphire u Altiju.

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno