Tebi, bato, odmah može čitav šleper bambija :*I tvrdim da je vecina glasala za 288 da bi ispali pametniji i nisu glasali za resenje koje svima izgleda ocigledno nego su dubokoumniji i mogu da vide jos nesto vise od vecine.
Zar ne vidiš da ring theorist kaže da nije siguran i da ima dva odgovora![]()
Zašto ne bi bilo?
3:2x
x=1
3:2*1=1.5
3:2x
3: (x+x)
x=1
3: (1+1)=3:2™=1.5
™prvo se rešava zagrada![]()
Stvar je u tome što neki kalkulatori (hardverski i softverski) spajaju broj sa zagradom kada se ne otkuca znak za množenje, to jest daju prioritet toj operaciji kada nema znaka.
Mislim da je to posledica opšte prihvaćene prakse u pisanju u matematici da ne mora da se stavlja znak za množenje između broja i zagrade ili između dve zagrade. A onda su neki programeri kalkulatora pomislili da takvo pisanje nekako označava implicitnu zagradu oko broja i zagrade (ili oko dve zagrade).
Sad sam napisao ovo u C-u, i zamislite kompajler ne prihvata 2(9+3) bez zvezdice između, a kada se stavi znak množenja naravno 288 je rezultat.
Ja upravo to pokušavam da kažem sve vrijeme, da je 48÷2(9+3)=2, a da je kojim slučajem 48÷2*(9+3), onda bi bilo 288. Vi što optužujete za nedostatak osnovnog obrazovanje i sl. mogli bi makar da razmislite o tome.
Za ljude: 48/2(9+3)=48/2*(9+3) .
Za računare isključivo: 48/2*(9+3) (kao što je ivan90BG rekao, u kompajlerima i mnogim kalkulatorima * je obavezna za množenje).
Rezultat je 288 u svakom slučaju, 2 je netačno!
Za ljude: 48/2(9+3)=48/2*(9+3) .
Za računare isključivo: 48/2*(9+3) (kao što je ivan90BG rekao, u kompajlerima i mnogim kalkulatorima * je obavezna za množenje).
Rezultat je 288 u svakom slučaju, 2 je netačno!
Ja ne vidim da je neko u ovoj temi pokazao da je 48÷2(9+3)=48÷2*(9+3), tj da nema veze ima li ili nema znaka množenja ispred zagrade.
Ja ne vidim da je neko u ovoj temi pokazao da je 48÷2(9+3)=48÷2*(9+3), tj da nema veze ima li ili nema znaka množenja ispred zagrade.
Dovolno je valjda sto ti 99% foruma kaze da je to isto
Izvini Vuce Kradzicu.Ajnstajnu ....
NIsam te prepoznao odma : facepalm :
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari