Šta je novo?

4000+ iz Subotice

Ultimo je napisao(la):
...

Sta je bilo sa ovim?

dao sam kokosu pumpu da klokuje graficku i josh ovi dana nam je bio wifi besplatan pa smo skidali sve i svasta sa neta type;

JFK je napisao(la):
...

dao sam kokosu pumpu da klokuje graficku i josh ovi dana nam je bio wifi besplatan pa smo skidali sve i svasta sa neta type;
Ok

Ali voleo bih da vidim neki tako lep rezultat. cheers

Pozdrav

Ultimo je napisao(la):
...

Ok

Ali voleo bih da vidim neki tako lep rezultat. cheers

Pozdrav

potrazicu danas alkohol pa cemo nocas pokushati :boom: , sad de muchim sa modovanjem grafichke ctp;

pozdrav!

Geek_master je napisao(la):
...

Ne moze alkohol, popice pola dok sipaju, pa ce se ubiti kao oni iz nisha sto su pili methanol :)

Vala bas :!:

To besse Zozovacha :!: a choveka chak i ne u'apsishe :evil:

JFK je napisao(la):
...

potrazicu danas alkohol pa cemo nocas pokushati :boom: , sad de muchim sa modovanjem grafichke ctp;

pozdrav!

E ako je rezultat = radi, tj. upotrebljivo a josh ste zivi obavezno da javite i objavite :!: :D

Stojcha je napisao(la):
...

E ako je rezultat = radi, tj. upotrebljivo a josh ste zivi obavezno da javite i objavite :!: :D

Ma JFK deli pusta obecanja :( umesto da modujemo on otisao u provod :x
Al za ovaj alkohol ako je stvarno tako dobro zasto to nisam vidjao na stranim forumima? Il su nasi ljudi pametniji pa se prije setili il tu nesto ne stima :mrgreen: Mozda zato sto je kod njih zabranjeno kupovati alkohol maladjim osobama, a samo se mladji bave klokovanjem? A posto je kod nas sve poremeceno pa se stariji ljudi i alkosi latili klokovanja :beat:

Pozdrav :wave;

DADE je napisao(la):
...

Ma JFK deli pusta obecanja :( umesto da modujemo on otisao u provod :x
Al za ovaj alkohol ako je stvarno tako dobro zasto to nisam vidjao na stranim forumima? Il su nasi ljudi pametniji pa se prije setili il tu nesto ne stima :mrgreen: Mozda zato sto je kod njih zabranjeno kupovati alkohol maladjim osobama, a samo se mladji bave klokovanjem? A posto je kod nas sve poremeceno pa se stariji ljudi i alkosi latili klokovanja :beat:

U SAD konkretno da bi kupio chist alkohol treba m*** da ti oteknu od dozvola i papirologije (ali ipak nije nemoguce).

A opet, tamo ljudima nije problem da pazare Nitro koji vec postoji i provereno radi :D

Stojcha je napisao(la):
...

U SAD konkretno da bi kupio chist alkohol treba m*** da ti oteknu od dozvola i papirologije (ali ipak nije nemoguce).

A opet, tamo ljudima nije problem da pazare Nitro koji vec postoji i provereno radi :D

ej ljudi shta je nitro :confused: :confused: :confused: i gde da ga kupim :confused: :confused: :confused:

JFK je napisao(la):
...

ej ljudi shta je nitro :confused: :confused: :confused: i gde da ga kupim :confused: :confused: :confused:

Tecni azot (tecan je na -40), evo ti slicice da vidis kako to radi.

Misko je napisao(la):
...

Tecni azot (tecan je na -40), evo ti slicice da vidis kako to radi.

Slabo se razumem u hemiju pa me interesuju neki detalji uvezi ovih stvari sto se pominju....
Azot bas i nije lako cuvati i kazu da je explozivan... Gde ga mogu nabaviti? Kako se cuva? Jeli opasan? A sta je taj nitrogen???
Dal ima neka od ovih tecnosti da ne isparava???

DADE je napisao(la):
...

Slabo se razumem u hemiju pa me interesuju neki detalji uvezi ovih stvari sto se pominju....
Azot bas i nije lako cuvati i kazu da je explozivan... Gde ga mogu nabaviti? Kako se cuva? Jeli opasan? A sta je taj nitrogen???

Vidite kako se uzbudio.

Ja bih voleo da ga se on docepa bar bi videli svetske rezultate.

DADE je napisao(la):
...

Azot ili nitro to je jedno te isto (valjda :d)

Mogu ja da ti nabavim nitro iz madjarske, ali onaj sto se ubrizgava u motor da kola bolje idu... Samo ne znam kako ces to da apliciras u tu tvoju skalameriju. Najmanja greska i explodirace... Probaj sa apotekarskim alkoholom. Jest zapaljiv pod pritiskom, ali sa nekim 60% mozes da ides do -50C, sto bi trebalo da ti je dosta, a da ne stradas. A nije ni gust. I naravno, mesas sa destilovanom vodom... Mozes da trazis i od apotekara da ti napravi 60% alkohol... Ima ja neke DDR 500 memorije ako hoces da probas

DADE je napisao(la):
...

Misko je napisao(la):
...

Azot ili nitro to je jedno te isto (valjda :d)

Nytrogen = Azot ( odatle i simbol N u periodnom sistemu)

Što se slika tiče, kuku kol'ko leda na grafičkoj :eye:

zmajns je napisao(la):
Mogu ja da ti nabavim nitro iz madjarske, ali onaj sto se ubrizgava u motor da kola bolje idu... Samo ne znam kako ces to da apliciras u tu tvoju skalameriju. Najmanja greska i explodirace... Probaj sa apotekarskim alkoholom. Jest zapaljiv pod pritiskom, ali sa nekim 60% mozes da ides do -50C, sto bi trebalo da ti je dosta, a da ne stradas. A nije ni gust. I naravno, mesas sa destilovanom vodom... Mozes da trazis i od apotekara da ti napravi 60% alkohol... Ima ja neke DDR 500 memorije ako hoces da probas

...

Hmmmmm Kako god da okrenem komplikovano... Problem je sto ce alkohol da mi izlapi jer mi je otvoren sistem... Probacu jos sa ovim kompresorima i freonom 22 pa ako ne uspemo nesto da skrpimo moracu na alkohol :D
A taj explozivni necu ni da probam... E a sta je sa LN2 sta je kod njega problem... Gde moze da se nadje? I posto je?

DADE je napisao(la):
...

Hmmmmm Kako god da okrenem komplikovano... Problem je sto ce alkohol da mi izlapi jer mi je otvoren sistem... Probacu jos sa ovim kompresorima i freonom 22 pa ako ne uspemo nesto da skrpimo moracu na alkohol :D
A taj explozivni necu ni da probam... E a sta je sa LN2 sta je kod njega problem... Gde moze da se nadje? I posto je?

LN=Tecni azot :d:d

DADE je napisao(la):
...

Moze u Pancevu ( azotara), u tecnoj fazi na atmosferskom pritisku je na
-196 C, racunaj da ti treba i specijalni sud za prenos istog koji ti oni verovatno mogu iznajmiti ( izolovan, sa sigurnosnim ventilom, manometrima)... sve u svemu skup i opasan sport zbog toga sto isti zagrevanjem na sobnu temperaturu expandira oko 460x !!! Isto tako padne li ti na ruku zaboravi na istu :mrgreen: Najbolje je da pogledas video materijal na www.tomshardware.com ( overclock onog p4 na 5255MHz ) pa ce ti biti malo jasnije sa cime bi da se igras.
:wave;

GoranM je napisao(la):
...

Moze u Pancevu ( azotara), u tecnoj fazi na atmosferskom pritisku je na
-196 C, racunaj da ti treba i specijalni sud za prenos istog koji ti oni verovatno mogu iznajmiti ( izolovan, sa sigurnosnim ventilom, manometrima)... sve u svemu skup i opasan sport zbog toga sto isti zagrevanjem na sobnu temperaturu expandira oko 460x !!! Isto tako padne li ti na ruku zaboravi na istu :mrgreen: Najbolje je da pogledas video materijal na www.tomshardware.com ( overclock onog p4 na 5255MHz ) pa ce ti biti malo jasnije sa cime bi da se igras.

U tom slucaju cu preskociti azot :eye: za sad :D

Kokos je napisao(la):
...

E mislim da neces ustvari necemo:)

E... ne bi se kladio da necemo, s obzirom da te bar tolko poznajem da sumnjam da ces odoliti iskusenju :beat:
Al to cemo kod tebe raditi, pa ako bas i explodira da ne strada nasa kuca :mrgreen:

DADE je napisao(la):
...

E... ne bi se kladio da necemo, s obzirom da te bar tolko poznajem da sumnjam da ces odoliti iskusenju :beat:
Al to cemo kod tebe raditi, pa ako bas i explodira da ne strada nasa kuca :mrgreen:

Kod Kokosa, nego sta, nisi valjda lud kod tebe. Ja cu da vas posmatram iz druge sobe kroz odskrinuta vrata, na bezbednom rastojanju i da vas slikam kako letite u vazduh. :d:d:d

Aca je napisao(la):
...

Kod Kokosa, nego sta, nisi valjda lud kod tebe. Ja cu da vas posmatram iz druge sobe kroz odskrinuta vrata, na bezbednom rastojanju i da vas slikam kako letite u vazduh. :d:d:d
Ma nece niko da leti u vazduh, samo treba paziti da ne "zatvoris" LN2 u neki sud i dozvolis mu da se zagreva, tada dolazi do explozije. imao sam negde snimak nekog italiana koji je sipao 1 dl u plasticnu flasu od CocaCola-e, zatvorio je, bacio na put i sacekao jedno 30 sekundi :mrgreen:
Bilo je surovo O:) flasa je nestala :boom:
:wave; I samo polako

GoranM je napisao(la):
...

Ma nece niko da leti u vazduh, samo treba paziti da ne "zatvoris" LN2 u neki sud i dozvolis mu da se zagreva, tada dolazi do explozije. imao sam negde snimak nekog italiana koji je sipao 1 dl u plasticnu flasu od CocaCola-e, zatvorio je, bacio na put i sacekao jedno 30 sekundi :mrgreen:
Bilo je surovo O:) flasa je nestala :boom:
:wave; I samo polako

Nije mi jasno... Gde da ga cuvam kad ga ne koristim? Treba nesto specijalno ili??? Dal isparava??

DADE je napisao(la):
...

Nije mi jasno... Gde da ga cuvam kad ga ne koristim? Treba nesto specijalno ili??? Dal isparava??

Nemoj ti da ga cuvas, daj Kokosu, neka stavi pored kaljeve peci, tu je najsigurnije. :d:d:d

Postoji tacna formula za izracunavanje za koliko ce pasti tacka mrznjenja u zavisnosti koliko je grama soli rastvoreno u litri vode (tj. zavisi od broja jona koji disosuju u rastvor). E sad mislim da to spusta za svega par stepeni i ne mozes da dodajes so u nedogled posto kada se rastvor zasiti stvarace se talog :rolleyes:

Skripte iz hemije su mi na faksu pa cu pogledati za formulu...

tecni azot nije zapaljiv i nije ga dobro drzati zatvorenog ako se greje tj. isparava.

Znaci treba da se drzi na otvorenom, a sta cemo sa isparavanjem? Da li je toxicno, i da li brzo nestaje prilikom isparavanja? :mrgreen: :confused:

POZ cheers

nije toksican. ima ga preko 70% u vazduhu samo mu je temperatura veca pa je u gasovitom stanju

A da li se mnogo trosi prilikom isparavanja? I da li mnogo isparava?
Da li ga je tesko nabaviti? :mrgreen:

POZ cheers

Sto se tice cuvanja zaboravi, taj sud je samo za prenos LN2. Sud je u sustini ogromna termos boca od nerdjajuceg celika sa sigurnosnim vendilom, manometrima...
Dakle u kuci ga ne mozes cuvati jer ce se grejati, mora se odmah trositi.
Za jednu sesiju OC po misljenju svih stranih OC je dovoljno 10 litara, sto je dovoljno za jedno 2 sata rada ( treba ga stalno dolivati prilikom OC). Sto se tice cene ne znam koilko je kod nas, ali je napolju oko 50-70$ za 10 litara. Verovatno i sam sud kosta, tacnije njegovo iznajmljivanje da ne kazem kaucija :mrgreen:
Nisam upoznat sa administrativnim delom, ali moguce je da ti treba i neka dozvola nadleznih organa za kupovinu istog ctp;

Nazad
Vrh Dno