Šta je novo?

4000+ iz Subotice

DADE je napisao(la):
Evo i slika kako izgleda "konfiguracija" za testiranje tj. overklokovanje :mrgreen:

Pozdrav :wave;

da, samo se na slici ne vidi WB. jer si ga sam pravio?

pa ima samo jos Kingston - HyperX 256MB DDR PC466 i druge nema sad bi trebao da bude i uvoz ali kad ce to se jos nezna.

[kick] je napisao(la):
pa ima samo jos Kingston - HyperX 256MB DDR PC466 i druge nema sad bi trebao da bude i uvoz ali kad ce to se jos nezna.
Budi strpljiv :mig:

[kick] je napisao(la):
Kingston - HyperX 256MB DDR PC370 CL2
a ova?

Tu memoriju sam nekada imao na testiranju i jako se dobro bila pokazala na extremnim setovanjima, pogotovu ako joj dizes napon... Jedini problem je cena... Onda je bila malo skupa... Posto mozes da je nabavis?

genijalcin@23 je napisao(la):
...

da, samo se na slici ne vidi WB. jer si ga sam pravio?

Ne, to je inovatech vodeni blok i kupio sam ga u Minhenu (malo sam mu produbio kanale na glodalici zbog protoka). Jedan drug ce ovih dana praviti neki dobar vodeni blok, pa ako nesto ispadne od toga stavicu na forum....

Pa neznam koja je cena za PC370 imam jednu u servisu ali treba mi jos jedna ali mislim da je malo zastarela jer je imam vec nekoliko meseci. WB cu sutra da pravim i videcemo sta ce od svega toga da ispadne :)).

Poz

[kick] je napisao(la):
Pa neznam koja je cena za PC370 imam jednu u servisu ali treba mi jos jedna ali mislim da je malo zastarela jer je imam vec nekoliko meseci. WB cu sutra da pravim i videcemo sta ce od svega toga da ispadne :)).

Poz
Probaj da nadjes neku polovnu jer su ove nove mnogo losije (nebo i zemlja) ;)

[kick] je napisao(la):

Poz

Tesko ces joj naci para jer sam i ja cuo da su novije losije... Sto se WB-a tice obrati paznju da ako moze voda udara direktno u sredinu gde je glava procesora (kao onaj zvezdasti model) jer tog najvise hvale. A i da protok kod vodenog bude sto veci, jer je stvar ista kao i kod vazduha... sto veci protok vise hladi....

Uzeo sam jednu Kingston - HyperX KHX3000/256 da probam a novu Kingston - HyperX 256MB DDR PC370 CL2 imam na 52E. Valjda su ovde dve memorije iste?

Kingston ValueRAM KHX3000/256
ValueRAM HyperX DDR 256MB CL2
Kingston ValueRAM HyperX DDR RAM 32MX64 370MHz CL2 #KHX3000256
Sta mislite za ovu memoriju?

DADE nesto si stao sa OC?

Polako bre prijatelju...
Ne može da bude "valueram hyperx". To su dva različita modela. ValueRAM je u globalu prosek, CL2.5 ili 3, HyperX je njihova high performance memorija, CL2, plavi hladnjaci (dobro, jednu već imaš pa znaš).
Inače DDR370 i PC3000 je isto.
Kako radi taj modul koji si uzeo?

OK ovo sam iskopirao iz jednog cenovnika i oni su tako napisali.
:) sutra je uvoz za kingston i treba da stigne KHX3000 i KHX3700.
Neznam jos kako radi nisam stigao da ga probam i ima plave hladnjake. Za ovu HyperX DDR466 pise da je CL3.

Za nju lepo piše, i to nemoj da uzimaš, osim ako nemaš P4...

DADE je napisao(la):
Hladna voda cini cuda :boom: Stavio sam vodu u frizider malo da se ohladi na 10stepeni. Sad sam je stavio u "specijalnu" kofu :mrgreen:
i sad mi 3dmark i ostalo radi bez problema na 2785MHz :happy:

Evo i novi rezultati...
Za pocetak 3DMark2001 21531poen...

:happy: :happy: :happy:

Sta da kazem, osim - svaka cast !

Fuck, crazy Serbs ! :eye:
:mrgreen:

Vojkan je napisao(la):
Za nju lepo piše, i to nemoj da uzimaš, osim ako nemaš P4...
To bre ne vredi da uzima cak i da ima P4...

[kick] je napisao(la):
Kingston ValueRAM KHX3000/256
ValueRAM HyperX DDR 256MB CL2
Kingston ValueRAM HyperX DDR RAM 32MX64 370MHz CL2 #KHX3000256
Sta mislite za ovu memoriju?

DADE nesto si stao sa OC?

Ako planiras da uzmes value ram od kingstona obrati paznju na cipove koji su na njoj, jer ako nisu winbond bh5 onda slabe koristi od tih memorija...

Kingston ima HyperX sa CL2 do PC434 vec 466 je CL3. Kod nase nemoze da se nadje 434. Sutra mi trebalo nesto da stigne ali samo 370 koja je CL2 i 466 koja je CL3. Sad trenutno imam pc370 jednu i masina mi radi sporo :( nisam naviko ja na ovo i nije mi ukljucen dual channel. Mislite da je ok ova PC370 CL2? DADE na koliko bi mogo da nateram bartona 2500 sa ovom memorijom?

[kick] je napisao(la):
Sad trenutno imam pc370 jednu i masina mi radi sporo :(
Pa, odsrafi to na 240 MHz, pa da vidis kako ce masina da ti se ubrza! :beat:
[kick] je napisao(la):
nisam naviko ja na ovo i nije mi ukljucen dual channel.
A od Dual Channel-a velika vajda...
[kick] je napisao(la):
DADE na koliko bi mogo da nateram bartona 2500 sa ovom memorijom?
Ako ti je CPU otkljucan, memorija ti je najmanji problem... stavi mnozilac na 20, pa se igraj koliko CPU moze, memorija ti nece smetati ;)

Sad trenutno mi radi na 210MHz i 11x i CPU 1.650V .
Na 210MHz i 12x sa 1.650V nece da se probudi. Koju voltazu da stavim da bi je oterao preko 210MHz i preko 11x?

[kick] je napisao(la):
Sad trenutno mi radi na 210MHz i 11x i CPU 1.650V .
Na 210MHz i 12x sa 1.650V nece da se probudi. Koju voltazu da stavim da bi je oterao preko 210MHz i preko 11x?

Znaci na 2310MHz ti radi na 1.65v sto je veoma dobar rezlutat za default napon i iz tog procesora se moze dosta toga izvuci. Mozda i preko 2700mhz sa dobrim hladjenjem. Ako planiras da ga hladis vazduhom nemoj da ides preko 2400mhz jer ce se mnogo grijati, a napon ne preko 1.75v za svakodnevnu upotrebu. A ako zelis samo da izmeris dokle ide cpu i neki benchmark onda mozes i preko te vrednosti napona, al moras dobro da pazis na temperaturu procesora i da u biosu ukljucis da ti se kod pregrevanja automatski ukljuci zastita za cpu...

OK.
Ti sa vodenim hladjenjem na koliko teras napon?
Komp. nece da se probudi kad mu stavim na 220MHz i memoriju na 6 3 3 CL2 i 1.675V.

Najvise sto sam postigo ;P a da mi normalno radi win bez ikakvih problema.
Podignem ga i na 2650MHz sa 1.975V ali nece da mi podigne win a i nabije temp. u 55C .

[kick] je napisao(la):
OK.
Ti sa vodenim hladjenjem na koliko teras napon?
Komp. nece da se probudi kad mu stavim na 220MHz i memoriju na 6 3 3 CL2 i 1.675V.

Nisam bas siguran sta me pitas...
Pa napon zavisi od kloka na kom drzim procesor, za preko 2750MHz idem i preko 2v...
Prvo isprobaj 220fsb na nizem umnosku (npr 7.5x220) da vidis dal memorija uopste moze tolko da ide...

[kick] je napisao(la):
Najvise sto sam postigo ;P a da mi normalno radi win bez ikakvih problema.
Podignem ga i na 2650MHz sa 1.975V ali nece da mi podigne win a i nabije temp. u 55C .

Veoma dobar rezultat ctp; mislim za pocetnicko klokersko iskustvo i taj napon, a i hladjenje...

DADE!Zasto meni na Epoxu nece da se iz biosa podigne napon iznad 1.85V ,a kada ga npr podignem na 1.875V iz onog programcica 8RDAvcore(ili kako se vec zove) i onda testiram ako slucajno zakuca moram da skidam dzamper.

Ultimo je napisao(la):
DADE!Zasto meni na Epoxu nece da se iz biosa podigne napon iznad 1.85V ,a kada ga npr podignem na 1.875V iz onog programcica 8RDAvcore(ili kako se vec zove) i onda testiram ako slucajno zakuca moram da skidam dzamper.

Kako nece??? Ima opcija iznad 1.85v u tvom biosu? Koja epox-ova ploca?
Zasto moras da vadis dzamper??? Nesto ti tu grdno gresis....
Koji ono bese kuler imas?

:) Nisam ja toliki pocetnik :) ali se ne bavim toliko overclockingom.
Video sam za napon na benchmark.co.sr ali sa ovim hladjenjem i nemogu vise da teram.

DADE je napisao(la):
...

Kako nece??? Ima opcija iznad 1.85v u tvom biosu? Koja epox-ova ploca?
Zasto moras da vadis dzamper??? Nesto ti tu grdno gresis....
Koji ono bese kuler imas?

Znam da u biosu postoji voltaza preko 1.85V ali nece da podigne sistem na vise od toga,a ploca je Epox 8RDA+ Rev 2.1,Dzamper vadim zato sto nece da ucita ni bios,neverujem da gresim nigde,a kuler je Zalman 6000AlCu.

Ne moraš da vadiš džamper ni u kom slučaju, držiš insert, pritisneš reset i eto ti živ komp :)

Vrh Dno