Šta je novo?

4000+ iz Subotice

DADE je napisao(la):
Hladna voda cini cuda :boom: Stavio sam vodu u frizider malo da se ohladi na 10stepeni. Sad sam je stavio u "specijalnu" kofu :mrgreen:
i sad mi 3dmark i ostalo radi bez problema na 2785MHz :happy:

Evo i novi rezultati...
Za pocetak 3DMark2001 21531poen...
Voda ide na usta... jooooj, kad bi se to ukomponovalo sa mojom plocom, pa jos povrh toga i neka zverska memorija - pa prvo mesto u 3DMark-u u kategoriji "whole world"! :beat:

Aca je napisao(la):
...

Kod mene je jos uvek KX7, medju najboljim primercima na svetu, radi i na 233MHz-a :mrgreen: , pitaj Cara kako mu radi NF7S, kod jednog mog drugara takodje NF7S brije kako radi, itd.... :d:d
Jedini je problem sto jedan radi super, a ostalih 5 osrednje. Kontinuitet u kvalitetu je kod Abita postao vrlo diskutabilan. Ne bih da pominjem probleme koje sam imao se celom serijom NF7-S ploca, i to sa izvikanim rev2.0
Svaka tebi cast Aco i ostalima koji terate 250+ Mhz magistrale na Abitima, ali ipak to je retkost.
Mnogi primerci su se jedva budili i na 210 Mhz....

drfedja je napisao(la):
...

Jedini je problem sto jedan radi super, a ostalih 5 osrednje. Kontinuitet u kvalitetu je kod Abita postao vrlo diskutabilan. Ne bih da pominjem probleme koje sam imao se celom serijom NF7-S ploca, i to sa izvikanim rev2.0
Svaka tebi cast Aco i ostalima koji terate 250+ Mhz magistrale na Abitima, ali ipak to je retkost.
Mnogi primerci su se jedva budili i na 210 Mhz....

Fedja, jos nisi naucio lekciju. Prve serije su carske, posle toga pada kvalitet... :?

Aca je napisao(la):
...

Fedja, jos nisi naucio lekciju. Prve serije su carske, posle toga pada kvalitet... :?

Odnosno prve serije su Made in Taiwan, a ostale Made in provincija Spoljna Mongolija :d

drfedja je napisao(la):
Jedini je problem sto jedan radi super, a ostalih 5 osrednje. Kontinuitet u kvalitetu je kod Abita postao vrlo diskutabilan. Ne bih da pominjem probleme koje sam imao se celom serijom NF7-S ploca, i to sa izvikanim rev2.0.
Nakon toliko prica o ovome, ne preostaje mi nista drugo nego da poverujem u to. Mada i kod nas stvarno ima 5-6 izvanrednih komada (kada kazem izvanrednih, mislim na sposobnih da idu preko 245 MHz, bez nekih teskih modifikacija).
Kada sam imao svojevremeno 8RDA+, pricao sam o ovome... kako, ako nista drugo, EPoX ima kontinuitet kvaliteta. U seriji idu primerci koji su svi priblizno isti... mozda bude neki extra komad, mozda bude i neki skart, sto da ne! Ali u sustini, svi budu slicni, teraju neke svoje magistrale i svi rade bez problema. Nema ono, odes kod komsije, on pici 235, a ti nikako preko 215 MHz.

A druga stvar, i ovo sto Aca kaze... prve serije ABIT-ovih ploca...
Uostalom, setite se KX-a. Kasnije je bilo ohoho primeraka koji nisu hteli preko 180 MHz.
Iskreno, mislim da (od ploca za AMD) samo sa KR7A nije bilo takvih problema. Sve su bile nekako iste, i sve su bile izvanredne. Opet, nije ni cudno, jer je to bila jedna od najskupljih ABIT-ovih ploca, i naravno jedna od najkvalitetnijih.
drfedja je napisao(la):
Heh... ne tera Aca 250+ MHz na ABIT-u, ne boj se... :beat: :mrgreen:

Aca je napisao(la):
...

Pa zasto onda hvalis tog abita kad mu je kvalitet tako diskutabilan? :hump:

Pozdrav :wave;

DADE je napisao(la):
...
Pa zasto onda hvalis tog abita kad mu je kvalitet tako diskutabilan? :hump:

Pa sto (i kako) da ne hvali, kada on licno sa njim ima fenomenalna iskustva?
Ima extra KX, vanvremenskog... imao je pre odlicnog KR-a... NF7-S v1.2 (tako bese?) je poterao na 250 MHz jos kada se pojavila... sa ovom mojom NF7-S v2.0 je takodje poodavno stabilno radio na 236 MHz...

Zaista, ne vidim razlog zasto ih ne bi hvalio, kada su kod njega bile sve izvanredne ploce?

CAR je napisao(la):
...

Pa sto (i kako) da ne hvali, kada on licno sa njim ima fenomenalna iskustva?
Ima extra KX, vanvremenskog... imao je pre odlicnog KR-a... NF7-S v1.2 (tako bese?) je poterao na 250 MHz jos kada se pojavila... sa ovom mojom NF7-S v2.0 je takodje poodavno stabilno radio na 236 MHz...

Zaista, ne vidim razlog zasto ih ne bi hvalio, kada su kod njega bile sve izvanredne ploce?

Kako zasto?! On hvali abita za koga kaze da ima dosta losih primeraka tj da uglavnom samo prve serije su dobre :twisted: Onda nek hvali svoj primerak a ne ceo ABIT koji nije sposoban da napravi da od deset bude bar 50% dobrih ploca. :evil:
Treba lepo da kaze "ja sam covek sa puno srece jer mogu da izaberem dobar primerak" :hump:

DADE je napisao(la):
...
Kako zasto?! On hvali abita za koga kaze da ima dosta losih primeraka tj da uglavnom samo prve serije su dobre :twisted: Onda nek hvali svoj primerak a ne ceo ABIT koji nije sposoban da napravi da od deset bude bar 50% dobrih ploca. :evil:
Treba lepo da kaze "ja sam covek sa puno srece jer mogu da izaberem dobar primerak" :hump:

Pazi, to za subjektivnost i sopstvena iskustva uvek stoji.

Ja imam potpuno isto misljenje kao i on, dakle, sasvim subjektivno, jer su sve ABIT-ove ploce koje sam imao bile fantasticne! Nikada neki ozbiljniji problem, sta sam gurao u njih - radilo je, uvek odlican O/C... a od svih ploca, samo jedna je birana, i to je ova NF7-ica. Sve ostale su bile "iz radnje".

Pozdrav

Ultimo je napisao(la):
...

A tu tvoju staru hoces li da prodas? cheers

Da, prodajem je... Ima na oglasima... a moze i preko pm.

Sto se tice one zadnje abitove nfs7 2.0 duzan sam izvinjenje, jer je izgleda ploca ispravna... Odjednom vise nije htela da se pali, al sad sa drugim napajanjem radi :confused: E sad nije mi jasno kako epox 8RDA3I sa tim "neispravnim" napajanjem radi besprekorno, cak stavise s njim i tim napajanjem sam postavio i rekord u klokovanju cpu-a.
Ako je nekom jasno u cemu je ovde fazon svaka mu cast :beat:

DADE je napisao(la):
Sto se tice one zadnje abitove nfs7 2.0 duzan sam izvinjenje, jer je izgleda ploca ispravna... Odjednom vise nije htela da se pali, al sad sa drugim napajanjem radi :confused: E sad nije mi jasno kako epox 8RDA3I sa tim "neispravnim" napajanjem radi besprekorno, cak stavise s njim i tim napajanjem sam postavio i rekord u klokovanju cpu-a.
Ako je nekom jasno u cemu je ovde fazon svaka mu cast :beat:

Imam ja jedno sasvim razumno objasnjenje: ne umes ti sa ABIT-ima, samo sa EPoX-ima! :beat: :d

CAR je napisao(la):
...

Imam ja jedno sasvim razumno objasnjenje: ne umes ti sa ABIT-ima, samo sa EPoX-ima! :beat: :d

Ma umem. Jos od p2 celerona 300a sam imao abita i bio veoma zadovoljan njime, samo sto su se u zadnje vreme pokvarili sto se kvaliteta tice. Al ako je jedini problem bilo napajanje onda je ovo veoma
dobar primerak ploce :D

Slicica na 2819MHz

Evo zaboravio sam da posaljem slicicu sto sam postigao na abitu, radi se o 2819MHz... Na 2850 mi udje u win al nista vise od toga :(

Re: Slicica na 2819MHz

DADE je napisao(la):
Evo zaboravio sam da posaljem slicicu sto sam postigao na abitu, radi se o 2819MHz... Na 2850 mi udje u win al nista vise od toga :(

Eto vidis sta ti je ABIT! :beat:

Koji AMD overclockujes, sa kojom memorijom i sa kojim napajanjem?
Koju memoriju bi mi preporucio i koliko bi mogao da nateram Epox 8RDA3+ i AMD 2500+ Barton?

[kick] je napisao(la):
Koji AMD overclockujes, sa kojom memorijom i sa kojim napajanjem?
Koju memoriju bi mi preporucio i koliko bi mogao da nateram Epox 8RDA3+ i AMD 2500+ Barton?

Pa sve zavisi od hladjenja... Al s tim komponentama bi barem 2600mhz mogao postici sa najobicnijim vodenim hladjenjem. Sto se memorije tice ako zelis veliku magistralu a nije ti bas najvaznija stvar cl2 kupi hunyx memorijru d43, jeftina je a moze i do 250mhz na cl 2.5 3 3 6.

2x Kingston - HyperX 256MB DDR PC466 CL3
Kako ti se cini ova memorija?

[kick] je napisao(la):
2x Kingston - HyperX 256MB DDR PC466 CL3
Kako ti se cini ova memorija?

Ako imas para i zelis maksinum naravno uzmi... Al sve zavisi na kom cl-u ces da je drzis....

[kick] je napisao(la):
Rezervisacu ih sutra :) . Na kom bi trebalo da je drzim?
Na CAS2, al' to ti nece poci za rukom... :beat:

Da mene pitas, ja bih otkazao rezervaciju.

Pa koju da uzmem?
Hoces da mi kazes da je ta Hynix bolja?

[kick] je napisao(la):
Pa koju da uzmem?
Ma jok, nikad ja nisam za te "30 evra i imate 240 MHz sa stegnutim setovanjima" kombinacije. Zna se da dobra memorija kosta dosta.

Sto se mene tice, preporuka je Corsair (naravno ;))... eventualno HyperX, ako se nema kinte za Cors-a. I da, nista preko PC3500... bar ja ne bih uzimao, mora da ima CAS2 upisan u SPD-u.

[kick] je napisao(la):
Pa koju da uzmem?

Nije da reklamisem corsair al ako zelis maximum na cl2 on je po meni najbolji... Pogotovu ako mozes da dizes napon na memoriji iznad 2,8v.
A ako zelis cl2.5 onda je hyunix najbolji izbor...

DADE je napisao(la):
...
Nije da reklamisem corsair al ako zelis maximum na cl2 on je po meni najbolji...
Vidis, [kick], zna i DADE sta valja... ;)

Corsair DDR 256MB /433MHz CMX256A-3500C2 ...... 110,00E Na ovu mislis? Stvaro je skupa :)
Gde da nadjem Hynix i koji model (256 MB DDR DRAM PC3200 /400 ...... 40,00E)?
HyperX da ne uzimam?

[kick] je napisao(la):
Corsair DDR 256MB /433MHz CMX256A-3500C2 ...... 110,00E Na ovu mislis? Stvaro je skupa :)?
Da, mislim na to. To bi bila jos i odlicna cena, veruj mi... ali, kada bi ta memorija mogla uopste da se NADJE.

Jednostavno, Corsair-a (PC3200, PC3500... ) kod nas jako, *jako* tesko mozes da nadjes.

[kick] je napisao(la):
Gde da nadjem Hynix i koji model (256 MB DDR DRAM PC3200 /400 ...... 40,00E)?
HyperX da ne uzimam?
Ne, znam, Hynix me ni najmanje ne zanima... a za HyperX sam ti rekao da ne uzimas onaj PC3700. I to zato sto radi na CAS3. U prevodu - mozes da izvuces neki visok FSB, ali tajminzi... katastrofa :beat:
Dakle, PC3500 maximum, jer je on kod HyperX-a sa CAS-om 2.5, mozda cak i 2!
Moze i PC3200, ili cak PC2700, ako toga jos ima, i ako je dobar (ovo neka ti neko drugi kaze, kakve su novije serije tih "sporijih" HyperX-ova). Sve ove memorije ti komotno daju 220-225 MHz sa ostrijim setovanjima, a mislim da ti vise od toga nece trebati.

[kick] je napisao(la):
Kingston - HyperX 256MB DDR PC370 CL2
a ova?
Ta bi vec i mogla... ipak je CAS2 ;)

PC3200 (ili DDR400) modula nema?

Nazad
Vrh Dno