Šta je novo?

3D printer - Opsta tema - FAQ

@DonMarkon ništa se ne brini ako dobijem i pogrešan savet, ali već sam mnogo stvari ukačio, tj. da je printer skroz u redu, filamenti su različiti. Evo treća farba istog vendora i treće ponašanje.

1780423314249.webp

I ima kameru na slajseru koja desno dugme i copy za ovde, ma vrh. 😀

Brodić odličan za brzo hvatanje problema. Hoće dete džinovskog pikačua što se štampa satima, a ne možemo da počnemo dok ne uštimamo filamente. Mi kad krenemo to bude ozbiljno i biće vrlo brzo savladano. Do danas mi je štošta bilo zbunjujuće, ali danas već brdo stvari kontam, a sutra će biti još bolje.

1780427519603.webp
Pustih pikačua sa sve 4 boje, će vidimo ujutru. Bele ima mrva, tako da idemo na sreću, da vidimo samo da li radi. Podešavanja za ove 3 boje su ista, crna odskače.

Sa klinčevog kompa žuti brodić se topi na pramcu, svi saveti se svode na hlađenje, a nije do toga, jer sa mog slajsera benči iz prve puška. Sutra ćemo baš da vidimo šta su razlike.

Seam sam zaboravio da podesim da ga stavlja nazad, ali nema veze, sa tim ćemo još da eksperimentišemo. Nije ni toliko važno na žutoj.

Neslavno završio pikaču, zapušio se poop odvod na promeni narandžaste i žute, pri vrhu figurice. Odradio sam jedan šareni benči, sa 0.12 layerima (do sad smo radili 0.20 sve i taj je najbolje i podešen). Izbacivao je poop bez greške.

Bilo malo zezanje ujutru pre kafe da mi dođe u glavu da onaj poop levak može da se odršafi i povuče zajedno sa zalepljenom glavom napred, onda je laganica bilo ukloniti zagrevanjem fenom. Sad trenutna situacija i pitanja:

1780474637809.webp

Ova dva jednobojna su mi sasvim ok za trenutni nivo našeg rada. Šareni je gušće printan: šta bi bio savet da bude manje nazubljen i da se ne topi pramac ovako, nadam se da se dobro vidi na slici. Ima ove dijagonalne brazde gde je još i dobro ispao.

Za struku pitanje, pošto iz ovog crnog jeftinka izvukosmo još malo mesa, da li uopšte dalje da se cimam, tj. koliko ovo sve može bolje da izgleda imajući u vidu sa čime radimo?

1780580574286.webp

Zanimljivo kako se iz nekih uglova presijava, iz nekih bude mat. Telefon je uslikao mnogo vidljivije nedostatke nego što se primeti u ruci, tj. bar meni koji nemam puno iskustva sa 3D štampom sve ovo izgleda potpuno čudesno.
1780580609191.webp

Sve uglove je uradio ekstra:
1780580702478.webp
1780580771735.webp

Koliko je bilo "odbačenog" materijala? Ona figura u pozadini izgleda veće od samog želejnog modela (Pikachu)?

Lazo, taj toranj se uvek pravi kad god smo radili šaltanje boja, da bi prelazi boja bili kako treba, tako smo ukačili do sad. On je šupalj i lagan, možda ima 20tak grama.

1780581125001.webp
Jedna slika sa sredine procesa. Taj deo je bio najteži, tj. tad je krenuo otpad ko lud, kad je u svakom sloju imao i belu i crnu i žutu. Za malo da se potrefi 4 boje u layeru. Nekog smisla nema, ali sad se učimo i čekali smo da zakuca nešto, ali bez greške je odradio.

1780581216931.webp

1780581226779.webp

U slikama su precizni odgovori na tvoja pitanja.

Hvala mnogo na odgovoru i na slikama. Pomislio sam da ste koristili fazon stampe nekod drugog modela dok prelazi kroz boje, videh tu tehniku i svidela mi se ideja. Da dok se stampa glavna figura da se uvek postavi sekundarna na kojoj ce stampac da menja filament i na taj nacin da se smanji otpad.

Nazad
Vrh Dno