Deset dana niko nista ne objavljuje! A usli smo odavno u novu godinu. Hajde da ponovo budem dosadan pa da prodrmam malo forum. Sretna nova i Bozic i da vam u ovoj godini ni jednom ne zaglavi dizna niti da vam se i jedan lejer odlepi

.
Prvi put rekoh da probam PLA+ i mogu reci da je uzivanje od materijala (barem ovaj Creality zuti). Klizi cisto kao slaninica niz gusu, sjajno se lepi tamo gde treba a tamo gde ne treba se kida relatino lako. Probao sam i ovaj bakarni Prima PLA ali definitivno materijali sa visokom tackom topljenja (210oC+) su za izbegavanje. Terao sam ga na 215oC i samo pravi slamu kada mu se ukljuci bocni ventilator. Mozda moze nekako da se izpodesava ali sada nisam imao strpljenja. Uglavnom ovaj Creality PLA+ je deklarisan od 195oC (kod mene radi lepo na 205oC) i milina je za rad.
Posle male havarije na hotendu (srafcic koji priteze blok za hladnjak se odsrafio), malo mase se proguralo pored navoja na heatbrak. A onda je masa pocela da curi i na navoju pored dizne. Verovatno zato sto vise ne nalezu cela idealno. Ali starim vodoinstalaterskim trikom: teflon traka preko navoja uspeo sam da resim problem. Posle 30 sati rada nema jos uvek nikakvih tragova plastike da kucnem u drvo. Za svaki slucaj sam narucio rezervni hotend. A ovi neprofesionalni trgovci iz Creality-ja zamislite iz svoje zvanicne online prodavnice ne salju robu za Srbiju. Niti su znali da me upute na nekog trgovca koji ovo prodaje na net-u. Jedva nadjoh na e-bay jednog koji prodaje hotend za CR-200B. Nisam pretpostavljao da je ovako malo trgovaca koji prodaju ovaj deo za moj stampac. Bas neobicno za Creality stampac.