Jedna zanimljiva situacija kod mene.
Štampam neki model traktora i sve manje-više ok ispadne osim ovih držača prednje osovine koji su se izlomili na prvi dodir (slika levo) i još par odvojenih sitnih delova.
Ovi odvojeni delovi su bili na delu bed-a gde se pri štampi bowden malo više iskrivi gde je bio vezan za bužir, uz to opušteniji šraf na ekstruderu i eto underextruda.
Skinem vezicu, pritegnem šraf i za svaki slučaj sliceujem model tako da držači osovine budu 100% ispunjeni, tj da imaju 5-6 zidova. Ovi sitni delovi sad perfektni, držači osovine - ista priča.
Ne budem lenj, promenim ovaj sivi CR-pla za DD Bronzu, izmerim prečnik i malo povećam flowrate da kompenzujem, uz to i malo povećam temperaturu da bi se bolje spojili lejeri
Da ne bih opet štampao ceo model, obrišem sve osim ovog držača i odštampam par komada u istoj orjentaciji kao i sa prethodnim modelom.
Sad je već druga priča, baš treba da zapneš da ih polomiš i reko to je to, rešen problem.
Odštampam ceo model po treći put i ponovo ista priča kao prva dva puta. Tek tad primetim da spoljni zidovi uopšte nisu u kontaktu sa unutrašnjim (dve slike u sredini)
Na slici desno se vidi jedini držač koji nisam izlomio, a ova zelena linija pokazuje gde je bio support. Na drugoj polovini je držač toliko bio slab da je pukao pre supporta.
Zanimljiva stvar je da su se uvek lomili na lejer ili dva od ovog glavnog dela.
Problem sam rešio modifikacijom modela tako što sam podebljao držače, ali kako rešiti ovo gde izmena modela nije moguća?