Samo 1 kratko pitanje za VUKa pa necu vise da vas smaram
Opcije koje imam za zamenu mog Panasonic 32LE7P VIERA su :
1)SAMSUNG LE-32R51
2)SAMSUNG LE-32M51
3)SAMSUNG LE-32S81
4)SAMSUNG LE-32R71W
5)PANASONIC TX-32LM70P
Sta je po ovome bolje od mog Panasonic LE327p VIERA i kojim redom...
Navodim da mi izgleda smeta blur i ne bas tecno kretanje brzih scena koje tera oko na zamor pa trazim TV bez tih problema (brz) i takodje da nema problema sa PC-jem.(prirodan i prijatan za gledanje)
Nesto do 900eur, mogu i drugi predlozi...
stvarno...Mislio sam da je Panasonic VIERA bolji od Samsunga i ostalih...tako su mi rekli
Vasa misljenja
Hvala
Gde da krenem, slusaj i najgori Samsung sije za 30% po pitanju kontrasta tog Panasonic-a, ne znam odakle im drskost da oznace cak i tako zamisljeni dinamicki kontrast sa 7000. Realno i tako zamisljen ne prelazi 2500 u dinamickom modu.
Model SAMSUNG LE-32S81 je deklarisan kao 7000:1 u dinamickom modu, sto je daleko od 3000, a model SAMSUNG LE-32R82BX je deklarisan kao 8000:1. Moj ti je savet LE-32R82BX otprilike je u toj ceni, oko 80000(bio je na nekim akcijama za 74000). Koliko se secam PANASONIC TX-32LM70P model je oko 73000-74000, suvise je mala razlika od 100 eura za djubre.
LE-32R82BX model ima pocetnu tehnologiju MovieAB koja ti moze stvoriti utisak da brze scene klize, ne ocekuj efekat onako kako su to izveli na najjacim serijama ali ce ti verovatno raditi posao. Moras licno probati materijal koji te zanima, te ces onda videti da li je elektronika u tom modelu dovoljno brza da isfokusira sliku. Video sam cak i razlike u istim modelima, iz razlicitih tura, sto se tice tog efekta mutno-ostro-mutno-ostro, nekad taj efekat potice iz samog TV tunera, usled njegove sporosti, dok se taj efekat na istom modelu nece javiti na komponentnom ili hdmi ulazu, sto jasno govori
Skokni do Samsung Shopa u Beogradskoj ulci mislim da imaju jedan LE-32R82BX izlozen, doduse mogu ti pokazati samo TV tuner vezu, mozda eventualno da ga zakace na PC, steta nemaju HD-box.
Mislim da ga imaju u tehnomarketu, ali cini mi se da nije u grupi sa Samsunzima, nego stoji sam, to je steta, posto bi tako najbolje mogao da vidis razlike medju njima.
Opet ti ponavljam ukusi su razliciti, neko voli isprane boje, neko genericke, neko fluroscentne, neko voli poremecenu gamu. Ja volim ostre i precizne boje, volim upeglanu gamu. ne volim da slika vuce na zeleno ili crveno, podnosljivije mi je da vuce na plavo, ne volim crvenu koja je narandzasta, ne volim belu koja je siva ili sucmurasta.