Šta je novo?

32 inch LCDTV do 800€?

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Pošto je onaj Samsung iz CTShop-a i ELTIM-a rasprodat (ima 32 u oznaci, zaboravih tačno), da li ima neke alternative. Ne zanima me da dajem 1500 evra, jer onda mogu da kupim plazmu od 42 inča, a to je ipak preveliko, bar za sada. Dakle, limit mi je nekih 850-900 evra u retailu, pa da vidimo šta može da se pazari...

I procitah na pozadini gde je model number pise:
.......32r71w [R] A...............procitao sam engde da ovo A znaci AUO...a na nalepnici sa strane pise AM07

neko zna nesto?

To recognize which was inserted: In the back at the model sticker stands according to the model [R] and then easily set off should still another letter follow. That marks the manufacturer. Thus C=CMO, S=Samsung and A=AUO.

Poslednja izmena:
Ja ne znam ali ti nisi citao moje postove, detaljno sam sve opisao, i sta se gleda i kako se gleda, i na koju boju vuce ekran, i koliko suma ima u slici, i kakav je tuner, i koliko je lako ili tesko srediti paletu. Lepo sam napisao da je moguce da Samsung uvali jeftini Xva panel koji proizvodi AUO AUO_MVA Panel cesto ga oznacavaju u service meniju kao AM0* ali ljudi se n bune na njihove panele koliko se bne na panele sa oznakom CM0* koji su iz CMO fabrike koji su uzasni po svakom kriterijumu 9* predstavlja neki broj generacije), ili se unutra nalazi LTA320W?(Samsungov),
vidis znak pitanja na kraju, to je stavljeno iz razloga, a ne iz greske. Niko jos ne zna za zadje panele koja im je podoznaka. I nemoj mesati Kopijuterske panel monitore I TV LCD panele.
Ja sam jos i rekao da se u nekim radnjama srecu isti modeli sa razlicitim nalepnicama na vecini je 3000:1 a u nekim radnjama je stavljeno 5000:1.

To sto pricas o kontrastu jednostavno nije istina, Panasonic je od jacih brendova model koji ima ubedljivo najslabiji kontrast, gammu i uglove vidljivosti. ja sam imao rucni spectroradiometer pozajmljen iz stamparije, jeste bio portable, i jako je slabog kvaliteta ali je potvrdjivao ono sto su videle i moje oci.
Mozda je Panasonic imao neko skriveno podesavanje ali cisto sumnjam, onako na maksimumu je za dve do tri klase slabije nego li kod LG-ja i Sony-a, a od Samsunga i Philipsa tri do cetri klase je slabiji.

Ja sam panasonica gledao u 4 radnje, najvise sam isprobavao u BG electronicu i kod Grka, ja ne mogu da verujem da ti mozes da kazes za njega da mu je slika preko Tunera bolja, pa onakve defekte nisam video ni na Neo LCD aparatima. Jednostavno tuner 0, tako ima krupne gromuljice, i resetkast raster, da je to nepodnosljivo. I tu nema opravdanja, televizori su svuda spojeni redno, ako levi i desni nemaju takve defekte u slici onda je jedina opcija los Tuner.
To se ne moze opisati to se moze samo slikati. Ljudi koji budu isli kod Grka, u zadnjem delu u zadnjem redu, imacete par panasonica izlozenih, pa pogledajte sliku.
Bela boja mu je uzasna, ceo spektar vuce na zelenu i sivu odnosno ima efekat sive mrene.
Ukus boja je razlicit, svi volimo drugacije.

Ja sam ti lepo rekao nemoj ocekivati od modela koji kosta 49000 karakteristike modela koji kosta 80000 ili 100000, za te pare on je dobra kupovina kod nas.
Jesam ti rekao da preporucujem samo ono sto mi odgovara.
I ko ti je kriv sto si ga platio vise nego sto si trebao a mogao si da ga kupis u Metrou.

Poslednja izmena:
Ako imas photo aparat slikaj te defekte u Tuneru, ja cu ti reci da li sam ih video negde.

Ostavi nam podatke kako si nastelovao color i kontrast i backlight i slicno.

Nije valjda da niko ovde ne koristi lcd kao monitor tj da li je imao iskustvo sa sa podesavanjem rezolucije ? Vuce ?

u zadnje vreme prijavljuju osakacene elektronike na modelima
LE-xxRyy, LE-xxMyy, LE-xxNyy i da im cak ne pomaze ni firmware kako bi se ubacio
"Just Scan" ili "Exact Scan" mod za digitalne konekcije u 60Hz koje bi radile u 1:1 pixelmapping proporciji.

Ljudi potrebno je citati pazljivije.

http://pixelmapping.wikispaces.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/EDID
http://www.pixelmagicforum.com/forum/
Naravno najbolji AV forum na svetu
http://www.avforums.com/forums/
AV forum pretrazuj preko googla sa site:www.avforums.com
Recimo sa ovakvom formom "Samsung hdmi 1:1 site:www.avforums.com"

Ne volim da dajem detaljna resenja, a sad sam maltene uradio to.

Primer za R modele kako se setuju na HDMI vezi:
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=513376

Obavezno proveriti u Service meniju da li imate "Just scan" i da li je ukljucen na HDMI vezi, ukoliko nije ukljucen, ukljucite, ukoliko ga nema probajte da nadjete noviji Firmware, a ukoliko ga nema jedini nacin je naci kompatibilnu rezoluciju i sync rate koji bi doveli do 1:1 odnosa pixela.

I ti si me DeuS.Mikelle sokirao kad sam video da si probavao 100hz sync rate, razmisljao sam se da li da ti vise odgovorim, u stvari sad kad bolje pogledam to je pisao stifa, strasno, ok nisi ti.

Ma kakvih 100 Hz ... ja ukoliko se ne razumem u nesto bar detaljno procitam sta pise u user manual ;) hvala na postu pretrazicu ove sajtove , probavao sam na raznim stranim forumima da nadjem resenje i tamo se gomila ljudi zali na isti problem koji ja imam ali niko nije napisao nesto pametno ! Hvala jos jednom, inace ovaj tv sto sam kupio je le 32s71b ja sam zadovoljan sa njim za sada , nista spektakularno ali je ok . POzzZ

Vidis tek sam sada video kada pritisnem info dugme na daljinskom da mi stoji 1280x768 @60Hz za PC dvi - hdmi , inace na grafickoj mi stoji rezolucija 1176x664 isto na 60hz , daleko od toga da meni smeta ovako da radim , skroz je pristojna slika ali nikako ne mogu da nakacim pravu rezoluciju tj 1:1 piksel ... mnogo sam piglu , nisam kriv :(

Uf ala sam vas skroz pomesao, mislio sam da si ti probavao 100hz i da ti imas 32R71w a da je stifa kupio le32s71b, u stvari sve je obrnuto.

Ukoliko ti ne uspe 13xxX76x u 1:1 preko HDMI-ja siguran sam da ce ti 1080i zavrsiti posao.
Pogledaj na AV forumu setovanja za tvoj model ili za slicne jeftinije modele, prijavljeno je da energy saving modovi donose shum u slici, i da njihovo iskljucivanje znatno povecava potrosnju ali uklanja shum.

Iskljucio sam saving mod odavno jer sam isto to procitao negde drugde , na av forumu ne mogu da nadjem za ovaj model nista (a ne znam koji je model slican ovom mom) ali sam uzimao za neki R sto si stavio kao poslednji link i mnogo je prijatnija slika tj ona podesavanja kontrast brightness sharpness itd joj smorio sam se koliko ne znam sa ovim , takodje usao sam u onaj meni na tv-u stand by info menu mute power on i nemam prestavu sta gde da gledam .. i sam sam se preznojio ... stres

Vidis tek sam sada video kada pritisnem info dugme na daljinskom da mi stoji 1280x768 @60Hz za PC dvi - hdmi , inace na grafickoj mi stoji rezolucija 1176x664 isto na 60hz , daleko od toga da meni smeta ovako da radim , skroz je pristojna slika ali nikako ne mogu da nakacim pravu rezoluciju tj 1:1 piksel ... mnogo sam piglu , nisam kriv :(

Pazi ti treba da bijes Power stripom po rezolucijama, i kad naletis na 1;1 (a kontrolises 1:1 pomocu onih slika sa linkova ili pomocu programcica), i ukoliko ti naleti 1:1 a slika ti bude u overscanu ili underscanu, posto si postavio panel u "Treat display as HDTV" modu ispod ce se pojaviti Overscan korekcija,
4.jpg

Tako da nemoj da se uplasis ukoliko ti slika ne bude u granicama.

Problem koji sam imao sa brzinom scena i mutnom slikom (blur) je nestao i sve je normalno kao pravi TV.
Problemi:
Slika na kablovskoj je gora od Panasonica, ima brdo shuma i pojavljuju se analogne smetnje tipa crte po ektanu ,treperenje...nije puno ali ga ima...
Boje su isprane i neprirodne u odnosu na Panasonic
Ceo panel vuce na plavu boju sto smara
Shum je prisutan i na DVD i HD sadrzaju sto me je zaprepastilo...
Kontrast je bar pet puta bolji na Panasonicu!
HDMI sa kompjuterom radi vrlo dobro

ne mogu da poredim sliku u odnosu na panasonic ali ja opet ponavljam slika na ovom samsungu je i bolja nego shto sam ochekivao (osim nekih kanala ali recimo da eurosport najbolje izgleda). naravno sve ovo za kablovsku pricham.
opet ovo za shum i smetnje.. samo na nekim kanalima primecujem (shugavi rts koji i kad prenosi recimo roland garros em osakati boje em odseche sliku gore i dole po par santima.. id!oti !!! ) ali generalo ne. boje isto mogu dosta dobro da se ispodeshavaju kroz menije a kad je postavljen na dynamic mod i kontrast podeshen na 100 (tako je fabrichki bilo) onda su i bash jake.
preko chega si probao dvd i hd materijal ? ja sam za sad samo laptop vezivao i to preko dsub kabla i izgledalo je prihvatljivo.
i kontrast je stvarno dobar na ovom tvu. nisam mnogo po radnjama zagledao panasonice ali znam da u odnosu na neke (jeftinije) sharpove je daaaaleko bolji.

ne znam mozda ti imash daleko prefinjeniji ukus (vid) nego ja :D al generalno sam zadovoljan ovim tv-om :)

edit: i moj panel je by AUO (AU Optronics) ali koliko videh on je ponajvishe evkivalentan s-pva panelu

Poslednja izmena:
Ako imas photo aparat slikaj te defekte u Tuneru, ja cu ti reci da li sam ih video negde.

Ostavi nam podatke kako si nastelovao color i kontrast i backlight i slicno.

Sve je po defaultu...mozda se tuner ne kapira sa AVcom kablovskom

To sto ti kazes nije tacno...Ja na ovom Samsungu jos nisam video crnu boju a kad menjam kanale pa je ono standardno crni ekran na 1 sec. dok ne prikaze drugi kanal ovde je ****no plavo. + u tamnim scenama sve vuce na plavo
I pustim ja BARAKA HD materijal preko HDMI i pocetak kada je svemir i sunce iza koga ide naslov , svemir brate pun shuma, neporedivo sa Panasonicom koji ima drugi problem ali to ti je fazon
ne moze sve za male pare.

E sad sto se kontrasta tice , ja imam par test DVDa i komercijalnih koje pustam pa brate ako na panasonicu vidim 300%vise boja i detalja u tamnim prelazima a na samsungu samo crno tamo gde su bili detalji kolko ja znam jedan ima bolji kontrast od drugog...

Nemoj da se nerviras za mene sto ga nisam kupio u Metrou, radim sa TM pa imam pogodnosti pa mogu da uzmem i zamenim, samo ocu da kazem da sam prvi pu uzeo Samsung da bi verovatno bio happy ali eto video sam Panasonic ali sa blur defektom pa cu probati da nadjem onaj koji ga nema tj drugi model tj plazmu PANASONIC TH-37PV45EH. mislim da od LCDa nema leba...

Inace samsung izgleda do yaya.

Znas sta me nervira sto pitanjima i problemima prilazis uzasno povrsno, ne zelis da se udubljujes u materiju.

Ja ti opet kazem, testirao sam za sad oko 143 a mozda i 144 LCD TV aparata, zadnji koji sam testirao je Bang & Olufsen BeoVision 7 40", inace najskuplji LCD na nasim prostorima, ne samo sto sam pozivan po nasim manifestacijama, i sto sam bio pozivan od strane najjacih AVFILA sa nasih prostora nego i sa inostrane scene.

Kazem ti i najgori Samsung je po meni bolji od panasonica, koji nisam imao u kucnoj atmosferi, ali sam ga dosta cackao i premeravao kako okom tako i uredjajima.

Razlike u dinamickim kontrastima su neopisive, glatko i tri puta.

Prvo moras da razgranicis shum u kompresiji, od shuma u rasteru booje.

To sto pricas za plavu nije bila odlika R modela koje sam ja gledao, a gledao sam na 6 mesta i na 7 home varijanti, medjutim najbolje sam uvek video defekte kada se nadju samsunzi istih velicina iz razlicitih serija, sto se nigde ne praktikuje, ili kada se nadju Panasonic, Sharp, Smasung, Grunding, Sony Philips, LG i slicni jedan pored drugih.
rekao sam ti crna je oloska na nizim modelima Panasonica, samo lx700 ima postenu elektroniku i solidnu crnu, ali i dalje ne prihvatljiv kontrast.

Ovi nizi modeli ne poseduju 1:1 pixelmaping ni sa jednog source-a, znaci nikad nigde, munti su smrtno, siva mrena je gora nego li na Neo modelima, znaci gori su od Neo LCD shiteva.
Boje su tako isprane i nerealne, i nenastelive da ja nemam reci, mozda bi u servisnom meniju mogao da ga sredim ali sa sadasnjim RGB stelovanjima u standardnom meniju ni u ludilu. Boje su ko na PEZ-u.
Picture enhansmenti bacaju duplu sliku, odnosno prave jak line border, nekad na levu a nekad na desnu stranu. Skaler je uzasno spor i dovodi do efekta sharp-blur-sharp, a
sta tek da ti kazek kad mu elektronika uzima 1080i signal(ukoliko pustis takav source) i konvertuje ga u 540p pa ga opet skalira nazad na 1080i, i naravno na jeftinijim Panasonicima 720p izgleda bolje nego 1080i.

Proveri u servisnom meniju koji panel imas, postoji par stvari koje mozes nastelovati kako bi iskljucio power saving modove, i kako bi iskljucio neke dinamicke efekte koji smetaju i usporavaju panel, moras probati sa drugim panel setovanjima, za optimizaciju boje i naravno moras iskalibrisati boje. Bez toga nemoj da sanjas LCD prikaz.
Ja te jos jednom pitam kako si podesio monitor, kako u standardnom meniju tako u servisnom.
Na AV forumu smo stavljali detaljna setovanja za vecinu modela, nacices i neki blizak tvom.

----------------------------

Ostavicu slike od pre tri dana za Bang & Olufsen BeoVision 7 40" jesu napravljene mojim mobilnim ali sta da se radi.

Prilozi

• DSC00225.JPG
    DSC00225.JPG
    87.2 KB · Pregleda: 176
  • DSC00227.JPG
    DSC00227.JPG
    93 KB · Pregleda: 144
  • DSC00235.JPG
    DSC00235.JPG
    113.7 KB · Pregleda: 177
Poslednja izmena:
to sa plavom bojom mi je bas cudno... blue screen se pali kada je los signal ili kada je staticna slika...

ne ne stifa reche da mu se pali blue screen kada menja kanale shto kod mene nije sluchaj. a opet i ovo shto kaze da sve boje pomalo vuku na plavu nisam primetio.

a i vuche ti skrnavish ovaaakav tv slikama sa moba :D

Vuce posto vidim da se odlicno razumesh u LCD Tv,da li mzoesh ukratko u par recenica da kazesh tvoje misljenje o aktulenim Plazma modelima koji se mogu naci kod nas,Meni nikako ne lezi slika sa LCD,reshio sam da uzmem plazmu ali ne mogu josh da se odlucim koji model,iako sam dosta citao AV forum i testove sa hdtvorga,trustedrevieuwsa,i cneta.

Hvala unapred.

ne ne stifa reche da mu se pali blue screen kada menja kanale shto kod mene nije sluchaj. a opet i ovo shto kaze da sve boje pomalo vuku na plavu nisam primetio.

a i vuche ti skrnavish ovaaakav tv slikama sa moba :D

Toliko sam planuo da sam zbog one psovke i onih zvezdica zanemario da mu se pojavljuje blue screen umesto tuner noise-a, to se sigurno da iskljuciti u Servisnom meniju, videce white noise umesto blue screen-a, sto su kanali blizi na tuner herznoj oktavi (distanca izmedju dve frq.),
odnosno koliko brzo tuneru treba da sa jednohg kanala podesi drugi, recimo ukoliko kablovski provajder nije uzimao specifikacije sinhronizacije slike i zvuka u pedalj, desava se da tuner-u treba malo vise vremena da podesi fq. naravno odlika dobrih tunera i brzih je dobro skaliranje, sa interlesa na progresiv,
dobra razlucivost slike, dobri enhance efekti, kao i brzina da postigne sve to. Zato i postoje nazivi generacije tunera. Ne moze se ocekivati od jeftinih modela cudo, ali moguce je da je na njegovom modelu cak i sporiji tuner nego sto je on navikao.
Ima mobilni telefon pa nek snimi mali video klip i nek ga okaci na rapid, pa da vidimo promenu kanala, mogao bi da nam napravi i fotke ukoliko ima solidan aparat da vidimo kako vuce na plavu, i zanima me kakav mu je to shum i drmusanje slike.
Mozda ima neispravan primerak, otkud znam.

Inace B&O je za neke ustogljene menadzere ili neke lordove, ili picajzle koje vole one touch funkcije.
To nije prijemnik za nas, verujte mi, ja ga ne bih uzeo ni dzabe, mozda kao pc monitor, a nisam siguran ni da bi tu funkciju vrsio kako treba, ali kao TV prijemnik ni u ludilu. Nisam mu jos ceprkao u servisnom meniju, ali ima par stvari koje su me nervirale, koje su mozda presudne za osobe poput nekih princeva, nesposobnih politicara ili zena odnosno to je uredjaj za ljude kojima funkcionalni deo u mozgu ne funkcionise, to su oni koji se jedva sa logikom na sporetima bore.
Automatski aspekt ratio, i automatska kontrola osvetljenja i kontrasta a i boja u zavisnosti od prednjeg osvetljenja i detekcije senzora su nedopustiva stvar. Ukoliko se ne ostavi mogucnost iskljucenja.
Zvuk je perfektan i jedan od najboljih a i slika mu je jako fina, tu nema sta boje solidne, pa cak i dobre.

Uf ljudi mislim da se malko rasplinjavate i tonete u properties, dinamic controls, contraste i loodila, a zhivot prolazi ;). Pogotovo Vuk unosi dodatnu konfuziju ;), mislim maximalan respect za coveka, vidi se da poznaje materiju o kojoj pishe, ali po njemu ispada da nema nijednoj dobrog LCD-a tv-a i bate nista konkretno i u ceni i u kategoriji koja negde sve nas najvishe zanima.. Ni tamo ni vamo, nit trt nit mrt ;). Aj ako se neko dvoumi, da ja probam da presecem agoniju ;). Bez obzira na sve, koji god LCD-tv da ovog momenta kupimo, ubrzo ce se pojaviti noviji, lepsi, bolji, sa vishe opcija, sa manjom cenom, ali ubrzo cemo i mi zaci u neke godine, pa deca, pa obaveze, pa pravo iz puberteta u krizu srednjih godina bez da smo kupili LCD TV i uzivali ko ljudi ;).

E sad, ja jedno vreme mozgah sta da kupim, a ja sam onako prilicno konkretan covek, pa evo vam moje iskustvo, mozda nekome pomogne:

Samsung 32 - prvo sam se nalozio na 32B, zbog mega povoljne cene za koju sam ga imao (800<), medjutim, pored njega ugledah, 32N koji je imao znatno bolju sliku (apsolutno bolju, i boje, i kontrast, i bela i crna itd..), ali i znatno skuplji. Ondak sam upao u mega ludilo, pa zagledah LCD-TV po gradu ko manijak, (panasonic, sony, lg, pa josh neki brendovi za koje nisam ni cuo), i na kraju izbor svedoh u to vreme na:

LE32M71B
LE32N71B
LE32R71B

Nekako mi je samsung, u odredjenoj cifri nudio najvishe u tom momentu (oko nove godine), e sad, posto sam stalno slusao price te pasce cena, te dinamic control, te ovo te ono, prodje sest meseci a ja LCD TV josh nisam kupio, pa vi vidite koliko je to ludilo kad upadnete u properties i modele..

U svakom slucaju, da skratim pricu, bio sam kod Maxe i video sam njegov LG 37LC2R koji moze da se nadje regularan i sa garancijom za 800E, i to je kraj duge potrage za LCD-TV-om. Gledah kod njega i Xbox 360 nakacen na tv i PC nakacen na tv i mogu reci LOODILO! Slika je vrhunska, igre sa Xboxa izgledaju BRUTALNO (kakav crni PC kad sam video Gears of war - lele :lupko:). Plus je to 37 a ne 32 inca - razlika drasticna - ma extra. Boje - dal je to expert Maxa ustelovao, vadio mu creva sta li, ali meni je ono savrseno. E sad, spojismo tv i sa PC-em, cisto da poblize osmotrim tv u ulozi monitora. I covek koji tvrdi da lcd-tv ne moze da odmeni monitor - je lood. Slika je brutana! A josh Maxa nije imao pravi kabl, sve jedno, dizah bench sajt da vidim kakva je vidljivost slova, kakav je za surf, itd, ma idi bezi, strava, najnormalniji monitor, samo od 37 inca - vrh! I za surf, i za rad, strava, ko baca pare i zlopati se sa nekim 19 wide i 22BW njesrima za surf, filmove, kuckanje, igrice, programe, a mozhe sve to da radi na 37 inca je lood covek. Multimedija - savrsena. E sad, na pc sam ga kacio zbog jedne presudne i meni jako bitne stvari. A to je da vidim kakvo mu je kasnjenje. I sad, ja to najbolje uocavam u igri q3 arena, jer sam ja covek quaker ;). I kad sam poterao q3 na 37 inca i video sliku - sta reci, nema blura, nema kasnjenja ni u q3-ci, loodilo! To kad sam video, to je bila jagoda na vrhu shlaga - samo sam rekao kupljeno!

Mislim da su sve ostalo nijanse, a treba razlikovati bitno od nebitnog. Sasvim sigurno neki drugi model ima ili ce imati neki dinamic control ili properties crevca josh bolja, ali ovo sto sam ja video je zesce ali zesce spaljivanje mozga u trideset SEDAM inca, de cesh bolje, ono sto sam ja video je bilo extra. Sam TV izgleda strava, ima milijun nekih opcija, slike u slici, tv i pc u isto vreme, ma svasta nesto, za osam glava - nema greske! Ko to pazari, sasvim sigurno se nece pokajati. Posle ovoga samo 50-60 inca 100hz LED full hd za jedno 2-3 god..

Eto, nadam se da ovo nekome moze pomoci, znaci KONKRETNO: za osam glava - najbolji izbor po meni je LG 37LC2R..

Poslednja izmena:
ih sad.. ti idesh na kartu 37 vs 32 je uvek bolje ... njaaa. zavisi sa koje udaljenosti cesh da gledash tv. verujem ti ja da je slika mnogo dobra kad ste povezali xbox na njega jer sam se i ja isto odushevio slikom kad sam kachio laptop na tv, ali recimo da je samsung saradjivao sa microsoftom i da bi trebalo bar po pitanju kvaliteta slike da samsung bude bolji od lg-a.
inache i sam sam bio zapao u toliko konfuziju koji tv izabrati.. pocheo sam josh pre 2-3 meseca kad mi je stari crt bio pred umiranje i tad gledao neke crt tv pa onda preshao na lcd i na kraju prelomio na ovaj. *** da sam malo vishe pogledao po netu mozda bi video da samsung "uvaljuje" i druge panele a ne samo one koje navodi na zvanichnom sajtu mozda bih odustao od kupovine. svejedno nije mi zao jer i ovaj A-MVA panel nije losh a i bre generalno sam bash happy sa televizorom. naravuchenije - ako zelimo najvishe za svoje pare treba dobro pogledati informacije po raznim sajtovima, forumima...

@vuk primetih i ja shum danas kad sam pushtao neki dvd. vidi se onako jedva ali se vidi "poigravanje" slike na crnoj pozadini. verovatno je prisutan svuda ali ga ja samo tu primecujem. ali opet kad se odaljim dovoljno da gledam film ne vidim da mi ama bash nishta smeta. a i opet sam prikljuchivao tv preko analognog d-sub-a. nemam josh neki dvi-hdmi kabl.

e vuche a koliko radnih sati moze da se ochekuje od ovih televizora danas ? (konkretno pitam za ovaj moj :) ) znam da je ranije bilo to manje a da danas recimo sharp garantuje 50 - 60 iljada.. kako samsung stoji sa tim ?

a shto se tiche bang&olufsena zezam se bre :D nisam ja nikad imao prilike da chujem neshto njihovo a ni da vidim. samo iz pricha mog matorca i nekih njegovih znam da je to neshto uzvisheno, mistichno :D

ih sad.. ti idesh na kartu 37 vs 32 je uvek bolje ... njaaa. zavisi sa koje udaljenosti cesh da gledash tv.

Ne idem ja na nikakvu kartu, jer ja niti imam akcije u LG-iju, niti valjam te televizore ;). Mislim da ste svi blago prolupali od mozganja i dynamic controlsa ;). Nije to bash tolika nauka. Sto se tice udaljenosti, i tu greshih silno, jer sam sedeo i na pola metra od tv-a i na par metara od tv-a, i gledao iz svih uglova, smarao se po gajbi, lezao sedeo skakao i slika je uvek bila do dzedaja! Neverovatno, to kad sam skapirao, - skapirao sam da velicina kod LCD TV-a je bitna i da treba da je sto veca :d. A tu udaljenost igra znash koliku ulogu - smeshnu. Tu foru su smislili likovi sa ekranima male dijagonale, kao optimalna udaljenost shatro. Sto vece to bolje! Velicine nikad dosta! Ubedljivo se niko nece zaliti da mu je ekran preveliki - to nema shanse! Pa makar sedeo na 2cm od njega.

I josh nesto. Ako su taj tv koji sam naveo gore, kupili i Maxa i Delimir, likovi koji rade opise za bench, i to bash video-monitori-tv sekcija, to bi trebalo nesto da znaci zar ne ;)..

E mnogo mozgate, uzimajte taj LG i uzivajte sa sve 37 inca - necete se pokajati to je sigurno..

Ne idem ja na nikakvu kartu, jer ja niti imam akcije u LG-iju, niti valjam te televizore ;).

mislio sam u raspravi na tu kartu velichine da nas ubedish da nismo u pravu ;)

Sto se tice udaljenosti, i tu greshih silno, jer sam sedeo i na pola metra od tv-a i na par metara od tv-a, i gledao iz svih uglova, smarao se po gajbi, lezao sedeo skakao i slika je uvek bila do dzedaja! Neverovatno, to kad sam skapirao, - skapirao sam da velicina kod LCD TV-a je bitna i da treba da je sto veca :d. A tu udaljenost igra znash koliku ulogu - smeshnu. Tu foru su smislili likovi sa ekranima male dijagonale, kao optimalna udaljenost shatro. Sto vece to bolje! Velicine nikad dosta! Ubedljivo se niko nece zaliti da mu je ekran preveliki - to nema shanse! Pa makar sedeo na 2cm od njega.

a-a ne greshim. ako nam ovi hd ready tv-i rade u za njih maximalnoj rezoluciji 1360*768 (ps3, xbox, neki hd materijal i nemam pojma shta josh) mozesh i da budesh blize ali ako gledash tv signal sa kablovske i nabijesh se na pola metra od njega vidicesh pixelizaciju.

I josh nesto. Ako su taj tv koji sam naveo gore, kupili i Maxa i Delimir, likovi koji rade opise za bench, i to bash video-monitori-tv sekcija, to bi trebalo nesto da znaci zar ne ;)..

E mnogo mozgate, uzimajte taj LG i uzivajte sa sve 37 inca - necete se pokajati to je sigurno..

znachi da se njima svideo ? :D

mislio sam u raspravi na tu kartu velichine da nas ubedish da nismo u pravu ;)

Iskren da budem uopste te nisam skapirao? Ja procitah temu, i nigde ne nadjoh da je bilo ko rekao nesto loshe za pomenuti LG? Cak ne znam ni sta pokushavash da tvrdis da bi te ubedjivao da nisi u pravu :D.. Hm.. Zbun..

Mislim sto se mene tice potpuno si u pravu batice samo se ti meni opushti ;)..

a-a ne greshim. ako nam ovi hd ready tv-i rade u za njih maximalnoj rezoluciji 1360*768 (ps3, xbox, neki hd materijal i nemam pojma shta josh) mozesh i da budesh blize ali ako gledash tv signal sa kablovske i nabijesh se na pola metra od njega vidicesh pixelizaciju.

Pixelizaciju ja vidim i na crt-u kad je nasha kablovska u pitanju.. Sad te tek nista ne razumem.. Opet zbun..

znachi da se njima svideo ? :D

Znaci, covek radi opise za monitore i tv uredjaje, video milion LCD-TV-a i monitora i plazmi itd, i odluci da kupi ovaj LG, verovatno mu se nije svideo pa ga je zbog toga kupio :D. Mora da je mislio: vidi kakav grozan tv, sa groznom slikom, sa odvratnom belom i crnom, sa smesnim uglovim i kashnjenjem, moram da ga kupim za sebe i da ga gledam svaki dan :D.. Manje propertisa i dynamic controlsa a vishe razuma, e prolupacete totalno ;)..

Znas sta me nervira sto pitanjima i problemima prilazis uzasno povrsno, ne zelis da se udubljujes u materiju.

Ja ti opet kazem, testirao sam za sad oko 143 a mozda i 144 LCD TV aparata, zadnji koji sam testirao je Bang & Olufsen BeoVision 7 40", inace najskuplji LCD na nasim prostorima, ne samo sto sam pozivan po nasim manifestacijama, i sto sam bio pozivan od strane najjacih AVFILA sa nasih prostora nego i sa inostrane scene.

Kazem ti i najgori Samsung je po meni bolji od panasonica, koji nisam imao u kucnoj atmosferi, ali sam ga dosta cackao i premeravao kako okom tako i uredjajima.

Ostavicu slike od pre tri dana za Bang & Olufsen BeoVision 7 40" jesu napravljene mojim mobilnim ali sta da se radi.

Ma ok kapiram , postujem misljenje , probacu da slikam pa da okacim...
Nekako mi sada gledanja idu na stranu plazmi, jel neko gledao Panasonicove 37 plazme ? npr.PANASONIC TH-37PV45EH?

:cigar:

Elem, ne bih voleo da ovu temu prizemljimo na Amaterski nivo, najbolje bi bilo podici ga za jos 2 stepena, pausalno ocenjivanje panela i uredjaja je nepotrebno.
Naravno ja ovde ne unosim konfuziju, pokusavam da razjasnim stvari i da odmrsim konce, ja bih voleo da mi Haludzo ukazes na barem jedan nas test ili opis nekog TV panela koji prevazilazi amaterski nivo.

Mozda tebi nije bitno ali meni je bitna svaka sitnica, odnosno panel u koji gledam mi je jedna od bitnijih stvari u zivotu. Mozda je tebi manje bitno ili mozda ti ocekujes sve svareno i na gotovs, to u mom slucaju nije tako.
Ja licno poznajem jako veliki broj ljudi kojima je Panel u koji gledaju vrlo bitan faktor u zivotu.
Na nasim prostorima se prodaju paneli i monitori onako ko da se kupuje na kineskoj pijaci.
Obicne cokoladice u Pekabeti imaju vise istaknutih specifikacija.
Ali Paneli su skupe stvari, kod nas ne mozes da kupis pa da vratis ako nisi zadovoljan, zato se i ljudi bore da osiguraju svoju poziciju.

A da se vratimo na pricu, proverite u servisnom meniju koja je ugradjena elektronika
ukoliko sretnete podatak da vam je video procesor SVP-PX u pitanju je procesor seste generacije (Low-voltage differential signaling -Single 8/10-bit) proizveden od zaboravljene kompanije Trident
http://www.tridentmicro.com/Product.asp

Elem, ne bih voleo da ovu temu prizemljimo na Amaterski nivo, najbolje bi bilo podici ga za jos 2 stepena, pausalno ocenjivanje panela i uredjaja je nepotrebno.
Naravno ja ovde ne unosim konfuziju, pokusavam da razjasnim stvari i da odmrsim konce, ja bih voleo da mi Haludzo ukazes na barem jedan nas test ili opis nekog TV panela koji prevazilazi amaterski nivo.

Uf uf, pa sad ga pretera bash.. Misli i o ljudima koji rade opise za bench..

Mozda tebi nije bitno ali meni je bitna svaka sitnica, odnosno panel u koji gledam mi je jedna od bitnijih stvari u zivotu. Mozda je tebi manje bitno ili mozda ti ocekujes sve svareno i na gotovs, to u mom slucaju nije tako.
Ja licno poznajem jako veliki broj ljudi kojima je Panel u koji gledaju vrlo bitan faktor u zivotu.

Ne bih vam bio u kozhi..

Elem, kao sto rekoh, jel moze to malko konkretnije, cisto da ispostujemo temu. Znaci tema je LCDTV 32 do 800E. Poenta svake diskusije je valjda da ona vodi necemu, a da nije puko naklapanje i filovanje suvoparnim tehnikalijama. Znaci, konkretnije. Model taj i taj, moze da se vidi/kupi tu i tu, cena ta i ta. Jer sam naslov teme je takav - konkretan - velicina i CENA. A mozhes da napravish temu o problematici LCD-a uopste, pa tu pishi do mile volje, neki split postojece teme. Jer nemamo mi svi bash toliko vremena da citamo 11 strana texta na kojima se nista konkretno ne kaze, vec mene ljudi pitaju na PM kakav je taj LG :D. Ispade da je jedini nacin doci do konkretne informacije PM-ovati Haludzu ;). Ko da se boje ovde da postuju, a tema tome i posvecena. Svashta. Opsta konfuzija. Vuce, predlozi neki konkretan model pobogu, pusti demagogiju. Sta bi po tebi bilo najbolje uzeti za te pare - reci slobodno, niko ne sme da te dira ;). Drugo, ja pomenuh onaj LG, vi po meni drvlje i kamenje, niko da napishe sta mu fali, jel video taj LG neko od vas silnih experata sem mene? Pa da lepo objasni sta to fali doticnom modelu. I dal za slicne pare ima nesto bolje. To bi vec bilo nesto konkretnije. Aj da pocnemo od toga - sta fali modelu LG 37LC2R - i dal u tom cenovnom rangu ima nesto bolje? Aj da cujem?

E da, i bez uopstavanja, mozda je samsung generalno bolja firma, ima vishe zaposlenih od lg-ja, elekronika, markting, itd, a mozda je lg samo sa tim modelom ispred svih, a svi ostali su mu bez veze. Samo bez generalizovanja - jer video neko doticni model i upoedio ga sa nekim drugim?

Ja bih samo voleo da u ovoj temi vidim misljenja o konkretnim modelima, i uporedjivanja predloge za konkretne modele.

E da - Vuce ako gledash bash svaku sitnicu, sumnjam da ces u tom cenovnom rangu naci nesto sto ce zadovoljiti tebe i tvoje drugare, ja mislim da je LED full hd 100HZ izmisljen za vas, mislim imao sam prilike to da vidim pored LCD-a, i svaki lcd je smeshan za LED.

E da dodam josh konkretnih informacija:

Ja bih samsung 32b izbegavao u shirokom luku, od samsunga 32R71 pa navishe - moze da prodje. Sto se tice LG-ja 37, moze se nabaviti za 800-850 E preko halo oglasa, i to je po meni best-bay na nashim prostorima, i stvarno bi zeleo da pre nego neko ospe drvlje i kamenje da konkretan razlog zasto misli da nije tako..

Ajmo ljudi konkretnije, jel ovo tehnicki forum ili politicki ;), ono 11 strana price a niko nista ne kaze :D..

A da se vratimo na pricu, proverite u servisnom meniju koja je ugradjena elektronika
ukoliko sretnete podatak da vam je video procesor SVP-PX u pitanju je procesor seste generacije (Low-voltage differential signaling -Single 8/10-bit) proizveden od zaboravljene kompanije Trident
http://www.tridentmicro.com/Product.asp

jest bash je taj kod mene.. onaj pomenuti shum je zbog njega ?

jest bash je taj kod mene.. onaj pomenuti shum je zbog njega ?

Shum je uzrokovan sklopom stvari, najvise zbog tipa panela i elektronike, i power saving moda koji je tu ne samo da ustedi struju nego i da pojaca crnu boju.
Samsungov S-PVA panel je superioran u odnosu na konkurenciju, tesko se susrece, ima ga po radnjama kad je u pitanju izlozbeni primerak.

Jednostavno u toj klasi nista ne moze da mu parira, S-PVA ima bolju crnu boju od S-IPS, ima bolje uglove vidljivosti, medjutim kad su u pitanju IPS-Alpha, IPS-Pro i IPS-Plus, onda se stvari drasticno popravljaju i donose prednost nad S-PVA matricama.
AU Optronics proizvodi dva tipa panela P-MVA i A-MVA, tako da cak i tu ima razlike koji vam panel moze upasti, jedan je bolji drugi je losiji.

Nazad
Vrh Dno