@DAS
Dobro ti radi ta FTW3, na netu sam vidjao i bolje klokove uz istu temperaturu PL na makasimum preko 450W na koju foru ne znam, pisu da je na vazduhu, al nesto ne verujem 😛 Gde si je kupio svoju kartu?
Karta je iz Mađarske, ako te zanima preko koga, mogu na pm
🙂
Evo i ja da se malo poigram undervolot-om. 943mv na 1905Mhz, jako agresivan fan profil, dobitak: stabilan boost clock (1905Mhz), potrošnja znatno niža (250-270Wa na default-u; Cyberpunk je u toj sceni oko 330W), temepratura 59 C.
Jedan savet - probajte Gears Tactics Jacked (ima narodnjak) benchmark. Ono je ludilo koliko opterećuje grafiku, Cyberpunk nije ni blizu.
- U ovoj igri na default-u, boost clock mi je između 1840-1860Mhz, pri tom potrošnja neverovatnih 375W. Da napomenem da na default-u u Cyberpunk-u uglavnom drži na 1905Mhz, ponekad padne na 1890Mhz.
- OC koji sam pomenuo u prethodnom postu (Cyberpunk GPU: 2010Mhz/ Mem: 20000), u Gears Tactics obara na 1935Mhz, potrošnja je 390W! Performanse veće nego default za nekih 6-7% što je više nego što bih očekivao.
- undervolt kao gore pomenut, clock stabilan 1905Mhz, potrošnja 345W, performanse veće nego na default-u za ~2%. (dakle dobiješ blago veće performanse sa manjom potrošnjom i zagrevanjem)
Rezultati u attachmentima, prvi je default, drugi undervolt, treći oc.
Još ću da se igram i vidim da li može bolje ali zaključak za sada je da je sve bolje od default-a, i oc i undervolt
😀
Mislim da treba ići na neki oc + undervolt za najbolje rezultate.
Pitanje je bilo za korisnika Das.
Uff teško pitanje sada
😀 menjao sam fan profil pa ne znam da ga vratim tačno kako je bio. Glupo je što u MSI Afterburner ne snima i fan profil zajedno sa clock profilima. Ali obećavam da ću kad se više poigram objaviti detaljne podatke u tabeli.
Evo da se ukljucim, definitivno je neki gremlin bio kod tebe sa ovim Asusom. Silent BIOS odmah izabran, defaultna kriva ventilatora, temperatura nesto ispod 70, buka zanemarljiva.
E sada... to je bio prakticno default 😉. Do malopre sam se igrao, undervolt se zavrsio (za sada) na 0.806V i 1830MHz, potrosnja ~260W u testovima, u igrama jos nesto ispod toga. Max temperatura koju sam video je 66 stepeni (nakon 30 minuta Bright Memory RTX benchmarka u loopu), uz modifikovanu krivu ventilatora (bukvalno je necujna karta, podesio sam je otprilike na nivo da se podudara na NF-A14 koji imam na kuleru). I sve ovo naravno u ITX kucistu bez dodatnih ventilatora (uskoro stizu dva NF-A12x15 planirana bas za ispod karte).
Super rezultati. Probaj Gears Tactics da skineš i instaliraš ako te ne mrzi (naravno 4K sve na max) pa javi kako je
🙂
Inače potrošnja zavisi od podešavanja i rezolucije, recimo čim uključim slabiji DLSS mod (sa quality na performance) potrošnja opada, jer renderuje u nižoj rezoluciji pa je i opterećenje manje pa je i ovo i logično.