Šta je novo?

Štampači: reciklaža tonera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Verovatno. Oni su prodavci ko i svi ostali.

Imam jedan vec dosta stari ali odlicni HP Laser Jet IIIp. Ali, vec dosta dugo ne mogu da nadjem toner za njega. Radi li neko reciklazu za taj model, i da li za njega odgovara toner od nekih novijih modela ?

U metrou SAMSUNG ML 1610 47xx dinara sa PDV-om. Po meni se ne isplati ni nositi ga na gledanje za te pare. Dobiješ nov štampač sa novim tonerom, garancijom itd ...

Nema toga u NS :( bas steta, vec sam planirao da ga kupim.

Imam jedan vec dosta stari ali odlicni HP Laser Jet IIIp. Ali, vec dosta dugo ne mogu da nadjem toner za njega. Radi li neko reciklazu za taj model, i da li za njega odgovara toner od nekih novijih modela ?

Javi se na PM. MOze da se odradi samo da se vidi kakav je valjak

fanatic:
CANON LBP 800/810/1120 Isto sto i Hp 1100/1100 A
CANON LBP 460/660 HP 5L/6L
CANON LBP 2900 HP 1010/1020/1018
'Ajd jedno pitanje za vas koji reciklirate.

Da li toner za CANON LBP 3200 može da se reciklira bez velikih problema (tj. da nema čip na sebi i ostale džidže koje poskupljuju reciklažu)?
Toner ima oznaku EP-27 i ide u Canon-ove mašine LBP-3200, MF31XX, MF32XX, MF56XX, MF57XX, što me je navelo na zaključak da to nije isti toner koji ide u LBP 2900, HP1010/1020/1018.

Hteo sam da uzmem HP 1020, ali sam dobio primamljivu ponudu za polovan LBP 3200 sa malo odštampanih strana.

U pravu si. Nije isiti toner kao u CANON-u 2900. Nema čip ...

Da li je isplativiji u eksploataciji Samsung SCX-4200 ili HP M1005 (broj otisaka/cena reciklaze)? Takodje, da li su mozda redje firme koje rade reciklazu za Samsung, posto verujem da za HP rade svi.

Poslednja izmena:
Gde mi je najpogodnije da recikliram toner za Samsung SCX-4100 i gde moze da se povoljno kupi novi ketridz , ali onaj koji nije starter...

HP Officejet 4355

Interesuje me, koje su mogucnosti refilovanja kertridza za multifuncijski uredjaj HP Officejet 4355. Na naslovnoj strani sam video da za njega (tj. za chitavu seriju 43xx) pishe da je potrebna zamena Chipa. Shta to obuhvata, gde se moze izvrshiti (u Beogradu) i koliko koshta?
Koliko inache koshta refilovanje kertridza, posle te inicijalne popravke?
Hvala unapred

Da li je isplativiji u eksploataciji Samsung SCX-4200 ili HP M1005 (broj otisaka/cena reciklaze)? Takodje, da li su mozda redje firme koje rade reciklazu za Samsung, posto verujem da za HP rade svi.

Tek sad videh post. Isplativiji je HP M 1005. Koristi kasetu kao HP 1010/1018/1020. SCX 4200 ima čip i reciklaža je skuplja za 700 dinara od HP-a za isti broj kopija.

Interesuje me, koje su mogucnosti refilovanja kertridza za multifuncijski uredjaj HP Officejet 4355. Na naslovnoj strani sam video da za njega (tj. za chitavu seriju 43xx) pishe da je potrebna zamena Chipa. Shta to obuhvata, gde se moze izvrshiti (u Beogradu) i koliko koshta?
Koliko inache koshta refilovanje kertridza, posle te inicijalne popravke?
Hvala unapred

ovaj printer je inkjet uredjaj i nema potrebe mijenjati čip. dovoljno je samo napuniti kertridž, PC ce možda javljati da je kertridz prazan ali neće smetati prilikom štampe ili primanja faksa. Slobodno kupuj.

ovaj printer je inkjet uredjaj i nema potrebe mijenjati čip. dovoljno je samo napuniti kertridž, PC ce možda javljati da je kertridz prazan ali neće smetati prilikom štampe ili primanja faksa. Slobodno kupuj.
Ovaj multifunkcijski uredjaj sam vec kupio, i potroshio mi se kertridz u boji, pa se pojavila potreba za zamenom. Ako nema potrebe za tom zamenom chipa, onda cu zaista biti veoma zadovoljan ovim uredjajem.
Sad me josh interesuje koja firma je najbolja (najekonomichnija/najkvalitetnije punjenje/...) za refil HP-ovih kertridza?
Koliko su okvirne cene jednog punjenja?

Dvoumio sam se izmedju Samsung SCX-4200 ili HP M1005. Sada sam video i SCX-4521F. Postoje i neke verzije od Xeroxa i Canona. Koji multifunkcionalni kupiti?
Treba mi dobra stampa, solidno skeniranje, uvecanje i umanjenje pri kopiranju, da se jeftino reciklira toner ili nesto skuplje ali vise strana da traje.

SCX 4521. Za razliku od ostala dva ima i fax. Best buy po meni sada.

SAMSUNG SCX 4521. Reciklaza tonera za taj model je 1416,00 sa PDV-om. Kompatibilni toner tu negde oko 2500,00 sa PDV-om. Nov toner: Pojma nemam. :)

Samsung Laser SCX-4521F Toner (3000 strana)..................5848 din

Dakle, isplati se....

Nego, Fanatic, hajde "leba ti" daj cenu za HP kolor lasere, da vidimo konacno kakva je tu isplativost!
Ja sam posle cetiri prikupljene ponude izracunao da mi se ne isplati i kupio 3800, zbog "punijih" tonera i nize cene otiska u odnosu na 16xx i 26xx seriju.

Da li sam pogresio?

(Inace, za mene 10-15 eura po toneru nije usteda, vec ako je ukupna cena recikliranih tonera jedno 50-60% manja od cene novih originalnih!) Ipak se original i domaca radinost ne mogu porediti kada su boje u pitanju! A polovne moze i da prodas, zar ne i da jos vise smanjis cenu novih na taj nacin?

Color 1600/2600/3xxx 3.000,00+PDV po boji.

Poslednja izmena:
A kolicina praha, za koliko strana?

Dalje, serija 3xxx se razlikuje, kapacitet tonera ide od 4000-6000 strana?
Malo mi je cudno da cena bude ista za sve?

Cudno ili ne, ta je cena ... :)

E, stvarno sam poludeo.

Imam prazan C7115A za HPLJ 1200 i kao i svi, hocu da sto jeftinije dodjem do punog.

Servisi koji recikliraju tonere samo firmama, tj. nece da se bakcu sa fiskalnom kasom, su duplo jeftiniji od onih gde mogu sa ulice da udjem i zamenim toner za reciklirani. U mom slucaju, razlika je 15/30 EUR.

Da li neko zna za servis gde mogu da odem, a da me ne oderu u ovom smislu?

Pozdrav
v.

@ Fanatic
Za Samsunga scx 4100, jel on ima startni toner od 1000strana, i kada se reciklira opet ima 1000? Mislim ne moze vise tonera da stane? A da bi stalo 3000strana, moram da kupim nov kertriz? Kolika je cena punjenja za startni a kolika za ovaj veci?

Od skoro smo poceli proizvodnju toner kaseta. (uvozi se poluproizvod) i apsolutno je sve novo u toneru. Kućište, OPC, Magnetni valjak, biksne magnetnog valjka, Doctor blade, Wiper blade, PCR rolna. Čak i šrafovi. ;) Toner vrhunskog kvaliteta kao i talk (metuzala) za OPC i wiper blade.
Trenutno se pravi lager od septembra počinje prodaja po izuzetno niskim cenama.

Sta se desava sa ovim? JEl pocela prodaja? Kakve su cene? Npr. treba mi za hp 5l, i za Samsung scx 4100

SCX 4100 ima startni toner od 1000 strana i vise od toga ne moze da stane. Isti slucaj sa SCX 4200. Onaj od 3000 strana se kupuje naknadno. Za cene ces morati da sacekas fanatica.

U medjuvremenu sam nasao stari post gde je fanatic spomenuo cene recikliranja kod njega u servisu i da je bolje da se reciklira svoj toner nego da se menja staro za novo.

Ja sam do sad uvek ostavljao svoj, a uzimao reciklirani (izvesno servisiran i sta jos - ne zanima me) i bio sam vise nego zadovoljan. Moguce je da duplo veca cena ukljucuje i rizik, jer oni ne znaju kad im odnesem toner sta sve mora da se na njemu uradi.

U svakom slucaju - sta mi je ciniti?

Ajde da ne otvaram novu temu... Ima li neko Samsung CLP-300 i da li je on pogodan za reciklažu?

Tek sada videh da se nesto ovde desava ... Sto se tice novih toner kaseta sve se odlaze za januar. Kasnio je uvoz delova, materijala i sve se ocekuje uskoro. Do sada je bilo kaseta za HP 1010 (12A) po ceni 1.700,00+PDV. Sve novo naravno.

Samsung clp 300 se ne puni za sada zbog cipova.

Jel neko ima info da li iko radi reciklazu tonera za Brother HL-2030, jel ima cip, i da li postoje compatibilni toneri za njega?
Kupio sam ga pre par dana pa kad ga istrosim da znam sta cu (na toneru pise da moze da izgura 1500 strana)
moze na PM info ko radi ako je ovde zabranjeno...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno