Šta je novo?

Štampači: reciklaža tonera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

fanatic

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
619
Evo ovako, uz konsultaciju sa menadzmentom ovog sajta dobijena je dozvola da se pokrene jedan ovakav thread u vezi reciklaze tonera za stampace. Cilj je da se ljudi budu obavesteni koji su modeli stampaca dobri za reciklazu sa ciljem smanjenja troskova stampe. Isto tako kod kojih modela obratiti paznju pri kupovini jer ako neko planira da kupi jeftin stampac a za njega se ne radi reciklaza ne dodje u situaciju da mu stampac stoji na stolu jer je jedan toner skuplji od samog stampaca.

Kao sto vecina vas zna trenutno se uspesno rade reciklaze za sledece modele HP stampaca:

Hp 1010/1012/1015/1018/1020/1022/3015/3020/3030/3050
Hp 1000/1005/1200/1220/3330/3380
Hp 5L/6L/1100/1100a
Hp 1160/1320/3390 (ovi modeli imaju cip na sebi, zamena cipa je OBAVEZNA ako je stampac u mrezi ili se koristi za multifuncijske modele. Ako se ne zameni cip stampac ce javljati da nema tonera ali ce stampati dokumente ako je u mrezi sa vremena na vreme ce javiti da nema tonera i cela stampa staje dok se ne pritisne OK, na multifuncijskim masinama nece raditi uopste ako nema novi cip. Dakle uvek pitati servisera da li u cenu lazi zamena cipa ili ne).
HP 1300 (isto vazi u vezi cipa)
HP 2100
HP 2300 (isto vazi u vezi cipa)
HP 24xx (isto vazi u vezi cipa)
HP 42xx (isto vazi u vezi cipa)
HP 43xx (isto vazi u vezi cipa)

SAMSUNG

ML 1510/1520/1710/1750 (Kod ovih modela postoje dve vrste kaseta jedna je za 1000 strana a druga za 3000. Razlika je u izgledu, model od 3000 strana vizuelno ima veci poklopac malo je (deblji) i ima cep sa strane). Voditi racuna model 1510 i 1520 ili 1710 izgledaju na oko isto ali se ne mogu koristiti u oba modela dakle 1510/1710 jedan model 1520 drugi model.

SCX 4100 MFC masina
SCX 4216F (jedan od najzastupljenijih modela. Voditi racuna pri reciklazi i reci serviseru da na kasetu obavezno stavi nov mali stakleni osigurac u protivnom ce masina stalno javljati da nema tonera, stampace skenirace ali ce faxove umesto stampe stavljati u memoriju. Originalni toneri uglavnom dolaze bes osiguraca.)
SCX 4200

LEXMARK modeli imaju nesto skuplju reciklazu zbog cipa na svakoj kaseti

E 230/232 (stampac ima cip koji MORA da se zameni u protivnom stampac staje i ne prihvata ni jednu komandu.)
E 120 (kao i model 232)
X 215 (isto vazi kao i za model SAMSUNG SCX 4216)

COLOR LASER

HP 1500/2500/2550 (imaju cip koji mora da se zameni. Neki useri su taj problem resili rotiranjem cipa, sa jedne boje na drugu. Nisam probao i ne znam da li je izvodljivo)

HP 1600/2600 (ima cip ali reciklaza izgleda izvrsno, ko hoce HP i to kolor trenutno preporuka od mene)

SAMSUNG 500/550

SAMSUNG 510 (ima cip koji mora da se menja)

Nadam se da sam pomogao koliko toliko pri odabiru stampaca. Ovo je mali vodic za one koji zele da kupe stampac a kasnije da recikliraju kasete.

Pozdrav

Bravo Bosko ((; mene je mrzelo da napishem ovo shto ti jesi al kad bolje razmislim u odgovaranju sam otkucao x puta vishe nego ti sada :)
Mozda dodam neshto za inkjet stampace.
poz deki

Poslednja izmena:
Evo konkretno pitanje u vezi kolor HP 2600n, jurim za firmu da recikliram ali niko nece zbog chipa? Ko to uopste radi?

Misli se na reciklazu tonera, naravno. Procitaj prvu recenicu do kraja :)

Ок, нисам баш био сигуран... због наслова. Тhx за појашњење...

@fanatic

Sto nisi spomenuo Canon tj.dodao uz HP modele jer uglavnom koriste iste tonere ?

( npr LBP2900 = HP 1010/1012/1015/1018/1020 )

Reciklaza kertridza = dopuna patrona u kojima se nalazi materijal "toner" koji se koristi kod laserskih shtampacha za nanoshenje na papir iliti shtampanje. U zavisnosti od tipa, cene u odnosu novi su od 50 pa do 80% nize. Kvalitet zavisi od stanja u kakvom se nalazio Vas kertridz pre dopune kao i od kvaliteta dopune ( da li se odvoji na istu sat vremena i rasklopi ceo kertridz, detaljno ochisti, pregleda svaki deo, zameni dotrajalo ili samo sipa odgovarajuca kolichina tonera ) shto naravno rezultira i razliku u ceni samo sipanje je 30%-50% jeftinije od drugopomenute varijante. Po principu kol'ko para tol'ko muzike.

ja dodajem moj stampac canon lbp 660, isto deli toner sa hp

CANON LBP 800/810/1120 Isto sto i Hp 1100/1100 A
CANON LBP 460/660 HP 5L/6L
CANON LBP 2900 HP 1010/1020/1018

Sta je sa tonerom za Samsung ML-2010P laserski stampac? Moze li se on jeftino reciklirati?

Nisam jos kupio taj stampac, vec se raspitujem pre kupovine kako bih znao koji se sve mogu uspesno reciklirati. Ovaj forum mi je dosta pomogao pa cu videti. Jos nisam odlucio. Koliko sam shvatio najbolje je kupiti HP 1018 ili Canon LBP-2900. Sta mislite o Samsung ML-2010P? Pozdrav!

Na Samsung 1510 i 1710 stampacima se mogu koristiti i toneri za 1520 samo je potrebno odsrafiti jedan limcic na samom stampacu i time postaje kompatibilan sa oba tipa tonera. Ja tako vec neko vreme koristim toner za 1520 od 1000 strana.

Nisam jos kupio taj stampac, vec se raspitujem pre kupovine kako bih znao koji se sve mogu uspesno reciklirati. Ovaj forum mi je dosta pomogao pa cu videti. Jos nisam odlucio. Koliko sam shvatio najbolje je kupiti HP 1018 ili Canon LBP-2900. Sta mislite o Samsung ML-2010P? Pozdrav!

Po meni dobar štampač (SAMSUNG ML 2010) za taj novac.

Od skoro smo poceli proizvodnju toner kaseta. (uvozi se poluproizvod) i apsolutno je sve novo u toneru. Kućište, OPC, Magnetni valjak, biksne magnetnog valjka, Doctor blade, Wiper blade, PCR rolna. Čak i šrafovi. ;) Toner vrhunskog kvaliteta kao i talk (metuzala) za OPC i wiper blade.
Trenutno se pravi lager od septembra počinje prodaja po izuzetno niskim cenama.

Svi cjete pocrkati od tog praha :( Googlajte malo...pre nego pochnete time da se bavite...

Trebala bi da mi se odradi reciklaza ili reparacija tonera, ili cega vec, za Konica Minolta 1300w stampac. Nakon dve godine koriscenja pocele su da se pojavljuju vertikalne bele linije celom visinom stranice pri stampi pa mislim da je nesto otislo, strucnjaci nek kazu sta da se radi, pa ako moze da se sazna cena takve operacije i naravno ko je radi?

hvala

Poslednja izmena:
Meni je "otisao" ovaj ketridz za HP1020.Hteo bi da recikliram ali me interesuje koliko on moze da stoji prazan posto mi nece trebati stampac bar mesec dana.
Pozdrav

Svi cjete pocrkati od tog praha :( Googlajte malo...pre nego pochnete time da se bavite...

Kod mene u firmi smo pri kraju montiranja posebnih komora za punjenje tonera, koje izgledaju kao one providne kutije u kojima Homer sa onim rukavicama za ruke hvata neki radioaktivni elemenat... Komore su spojene na specijalni usisivac koji non stop izvlachi toner prah da ne bi dosao do respiratornih organa servisera koji recikliraju tonere.

Inace za one koji ovu akciju sami sprovode u kucnoj radinosti - zaista se raspitajte pre nego nastavite da se trujete... Toner prah se lepi na zidove plucja i ne moze nikako iz istih da se izbaci, a prilikom otvaranja i praznjenja tonera u prostoriji u kojoj radite jos dugo ostaju sitne cestice u vazduhu ...

@Alex
Moze da stoji bez problema duze vreme,nije kao kod ink-jet stampaca pa da mastilo zapekne.

Svaka cast fanatic...Reci mi koje bi multifunkcijske laser uredjaje (monohromatske, da imaju i fax opciju) predlozio sa kupovinu za manju firmu (znaci trebaju 2 komada, po mogucstvu jeftini iz entrylevel klase) a da se mogu uspjesno reciklirati (a da ih ima na nasem trzistu za nabaviti), cime bi i cijena stampe bila dosta nizaI koja je razlika u cijeni izmedju repariranog i originalnog tonerkertridza (ako moze primjer recimo za uredjaj koji ces predloziti).

Hvala...

Poslednja izmena:
SAMSUNG SCX 4521. Reciklaza tonera za taj model je 1416,00 sa PDV-om. Kompatibilni toner tu negde oko 2500,00 sa PDV-om. Nov toner: Pojma nemam. :)

bruyoni shto se tiche tvog uredjaja ili je loshe punjen pa se zapushio malo ili ti je bubanj otishao. Ako je otishao bubanj onda kupi novi shtampach ne isplati se popravka.

bruyoni shto se tiche tvog uredjaja ili je loshe punjen pa se zapushio malo ili ti je bubanj otishao. Ako je otishao bubanj onda kupi novi shtampach ne isplati se popravka.

Znaci tako stoje stvari... Hvala. Aj mi jos asmo reci znas li ti, il ineko drugi, kod koga bi proverenog u NS-u mogao odneti da mi to proveri posto ako je zapuseno to znaci da ovaj sto puni i nije bas vican u tome.

U metrou SAMSUNG ML 1610 47xx dinara sa PDV-om. Po meni se ne isplati ni nositi ga na gledanje za te pare. Dobiješ nov štampač sa novim tonerom, garancijom itd ...

Da li i u metrou ide erc garancija na 3 godine? Ako ide onda za te pare ...greota ne uzeti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno