Šta je novo?

Štampači: reciklaža tonera

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam HP1018 stampac koji koristi tonere oznake Q2612A. U ponudi jedne firme sam video da imaju toner kasetu Q2612A JUMBO koja je specijalno prilagođena za dopunu tonerom koji se isporučuje uz kasetu kao dodatak za štampanje dodatnih 2500 strana. Tvrde da sa ovim mogu otstampati 5000 stranica. Cena je za oko 1000din veca od Q2612A. Zanima me je li ko koristio ovaj jumbo toner i isplati li se kupovati?

Na početku ste napomenuli da ćete napisati nešto i o INKJET štampačima...

Ako ne može slična lista kao u prvom postu, jel mogu da vas zamolim da mi kažete sledeće...

Trebao bih da napravim neki posao, tipa, štampanje cca 500 listova a4 u koloru...
Koji štampač vredi uzeti, a da prođem podrazumeva se najjevtinije...
Neki laserski ili inkjet...
Ako je inkjet u pitanju, po kojoj ceni se refiluju, koji štampač je najjednostavnije refilovati...

Nadam se da će biti odgovora!

ZzopP

Imam HP1018 stampac koji koristi tonere oznake Q2612A. U ponudi jedne firme sam video da imaju toner kasetu Q2612A JUMBO koja je specijalno prilagođena za dopunu tonerom koji se isporučuje uz kasetu kao dodatak za štampanje dodatnih 2500 strana. Tvrde da sa ovim mogu otstampati 5000 stranica. Cena je za oko 1000din veca od Q2612A. Zanima me je li ko koristio ovaj jumbo toner i isplati li se kupovati?

Kako dodatni toner ? Daju ti punu kasetu plus prah da sam dospes za jos 2500 strana ???

Bas tako. Puna kaseta tonera za 2500 stranica + flasica sa prahom za punjenje kad nestane praha u toneru. Kaseta je, kazu, posebno prilagodjena za dopunu prahom u kucnoj radinosti. Imas pm.

Reciklazu ya taj model hm ima dosta firmi ali probaj Sipa pen na Banovom Brdu..

Moze neko da mi pojasni reciklazu tonera za samsung 2010P, ne necu sam da radim vec me zanima kako zadrzati garanciju (od 3 godine) kad na stampacu pise da se dopunjavanjem tonera i upotrebom neoriginalnih kertridza gubi garancija na stampac. Kako sam cita nesto treba paziti da mi vrate original kertridz pa ako se pozivam na garanciju da njega ubacim umesto dopunjenog. Jel to znaci da treba da kupim jos jednu celu kasetu pa da nju dopunjavam a da ova originalna stoji u slucaju kvara? Ocu to da znam posto mi je pocelo nestajati praha.
I ako moze neko da mi preporuci, moze na PM ako ne moze ovde, ko bi mi u NS mogao obaviti tu operaciju posto vidim da su u telix-u kertridzi jeftiniji od novog stampaca za 300 din :S:

Hvala

posto vidim da su u telix-u kertridzi jeftiniji od novog stampaca za 300 din :S:

Hvala

Toner za ML-2010 (3.000 strana) 5.799,75 70.30

QQ, pa nov stampac je toliko :) Jel to znaci da bez tonera ostatak kosta 300-500 din? :mad::wall::-devil-::-devil-::p:p:p

Ili nasi prodavci malo... Beep-uju :)

Poslednja izmena:
ml-2010 kada stigne ima toner za 1000 listova;)
a kada pazarish toner on je deklarisan na 3000 listova;)

Eto razlika ;)

Zar ti je skupo 2din/strani sa sve papirom?

Da se i ja priključim. Želim da kupim HP 1600 color. Raspitivao sam se i dobio sledeće odgovore. Pa to sa vama želim da proverim.
1. Refilovanje tonera u boji je moguća i radi se veoma uspešno cena oko 2500 din. po komadu.(prah i čip)
2 Refilovanje crnog tonera ( da ne bude zabune: u okviru color štampača) je moguća ali nije u potpunosti uspešna, tj prilikom štampe ostaje crni trag.

Tako da je preporuka: color tonere refiluj a da crni kupujem nov što i nije baš iplativo za naše uslove.

Da li neko ima povoljnije informacije što se crnog tonera tiče?

crni toner zbilja radi background ali nije vezan samo za crni toner, to se moze desiti i sa ostalim bojama, malo teze ali se desava pogotovo kada se printa tezi papir. Ja punim 1600 bez problema ikakvih, ali je printer pravo pravcato smece! Usput, imam ga.

Dobro 1600, a šta kažeš ili šta si čuo za HP 2605. Da li je upitanju ista serija ili poboljšana varijanta

Poslednja izmena:
jel radio neko refilovanje tonera iz Lexmark e120 ? ako jeste za koliko para i gde ?

videh ovo u cenovniku

Prah za Lexmark E-120/232 500gr. ~ 850 dinara

pa jel to znachi da mogu ja sam da dopunim toner ili ipak moram da nosim u neki servis ?

Moras da promenis i cip koji je negde oko 500-600 dinara.

sto se tice cipa najbolje vam je da kupite najobicniji osigurac koji kosta nekih 20-50 dinara i stavite:) Cale vec skoro 2 godine tako menja na Samsungu SCX-4216F

Poslednja izmena:
osigurach ? kakav osigurach ? ajde molim te pojasni malo, nemam bash mnogo iskustva sa refilovanjem tonera

Osigurač je za modele SCX 4216 i SCX 4521 a čoveku treba LEXMARK E 120 koji ima čip na sebi koji košta oko 500-600 dinara.

canon mp 210

ima li neko resenje za kertridze za ovaj stampac,jer posle prvog punjenja nece stampac da stampa vec prijavljuje E 6,kako se ovo resava.hvala:wall:

Ja imam canon mp 160
prijavljuje gresku E4, a ja mislila trojka naopacke i broj cetiri. Sve jedno, samo se prikljucujem pitanju tj. koliko i kako da napunim ketridze a da ih ne ostetim. Iz Leskovca sam, daleko od Bg! Jedan u boji sam vec ostetila. Punjenje obadva naplacuju 650 din u Nisu! Ko zna neka pomogne!

Neko je vec pitao na prethodnoj strani, ali nema odgovora.

Imam Samsung 4521F, da li se punjenjem startnog tonera dobija veci kapacitet ili isto oko 1000 strana. To mi je malo, pa cisto da znam da li da kupujem veci.

Relativno je hitno, pa ako iko ista zna neka javi.

P.S. Kako se vidi broj odstampanih strana, test strana?

sta se desava za reciklazom za HP color 3600

Neko je vec pitao na prethodnoj strani, ali nema odgovora.

Imam Samsung 4521F, da li se punjenjem startnog tonera dobija veci kapacitet ili isto oko 1000 strana. To mi je malo, pa cisto da znam da li da kupujem veci.

Relativno je hitno, pa ako iko ista zna neka javi.

P.S. Kako se vidi broj odstampanih strana, test strana?

Isti je startni toner kao i novi, stvar je u kolicini praha. Broj strana ces naci kada odstampas neki od onih rerort-ova ili test strane cini mi se.

Sve u svemu, ne moras da kupujes novi toner da bi imao vise od 1000 strana.

@fanatic
Hvala.
Nasao sam test page.
Na samom stampacu: Menu/8.Reports/System data - cisto ako nekom zatreba.

jel neko reciklarao tonere tehnikom "probusiti rupu, napuniti i zatvoriti" :D?

Video sam jedan vodic za ovakvu vrstu refiliranja. Googlajte ako vas zanima./

jel neko reciklarao tonere tehnikom "probusiti rupu, napuniti i zatvoriti" :D?

Video sam jedan vodic za ovakvu vrstu refiliranja. Googlajte ako vas zanima./

Najgora moguća varijanta jer se tako ne prazni otpadni toner. "SKUPLJA DARA NEGO MERA" :d:D

Evo koga zanima ja sam na ovom sajtu našao popriličan broj uputstava zajedno slikama za reciklažu tonera za štampače na domaćem jeziku pa možda još nekom bude od koristi...generalno vidim da ima mnoštvo korisnih informacija vezanih za štampače, kako laserske tako i inkjet.

Poslednja izmena:
Postoji li gruba predstava kojih 5 tonera su najprodavaniji u Srbiji?

Imam štampač NEC SuperScript 870 star devet (ili osam) godina . Naravno, toner je odavno prazan a valjak je oštećen na jednom mestu pri štampanju koverti, pa je sada cela skalamerija spakovana u kutiju u podrumu.

Ono što me interesuje je da li je moguće negde kod nas nabaviti taj komplet (toner-valjak) i koliko je isplativa reciklaža tog tonera? Da li mi je jednostavnije da pokušam sa prodajom štampača za 10-20 € i kupim HP 1020 koji je trenutno, čini mi se, Best Buy?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno