Šta je novo?

Šta kopate od CPU coina?

ako je tako onda mi ne vredi bamt za cpu mining, pokrenuo sam 64bitni ubuntu koji spominje Zhule sa usb-a bez instalacije i sta dalje u terminalu nece da odradi kompajliranje ne znam ni koja je komanda da skine sa neta pa sam snimio fajl u zip formatu na usb u download folder raspakovao ga i iz terminala usao sa cd komandom u taj dir medjutim dalje ne reaguje na ./autogen.sh i ./configure...not found izbacuje sta nisam dobro uradio? odo da vracam hard nema vajde ni danas od ovog:S: ...inace ovaj ubuntu bas fino izgleda i radi :)

Poslednja izmena:
Zadrzi taj Ubuntu negde, trebace ti za rudarenje ;)

Inace, treba ti i git.

Znaci, ovako:

sudo apt-get install update
sudo apt-get install build-essential
sudo apt-get install git

pa onda iskopiras link od git repo-a (imas https:/ link dat na stranici)

git clone [https link od repository]
cd cpuminer-yescrypt [tj. naziv repo-a koji si kopirao]
./autogen.sh
./configure
make

Proveri koje dependencies taj source trazi da bi mogao da bude kompajliran, pise isto na github-u

trebace verovatno:

sudo apt-get install libcurl4-openssl-dev

i to instaliraj pre nego sto pozoves ./autogen.sh

Ako zapnes, ti vici :D

zapelo u startu :d
update - E: unable to locate package update
essential isto
git uspela instalacija

git clone bla bla uspeo da ga nadje i skine na flash i kad dodjem do njegovog dira i startujem autogen corak...not found
onda sam se vratio u ubuntu dir i probao odavde install update ovo nece a zato reaguje na essential i onda trazi dpkg-dev pa sam probao njega da instalirampa spominje libdpkg-perl i tu sam se izgubio...
ovaj sto si ti napomenuo trazi librtmp-dev i libssl-dev...
a taj dependencies za source sto spominjes je na ovoj strani http://curl.haxx.se/libcurl/
Sve u svemu zacin C+ i to otrovan, a sta mislis posto ne znam sta radim da ja sve ovo batalim i vratim se na na hard? Nemoj samo da je problem sto koristim neistaliran ubuntu ako sam dobro razumeo instaliran moze da ide samo na hard

Poslednja izmena:
Ne znam, ali bih ja koristio instaliran ubuntu. Mozes da napravis dual boot bez problema ;) A mozes da kopas i kroz vmware bez problema ;)

Moja greska -
sudo apt-get update (ne install update)

sudo apt-get install build-essential - ovo bi trebalo da radi, kod mene radi.

probaj sudo apt-get install automake autoconf

te varijante sa dual boot i vm sam vec snimio listajuci na linux forumima trenutno me ne zanimaju a kad nabavim ssd verovatno ce mi biti zanimljive. Sad mi je prioritet da proradi mining sa usb-a i oslobodim hard kako bi ga prebacio na drugi komp.
Evo ovako uspele su sve 3 instalacije! samo neznam da li je ova treca instalacija neophodna. Kada probam da startujem prvo nesto zeza sa autogen.sh a zatim krene da radi i izbaci
Makefile.am:12: warning: 'INCLUDES' is the old name for 'AM_CPPFLAGS' (or '*_CPPFLAGS')
Makefile.am: installing './INSTALL'
Makefile.am: installing './depcomp'
configure.ac:120: error: possibly undefined macro: AC_MSG_ERROR
If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
See the Autoconf documentation.

probao sam opet git nece
ubuntu@ubuntu:~/Downloads/cpuminer-yescrypt$ git clone htpps://github.com/noncepool/cpuminer-yescrypt
Cloning into 'cpuminer-yescrypt'...
fatal: Unable to find remote helper for 'htpps'

i onda sam se vratio na configure
ubuntu@ubuntu:~/Downloads/cpuminer-yescrypt$ ./configure
checking build system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking host system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking target system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p
checking for gawk... no
checking for mawk... mawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking whether make supports nested variables... yes
checking whether to enable maintainer-specific portions of Makefiles... no
checking for style of include used by make... GNU
checking for gcc... gcc
checking whether the C compiler works... yes
checking for C compiler default output file name... a.out
checking for suffix of executables...
checking whether we are cross compiling... no
checking for suffix of object files... o
checking whether we are using the GNU C compiler... yes
checking whether gcc accepts -g... yes
checking for gcc option to accept ISO C89... none needed
checking whether gcc understands -c and -o together... yes
checking dependency style of gcc... gcc3
checking for gcc option to accept ISO C99... -std=gnu99
checking how to run the C preprocessor... gcc -std=gnu99 -E
checking for grep that handles long lines and -e... /bin/grep
checking for egrep... /bin/grep -E
checking whether gcc -std=gnu99 needs -traditional... no
checking dependency style of gcc -std=gnu99... gcc3
checking for ranlib... ranlib
checking for ANSI C header files... yes
checking for sys/types.h... yes
checking for sys/stat.h... yes
checking for stdlib.h... yes
checking for string.h... yes
checking for memory.h... yes
checking for strings.h... yes
checking for inttypes.h... yes
checking for stdint.h... yes
checking for unistd.h... yes
checking sys/endian.h usability... no
checking sys/endian.h presence... no
checking for sys/endian.h... no
checking sys/param.h usability... yes
checking sys/param.h presence... yes
checking for sys/param.h... yes
checking syslog.h usability... yes
checking syslog.h presence... yes
checking for syslog.h... yes
checking for sys/sysctl.h... yes
checking whether be32dec is declared... no
checking whether le32dec is declared... no
checking whether be32enc is declared... no
checking whether le32enc is declared... no
checking for size_t... yes
checking for working alloca.h... yes
checking for alloca... yes
checking for getopt_long... yes
checking whether we can compile AVX code... yes
checking whether we can compile XOP code... yes
checking whether we can compile AVX2 code... yes
checking for json_loads in -ljansson... no
checking for pthread_create in -lpthread... yes
./configure: line 5609: syntax error near unexpected token `,'
./configure: line 5609: `LIBCURL_CHECK_CONFIG(, 7.15.2, ,'
ubuntu@ubuntu:~/Downloads/cpuminer-yescrypt$ make
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.
ubuntu@ubuntu:~/Downloads/cpuminer-yescrypt$ ./minerd
bash: ./minerd: No such file or directory

mozda da ponovo formatiram flash pa da probam bez te instalacije autoconfig ili daj neku ideju sta dalje?

Poslednja izmena:
Nece da ti radi git kad nisi stavio kompletan link.

Kod:
git clone https://github.com/noncepool/cpuminer-yescrypt.git

Problem je ako koristil live ubuntu instaliraj ga na usb stick ako neces dual boot. Ako te zeza ./configure probaj ovako sudo ./configure

Poslednja izmena:
Nece da ti radi git kad nisi stavio kompletan link.

Kod:
git clone https://github.com/noncepool/cpuminer-yescrypt.git

Problem je ako koristil live ubuntu instaliraj ga na usb stick ako neces dual boot. Ako te zeza ./configure probaj ovako sudo ./configure

ok zaboravio sam git na kraju sad cu probati, ali kako da ga instaliram na usb kad pise da treba 7gb a usb mi je od 4gb...

ova isplativost bsty, ni tamo ni vamo. I da kopash i da ga ne radis...

nisam siguran sta sam sve radio samo dok ovo nije pokrenuto sudo apt-get install automake autoconf dalje nije hteo da mrdne sa autgen.sh. Razocaran sam opet brzinom mada je znatno bolje u odnosu na bamt 0.52 khs ali i dalje dosta slabije od windowsa gde imam 0.92 khs. Da li moze brze ili je ovo plafon?

ja dobijam 0.13 khs po jezgru u linuxu a u win 7 0.23khs sa atlonom 5350 po jezgru, nesto nije kako treba. Da li svaki put kad nestane struja moram sve ponovo ove operacije da otkucam?

Ne, dovoljno je da udjes u folder i pokrenes miner (./minerd .... ......).

A mozes i da napravis bash scrypt, nesto slicno bat fajlu u windowsu. New document, ubacis komandu unutra, sacuvas ga sa .sh ekstenzijom. Onda kucas chmod a+x [naziv fajla]. I zatim pokreces sa nazivom te skripte [./naziv.sh].

Ne, dovoljno je da udjes u folder i pokrenes miner (./minerd .... ......).

A mozes i da napravis bash scrypt, nesto slicno bat fajlu u windowsu. New document, ubacis komandu unutra, sacuvas ga sa .sh ekstenzijom. Onda kucas chmod a+x [naziv fajla]. I zatim pokreces sa nazivom te skripte [./naziv.sh].

kada se resetuje komp sve zaboravi pa moram sve ponovo da ukucavam, sad ne mogu da pokrenem opet bsty miner ne mogu da se setim sta sam sve radio pa sam presao na magi. install update,build essential,git pa onda git clone... cd cloniran i nista dalje nece ./autogen.sh not found isto i config. Onda sam instalirao autoconfig zatim reaguje autogen pa prijavljuje nesto da fali. Probao sam taj curl da cloniram nece pa sam iz ubuntuovog firefoxa downloadovao Dependencies: libcurl http://curl.haxx.se/libcurl/ jansson http://www.digip.org/jansson/ (jansson is included in-tree). curl sam nasao u bin dir-u pa sam ga odatle instalirao ne znam da li je ovo ok ali ovaj jansson nejde nikako ne reaguje na autogen a kontam da treba da se instalira kako? valjda ce proraditi autogen magi nakon te instalacije...

Downloads: https://sourceforge.net/projects/cpuminer/files/ Git tree: https://github.com/pooler/cpuminer da li i sa ovim mogu da se kopaju ovi novcici ili je bolja ova prva varijanta?

Poslednja izmena:
U live modu se resetuje sve nakon restarta racunara zato moras instalirati linux ili na usb ili dual boot

Bilo koji. Ako se dobro sjecam instalacuja zauzme oko 6.5gb na flashu. Probacu danas pa javim koliko tacno zauzme.

da za ovaj ubuntu 14 lts sto se zezam instalacija je 6.5gb a da li moze da stane sve na 8gb sa instalacionim fajlovima ne znam morace neko da proba na 16gb usb sigurno moze uglavnom vratio sam se na windows nikako ne mogu da resim problem sa ovim linuxom...

Ja bih sa jednog od 8gb istalirao na drugi od 8gb... ne sve na jedan.

Trenutno nemam stick da probam ali vidim da je RS probao. Uglavnom mozes da instaliras da drugog flesha a moze i sa DVD.

Trenutno nemam stick da probam ali vidim da je RS probao. Uglavnom mozes da instaliras da drugog flesha a moze i sa DVD.

Lakse mi je, a mislim i brze sa usb na usb. sutra cu da probam.
A sve to radim radi jednog zanimljivog projekta, koji cu ovde kasnije prikazati ako uspe.

ja ga radim. Cena ide lagano gore. Videcemo

jel nisu menjali nista od onda, neki miner i slicno, od kad pisasmo za njega

na kom si poolu, da menjam nonce-pool ili?

Poslednja izmena:
Ovde sam. Nisu nista menjali.....

jel isplativiji sad magi ?

trenutno nije cini mi se a i manje daje nego kad je startovao v2 miner, za ovaj moj atlon trenutno je malo isplativiji bsty nista drasticno ostavicu ovako do sutra pa cu onda da se saberem i vidim sta je tacno isplativije. Da li je neko iskoristio besplatni cloud mining za mesec dana koji reklamiraju na bitcointalk forumu na temi za magi? Traze racun, potvrdu identiteta, skidaju neku sicu posle vracaju na kraju meseca itd. samo koliko sam shvatio jedino pod linuxom radi i tu sam se pogubio a i tamo oko odjave mininga na kraju meseca je konfuzno objasnjeno ne znam koliko je sigurno doduse 20kh/s nije bas za bacanje...

Ja nisam koristio. Gledam sta je najisplativije kopati fx-ovima. Izgleda da je bsty isplativiji od svih cryptonight valuta.

Nazad
Vrh Dno