Šta je novo?

čišćenje ventilatora

pmb

Poštovan
Učlanjen(a)
03.06.2016
Poena
95
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 7950x + Arctic III 360
Matična ploča
MSI B650 MAG Tomahawk Wifi
RAM
2x32GB Kingston DDR5 6000MHz
GPU
MSI RTX 3090
Storage
1TB KC3000 + Crucial m.2 500 2HDD od po 4TB (WD RED i Blue)
Zvuk
Microlab Solo 6c+S.M.S.L SU-1 DAC
PSU
FSP Hydro PTM PRO 1350W
Kućište
Lian Li Lancool 216 argb
Monitor
AOC 31.5" Q3279vwf
Miš & tastatura
najobičnija Logitech+ Redragon miš
Ostale periferije
LogiC270 Epson L386
Laptop
Lenovo
Mobilni telefon
Google Pixel 7a
Pristup internetu
  1. Optički internet
uh, upravo sam potražio u par apoteka 99% izopropil alkohol za potrebe čišćenje smola sa ventilatora kućišta i vodenog i u svakoj mi kažu da te čistoće po apotekama neću naći. Uzeo sam na kraju galenikin koncentrovani etil alkohol (ethanol concentratum) 96%, to je najjače što su imali. da li je ono dobro za skidanje one "smole" slepljene prašine na ventilatorima kućišta i vodenog hlađenja? A da ne razara plastiku.? koliko je agresivno? Jel imao neko iskustva?

duvanje kompresorom ne pomaže! koristio bih uz to četkicu za puder.

a "ideju" za IZO alco mi dao ko drugi nego AI.

Odličan je za to. Nema čistog Izoprpilila u apotekama, samo vodnjikav i sa nekim uljem za trljamje i obloge. (Medicinski Rubbing alkohol). Štamparije troše velike količine čistog konccentrisanog izopropila.

Samo ovo:

1749816970171.png

Odličan je za to. Nema čistog Izoprpilila u apotekama, samo vodnjikav i sa nekim uljem za trljamje i obloge. (Medicinski Rubbing alkohol). Štamparije troše velike količine čistog konccentrisanog izopropila.
znači, polako i u manjoj količini pa pažjivo i neće biti problema ni sa etanolom? Da ne topi - nagriza plastiku to mislim
sredstvo koje je @MegaSkot predložio ne nalazim u prodaji u Srbiji

Ma ne topi i ne oštećuje ništa kada može i da se pije. Za mormalno čišćenje može in tečnost za čišćenje prozora ili Odmašćivać kao Lava.

Isopropil se lako nađe po oglasima, ja sam poodavno naručio dvolitru za oko 1400 dinara i presipam i boce iz kojih se lakše aplicira a ostatak čuvam na tamnom i suvom mjestu, što kažu.

uh, upravo sam potražio u par apoteka 99% izopropil alkohol za potrebe čišćenje smola sa ventilatora kućišta i vodenog i u svakoj mi kažu da te čistoće po apotekama neću naći. Uzeo sam na kraju galenikin koncentrovani etil alkohol (ethanol concentratum) 96%, to je najjače što su imali. da li je ono dobro za skidanje one "smole" slepljene prašine na ventilatorima kućišta i vodenog hlađenja? A da ne razara plastiku.? koliko je agresivno? Jel imao neko iskustva?

duvanje kompresorom ne pomaže! koristio bih uz to četkicu za puder.

a "ideju" za IZO alco mi dao ko drugi nego AI.
Ja cistim elise ventilatora i ventilatore alkoholom od 70% i budu ko novi skine svu masnocu i ne ostecuje plastiku, ne izbeli je, mislim da 96 i 99% mogu nagristi i izbeliti plastiku.
Tolet papur naprskas alkohol i cistis dva tri puta i ventilator ko nov,samo ga skini sa kucista da mozes lakse prici i ocistiti.

• Like
Reagovanja: pmb
96% ne može da ošteti plastiku provereno, ja ga koristim za sve.

Ja za čišćenje ventilatora ne koristim nikakve alkohole (više volim da pijem one sa manjim postotkom :) ), OVO sasvim dobro obavlja posao, a tu mislim na onaj produžetak sa četkicom. A koristim to dva puta godišnje i sasvim je dovoljno da nema potrebe za bilo kakvom tečnošću.

To može kad nije u pitanju štroka od duvanskog dima ili kuvanja, vlaga ulepi sve to pa bez ribanja alkoholom a nekad mora i sredstvo za odmašćivanje kao što je Axel Sgrasso nema šanse da se očisti.

Lepo radi i tečnost za pranje prozora.

Pazi dolazili su mi ekrani koji su upljuvani, to ne moze ni Mer za staklo ni alkohol 96% da skine lepo, sa Axelom skinem to najgore pa onda za staklo i na kraj cista krpa da se skine masnoca, ako mora i alkohol i to je to.
Isto kad se ventilator ne rasklapa sto su ovi noviji svi, nalijem spric i iglom axel pa provrtim malo pa onda isto to alkoholom i ostavim da se susi. Vent radi taman dok novi ne stigne iz kine mada radi ok i duze.

Da, Axel baš jak odmašćivać ali ostavi neku lepljivu skramu pa onda mora posle i to da se čisti nečim drugim. Umesto šprica ja upotrebim četkicu za slikanje uljanim bojama pa umočim u neku malu posudu.

Nazad
Vrh Dno