Šta je novo?

čišćenje ventilatora

pmb

Poštovan
Učlanjen(a)
03.06.2016
Poena
95
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 7950x + Arctic III 360
Matična ploča
MSI B650 MAG Tomahawk Wifi
RAM
2x32GB Kingston DDR5 6000MHz
GPU
MSI RTX 5090 Vanguard Soc
Storage
1TB KC3000 + Crucial m.2 500 2HDD od po 4TB (WD RED i Blue)
Zvuk
Microlab Solo 6c+S.M.S.L SU-1 DAC
PSU
FSP Hydro PTM PRO 1350W
Kućište
Lian Li Lancool 216 argb
Monitor
AOC 31.5" Q3279vwf
Miš & tastatura
najobičnija Logitech+ Redragon miš
Ostale periferije
LogiC270 Epson L386
Laptop
Lenovo
Mobilni telefon
Google Pixel 7a
Pristup internetu
  1. Optički internet
uh, upravo sam potražio u par apoteka 99% izopropil alkohol za potrebe čišćenje smola sa ventilatora kućišta i vodenog i u svakoj mi kažu da te čistoće po apotekama neću naći. Uzeo sam na kraju galenikin koncentrovani etil alkohol (ethanol concentratum) 96%, to je najjače što su imali. da li je ono dobro za skidanje one "smole" slepljene prašine na ventilatorima kućišta i vodenog hlađenja? A da ne razara plastiku.? koliko je agresivno? Jel imao neko iskustva?

duvanje kompresorom ne pomaže! koristio bih uz to četkicu za puder.

a "ideju" za IZO alco mi dao ko drugi nego AI.

Odličan je za to. Nema čistog Izoprpilila u apotekama, samo vodnjikav i sa nekim uljem za trljamje i obloge. (Medicinski Rubbing alkohol). Štamparije troše velike količine čistog konccentrisanog izopropila.

Samo ovo:

1749816970171.png

Odličan je za to. Nema čistog Izoprpilila u apotekama, samo vodnjikav i sa nekim uljem za trljamje i obloge. (Medicinski Rubbing alkohol). Štamparije troše velike količine čistog konccentrisanog izopropila.
znači, polako i u manjoj količini pa pažjivo i neće biti problema ni sa etanolom? Da ne topi - nagriza plastiku to mislim
sredstvo koje je @MegaSkot predložio ne nalazim u prodaji u Srbiji

Ma ne topi i ne oštećuje ništa kada može i da se pije. Za mormalno čišćenje može in tečnost za čišćenje prozora ili Odmašćivać kao Lava.

Isopropil se lako nađe po oglasima, ja sam poodavno naručio dvolitru za oko 1400 dinara i presipam i boce iz kojih se lakše aplicira a ostatak čuvam na tamnom i suvom mjestu, što kažu.

uh, upravo sam potražio u par apoteka 99% izopropil alkohol za potrebe čišćenje smola sa ventilatora kućišta i vodenog i u svakoj mi kažu da te čistoće po apotekama neću naći. Uzeo sam na kraju galenikin koncentrovani etil alkohol (ethanol concentratum) 96%, to je najjače što su imali. da li je ono dobro za skidanje one "smole" slepljene prašine na ventilatorima kućišta i vodenog hlađenja? A da ne razara plastiku.? koliko je agresivno? Jel imao neko iskustva?

duvanje kompresorom ne pomaže! koristio bih uz to četkicu za puder.

a "ideju" za IZO alco mi dao ko drugi nego AI.
Ja cistim elise ventilatora i ventilatore alkoholom od 70% i budu ko novi skine svu masnocu i ne ostecuje plastiku, ne izbeli je, mislim da 96 i 99% mogu nagristi i izbeliti plastiku.
Tolet papur naprskas alkohol i cistis dva tri puta i ventilator ko nov,samo ga skini sa kucista da mozes lakse prici i ocistiti.

• Like
Reagovanja: pmb
96% ne može da ošteti plastiku provereno, ja ga koristim za sve.

Ja za čišćenje ventilatora ne koristim nikakve alkohole (više volim da pijem one sa manjim postotkom :) ), OVO sasvim dobro obavlja posao, a tu mislim na onaj produžetak sa četkicom. A koristim to dva puta godišnje i sasvim je dovoljno da nema potrebe za bilo kakvom tečnošću.

To može kad nije u pitanju štroka od duvanskog dima ili kuvanja, vlaga ulepi sve to pa bez ribanja alkoholom a nekad mora i sredstvo za odmašćivanje kao što je Axel Sgrasso nema šanse da se očisti.

Pazi dolazili su mi ekrani koji su upljuvani, to ne moze ni Mer za staklo ni alkohol 96% da skine lepo, sa Axelom skinem to najgore pa onda za staklo i na kraj cista krpa da se skine masnoca, ako mora i alkohol i to je to.
Isto kad se ventilator ne rasklapa sto su ovi noviji svi, nalijem spric i iglom axel pa provrtim malo pa onda isto to alkoholom i ostavim da se susi. Vent radi taman dok novi ne stigne iz kine mada radi ok i duze.

Da, Axel baš jak odmašćivać ali ostavi neku lepljivu skramu pa onda mora posle i to da se čisti nečim drugim. Umesto šprica ja upotrebim četkicu za slikanje uljanim bojama pa umočim u neku malu posudu.

Nazad
Vrh Dno