Šta je novo?

Čemu PayPal kad imamo E-dućan!?

pochela da se javlja konkurencija :d

Hocu da uplatim news ovih dana, ali e ducan nece da plati.. Kaze da nece da posreduju ako se roba ne salje.. divno..

Pa neće oni da se zamajavaju sa par procenata provizije od uplate. Ako ne zarade minimalno 50% od vrednosti robe po transakciji kroz neke fantomske troškove njima je to neisplativo. Mislim kako da ti naplate tamo neku špediciju, troškove transporta... na news. Jesi li ti svestan koliko mesečno trebaju da daju ministru trgovine zato što je njihov PR. Treba se to nekako zaraditi a plaćanje news naloga nikako nije način za zaradu.

Baš zato što su toliko bahati, nezasiti, bezobrazni nikada neće zaživeti njihov "servis" već će tinjati, tinjati i na kraju kada puste paypal ima da se momentalno ugase. A tako im i treba.

Negde na samom početku poslovanja dok još nije postalo jasno ko su oni "e-dućan" na njihovom sajtu nudili su prodaju franšize za gradove po Srbiji bacim ja pogled tamo kad imam šta i da vidim. Godišnji troškovi njihove franšize bili su daleko veći od 100k evra + sredstava za obrt. Samo sam se nasmejao...

EDIT: Sad bacih pogled na njihov sajt i videh extra ponudu BOX 3cd-a Lepe Lukić za samo 17usd plus troškovi transporta, špedicija, carina, porez, sve zajedno da se ne cenjkamo 100e ako ste raspoloženi za cenjkanje i pravi ste virtuoz u tome možete kupiti za samo 99,99€.

Poslednja izmena:
znaci place mi se od ovakvih stvari. srecom pa ima bar dvocifren broj puta jeftinijih alternativa

Gle narode,ja sam napravio paypal nalog i radi sve bez problema.....Jeste da josh uvek nema srbije u listi zemalja,ali sam napravio nalog koji se vodi na bosnu i hercegovinu i komotno sam uspeo da intesinu master card nakachim na account,verifikujem i sve po redu....

Radi najnormalnije....Jedino od onih 1.5 evro sto skidaju sa kartice radi verifikacije vec mesec dana mi stoji da je to nedospelo....al boze moj.....

Ja jam pokušao to isto da uradim prije jedno godinu dana sa Hypo Master Card (s kojom sam uredno mogao plaćati preko neta), i skinuli su mi nešto tipa 1.9€ (i nikad vratili) a za završetak kreiranja accounta trbao je neki verifikacioni broj koji se dobija kad im stigne to 1.9, koje nije stiglo (a skinuto je). Tako nekako je bilo, ne sjećam se precizno.

ta verifikacija se pokaze na tvom racunu... sve lepo pise tamo... i kad verifikujes onda ti vrate te pare...

Cisto da pitam ovako a da ne pravim novu temu...Npr. zelim nesto da kupim na eBay-u, sta mi je potrebno za to. Tj iz vaseg licnog iskustva, sta prodavci zahtevaju...dal je potreban pay-pal, kreditna kartica, dal moze Intesa internet kartica tj devizni racun, dal moze online banking da se koristi u te svrhe itd...
Naravno znam da treba da su saglsani da salju za Srbiju, imam nalog na eBay-u tako da to nije problem.
Unapred hvala! :) :wave:

Samo paypal, zato i postoje ove teme na benchu...

Samo paypal, zato i postoje ove teme na benchu...

Kao da sam znao da ces ti da odgovoris... :)

Znaci za sve ostalo da se obratim Pay-Pal temi!
Treba sad to sve citati, ali dobro...ima se vremena.:D

EDIT: Cak mislim da imam account na PayPal-u, napravio sam ga dok sam ziveo u Nemackoj ali nikad nisam stigao da ga isprobam... :)

Poslednja izmena:
Kao da sam znao da ces ti da odgovoris... :)

Znaci za sve ostalo da se obratim Pay-Pal temi!
Treba sad to sve citati, ali dobro...ima se vremena.:D

EDIT: Cak mislim da imam account na PayPal-u, napravio sam ga dok sam ziveo u Nemackoj ali nikad nisam stigao da ga isprobam... :)

Paypal otvoren u Nemachkoj ti bash i ne znachi mnogo :)

A zašto mislite da ne pomaže nalog u nemačkoj? Ako recimo stiže tamo, i verifikuje tamošnju adresu, zar ne može kasnje da doda svoju pravu adresu kao Gift adresu, pa da preusmeri pošiljke na nju? Kao što sam ja nedavno morao da preusmerim kontra, na ujakovu adresu u Italiju,,jer mali žuti nije mogao da pošalje u Srbiju, kažže u post oficu uopžte nemaju srbiju, bosnu i hrvatsku u sistemu ....

Trebao sam da mu kažem da pogleda pod Yugoslavia :)

A shta to znachi Gift adresa ?

Ti na paypalu mozesh da imash 10 adresa, ali ako ti je jedna confirmed, ostalih 9 nemaju nishta od toga, i isto ti je kao da ta jedna ne postoji. Jedino shto mozesh je da naruchujesh na rodjaka u drzavi koja je podrzana od paypala, pa on da ti prosledjuje fizichki, shto po meni nije nikakvo reshenje, jedino ako naruchujesh ono dva puta godishnje, ali kad vidish shta sve moze tamo da se kupi, ima svaki dan da visish na ebayu i gledash shta da kupish prvo :).

Postoje i virtuelne adrese u USA koje mogu da ti budu confirmed, ali oni uzimaju preveliku proviziju i sve je totalno neisplativo osim ako ne naruchujesh ogromne pakete...

Na e-bay sam stavio Gift Adresu, kao kada kupuješ poklon nekom, a ti plaćaš, a on prima robu ....

Primary shipping address:
Your main shipping address for purchases

Pozarevac Serbia 12000
Serbia
+38XXXXXXX467

PayPal address:
This address is linked from your PayPal account

Pozarevac Serbia 12000
Croatia, Republic of

* Make primary

34146 Trieste
TS
Italy
+3XXXXXXX903

* Make primary
* Edit address
* Delete address

Dakle, imam adresu koja je linkovana sa PayPal, gde se pominje i croatia, pa imam Primary gde je sve to isto, bez croatia, i koja se prodavcu pojavljuje, i ovu dodatnu za ujaka u Italiji za nepredvidjene situacije ...

Za sada imam dovoljno positive feedback tako da me niko nije odbio kada ga zamolim da pošalje na drugu adresu sem one glavne ...

Iskopah email od e-ducana od pre par godina:

Postovani gospodine Aleksandre ,
za zeljeni proizvod Terratec Cinergy400 obracunali smo vam krajnju cenu :

- cena na sajtu .................................................................. 75.26$

- provizija 20% ................................................................. 15.52$

- transport do New York-a ........................................... 30.11$

- transport do Evrope ....................................................... 6.00$

- manipulativni troskovi .................................................... 8.50$

- UKUPNO .............................135.39$

Nakon 20-ak dana kada odabrani proizvod pristigne na vasu kucnu adresu imate dodatni trosak u iznosu od 1500.00 dinara putem koga placate :

-spediterske troskove transporta ,

-aerodromsku lezarinu ,

-otkup tovarnog lista i

-carinsku taksu.

Mislim, sta reci...

Na e-bay sam stavio Gift Adresu, kao kada kupuješ poklon nekom, a ti plaćaš, a on prima robu ....

Pa gde si video da se to zove Gift adresa ? :) Mozesh ti da upishesh koliko hocesh razlichitih adresa na ebayu, u 10 razlichitih zemalja ako hocesh, i odaberesh odredjenu koja ti treba za konkretnu transakciju. Ali to se ne razlikuje od tvoje registrovane ili paypal adrese u bilo kom smislu...

Ne znam, negde sam isto tako na nekom sajtu video tu opciju slanja na adresu drugačiju od tvoje, i zvala se Gift adresa, i od onda mi je to tako ostalo kao najkraći izraz, a i ime joj samo kaže šta može da bude ....

Haha :) Pa dobro, to je normalno da mozesh da shaljesh na neku drugu adresu..

To nije video na ebay nego na paypal-u imas opciju da dodas "gift address"

Moguće da i tamo .... na paypal account nisam dugo odlazio .... pošto ebay sam linkuje odmah tamo gde samo treba da se plati .....

Danas sam podigao OTP internet karticu, i popušio ...

hteo sam da je dodam u PayPal, kad oćeš ....

The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal.

Popizdeo sam .... Tako da i dalje ostajem na smaranju sa intesom ....

Pa gde nadje OTP raspad, samo najjache banke mogu na paypal...

Zato što je Intesina vezana za devizni račun, i moram da se cimam do banke svaki put da uplaćujem devize , ili da kupim na šalteru pa da uplatim ... Kod mene u mestu je u Intesi uvek gužva, i redovno za bilo šta kod njih čekam po pola sata ..... ne postoji mogućnost on-line transfera para na taj devizni račun .....

Kod OTPa dobiješ samo partiju na koju uplaćuješ dinare, i bilo kakvu transakciju da vršiš, u bilo kojoj valuti, ona se pretvori u dinare i izvrši naplata ..... normalno, po kupovnom kursu , ali na sume sa kojima ja radim to je mizerno .....
Tako da u njihovom slučaju, kada legne plata, ja online vršim plaćanja svih računa, dažbina i ostalih gluposti, pa bih na taj način prebacivao i na tu OTP partiju , pa sa nje dalje po potrebi, a sve to bez da mrdnem iz radnje, da tražim parking, da razmišljam da li ću završiti za 15 minuta, ili će mi nalepiti kaznu za parkiranje, dok strpljivo čekam dok DivljiŠalterskiSlužbenik objasni babi od 75 godina kako to da ona nema pare na računu, kad njoj reko zet da poslali iz Švajcarske ....

Otvori u intesi dinarski racun i moci ces sa njega da prebacujes na devizni...

Imam, ali ne može .... kada odem na dinarski da prebacujem sredstva, on i samo otvori drugi dinarski ni koji sam ovlašćen ...

Izgleda da može preko kupovine deviza, jesi li na to mislio? Probaću ujutru , sada baš nemam para na računu .... :)

uplatio sam danas na OTP 2000 dinara .... moraću nešto da kupim na nekom domaćem sajtu ...

Poslednja izmena:
Preko Intesa online servisa mozes sa deviznog na devizni da prebacujes pare bez problema... A moze i sa dinarskog na devizni

Da mislio sam na kupovinu. Isto ti ide onaj nepovoljniji kurs, ali ti rece da ti to nije problem.

To se lako da proveriti ... prebacim 1000 dinara sa dinarskog na devizni, i vidim koliko sam evra dobio ... pa posle te iste evre prebacim na dinarski, pa vidim koliko sam dobio dinara za to , i koliko sam u gubitku .... :)

Majku mu, vidiš, to mi nikad nije palo na pamet, a ima opcija za menjačnicu .... no dobro, mogu i ja ponekad da zablentavim ...

Thanks ..

Vrh Dno