Šta je novo?

iPhone 18

• Začetnik teme Začetnik teme nitro5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kod mene hajpa nema uopste. Jednostavno sam rekao sebi da cu da menjam apple telefon na svake 3 generacije, kakva god specifikacija da bude 🙂. Svestan sam da nema tu nekih wow unapredjenja za ne zahtevnog korisnika. Drugo je ako je neko non stop na telefonu ili ga puno koristi za posao i znaci mu brz cipset i sl, pa mozda ima logike menjati cesce. Cak i baterija na 15+ koja je mislim na 86% drzi dan i po. Sa 18pm, racunam da cu biti 2 dana miran, sto se punjenja tice.
Telefon uvek uzimam za kesh, svoj stari poklonim familiji ili prodam. Recimo ip15+ sam kupio na kp za 850e kad je izasao ako se dobro secam, nov 18PM u USA me izadje 1200e. 1200-400e=800e. Sto po meni nije strasno dati za premium uredjaj koji ce se koristiti 3g recimo. I kad dodje vreme za kupovinu novog, opet ce u Srbiji vredeti 400-500-600e u zavisnosti od cena i inflacije.
Cene za novu seriju kod nas su preterane, treba sacekati pocetak godine.

Heh, covek izbacio recenziju nakon manje od jednog dana posedovanja telefona... ne nije imao novinarski primerak pre pocetka prodaje.

Meni stigao 18pm pre 1h.
Odradio restore za 15min.
Jedini osecaj je prelazak na veci ekran, i fluidnost u odnosu na 16p.
I to je sve.

I sto ti je budzet manji za 200K. 😀
Mudro zboris 😀 haha
-1600e za social varijantu

Cute Cat Smile GIF by Bashar

jednom se zivi

Pokazem zeni tu boju kada je izasao.
Samo mi je rekla, nemoj slucajno da si uzeo.
Pametna zena.
Znala je onda da orange prelazi u neon roze na suncu.

@ŠtiklaUAjvaru .. što je i realno za očekivati.
Vekovima u nazad je poznato da je zadovoljstvo u iščekivanju, mnogo veće od onog osećaja kada to iščekivanje na kraju završi.

A poznato je i da zadovoljstvo iščekivanja izaziva zavisnost, ako se praktikuje često.

Nego ok.
Većina to nauči na svojoj koži, pre nego li bude kasno.
Posle je to već problem i vodi u totalno nezadovoljstvo, jer bledi i zadovoljstvo iščekivanja, tj ništa nas više ne može zadovoljiti.

Ekvilibrijum. Tako se to naziva.
Koliko povećavamo zadovoljstvo, toliko se telo bori time što na drugoj strani dodaje nezadovoljstvo kako bi se balans održao.
Kada više ne možemo zadovoljiti sebe dovoljno (usled zasićenja, ostanemo bez dovoljno novca i sl) - tas prevagne skroz na drugu stranu i tada je potrebno vreme da se unormali.
To nije nimalo prijatan osećaj.

Lek:
Sačekati neko vreme. Nekoliko dana, nedelja ili meseci, u zavisnosti šta se želi kupiti.
Ako i posle tog perioda želja postoji - kupiti.
A ako je prošla - odlično. To onda znači da je bila samo želja, ne i stvarna potreba.

Izvinite za off.
Ali.. možda jeste prilika ukazati za zamku. Možda se neko prepozna, a da nije znao o čemu se tu radi.
Bude od pomoći.

Sa crnom nema greske, s tim sto otkad su presli na alu mora da se pazi, zato je titanijum bio odlican.
Kako si zadovoljan ekranom i kamerama?

Ovo je možda i nekompatiblnost samih aplikacija jer sam element FaceId-a odnosno komponenta nije na istoj lokaciji kao u prethodnim generacijama pa će to morati da se sredi u kodu ( just a guess )

Takodje sam restore zna da pravi problem.
Backup uradjen na iOS-u 26, a restore na iOS-u 27.
Morao sam par stvari da resetujem u settings kako bih resio neke stvari oko kompatibilnosti
izmedju telefona i meka.

Ali face id radi bez greske - imam 5-6 app koje traze id za otkljucavanje.

Nazad
Vrh Dno