- Učlanjen(a)
- 03.09.2000
- Poena
- 1,445
Lakša montaža 🙂Zašto na prednju, a ne na zadnju nablu? Jednostavno lakša montaža, ili nešto drugo?
Lakša montaža 🙂Zašto na prednju, a ne na zadnju nablu? Jednostavno lakša montaža, ili nešto drugo?

Verovatno ću uzeti BSC300T ali bez tog dodatnog senzora za brzinu. Da probam kako radi, jer osim klisura i šuma nema tu nekih većih prepreka i tunela na terenima gde vozim, uglavnom su grebenske i delimično šumske staze.Stavi senzor brzine na prednju nablu. Ispegla te GPS rupe. Meni se senzor pokazao koristan i za ulazak u voz. Garmin Edge ostane uključen, ali brzina nula, jer bajs stoji.
Kineske senzore kadence/brzine, možeš da kupiš za baš male pare.
Verovatno ću uzeti BSC300T ali bez tog dodatnog senzora za brzinu. Da probam kako radi, jer osim klisura i šuma nema tu nekih većih prepreka i tunela na terenima gde vozim, uglavnom su grebenske i delimično šumske staze.
A i kad vidim kako izgleda takav senzor kada se montira na prednju nablu, proradi mi OCD koji nisam znao da imam. Plus bi me smaralo da vodim računa o još jednoj bateriji i zameni, mada verovatno može da izgura bar 6 meseci. Naručiću M83 nosač i to je to, pa da probam neko vreme kako radi bez dodatnog senzora.
Nemoj uzeti kineski, bez da ga vidiš/probaš. Da ne ostaneš bez radara, zbog 10eur razlike.Kupio sam Garmin Varia radar u inostranstvu, ali kad sam kupovao nisam gledao, tako da sam ga dobio bez kabla i nosača... Da li ima možda neko nosač viška, voljan da ga proda? Kod nas na oglasima 2500 prodaju kineski i 3500 za original Garmin clamp, što mi je previše.
Blago tebi, ja sam spor na ravnom jos sporiji na usponima 😁
koji bajs imas? koja je igla, 9mm ili 12mm?ja jos guzu nisam razradio🤣 kako sam kupio bajs, padnem slomim ruku i sad gledam uzeti neki trenazer u pb ili neka preporuka
men done, women about to start 🙂

A nisi pomenuo da smo za vikend išli na turu do Temišvara i nazad, i da nas je ubio vetar u povratku i da više nećemo ići jer je upekla zvezda, a i malo je bilo dosadno. Jedina žal ostaje što nismo svratili u Žitište da vidimo spomenik Rokiju... Al' dobro, još ćemo se po Srbiji lepo đirati...U prethodnih mesec dana sam imao par zanimljivih tura pa rekoh da podelim ovde. Odradio sam prvih 100km, nije neko fascinantno vreme za 5h50m. Cirih - Konstanc, 50% gravel, 50% road, na iznajmljenom polu-krštenom biciklu iz Decathlona. Do Schaffhausena je većinom bio gravel i dosta me je usporilo, posle Schaffhausena sam izašao na EuroVelo 15 i bukvalno sam leteo, tih ostalih 50km sam prešao za nešto malo više od 2 sata. Prelepi predeli, vozi se uz Rajnu, kad ti je vruće - siđeš, okupaš se u Rajni i nastaviš. Prolaziš kroz brdo zanimljivih malih sela i gradića. I na kraju Bodensko jezero
Pogledajte prilog 547761 Pogledajte prilog 547763
Nakon toga, mali active recovery, vožnja po gradu, Cirih je fantastičan što se tiče biciklističke infrastrukture, bukvalno mislim da je brže u centru stići od tačke A do tačke B biciklom nego javnim prevozom / kolima.
Posle toga, bio je plan Cirih - Einsielden, da odem do manastira u kom sam bio kao klinac, ali toliko me je ubio prvi uspon od 600m, prevarila me njihova aplikacija da je ruta easy. Znači 600m ozbiljnog uspona i to po šljunku, me je toliko ubilo, da sam jedva odradio turu do Cuga na kraju, ali bio je neverovatan spust sa Alpima u daljini. Odradio sam nekih 60km, nisam uspeo da završim još tih 20km sa usponom od još ~700m.
Pogledajte prilog 547764 Pogledajte prilog 547765
Žao mi je što nisam bio fizički spremniji pa da pokušam neke ozbiljnije rute, uspone ali svakako bilo je prelepo. I voleo bih da sam dobio krštenu biciklu od Decathlona, em što sam prvi put vozio 1x12 sistem, pritom na 2-3 brzine je nenormalno preskakao lanac, iako sam pokušao nekako da ga popravim uz pomoć ChatGPT-ja i Youtubea, ništa nije pomagalo. Ali generalno mi se svidela geometrija ovog bicikla, za razliku od mog koji je dosta agresivniji.

Meni je pre desetak godina tako pukla felna i eksplodirala guma. Felna je bila potrošena ali danas ću, sutra ću i zamalo da izginem.Vozim danas bicikli, kad od nazad se čuje nešto tup, tup, tup. Češe točak o paknu kočnice (V-brake je u pitanju). MIslim se kako sad, juče se nije ništa čulo, a pakne sam menjao nema mesec dana i malo sam se namučio dok ih nisam podesio da sevraćaju posle pritiska kočnice. Ništa, vozim ja dalje, ali se ono tup, tup nekako povećava, a nisam ni kočio. Siđem, pogledam, kad ono pukao obruč točka.a Toliko se potrošio od kočenja da je pukao. Nemam pojma koliko je prešao, kupio sam ga polovnog (ceo bicikl) pre oko godinu dana, i prešao sam sa njim oko 2500 km, ali nema tu puno kočenja pošto sam iz Vojvodine pa i nemam neke nizbrdice. Valjda je bio istrošen kada sam ga kupio. Ništa, dokotrljao sam se do kuće nekako, pošto sam otkačio zadnju kočnicu.
Pogledajte prilog 546948Pogledajte prilog 546949
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari