Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

• Začetnik teme Začetnik teme mige
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kupio napokon podnu pumpu. Znači mogu samo sa se pitam što nisam ranije. Za pumpanje kući ekstra, za trening mini pumpa .

Pre sam sve sa mini pumpom, mučenje.

Vozim danas bicikli, kad od nazad se čuje nešto tup, tup, tup. Češe točak o paknu kočnice (V-brake je u pitanju). MIslim se kako sad, juče se nije ništa čulo, a pakne sam menjao nema mesec dana i malo sam se namučio dok ih nisam podesio da sevraćaju posle pritiska kočnice. Ništa, vozim ja dalje, ali se ono tup, tup nekako povećava, a nisam ni kočio. Siđem, pogledam, kad ono pukao obruč točka.a Toliko se potrošio od kočenja da je pukao. Nemam pojma koliko je prešao, kupio sam ga polovnog (ceo bicikl) pre oko godinu dana, i prešao sam sa njim oko 2500 km, ali nema tu puno kočenja pošto sam iz Vojvodine pa i nemam neke nizbrdice. Valjda je bio istrošen kada sam ga kupio. Ništa, dokotrljao sam se do kuće nekako, pošto sam otkačio zadnju kočnicu.

PXL_20260719_170612498.webpPXL_20260719_175219166.webp

A što me 'oće kerovi ove godine... Od kako sam, pre dve godine, krenuo da vozim jedino je bilo kratkih jurnjava sa avlijanerima po selu, ali evo u zadnjih nekoliko vožnji sam imao tri incidenta.
Prvo me povija neka velika džukela (nešto kao Šarplaninac), tu sam se uspaničio i ubrzao umesto da stanem jer mi je delovalo da se neću lepo provesti ako stanem. Al' dobro, pobegao sam.
Nekoliko dana posle toga čopor lutalica krene ka meni, ja siđem i počnem da se derem i urodi plodom. Pomoglo je i što su počeli jedan drugog da ujedaju i "svađaju" se oko komuše 🙂
Danas iznenada izletiše neka dva mala kera iz njiva, sreća pa mi je bio bidon u ruci, isprskao ih i odustali 🤣
Čak me i neki opušteni džukac iz sela, koji me nikad do sad nije vijao, povijao pre neki dan...
Definitivno moram uzeti onaj ultrasonični rasterivač pasa, a možda i biber sprej.

Opušteno kad ih vidiš, ja im cokćem i onda im taj zvuk poznat te se smire. Ali kod čopora, samo sidješ sa bajsa i samo se sagni kao da uzimaš kamen, videćeš šturavelu 👈

Stavi senzor brzine na prednju nablu. Ispegla te GPS rupe. Meni se senzor pokazao koristan i za ulazak u voz. Garmin Edge ostane uključen, ali brzina nula, jer bajs stoji.

Kineske senzore kadence/brzine, možeš da kupiš za baš male pare.
Verovatno ću uzeti BSC300T ali bez tog dodatnog senzora za brzinu. Da probam kako radi, jer osim klisura i šuma nema tu nekih većih prepreka i tunela na terenima gde vozim, uglavnom su grebenske i delimično šumske staze.
A i kad vidim kako izgleda takav senzor kada se montira na prednju nablu, proradi mi OCD koji nisam znao da imam. Plus bi me smaralo da vodim računa o još jednoj bateriji i zameni, mada verovatno može da izgura bar 6 meseci. Naručiću M83 nosač i to je to, pa da probam neko vreme kako radi bez dodatnog senzora.

Odakle bi porucio 300T?
Vidim da ga na temu-u nema

Verovatno ću uzeti BSC300T ali bez tog dodatnog senzora za brzinu. Da probam kako radi, jer osim klisura i šuma nema tu nekih većih prepreka i tunela na terenima gde vozim, uglavnom su grebenske i delimično šumske staze.
A i kad vidim kako izgleda takav senzor kada se montira na prednju nablu, proradi mi OCD koji nisam znao da imam. Plus bi me smaralo da vodim računa o još jednoj bateriji i zameni, mada verovatno može da izgura bar 6 meseci. Naručiću M83 nosač i to je to, pa da probam neko vreme kako radi bez dodatnog senzora.

Znam da ga imam. OCD. Senzor ni ne konstatujem 🙂
Baterija zaista dugo traje, bar u mom Garmin senzoru.

Ja razmišljam preko Kineza da kupim spider za merenje wate. Kurbla malo udje voda i krenu wati da idu 2000 dok kadenca radi.

Kupio sam Garmin Varia radar u inostranstvu, ali kad sam kupovao nisam gledao, tako da sam ga dobio bez kabla i nosača... Da li ima možda neko nosač viška, voljan da ga proda? Kod nas na oglasima 2500 prodaju kineski i 3500 za original Garmin clamp, što mi je previše.

Kupio sam Garmin Varia radar u inostranstvu, ali kad sam kupovao nisam gledao, tako da sam ga dobio bez kabla i nosača... Da li ima možda neko nosač viška, voljan da ga proda? Kod nas na oglasima 2500 prodaju kineski i 3500 za original Garmin clamp, što mi je previše.
Nemoj uzeti kineski, bez da ga vidiš/probaš. Da ne ostaneš bez radara, zbog 10eur razlike.

Šta konkretno treba gledati, kako ga probati uopšte? Treba mi neko privremeno rešenje, na Bike24 je mount 11eur, pa da mi nešto pripomogne dok ne napravim haul sa bike24.

Probaj zaključavanje. Mora da ide glatko i kada zaključa, da bude čvrsto.
Plastika je kod nekih baš krta.

U svakom slučaju, stavi safety strap, zakači za sedište. Ovo važi čak i kada staviš originalni nosač.

Baš pala temperatura, jutros jesenje vreme sa kišom. Sutra ujutru ustajem ponovo rano, biće mi verovatno hladno prvih sat vremena ali šta da se radi.

Samo da ne padne kiša iz vedra neba jer garant idem na bolovanje nakon toga xD

Od maja meseca, tamo sredina pa do danas, uspeo sam da vratim prošlogodišnju formu.

Ipak, ima promena. Jači sam na ravnom a sporoji na usponu ali ne toliko drastično.

Juče se mučio sa prehranom i znam za sledeću rutu umesto 800 kalorija, nosiću 2000, možda čak i više.

Što mi bitno, vratio sam se na 100+ km.

Nazad
Vrh Dno