Šta je novo?

[A1] Kucni net

Ali šta se dobije ovime?

Ako mi na stranici kaže da "nema" na mojoj adresi, a ima kod mog susednog komšije, šta bi mogao da radim sa tom informacijom sem da zaključim da im ta provera dostupnosti nije ažurirana ili da ima greške u sebi?

Možeš da prijaviš na adresu komšije, a da koristiš kod sebe.

Malo sam gledao ovaj ZTE G5F MC7510, i koristi 4CA u 5G režimu (jedan 5G PCC i tri 4G SCC) i neverovatnih 5CA u 4G režimu. Hteo sam da podelim, ako nije već rečeno, sa onima koje zanima. Ceo test imate ovde:

Međutim, pošto 5G nije dostupan kod mene još uvek, da li agenti žele da pomognu u odabiru te sekundarne adrese kako bi se odobrio 5G paket, tj. da li se pretvaramo da ne znamo da je to lažna adresa ili možemo da se lepo dogovorimo bez očiglednog laganja? I koliko sam razumeo, čak i u slučaju MC7510 rutera, agent ne donosi ruter na adresu, već se preuzima u poslovnici.

Bio bih zahvalan ako neko ima više iskustva 🤗

Ako stvarno nema 5G signala kod tebe,kako misliš da će registracija na neko drugo mesto da pomogne ?

Verovatno misli da MC7510 koristi na 4G jer će dati višestruko veću brzinu protoka nega 4G CAT6 ruter koji nude uz 4G pakete.

Malo sam gledao ovaj ZTE G5F MC7510, i koristi 4CA u 5G režimu (jedan 5G PCC i tri 4G SCC) i neverovatnih 5CA u 4G režimu. Hteo sam da podelim, ako nije već rečeno, sa onima koje zanima. Ceo test imate ovde:

Međutim, pošto 5G nije dostupan kod mene još uvek, da li agenti žele da pomognu u odabiru te sekundarne adrese kako bi se odobrio 5G paket, tj. da li se pretvaramo da ne znamo da je to lažna adresa ili možemo da se lepo dogovorimo bez očiglednog laganja? I koliko sam razumeo, čak i u slučaju MC7510 rutera, agent ne donosi ruter na adresu, već se preuzima u poslovnici.

Bio bih zahvalan ako neko ima više iskustva 🤗

Ali A1 nudi TP-Link NX520v

Primetio sam da i na mojoj lokaciji u Beogradu noću gase 5G pa ruter prelazi na 4G (prva lampica je bela kada je 4G, a na 5G je zelena) i brzina padne na oko 50Mbps. Mereno sinoć oko 3:30. Ne znam kad su tačno isključili, ali oko 4:30 su uključili 5G.

Dobio neko taj MC7510 ?

To je premijum poe ruter antena,svaka cast A1 ako daje ruter od 300$ koji je svemirski brod za mts Kung Fu zezalicu

Moze se namestiti na krovu kuce kao loga antena

Neko je već odgovorio na to par strana ranije:
Zvao call centar i rekli su mi da su krenuli da daju antene, ali nije još svuda dostupno. Biće otprilike za 2-3 nedelje. Dobijaće samo oni koji su u njihovim zonama označeni kao korisnici sa slabijim signalom.
Ali primetio sam i da oni isto ne znaju nista specijalno u vezi antena i dalje.

Ali hajde vi meni recite, da znam kako da se postavim:
Da li agenti žele da pomognu u odabiru sekundarne adrese kako bi se odobrio 5G paket, tj. da li se pretvaramo da ne znamo da je to lažna adresa ili možemo da se lepo dogovorimo bez očiglednog laganja?

Mnogo hvala na ovom odgovoru!

Kao što su drugi spominjali, ova stranica je skoro totalno beskorisna.

Kada ukucam svoju adresu, kaže mi da je moguć samo 4G KN, dok kada unesem komšijinu kuću koja je odmah pored moje, odjednom sve 5G KN varijante mogu. Oboje živimo blizu tornja koji je od prilike 200 metara udaljen i ima 5G antenu nakačenu na njemu.

Kada kontaktiram agente, lepo kažu da je 5G moguć na mojoj adresi, što isto mogu da potvrdim sa svojim telefonom, jer kada uključim podatke, dobijem lepo 5G oznaku na telefonu da sam povezan na 5G a brzine i ping mi liče ovako.

Što me dovodi do pitanja, ako hoću da uzmem KN a kažu mi u poslovnici da nema 5G pokrivenost na mojoj adresi, šta da uradim?

Da li dozvoljavaju da se uzmu ruteri i box za testitanje (kao što si napomenuo u tački 1) da vidim da li je njihova informacija tačna ili ne?

Ovo me je čudilo kada mi je agent koga sam kontaktirao ranije rekao da Box-ovi nemaju ugradjen WiFi u sebi, što mi je ličilo totalno besmisleno u poredjenju sa onime što sam čitao o ovome.

Ako ima neki agent iz A1 koji čita ovu temu (ili neko ko može da mi pošalje broj svog agenta sa kime je sklopio 5G KN ugovor), zamolio bih vas da me kontaktirate preko PP i pošaljete mi svoj broj.
1. Nema na čemu!

2. Kako neko može da kaže da je beskorisna, kada je izuzetno korisna, jer upravo i služi tome da nađeš adresu koja ""U skladu sa njihovom bazom"" ima uslove za 5G, pa u dogovoru sa agentom prijavljuješ tu adresu kako bi prošlo kroz njihov sistem bez problema. To što ne oslikava realno stanje na terenu, to je skroz druga priča.
Šta da uradiš - Već su ti odgovorili drugari... kažeš agentu adresu komšije, za ugovor daš ličnu kartu, uzmeš opremu, nosiš kući i koristiš kod sebe.

Za testni ruter moraš da pitaš agenta, ako već s njim želiš dogovor. Ja lično imao priliku da testiram čitava 5-6 dana.

3. https://forum.benchmark.rs/threads/...t-usluge-pravila-u-prvom-postu.510080/page-48
Na ovom sajtu možeš zatražiti ponudu nekog agenta ili provajedera. Bez pitanja, samo navedeš šta ti treba i čekaš da te kontaktira neko, ako postigneš dogovor, napišeš "Rešeno"

Vrlo limitiran broj adresa a mogu da budu ogromne razlike u jačini signala čak u jednom jedinom bloku.

2. Kako neko može da kaže da je beskorisna, kada je izuzetno korisna, jer upravo i služi tome da nađeš adresu koja ""U skladu sa njihovom bazom"" ima uslove za 5G, pa u dogovoru sa agentom prijavljuješ tu adresu kako bi prošlo kroz njihov sistem bez problema. To što ne oslikava realno stanje na terenu, to je skroz druga priča.

Šta da uradiš - Već su ti odgovorili drugari... kažeš agentu adresu komšije, za ugovor daš ličnu kartu, uzmeš opremu, nosiš kući i koristiš kod sebe.
Da li je ovo uopšte i dozvoljeno?

Da budem iskren, liči mi malo nezakonito da prijavim adresu nekoga drugog kao moju samo da bih mogao da uzmem opremu za taj servis.

Mislim da ću ostaviti ovo kao poslednju opciju, ali no, hvala na informaciji.

3. https://forum.benchmark.rs/threads/...t-usluge-pravila-u-prvom-postu.510080/page-48

Na ovom sajtu možeš zatražiti ponudu nekog agenta ili provajedera. Bez pitanja, samo navedeš šta ti treba i čekaš da te kontaktira neko, ako postigneš dogovor, napišeš "Rešeno"
Već sam probao ranije, i niko me nije kontaktirao u vezi kućnog neta, samo za optiku (koja nažalost, nema mogućnosti na mojoj adresi), ali probaću opet.

Hvala još jednom na odgovoru!

Da li je ovo uopšte i dozvoljeno?

Da budem iskren, liči mi malo nezakonito da prijavim adresu nekoga drugog kao moju samo da bih mogao da uzmem opremu za taj servis.

Mislim da ću ostaviti ovo kao poslednju opciju, ali no, hvala na informaciji.

Već sam probao ranije, i niko me nije kontaktirao u vezi kućnog neta, samo za optiku (koja nažalost, nema mogućnosti na mojoj adresi), ali probaću opet.

Hvala još jednom na odgovoru!
Ko je tebe isprepadao? Drugar ima optički internet na komsijskoj adresi. Fizicka konekcija znaci a ne mobilna...

Oni tamo po poslovnicama ne mogu precizno da znaju kakav je gde signal. Ukucaju adresu pa sta im izadje to ti i kazu.
Na njihovom sajtu pise da na dostupnost utice i drvece ... A sta ako stanujes na 15-om spratu ?
Najbolje je kupiti njihovu prepaid karticu i sam izmeriti na licu mesta. I uzmes u obzir da ces u odnosu na telefon, na ruteru imati manju brzinu za jedno 20-30%

Nema zakona koji to sprečava. Dozvoljeno je koliko to prvajder dozvoljava a ne radi se opremi nego dostupnosti servisa. Ako stvarno imaš servis ti ćeš plaćati za servis a oprema je pozajmica. To što nemaju kompletan uvid u dostupnost servisa, to je njihova greška i nemar a ova "rupa" prenosi taj posao na potencijalne korisnike umesto provajdera. Agenti rade za provajdera ali za razliku od zaposlenih u poslovnicama rade prema učinku pa je u njihovom interesu da omoguće servis na svaki mogući način. Oni prolaze kroz kurs, probni rad i u stalnom su kontaktu sa centralom a na terenu imaju boji uvid u mogućnosti servisa jer su stalno u pokretu, ne sede u kancelariji čekajući pozive. Ima dobrog prijatelja koji je radio za sva 3 glavna provajdera ali je na kraju ostao kod A1 gde mlati pare mada je agent za optiku za komercijalu. 3 meseca na obuci. 8 meseci probnog rada i pored visoke plate dobio i servsni auto na upotrebu. Po njegovim rečima za A1 primarni posao je optika za komercijalnu upotrebu i telefonija, 4G su totalno zanemarili, samo pojačavaju repetitore da razviju 5G ali to ne ide baš mnogo brzo.

Ne treba više ni sim kartica. Moze preko a1 sajta da se prijavi za esim probu od 15 dana.

Ne treba više ni sim kartica. Moze preko a1 sajta da se prijavi za esim probu od 15 dana.
Nemaju svi e-sim. Ja sam u poslovnici kupio sim za 500 din. megaplan, pripejd, i dobio sam mesec dana gratis ceo paket. Ima 10 GB, to je dovoljno za probu, brzina mu nije ogranicena.

Nazad
Vrh Dno