Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

neki komentari na MICA licence (biće/neće biti) i Sejlora (predskazuju mu bankrot) ?

Simke, moze savet za BTC i ETH, imam shorteve od pre. U plusu su svakako, ali da li ih zatvoriti, pa cekati gore bolju priliku? Sta kazete (vazi za sve koji su u trejdu), gde bi trazili short prilike?

Za BTC treba da se vidi da li će da potvrdi support između 62.795-64.060, Ako potvrdi, idemo malo gore. Ako ne uspe, pada u zonu ~57.695-61.300. Lično više naginjem na gornjoj varijanti, ali videćemo. Za jul sam više optimističan.

Simke, moze savet za BTC i ETH, imam shorteve od pre. U plusu su svakako, ali da li ih zatvoriti, pa cekati gore bolju priliku? Sta kazete (vazi za sve koji su u trejdu), gde bi trazili short prilike?
Pozdrav,

1. Short sa koje cene?
2. Koji je leverage i koliko je % u plusu?
3. Jesi li uzimao profit od pozicije i koji ti je bio plan pre otvaranja iste?
4. Da li te + trenutni zadovoljava i da le funding pritiska?
5. Koji % ti je u trejdu?

Bez ovih 5 stvari ti ne mogu dati nikakav odgovor 😀

Po meni je sad, posle 7-8 meseci bear marketa totalno bzvz gledati novu short sansu jer je btc na -50%. Naravno, moze ici jos 10-20-30% dole, ali ako se samo vrati do zadnjeg topa, sa ove cene je to 2x pa mi apsolitno nema smisla propustiti skok od 100% zarad tih 10-20-30% na dole. Nadam se da odgovor nije bio previse konfuzan.

edit:
Ja npr. uvek pre otvaranja svake pozicije odredim odmah na kojim lvl-ima uzimam profit i gde postavim stop loss, pa nemam nedoumica da li da ovo ili ono. Bez plana ne treba ni ulaziti u trejdove.

MSTR je ključ za sve. Kad god bi do sad želeli još para, oni bi samo izdali još akcija, samo mi nije jasno koji ludaci su kupovali taj toalet papir. Sad kad su im akcije u slobodnom padu, jedini način da dođu do para im je da prodaju nagomilani BTC. Greota samo što se ovo dešava upravo kad je i zlato ušlo u svoju mid-cycle korekciju.

Koji se nivoi gledaju za Sejlorovu kapitulaciju? Ja nalazim negde oko $55k, kada bi trebalo da počne ozbiljniju prodaju. Koliko vidim, kupuje se i dalje iz nedelje u nedelju.

Koji se nivoi gledaju za Sejlorovu kapitulaciju? Ja nalazim negde oko $55k, kada bi trebalo da počne ozbiljniju prodaju. Koliko vidim, kupuje se i dalje iz nedelje u nedelju.
AKO sejlor stvarbo bankrotira onda necu sigurni kupovati pre 35-45k .

Tu kapitulaciju sanjam vec par godina ( ali realno je da se mozda i ne desi )..

Ono sto volim da pratim zadnji par meseci i od nove godine na ovamo je chart USDT-a odkako nisu ni pokusali da budu odobreni od strane Evropske unije za novu godinu ne mogu da dodju do cene od 1$ i uvek imaji taj trend laganog pada..

Kolaps USDT-a bi bio MEGA BUY signal jedino sto je jos manje verovatan od sejlorovog bankrota 🙂

I tako nemam nista para sve od proslog bull run-a sam potrosio ne vi valjalo da i ovo malo izgubim xD

Prilozi

• Screenshot_2026-06-25-15-15-33-467_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2026-06-25-15-15-33-467_com.android.chrome.webp
    1.7 KB · Pregleda: 27
AKO sejlor stvarbo bankrotira onda necu sigurni kupovati pre 35-45k .

Tu kapitulaciju sanjam vec par godina ( ali realno je da se mozda i ne desi )..

Ono sto volim da pratim zadnji par meseci i od nove godine na ovamo je chart USDT-a odkako nisu ni pokusali da budu odobreni od strane Evropske unije za novu godinu ne mogu da dodju do cene od 1$ i uvek imaji taj trend laganog pada..

Kolaps USDT-a bi bio MEGA BUY signal jedino sto je jos manje verovatan od sejlorovog bankrota 🙂

I tako nemam nista para sve od proslog bull run-a sam potrosio ne vi valjalo da i ovo malo izgubim xD
Poštovani kolega, moram priznati da ne razumem čemu bi to da se raduješ i čemu se nadaš?! Da je onaj zlatoljubac to napisao, pa I da razumem, ali moram priznati da sam u blagom šoku 😉
Propast Sejlora I propast USDT čini svako dalje ulaganje u kripto, blago rečeno, apsurdnim. Sem naravno ulaganja u short.
Ako to čekaš, pa da onda tek kupuješ kripto, moram reći da ćeš jako pogrešiti. Pozdrav!

Poštovani kolega, moram priznati da ne razumem čemu bi to da se raduješ i čemu se nadaš?! Da je onaj zlatoljubac to napisao, pa I da razumem, ali moram priznati da sam u blagom šoku 😉
Propast Sejlora I propast USDT čini svako dalje ulaganje u kripto, blago rečeno, apsurdnim. Sem naravno ulaganja u short.
Ako to čekaš, pa da onda tek kupuješ kripto, moram reći da ćeš jako pogrešiti. Pozdrav!
Kazem da cuvam svoj USDC i dalje dok ne dodje dobra prilika za kupovinu.

AKO slucajno dodje do ovoga sto sam napisao sigurno da bi kupovao Bitcoin koliko god mogu.

Prema kriptu nemam nikakve emocije, ne bi voleo da ode na nulu jel onda ne znam sta bi radio sa ovim sitnim parama koje imam ( i mislim da taj scenario nije bas moguc )

Cinjenica je da sto vise padne sad to ce vise da skoci kasnije ( gledano kroz procente ) i samim tim ce i zarada biti veca u nekom sledecem bull run-u..

Mislim da eventualni bankrot sejlora i propast USDT-a bi omogucile odlicnu priliku za kupovinu.

Prosli bear market smo imali terra Luna/ celzijus i FTX..

Kao sto se svi radujemo velikim skokovima u Bull marketu valjda treba da se radujemo velikim padovima u BEAR marketu.

Za propast USDT nisam sigiuran ja verujem da ce opstati. Sa druge strane propast Sejlora nije pitanje da li ce biti nego kada ce biti.. U protivnom ce BTC propasti. e sad sto se nekima ne dopada sto ce realno btc biti ok 10k to je nesto drugo ali bolje i to nego i potpuna propast BTC-a

Meni je neshvatljivo da ETH nikako da padne na vrednosti lokalnog dna iz aprila prošle godine kada je bio 1470 $.... Prosto mi se ne kupuje, dok BTC sam počeo na 60k, jer je probio to dno iz prošle godine koje je bilo oko 74k.

Za propast USDT nisam sigiuran ja verujem da ce opstati. Sa druge strane propast Sejlora nije pitanje da li ce biti nego kada ce biti.. U protivnom ce BTC propasti. e sad sto se nekima ne dopada sto ce realno btc biti ok 10k to je nesto drugo ali bolje i to nego i potpuna propast BTC-a
Na osnovu čega procenjujete cenu BTC od $10k. To ni u vlažnim snovima najveći skeptici ne sanjaju.

Kazem da cuvam svoj USDC i dalje dok ne dodje dobra prilika za kupovinu.

AKO slucajno dodje do ovoga sto sam napisao sigurno da bi kupovao Bitcoin koliko god mogu.

Prema kriptu nemam nikakve emocije, ne bi voleo da ode na nulu jel onda ne znam sta bi radio sa ovim sitnim parama koje imam ( i mislim da taj scenario nije bas moguc )

Cinjenica je da sto vise padne sad to ce vise da skoci kasnije ( gledano kroz procente ) i samim tim ce i zarada biti veca u nekom sledecem bull run-u..

Mislim da eventualni bankrot sejlora i propast USDT-a bi omogucile odlicnu priliku za kupovinu.

Prosli bear market smo imali terra Luna/ celzijus i FTX..

Kao sto se svi radujemo velikim skokovima u Bull marketu valjda treba da se radujemo velikim padovima u BEAR marketu.
Luna FTX I Celsius su bile muljačine teške. Sejlor je možda budala al makar je iskren svojim načelima do srži. On je kao neki bedem odbrane BTCa. Ne znam, možda grešim, ali ne bih se radovao, pa čak ni prilici za kupovinu jeftino, jer propast entuzijaste koji je pokušao da integriše kripto i finansije na takav način, ostavlja dugoročno vrlo lošu poruku.

Nazad
Vrh Dno