Šta je novo?

Trenutno stanje u IT-u kod nas

"Outsourcing odlazi van" mi je jako konfuzan pojam.

Da li to znaci da firma umesto tih ljudi zaposljava nekog jeftinijeg van Srbije ili da se povlace iz outsourcinga iz Srbije?

Edit: umesto opcije sa zakucanim mesecima i "pre godinu dana" bilo bi dobro staviti neki picker ili slobodan unos za mesec i godinu pa bi tako skupio vise istorijski tacnih podataka

Ne znam da li ima smisla dodati i situaciju kada se nas outsource menja sa in house ljudima, to se na primer meni desilo.

Ameri su valjda prosle i pocetkom ove godine potpisali neke silne sporazume sa Indijom a valjda i EU. Mi sa druge strane smo ugasili subvencije, nije tesko analizirati aktuelnu situaciju i gde vodi.

A igre su jos postale nepristupacne zbog preskupih kartica.
To je i do samih kompanija. Ima igara iz 2013. I 2015. sa grafikom koja je dan danas zadivljujuća i radi odlično na karticama koje koštaju 100-150€. Ako kao studio koji pravi igre, ne umeš da pročitaš tržište i da vidiš da većina ljudi ne može da priušti karticu od 1000€ kao minimum da bi tvoja igra radila, onda ne možeš kasnije ni da se žališ na lošu prodaju.

Ne mora svaka igra da se dizajnira oko UE5. Najbolje igre prethodnih godina su došle od indie developera i imale mnogo skromnije zahteve. Na velikim studijima i gaming kompanijama je da se tome prilagode, ali izgleda da ih korpo inercija u tome većinski sprečava, što dovodi do otkaza i zaposlenih i igara u razvoju. A i generalno lošim igrama.

Nazad
Vrh Dno