Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Meni na PX broju od 7:14 stoji "*Зaдуженa зa испоруку" jedino mi nije stigao nikakav viber/sms

Preuzimanje u posti tako da se valja krenut' 🙂

Šta bude sa paketom sa Temua ako se ne preuzme sa paketomata. Vraćaju ga u kinu ili izvrše dostavu na kućnu adresu?
Radnici u pošti su postali baš bezobrazni, stavio sam da mi omiljeni paketomat bude paketomat koji mi je normalno najbliži, 200 metara mi je od kuće. Oni mi paket ostavili u paketomat do kog trebam ići 2.5 km. I da platim parking.
Uh, ja bih častio kada bi se postexpres ugasio, naj gora kurirska služba.

Šta bude sa paketom sa Temua ako se ne preuzme sa paketomata. Vraćaju ga u kinu ili izvrše dostavu na kućnu adresu?
Vraća se u tvoju poštu, dobićeš poruku sa rokom za preuzimanje.

Radnici u pošti su postali baš bezobrazni, stavio sam da mi omiljeni paketomat bude paketomat koji mi je normalno najbliži, 200 metara mi je od kuće. Oni mi paket ostavili u paketomat do kog trebam ići 2.5 km. I da platim parking.
Uh, ja bih častio kada bi se postexpres ugasio, naj gora kurirska služba.
Stavili ga u paketomat koji je njima najblizi.
Kvaltet kurirske sluzbe 90% zavisi od kurira na tvom podrucju.

Poslednja izmena:
Ako neko nece da mu M-One ostavlja Temu pakete po njihovim paket shopovima, obicno su to menjacnice, knjizare, butici itd..., neka odma posle izvrsene porudzbine i dobijenog koda za pracenje kontaktira Temu tehnicku podrsku.
Ja sam tako uradio, imao sam srece pa mi se ukljucila devojka/zena sa naseg govornog podrucija koja radi kao podrska na Temu, objanio sam joj situaciju, kao i to da M-One ostavlja pakete gde stige, dobio sam odgovor da ce informaciju proslediti logistickom delu ali da oni ne mogu uticati na nacin dostave. Takodje sam bio jasan da necu ici po paket u menjacnicu, knjizaru ili bilo gde i ukoliko mi se ne dostavi na kucnu adresu da paket necu preuzeti.
Ocigledno, iz mog primera, mogu da uticu ili sam ja imao neku srecu, po broju posiljke trebalo je da mi paket uruci M-One, odnosno da ostavi u paket shopu jer do sad mi ni jedan paket nije dovezao kurir M-One ali su paket dali AKS-u i dovezao mi AKS, bas sam se iznenadio kad sam jutros dobio poruku na viber.

Kurirska služba Transfera, kako to oni pakete sa Temua ostavljaju u paketomate postexpresa. I dali oni uopšte vrše dostavu na adresi primaoca.

Danas M-one posiljka isporucio AKS (temu paket).

Na temu mi pise da je posiljka kod kurira, a na M-one i dalje stoji da je tek kreirana narudzba. Jel ima neki nacin da se kod njih prati live gde je?

Post Express od početka meseca sve češće ne preuzem pakete najavljene kroz aplikaciju. A i kada preuzme, dolaze kuriri koji ne poznaju reon.
Juče smo dobili objašnjenje - em ih je manje od pola od broja koliko im je po rasporedu, em su počeli da ih pritiskaju da iskoriste godišnje odmore od prošle godine.

A juče (utorak) je početkom dana pukao AKS sistem, tako da ko god je očekivao isporuke juče, a da nije stiglo pre pucanja, ili danas, jer juče većina paketa nije preuzeta, bilo bi dobro da imate strpljenja.
Posebno što danas preuzimaju praktično jedan ipo dan slanja paketa i sutra je sve to na isporuci. Ili se bar nadamo.

Apsolutno svaki put, kad paket ide preko Aks-a svaki dan Posiljka Na Isporuci i oko 16h Vraceno u magacin.
Odgovor kurira na to, ne ide im se jel nije bilo previse paketa na mojoj lokaciji....

Zali se posiljaocu ukoliko je neka kompanija i zali se Aks sluzbi.
Ja sam tako sa City Expressom imao jednu situaciju, od tad sam bez problema sa kurirskim sluzbama.

• Like
Reagovanja: G17
Apsolutno svaki put, kad paket ide preko Aks-a svaki dan Posiljka Na Isporuci i oko 16h Vraceno u magacin.
Odgovor kurira na to, ne ide im se jel nije bilo previse paketa na mojoj lokaciji....

To nam se dešava sa AKS, za neka manja mesta, koja nisu na glavnom putu, a sporedni put nije kružni. Muka je što kurir ne odredi tačan raspored, pa recimo taj krug sela vozi utorkom, a drugi krug sredom, već čeka da ima bar nekoliko paketa. Žalba će da ubrza, ali nažalost, ne može da reši problem. Verujem da im je takav pristup odobren ili čak predložen od strane nadređenih.

Druga opcija je kada kurir pozove, pa pita primaoca da li može da sidje do glavnog puta. Nekome to bude ok, a neko nema mogućnosti ili prosto ne želi da izlazi nekoliko kilometara po paket čuju isporuku je platio.

Oni koji često naručuju i znaju da se to dešava, naprave dogovor sa nekom prodavnicom na glavnom putu, plate paket unapred ili ostave tamo novac i daju njihovu adresu.

• Like
Reagovanja: G17
Pa tako mislim da rade sve kurirske službe, u zabačenija mesta ne idu svakog dana, Aks tako radi a i postexpres.

Post express ima jasan plan isporuka. To i to mesto - samo petak, to i to mesto, utorak i petak i slično. Prednost Post Expressa u tom slučaju je što paket već bude u najbližoj ili drugoj najbližoj pošti, do koje često nema više od nekoliko kilometara, pa može da se preuzme i pre samog datuma isporuke.

Desilo mi se 2 puta. Telefonom su me ubedjivali da je poslata poruka a nije stiglo ni na viber ni sms. Uzela sam paket tako sto sam zvala na broj iz prethodne poruke.
Ja sam testirao različite scenarije kada mi ponude da preusmerim pošiljku na paketomat. I tačno nema pravila kada će stići brže.. kad preusmeriš ili ne ( pa ti poštar nikad ne pokuša dostavu nego ti ostave u pošti). Dešavalo se da zaberem da preusmerim na paketomat i tek posle dva do tri dana se desi da dobijem gde je preusmereno sa kodom. Znači brže bi bila dostava sa nepostojećim poštarom i pokupim u pošti. Bole ih uvo.

To nam se dešava sa AKS, za neka manja mesta, koja nisu na glavnom putu, a sporedni put nije kružni. Muka je što kurir ne odredi tačan raspored, pa recimo taj krug sela vozi utorkom, a drugi krug sredom, već čeka da ima bar nekoliko paketa. Žalba će da ubrza, ali nažalost, ne može da reši problem. Verujem da im je takav pristup odobren ili čak predložen od strane nadređenih.

Druga opcija je kada kurir pozove, pa pita primaoca da li može da sidje do glavnog puta. Nekome to bude ok, a neko nema mogućnosti ili prosto ne želi da izlazi nekoliko kilometara po paket čuju isporuku je platio.

Oni koji često naručuju i znaju da se to dešava, naprave dogovor sa nekom prodavnicom na glavnom putu, plate paket unapred ili ostave tamo novac i daju njihovu adresu.
Nalazim se na putu IIA reda, ne razumem zašto nemaju plan, za manja mesta Dexpress na primer ima raspored kojim danima vozi, a ovako treba da se nagadja sa njima kada ce biti dostava. Cak mi se par puta desilo da paket ode u sasvim suprotno mesto sa slicnim imenom iako pise poštanski broj i sve potrebno...

Sa Post Ekspressom nisam nikad imao problema danas za sutra uvek i bude danas za sutra, ali su do nedavno ugasili najbližu poštu i radi skraćeno vreme a pošta "dolazi" jednom nedeljno iz sasvim neke desete pošte koja ni ne pripada nama niti je najbliža...

Mislim da od svih njih najmanje sam imao problema sa Bex i Poštom

Post express ima jasan plan isporuka. To i to mesto - samo petak, to i to mesto, utorak i petak i slično. Prednost Post Expressa u tom slučaju je što paket već bude u najbližoj ili drugoj najbližoj pošti, do koje često nema više od nekoliko kilometara, pa može da se preuzme i pre samog datuma isporuke.
Da imaju taj plan. Ali u globalu postexpres ide manje po manjim mestima nego aks. Neretko mi se dešava da kupac želi da im paket pošaljem aksom iz razloga jer postexpres u njihovo selo nikad i ne dolazi.
Za mene je postexpres i dalje na poslednjem mestu. Ima više razloga o kojima sam već pisao.

Da, ima mesta, nekada samo ih zvali BB mesto, mada sada uglavnom imaju ulice i brojeve, gde Post Express pakete raznosi lokalni poštar tj kuriri ne odlaze tamo. I pazi sada zvanično objašnjenje, pošto svaki poštar ima pravo na službeni bicikl, a na biciklu ne može da nosi teške pakete, za ta mesta isporuka bude do 2kg. Sve preko 2kg se preuzima u lokalnoj pošti.

Skoro svako selo u Srbiji ima svoju poštu. Po selima svakako samo lokalni poštar i donosi Post Express pošiljke, po planu koji možeš da vidiš negde na njihovom sajtu. Ako ti ne odgovara taj dan kada on raznosi Post Express, odeš do te pošte i podignreš paket. Dobiješ SMS da očekuješ pošiljku u toku dana, ili da istu možeš podići u pošti (zavisno od pomenutog plana).
Živim na selu, gde imam svoj biznis i često poručujem i šaljem pakete. Šaljem isključivo Post Expressom više od dve godine - problema 0 (nula). Kada poručujem online za sebe ili posao, uvek biram firmu koja šalje Post Expressom pa nek je i osetno skuplji proizvod na tom sajtu. Razlog za to je što ostale kurirske službe neće da traže tvoju radionicu po selu, iako si uredno ostavio svoju adresu (i platio tu uslugu), nego će te zamoliti da dođeš negde na neku raskrsnicu gde je njima usput. Ne bi ni to bio preveliki problem kad bih znao kada će me kurir pozvati, ali ja pravim drvene igračke gde ima dosta šmirglanja i ne pada mi na pamet da sednem tako prašnjav u auto i jurim kurira po selu kad me pozove. Ako se ne pojavim u roku od pet minuta, ode on. Druga opcija je da taj dan kada očekujem pošiljku sedim u kući i čekam poziv kurira i nacrtam mu se za par minuta gde njemu odgovara.
Sad se vraćam na onog lokalnog poštara koji već zna gde mi je radionica, neće me ni zvati, samo će mi doneti paket. Ili ću ja otići do pošte u narednih pet dana kad budem želeo.
To vam je gospodo život na selu koji zavisi od kurirskih službi. 🙂

A zamisli tek da ih uopšte nema i da igračke prodaješ na vašarima, vikendom, umesto online 🙂

Post Express cele sedmice nije dolazio po pakete. Nekim danima smo imali i vise najava (različito placanje), u različito doba dana. Nop, niko.

Ma jok, ja ni ne pokušavam da tražim da dođu po paket, nosim sam jednom dnevno u poštu i to je to. Prilagođavam se okolnostima. 😀

U sredu sam nosio pakete u poštu, jer imamo ljude koji su insitirali na PE, preko sat vremena sam proveo ispred i u pošti.

Juče i danas su svi upozoreni. Neki su ostavili i za ponedeljak, da probamo, jer ne žele druge službe.

E to je već nešto drugo. U mom selu je problem samo kad su penzije, što se tiče čekanja. 😀
A te što ne žele druge kurirske službe razumem u potpunosti.

Nazad
Vrh Dno