Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Meni su donosili i aks i mone subotom doduse ovi drugi samo jednom.

Zvanično ne rade subotom, ali imaju toliki broj paketa, da ne mogu da podele sve, pa subotom ne preuzimaju, samo raznose. Kad mora. I ko hoće dodatne radne sate.

Danas kurir Post Expressa kaže, za taj neki sektor koji pokriva, treba da ih bude 40 i nisam razumeo koliko, u dve smene. Odavno rade samo jednu medju smenu, jer ih nema dovoljno. Jutors ih je došlo 12 na posao. Nemaju pojam koliko ih je zapravo zaposleno, jer jes stalno neo na bolovanju, na godišnjem,.... Ali organizaciona struktura kaže preko 40 ljudi. I to čovek došao sa pita jel imamo nešto, jer nije dobio najavu, a kada završi smenu, nas pokriva neki kurir iz centra, kaže neće ni svoje stići da završi, a ne da obilazi vas u Zemunu. Kaže ja sam završio, pa je sačekao da štampamo i polepimo adresnice.

Problem je u tome što neće niko da im radi za male pare. Treba povećati broj paket šopova. Bex ima u mojoj blizini 4 paket šopa. Pošta ima dosta paketomata po Novom Beogradu ali se dešava da većina tih ćelija bude puna.

Pa koju poštarinu plaćaš sa Temu?Sve si platio prilikom kupovine,na to misliš da se odnosi na kućnu dostavu a ostave u paketomatu?

U petak mi stigne viber poruka od pošte da ako hoću pomoću linka da paket sa temua preusmerim na paketomat. Naravno ništa nisam dirao, i juče da proverim praćenje pošiljke vidim da su paket stavili u paketomat. A ja ni u aplikaciji Direct4 ni bilo kakvo drugo obaveštenje ne dobijem gde mi je paket. Kada odem na szranicu u app gde je taj paketomat piše da pošiljki neme.
Šta li mrsi državni posao državni post expres ko bi ga znao, 100 puta bi se lakše opravio da je bilo koja druga kurirska služba.

Imam pitanje u vezi dostave ves masine preko City Exprexa. Kupio sam je online u BC Group i na njihovom sajtu pise da dostavljaju do vrata i tako mi je potvrdio operater u call centru, prvi sprat je u pitanju, a na sajtu kurirske sluzbe pise da ne nose do vrata?
Sta da ocekujem?

City ima sa njima poseban ugovor.
Meni su belu theniku, bez obzira na službu, dovozili posebnim vozilima, sa rampom, paletar, dva čoveka.
Prilikom poručivanja je bilo bitno da navedeš da je sprat, da li ima lift i slično tj trebalo je operater to da te pita, ako je isporuka do vrata stana, a ne vrata objekta.

U petak mi stigne viber poruka od pošte da ako hoću pomoću linka da paket sa temua preusmerim na paketomat. Naravno ništa nisam dirao, i juče da proverim praćenje pošiljke vidim da su paket stavili u paketomat. A ja ni u aplikaciji Direct4 ni bilo kakvo drugo obaveštenje ne dobijem gde mi je paket. Kada odem na szranicu u app gde je taj paketomat piše da pošiljki neme.
Šta li mrsi državni posao državni post expres ko bi ga znao, 100 puta bi se lakše opravio da je bilo koja druga kurirska služba.
Nema pravila, izgleda da vazi za bilo koju kurirsku sluzbu.
Danas ja drugar cekamo posiljku (Temu) koju je on narucio za mene, stize mu poruka (Dexpress) da moze da je podigne na paketomat iako je trazio na kucnu adresu.
Odemo do paketomata otvorimo box ali tamo nema nikakve posiljke..Na app pise da je dostavljena.
Ovi iz kor. servisa kazu mozda je zakasnio kurir, pogresan pin itd. Uglavnom obecali da salju sutra posiljku na kucnu adresu, valjda ce doci. 🙄

Nema pravila, izgleda da vazi za bilo koju kurirsku sluzbu.
Danas ja drugar cekamo posiljku (Temu) koju je on narucio za mene, stize mu poruka (Dexpress) da moze da je podigne na paketomat iako je trazio na kucnu adresu.
Odemo do paketomata otvorimo box ali tamo nema nikakve posiljke..Na app pise da je dostavljena.
Ovi iz kor. servisa kazu mozda je zakasnio kurir, pogresan pin itd. Uglavnom obecali da salju sutra posiljku na kucnu adresu, valjda ce doci. 🙄
Ma preuzeo sam je iz paketomata, ali prvo je tamo ćutala 3 dana bez ikakvog zvaničnog obaveštenja da je tamo i da je mogu podići. Taj treći dan je stiglo obaveštenje da je tamo i da je mogu podići za dan ipo.
Ranije kada ostave u paketomat odmah i stigne šta treba i imaš 5 dana da je preuzmeš. Eto neko novo iskustvo.

Šta se dešava sa Temu pošiljkom ako se ne preuzme u roku od 3 dana iz Bex paket shopa? Odmah vraćaju u Temu ili pokusavaju opet dostavu na adresu?

Nije prvi put, ali me pomisao na praznu i zaključanu pumpu lepo nasmeje. Dakle, u pitanju je dostava na paketomat.

Prilozi

• city.jpg
    city.jpg
    30.7 KB · Pregleda: 90
Još nije bila zvanična info, ali AKS podigao cene, vidim da su stavili i na sajt.
Sada je najjeftiniji otkupni paket, do 500 grama i do nešto preko 13.000 dinara otkupa, 450 + 202 = 652 dinara.
Ranije je bilo 400 + 180 = 580 dinara.

I nemoj da mi nekoj daje ljutog "does not contribut" smajlija na ovu info!!! 😆

Poslednja izmena:
Sad će i nama sa ugovorenim cenama da povećaju. Ja sam počeo za bliža mesta da ja ljudima vozim cveće a i oni dolaze, kupcima se više isplati a i meni sigurnija dostava.

Da li je cesta pojava da Postekspres ostavi preusmerenu posiljku u paketomat i da evo vec 5 sati nema SMS-a sa kodom?

Poslednja izmena:
Da li je cesta pojava da Postekspres ostavi preusmerenu posiljku u paketomat i da evo vec 5 sati nema SMS-a sa kodom?
Desilo mi se 2 puta. Telefonom su me ubedjivali da je poslata poruka a nije stiglo ni na viber ni sms. Uzela sam paket tako sto sam zvala na broj iz prethodne poruke.

Meni je zadnji put to stiglo tek nakon 2 ili 3 dana, i onda sam tek mogao da preuzmem paket.

Bexexpress posalje mi poruku na viber da ocekujem danas dostau do 16h.
Na njihovom takingu posle 16h
Pošiljku možete preuzeti u Bex magacin LŠ, LEŠTANE, KRUŽNI PUT 36 (Radno vreme/pon-pet: 08:00 - 17:30)
Oni nisu normalni.

Jel rade poste danas? mada ja mislim da je ovo zabod do utorka.. jer tamo posta radi do 14h inace.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    6 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno