Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Bilo bi dobro da se svi žale direktno Temu i da prekinu saradnju sa Transferom/City.
Temu je baš i odabrao Transferu zbog njihove političke zaleđine, to što očekuješ je naučna fantastika,
City je gori da nemože gori biti, još koliko toliko ponekad i odrade posao kad je Temu/Transfera u pitanju jer su najmanje nesposobni deo kadra zadužili za njih i njima navodno daju prioritet pri punjenju paketomata, za ostale platforme koje šalju Citijem kao što je npr. SHEIN možeš komotno da se oprostiš od nade da će ti ikada stići pošiljka.

Pa dobro, meni od Temua 2200 din odštete + ako se paket kojim slučajem pojavi..., kad bi svi tako, morali bi da okrenu list.

Danas sam prvi put video X kurirski kombi. Retko viđam vozila kurirske službe, da se sijaju. Valjda još nisu stigli da ga isprljaju 😁

Sta da radim, pomagajte. Stvarno nisam bio nikad u ovoj situaciji...

Kupljen dakle uredjaj preko web shopa yetelea...Stize u prosli ponedeljak, dostavlja dexpres. Potpisujem sve, racun se uvecava odmah isti dan...Konstantujem da uredjaj nije ok, slikam, posaljem yetelu. Gde oni kazu ok, vratite. O njima cu posebno nekad, docice i oni na red...Jer su znali za uredjaj...

Aplikacijom dexpresa zakazem kurira odmah, dodje u utorak 24.2. I ode paket i od tad navodno stoji u njihovom magacinu centru Bg. Platim ja uslugu, pa jos i castim kurira...

Stvarno sam ovo ocekivao da ce se resiti do srede, cetvrtka. Jos u februaru... Dakle u petak posaljem mail, nista. Pozovem kasnije, kaze neka devojka, pa ne ide se svaki dan u Šimanovce..
Rekoh ok, nisam znao vec mi napraviste problem. Ulazim u sledeci mesec i naplatu...

Dakle ponedeljak nista, utorak 2 poziva cc dexpresa. Gde ce mi se javiti. Jedan ujutru, jedan popodne nista... Juce sreda nekoliko poziva, gde ce mi se opet neko javiti. Saljem mail na reklamacije... Rade do 16h, u 15:30 ko zna koji poziv gde zahtevam da mi se paket vrati. Da posaljem nekom drugom sluzbom... kazu ok, napisu, pita onako, a sta je u paketu... Danas nista, zovem kurira koji je dosao ne javlja se...

Sta moze da bude problem pojma nemam, istice mi 14 dana. I to je to. Uredjaj je poprilcno skup, takodje i ugovor je u tom paketu... da li su ga izgubili pomisljam, ne znam. Prvi put mi se ovo desava... Dakle danas je 10 ti dan, kako je paket negde...

Poslednja izmena:
Isto kao sto rok od 14 dana za povracaj ne tece dok je roba u transportu do tebe vazi i obratno, ako imas dokaz da si predao posiljku nazad to vise nije tvoj problem i ti si ispunio svoj deo u zakonskom roku.

Inace jako su spori, graficku karticu su mi pre nekih mesec dva drzali isto 10ak dana u magacinu, srecom coveku se nije zurilo.

• Like
Reagovanja: M J
Imam dokaz kroz aplikaciju vidim posiljku, imam i fiskalni sto mi je dao kurir. Ja sam se javio yetelu, prave se mrtvi.

Inace imao sam bas dosta posiljka sa dexpresom... Sve se to zavrsavalo u dan-dva max. Evo i sad za vikend sam imao neke patike za dete preko extra sporta. 2 dana...

Zasto nije islo na isporuku kad je vec stiglo u bg a odrediste i adresa je bg, ?

nje.jpg

@Nes* : juče u 3 ujutro je stiglo u beogradski sabirni centar, isto je i sa pošiljkom koju očekujem. Možda nema ko da vozi? 🙂

1772959585679.png

Poslednja izmena:
^ mozda vise ne nose subotom. Razumem da je neka zabit ali u bg poste rade prakticno ceo dan subotom.

Ovaj status znači da nije evidentirano da neko preuzme robu iz sabirnog centra.

Obično mi stiže poruka da u toku dana očekujem pošiljku, koliko košta, itd. Kažem "obično", jer nekad i ne stigne, nekad preusmerim na paketomat, a donese kurir. Istina, to su retke situacije.

Stigla mi je pošiljka sa Temu preko M-ONE. Dobio sam status na Temu da je pošiljka ostavljena u paket shopu, to isto piše na sajtu m-one, ali nigdje ne mogu da vidim koji paket shop je u pitanju. Nisam dobio poruku ili email sa lokacijom, korisnički servis se nije javljao dok je radio, a sada im je prošlo radno vrijeme.. Da li možda neko zna kako da saznam koji paket shop je u pitanju?

Stigla mi je pošiljka sa Temu preko M-ONE. Dobio sam status na Temu da je pošiljka ostavljena u paket shopu, to isto piše na sajtu m-one, ali nigdje ne mogu da vidim koji paket shop je u pitanju. Nisam dobio poruku ili email sa lokacijom, korisnički servis se nije javljao dok je radio, a sada im je prošlo radno vrijeme.. Da li možda neko zna kako da saznam koji paket shop je u pitanju?
Okreni sutra call centar i traži detaljno objašenjenje.

Da li neko zna šta se dešava sa Temu paketima preko Bexa meni stoji duže od 10 dana na carini. Evidentirali su INO tranzit samo.

Okreni sutra call centar i traži detaljno objašenjenje.

Da li neko zna šta se dešava sa Temu paketima preko Bexa meni stoji duže od 10 dana na carini. Evidentirali su INO tranzit samo.
Ako imas vise paketa koji su poruceni u dan, dva, tri razmaka cekaju da se svi ocarine i donesu ih zajedno.
Meni je tako bilo prosle nedelje.

I ja sam imao takav status, sledeci dan mi je stigla poruka na viber gde trebam otici po paket i do kad ga mogu podici.

Ne koristim Viber na tom broju, a SMS izgleda ne šalju.. Uspio sam da dobijem call centar pa su mi rekli gdje mogu da preuzmem.

nije to problem, ne mozes uslovljavati ljude da koriste neki 3rd party softver za komunikaciju kada ima sms i call

Tako je. Zato imaju moju adresu, email adresu i broj telefona.

Loš primjer. Nije isto poslati par miliona SMS-ova u istom danu i imati "fallback" mehanizam da se pošalje SMS ukoliko poruka nije isporučena preko Vibera, zar ne? Kako pošta uspješno šalje SMS-ove za svaki paket, a sigurno ima više paketa na dnevnom nivou od M-ONE?

I da, SMS poruke za Pronađi me su na kraju svima stigle, sa zakašnjenjem. Ja uopšte nisam dobio SMS.

Ako se neko razume u dexpress jel ovo mozda i danas stigne?

Prilozi

• 123.jpg
    123.jpg
    38.8 KB · Pregleda: 48
^bili oko 9:35 🔝

Да ли је неком уручена пошиљка од Ситија, након што је истекао рок за испоруку и од Темуа затражена рефундација?

Da, meni. Oko 45 dana im je paket stajao u magacinu. Od refundiranog novca sam ponovo poručio isto i stiglo mi je preko Bexa bukvalno dan pre nego što je City ovu prvobitnu porudžbinu.

Nazad
Vrh Dno