Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

M-One kurirska sluzba nije normalna, samo ostavlja pakete u paket shopovima, paket shopove izgleda svaki put menja, prosli put sam isao u menjacnicu po paket, sad sam isao u knjizaru po paket, kontam nesto da ce sledeci paket shop biti obucar ili mozda neka apoteka.
Znaci ludilo, a sto je najgore nista mi nije blizu.
Pisao sam Temu i pitao ih da li postoji mogucnost da mi vise ne salju pakete preko M-One, njih naravno bas briga, samo kazu skrenucemo paznju kompaniji za dostavu.
Meni je vrh bilo kada su mi ostavili u samouslužnoj autoperionici na paketomat. Kada sam otvorio, malo sapunjave vode je iscurelo iz pretinca. Paket je naravno bio ljigav i zamirisao mi je ceo auto dok ga nisam doneo kući. Ne znam da li postoji opcija da jednostavno ne preuzmem ako ga ponovo ostave tamo? Da ga prebace na drugo mesto (ili donesu na adresu, kao što bi treblo)?

Da li neko koristi novu X express kurirsku službu kao pravno lice?! Kakvi su utisci?!

Aks sada traži upisivanje tačne kilaže prilikom slanja paketa, težinu im mere u lokalnim magacinima i ako je težina manja paket ne kreće za centralni magacin.
To važi za varijantu kada pošaljilac plaća dostavu. I opet počeli da traže broj lične karte.

Kako radi dexpress kad se preusmeri na paketomat je potreban kod koji salju kad ostave paket. Imaju 2 dana da donesu paket in onda salju kod?

Da li to treba uraditi ili nece uspeti? Inace jos uvek standardno pisu da su pokusali dostavu ali primaoc nije bio tu ili da je odbio posiljku i sl.

Obično sutradan ostave paket u paketomatu i pošalju ti na Vajber poruku sa kodom za preuzimanje. Na paketomatu ukucaš taj kod i svoj broj telefona i to je to, samo pazi da te ne opale vratanca u glavu ako je paket odmah iznad ekrana 🙂

Citao malo ovu temu. Koja ludnica. Nesto sto bi trebalo da bude jednostavno i ustedi vreme se pretvara u stres, gubitak vremena, neizvesnost.
Kakva je veza izmedju m-one i dexpress i ostalih. Zasto je m-one kurir, a dostavlja dexpress. chat na m-one sajtu ne radi 🙂

Ma znam da su počeli da traže još od pre neku godinu ali ja stalno šaljem i upoznam se sa kurirom i išlo je bez broja. Mada evoga malopre beše po pakete i zaboravi da mi traži broj.

Aks sada traži upisivanje tačne kilaže prilikom slanja paketa, težinu im mere u lokalnim magacinima i ako je težina manja paket ne kreće za centralni magacin.
To važi za varijantu kada pošaljilac plaća dostavu. I opet počeli da traže broj lične karte.

Što je sasvim OK, jer ako neko ko šalje 10 ili 50 paketa dnevno, nije sposoban da iste izmeri i upiše pravilnu kategoriju mase, ne treba ni da šalje pakete. Neće oni smarati za 100-200 grama, već da se ne šalje 20kg, a upiše 490 grama.

Da li neko koristi novu X express kurirsku službu kao pravno lice?! Kakvi su utisci?!
Ja cu sutra da posaljem prvi paket preko njih. Koliko vidim oni jos nemaju prijavu preko sajta ni mobilnu aplikaciju vec ih moram zvati na broj telefona. Ne znam ni kada dolaze po paket,da li prvi dan ili sutradan,znaci totalno sam neupucen. Korisnicki im radi do 16h pa cu znati nesto vise.

Što je sasvim OK, jer ako neko ko šalje 10 ili 50 paketa dnevno, nije sposoban da iste izmeri i upiše pravilnu kategoriju mase, ne treba ni da šalje pakete. Neće oni smarati za 100-200 grama, već da se ne šalje 20kg, a upiše 490 grama.
Epa meni paketi nisu otišli zbog 700 gr. Ali tih 700 gr. već prelaze u tarifu 2 do 5 kg. i po paketu je više nekih 50 din. eto zato ih nisu poslali da odu. Ma pišem sada i kilo više, ništa mi to ne znači, mnogo mi je bitnije da pošiljka krene isti dan.

Ali svakako nisi (dobro) izmerio paket, a to je obaveza pošiljaoca. Zapravo i pisanje 1kg više nije ispravno, jer može da nastane problem da primalac neće da primi paket koji je evidentno lakši nego što piše, pa da potražuje dodatnu masu od kurirske službe. Tako da bi i to trebalo da ti vrate, jer je nalog za transport (adresnica) neispravno popunjen.

Upravo ih zvao. Jos su u test fazi i ne preuzimaju pakete sa adrese. Trenutno su u fazi ispitivanja terena, logistika,trte,mrte. Bice uskoro i preuzimanje paketa i eto drago joj sto smo se culi i sto sam zainteresovan za saradnju.

Da, još me drugar koji radi u PE pita šta je bre ovo M-One, ja mu kažem Temu, on kaže da je Transfera bila za Temu do sad ovo prvi put vidi.
Reko druže, sapatniče, žena nanjušila Temu, sad smo ga nagrabusili ima se viđamo svake nedelje bar po dva puta 😆

Moje licno iskustvo, Daily Express ubjedljivo najgora i najodvratnija kurirska sluzba. Vec treci put uzastopno stave neku ogromu virtuelnu tezinu i zatim urnisu sa cijenom dostave. I nema mehanizma da im se stane u kraj.
Ne bih da davim, vec smo jednom nasiroko razglabali o ovom bezobraluku uvecavanja tezine, ali ljudi moji, ovo non-stop rade, bez izuzetaka (bar u mom slucaju, N. Sad je u pitanju). Istina je da vrate razliku nakon zalbe ali to cesto traje nedeljama, plus izgubljeno vrijeme na besmislene reklamacije...

Ovaj put cu ih prijaviti nekoj od nadleznih institucija, nece me mrziti, pa makar izgubio enormnu kolicinu vremena! Vjerovatno is to nece puno dotaci, ali iz principa cu pokusati.

Koliko vreme je neophodno da se uplati novac na račun nakon prijema paketa (Post Ekspres)?
Zamišljao sam da je instant (čovek potvrdio prijem) ali izleda da nije tako.

Ako je na racun u BPŠ legnu pare taj dan cak i subotom i nedeljom. Zavisi kada kurir preda pare od otkupa. Ako je druga banka u pitanju ako ne bude radnim danima do 4,5h bude uplata u ponedeljak. Jedino ako je drzavni praznik dobijes na prvi radni dan.

Koliko vreme je neophodno da se uplati novac na račun nakon prijema paketa (Post Ekspres)?
Zamišljao sam da je instant (čovek potvrdio prijem) ali izleda da nije tako.
Sve zavisi, obicno bude isti dan ali ako se radi o nekom vecem gradu, na primer Beogradu onda zna biti slucajeva da bude uplata sutradan ukoliko je guzva.

Ako preda kurir do 16h novac bude isti dan. U 16.01h prebacuju za sledeci radni dan ili isti ako je Postanska stedionica za uplatu.

Primio paket od yetel web shopa preko dexpresa u ponedeljak... Dexpres javlja yetelu da sam preuzeo i stanje u aplikaciji se menja, raste odmah po prijemu par minuta 😉

Uredjaj koji sam dobio nije ok i vraćam ga odmah u utorak yetelu, takodje preko dexpresa. Odmah u ponedeljak sam preko aplikacije zakazao kurira... Kapiram rekoh oni šalju, vratiću i ja istim putem. Znaju gde su im ljudi iz web shopa Šimanovci, Dobanovci Boga pitaj...

Sreda, četvrtak, petak, dakle 3 dana, paket ne mrda iz regionalnog centra Beograd, dexpresa. Zovem danas i pitam o čemu se radi, kaže gospa, ne mogu da idu u Dobanoce, Šimanovce za jedan paket, već čekaju da se skupi nekoliko paketa za yetel. Ludilo, meni yetel fino zadužio račun idemo u novi mesec i reklamacije. Može da se desi i da istekne rok za vraćanje, jer ko da nosi to u Dobanovce/Šimanovce jedan paket...

Jezivi su svi 😉

Drugo, ja sam platio uslugu danas za sutra...

Papiri, ugovori, uredjaj, osetljivo je...

Bice danas za 7 dana i to ako bude sreca. Njihov regionalni centar Beograd-Simanovci nema vise od 20 km.

Screenshot_20260227_151913_DExpress.jpg

Mislim da je najbolje da javis Yettelu i objasnis problematiku oko dostave cisto da znaju, takodje im prosledi broj paketa koji si dobio.

• Like
Reagovanja: M J
Uspeo sam da ne promenim broj ulice za slanje i ostalo je 9 umesto 46. Koliko je to problem i da li slati mail?

Jer su vec poslali mail sa racunom.

"
Poštovani,

Uspešno ste obavili kupovinu, račun je u prilogu.

Očekujte poziv kurira u narednih nekoliko dana i isporuku u radno vreme kurirske službe PostExpress ili City Express."

aaaa.jpg

Poslednja izmena:
Ova moja priča od pre 2 posta i dalje nema srecan kraj 🙂

Pošiljka i dalje u magacinu po pracenju, ravno punih 7 dana.

Zovi, piši ma ništa. Javiće se...

Da li je stanje sa Transfera/City express i dalje katastrofalno?

Imao sam Qqqq na Temu i tu je bilo 4 paketa, knpošta i Bex i nažalost Transfera/City.
Sve je uručeno, osim poslednjeg, status im je lažan, na poruke u kontakt formi ne odgovaraju, danas sam zvao telefonom i nakon 15 minuta, čini mi se da sam čuo kako je neko podigao slušalicu i prekinuo vezu.

Odmah sam pisao prigovor Temu i prihvatili su, full refundacija i mogu da zadržim paket, ako stigne, mada ovi u Citiju sigurno imaju info, pa do toga neće doći.
Bilo bi dobro da se svi žale direktno Temu i da prekinu saradnju sa Transferom/City.

Nazad
Vrh Dno