Šta je novo?

Dobar dusek za krevet

Nadam se da neće biti potrebe za reklamacijom, heh.
Ta njihova garancija se odnosi samo na jezgro koje je jako teško "pokvariti"...
Više me je zanimala dugotrajnost ovih dušeka. Znam da Diplomat ima dobru reputaciju što se toga tiče, bar ovaj stariji model, ali ne znam za Philip.

da budem iskren ja sam zadovoljan. I svako ko je spavao je odusevljen. Imam dva diplomata spojena kao bracni i preko lateks. Kao da sam napravio neki od slarafijinih premijum modela po dosta pristupacnijoj ceni.
Za sada je sve ok. Da li ce biti isto kada budu 10 godina stari duseci videcemo

Najviše se plašim za pene i ulegnuće, jezgro nije problem...

ovaj novi diplomat navodno ima jacu penu kvalitetniju. Mada ja ne vidim neki problem kod mene.u krajnjem slucaju to se moze i zameniti. Ako je jezgro lose, dzaba sve

jel ima neko latex dusek (100posto ili mesavina) kakav je ?
ili iz magniflexa neki od duseka ?
uzeo bih latex ali je skup u optimu a ima mesavina mislim u ikei treba da idem da isprobam razliku
inace prodajem moj 160x200 hilton serta star 5 godina konacno nisam hteo ali reko ajde kad je novembar da uzmem nesto za crni petak

p.s. diplomat mislim slarafija da sam imao davno nije mi odgovarao tvrd mnogo za bok spavanje morao sam naddusek

Imao sam u planu krevet 180x200, ali na kraju će ipak biti 160x200.
Da li je isto bolja opcija dva dušeka 80x200 ili da idem ipak na jedan 160x200. 90% vremena jedna osoba spava u krevetu.

Ima li neko iskustva sa Hespo dusecima? Mi konkretno razmatramo Luxury Plus, trenutno sa 25% popusta.

Htedoh da naručim Diplomat Legacy iz Šlarafije i iznenadio sam se kad sam video da prevoz do mene naplaćuju 5500 din. (ukupno bi me izašlo nekih 56k).

S druge strane, Sirmium Gratian iz Philipa je 41k uz besplatnu dostavu.

Sad se dvoumim koji da uzmem. Probao sam oba u salonima i na prvo ležanje mi oba odgovaraju, samo je pitanje trajnosti i cene, je li...
Ja spavam na Diplomat NextGen oko 3 meseca, i veoma sam zadovoljan. Resih se bolova u ledjima koje mi je prethodni dusek pravio.
Dusek jeste malo tvrdji, ali mi ne smeta iako spavam na boku celu noc.

Latex jastuk, neka iskustva i preporuke?

Preporuka je da izbegnes latex za jastuk, makar sa moje tacke gledista. Kao da si uzeo parce traktorske gume (i po svojstvu i po mirisu) i legao na njega. Vratio sam ga u roku od odmah 🙂 ako ipak zelis da probas, obavezno naruci online, da bi imao opciju vracanja u prvih 15 dana.

Latex jastuk, neka iskustva i preporuke?
Ja sam uzeo 2 lateks jastuka online. U pocetku je prijalo spavati na njima jer nece da izgube "visinu" tj da splasnu. Nemaju neprijatne mirise niti bilo sta. Medjutim navikao sam na visi jastuk i zamenio ih sa memory jastukom. Tako da jedinu manu koju mogu da na vedem jeste visina jastuka

Imao sam u planu krevet 180x200, ali na kraju će ipak biti 160x200.
Da li je isto bolja opcija dva dušeka 80x200 ili da idem ipak na jedan 160x200. 90% vremena jedna osoba spava u krevetu.
180x200 je kraljevski za spavanje i jos po nesta.. 160x200 bas ako mora. Mislim da je 160 max sirina duseka za opciju jedan dusek. Sve preko 160cm bolje je ici 2 duseka. Lakse okretati, cistiti, ako treba da se selis lakse premestati i svako spava na svojoj strani pa prilikom okretanja nema da se budis.

Koji model si uzimao?

180x200 je kraljevski za spavanje i jos po nesta.. 160x200 bas ako mora. Mislim da je 160 max sirina duseka za opciju jedan dusek. Sve preko 160cm bolje je ici 2 duseka. Lakse okretati, cistiti, ako treba da se selis lakse premestati i svako spava na svojoj strani pa prilikom okretanja nema da se budis.
Prvo sam hteo 180x200, ali nije mi spavaća nešto prevelika, značiće mi svaki cm prostora, a i kao što rekoh, najveći deo vremena će tu spavati jedna osoba, pa sam se ipak odlučio za 160x200. U međuvremenu sam prelomio, ide Viola 160x200.🙂

Koji model si uzimao?
Natur Flat&Cool 40*60*14. Svakako prvih nedelju dana ima cudan miris jer je nov. Posle toga nema. Isto kao i kada kupis sve sto je novo.

Prvo sam hteo 180x200, ali nije mi spavaća nešto prevelika, značiće mi svaki cm prostora, a i kao što rekoh, najveći deo vremena će tu spavati jedna osoba, pa sam se ipak odlučio za 160x200. U međuvremenu sam prelomio, ide Viola 160x200.🙂
Razumem te. U ovom novom stanu, manja mi je soba i krevet 180x200 mi zauzme skoro celu sobu. Sad bi mi 160x200 bio idealan :/

Iskreno izgledaju kao letvice u kesi koje neko prodaje za velike pare 🙃

U Vitapuru sam ih video😊
4800din 80x200.
Izgledaju mi interestantno pa reko možda ih neko ima.

jel ima neko latex dusek (100posto ili mesavina) kakav je ?
ili iz magniflexa neki od duseka ?
uzeo bih latex ali je skup u optimu a ima mesavina mislim u ikei treba da idem da isprobam razliku
inace prodajem moj 160x200 hilton serta star 5 godina konacno nisam hteo ali reko ajde kad je novembar da uzmem nesto za crni petak

p.s. diplomat mislim slarafija da sam imao davno nije mi odgovarao tvrd mnogo za bok spavanje morao sam naddusek
Magniflex Naturcomfort, srednje tvrd dušek (ne kao aktuelni naturcomfort deluxe), praktično ništa na strukturnoj čvrstoći nije izgubio nakon skoro 9 godina.

Pozdrav, treba mi krevet i dušek kao prelazno rešenje koji bi se koristili nekih godinu i po dana, pa ne bih da izdvajam previše novca.

Razmišljao sam o Ikea Songesand krevetu, ali nisam siguran koje letvice da uzmem. Verovatno bih uzeo Luroy, pošto su najjeftinije, pa bi me krevet izašao oko 25.000 din. Koja je zapravo razlika između tih letvica i skupljih varijanti?

Što se dušeka tiče, gledam Vesteroy (~25k) ili Valevag (~30k).
Ukupno bi to bilo oko 50-55k. Da li je to okej kombinacija ili postoji nešto bolje u tom cenovnom rangu?

Trenutno spavam na kauču u iznajmljenom stanu i prilično me bole leđa.

Valevag zaobidji slobodno. Kupili ga za kucu, bio je solidno resenje u momentu, kupili posle drugi za stan, nidje veze s' vezom, 2 ista duseka na papiru, a u realnosti potpuno razliciti. Sav se izdeformisao posle mesec dva i ozbiljno natezanje sam imao da reklamiram i da mi vrate lovu.

Hvala na informaciji.

Gledam sad Andrijašević, ima i kod njih dušeka za oko 25k, ali ne znam kakvi su

Pre tačno dve nedelje sam kupio Ikea VALEVÅG (tvrda verzija), dimenzija 160x200cm.
Kad sam ga odmotao, ostavio sam ga 3 dana da miruje.
Nisam očekivao luksuz, niti da spavam kao na oblaku, ali stvarno nisam očekivao da će ovako da me bole leđa.

Bukvalno se svako jutro budim sa jakim bolom u donjem delu leđa. Dušek je deklarisan kao tvrd, ali je u praksi premekan.
Propadnem u njega i ostane udubljenje tamo gde sam spavao. Čak se i uveče vidi "rupa" od jutra, posebno gde je kuk/zadnjica.

Za referencu: 183 cm / 85 kg

U ponedeljak će biti 16 dana od dana kupovine, pokušaću da ga vratim i dobijem novac nazad, te kupim neki drugi, negde drugde.

Ovde piše da mogu dušek da zamenim u roku od 90 dana, ali da li to znači da moram da uzmem neki drugi kod njih, ili mogu da dobijem novac nazad?

Valevag je teska truba. Kupio 2 komada, oba vrlo tvrda. Realnost - ni jedan nije ni malo tvrd, plus su tvrdoce skroz razlicite izmedju dva identicna duseka. Jedan gura nekako 2 godine i imam slicne probleme koje opisujes kada spavam na njemu, a drugi se razglavio u par meseci, deformisao se skroz. Nisu hteli da priznaju reklamaciju i na kraju jedva dobih pare nazad posle vansudskog poravnanja.

Ko voli tvrdje duseke, sve preporuke za Nikolu iz Kragujevca, ja sam uzeo dusek, 38000 dinarai dostava oko 30 eura, sve u svemu 41-42000, dusek je boli glava, zicano jezgro, evo slika pre nego sto je zavrsen

1774221305311.png

Volim tvrde dušeke, ali ne mogu da znam hoće li mi odgovarati ako ne probam. Ta opcija mi je nekako mačka u džaku

Volim tvrde dušeke, ali ne mogu da znam hoće li mi odgovarati ako ne probam. Ta opcija mi je nekako mačka u džaku
Ima na drugoj strani memorijska pena, decko je ozbiljan profesionalac, pitao me je pri izradi koja je moja tezina i tezina zene, koliko variramo itd, da sve informacije ima kada ga radi, probavao sam u schlarafiji i ovaj mi ispao bolji za moje potrebe, ako nekoga mogu da preporucim to je on, a na nevidjeno sam uzeo, nasao broj pre par godina na redditu i zvao ga pre par meseci da konacno narucim

Meni je opet teska kontra. Meni tvrdi duseci nikako ne odgovaraju.
Pre nekih 5 nedelja sam uzeo u AM Flex-u Memobox dusek u verziji 30cm misleci da ce biti udobniji. Kada je stigao prvi utisak kada se sedne/legne je bio ok ali posle prvog spavanja ono je bilo bas problematicno. Imam ispod latoflex podnicu namestenu sa zonama u grudnom kosu i kolenima kako je bilo i za prethodni dusek. Osecaj je bio kao da me je neko tukao celo vece po grudnom kosu i ramenima. Meni je to jako tvrdo i kada se probudim kao da spavam na zemlji. Prvo je bilo da je moj stari dusek los pa kao treba se navici na ovo, medjutim kakvo navikavanje 4 nedelje sam se lomio na ovom kamen tvrdom duseku iako stoji da je srednje tvrdoce i da ima opcija da bude jos tvrdji! Ako je ovo srednje tvrdo, sta je tek tvrdo?
Elem posto su oni skroz ok komunicirali smo jednom nedeljno da vidimo sta cemo i kako cemo. Na kraju su oni ponudili da mi naprave nov dusek, a da im ja vratim ovaj nazad.
Posto su mi poslali nov dusek bez navlake i kada sam skidao svoju video sam i u cemu je problem. Dzepaste opruge su poprilicno jake, a deo na kome se lezi je 3cm memorijske pene koja je tvrdja i ne upija toliko samo telo, a ispod nje 6cm veoma tvrde HR pene.
Nov dusek koji su poslali ima 6cm mekse HR pene, 6cm mekse memorijske pene i neki plavi sloj iznad memorijske koji mi se cini kao cooling gel? Mozda se i varam.
Ovaj dusek jeste ok ali i dalje nije to-to sto se tice udobnosti. U smislu kao da jos malo fali udobnosti da se dusek "oblikuje" po telu. Jer to mi je bio i problem sa onim prethodnim kada legnem bukvalno ne daje telu nikakvu potporu koliko je tvrd.
Prethodni dusek je isto bio od njih i koristio sam ga 7 godina. Menjao sam ga jer je pena pocela da gubi svojstvo i kada skinem navlaku kao da se naduva i stvrdne i onda posle 2-3 nedelje smeksa i stvori se udubljenje kod kukova, a bio je poprilicno jednostavan. 6 cm memorijske pene i 18cm HR pene. Veoma udoban ali i veoma topao.
Ovaj novi dusek je znatno prozracniji i mislio sam da ce biti fazon ali stvarno se tokom spavanja ne potpari od memorijske pene kao na prethodnom.

100 ljudi 100 cudi, nije zahvalno preporucivati duseke, ja volim da je sto tvrdji, a neko voli da je mekan, ja na mekom ne mogu da spavam nikako, kad se probudim imam osecaj kao da mi je rame ispalo 😀

Nazad
Vrh Dno